αναβαθμηση

Αν τελικά προχωρήσεις σε συνδυασμό υπογούφερ και μικρών ηχείων βάσης,
δεν θα πρέπει να σε προβληματίσει σχεδόν καθόλου η έλλειψη των
ρυθμιστικών τονικότητας. Όλα σχεδόν τα υπογούφερ έχουν δικό τους
ανεξάρτητο ρυθμιστικό έντασης, που στην δική σου περίπτωση θα έχει την
χρήση του ρυθμιστικού του μπάσου! Αν θέλεις περισσότερο χαμηλό, θα
δυναμώνεις το ρυθμιστικό του υπογούφερ, ενώ αν θες λιγότερο θα το
χαμηλώνεις. νομίζω ότι θα σου αρκεί αυτή η ρύθμιση!
Τώρα αν παρόλα αυτά εσύ επιμένεις, αν ο ενισχυτής έχει Pre out και
Power in, μπορείς να βάλεις EQ και να έχεις ακόμα περισσότερες ρυθμίσεις
από τα μπάσα και τα πρίμα. Η επιλογή, δική σου!!!

Re: Απάντηση: αναβαθμηση

ρυθμιστικών τονικότητας. Όλα σχεδόν τα υπογούφερ έχουν δικό τους
ανεξάρτητο ρυθμιστικό έντασης, που στην δική σου περίπτωση θα έχει την
χρήση του ρυθμιστικού του μπάσου! Αν θέλεις περισσότερο χαμηλό, θα
δυναμώνεις το ρυθμιστικό του υπογούφερ, ενώ αν θες λιγότερο θα το
χαμηλώνεις. νομίζω ότι θα σου αρκεί αυτή η ρύθμιση!
Τώρα αν παρόλα αυτά εσύ επιμένεις, αν ο ενισχυτής έχει Pre out και
Power in, μπορείς να βάλεις EQ και να έχεις ακόμα περισσότερες ρυθμίσεις
από τα μπάσα και τα πρίμα. Η επιλογή, δική σου!!!
Μετα απο τοσα χρονια ενασχολισης με τον ηχο ,φιλε μου εχω κατασταλαξει στην αποψη ,οτι οσο πιο απλο τοσο πιο ποιοτικο,χρησιμοποιω σε μερικες περιπτωσεις και εγω equalizer αλλα δεν το προτιμω,σιγουρα σκληραινει και επεμβαινει με ασχημο τροπο στον ηχο ,κυριως το χρησιμοποιω σε ροκ ακουσματα και σε συγχρονη electro ,ομως το αποφευγω οπωσδηποτε στην κλασσικη και στα φωνητικα συνολα,
αυτος ειναι και ο λογος που με βλεπεις να το ψαχνω αρκετα πριν καταληξω.

Ε, μην κολλάς τότε, δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα από την έλλειψη των
ρυθμιστικών μπάσου και πρίμων. Προσπάθησε να ακούσεις τον συνδυασμό
υπογούφερ και μικρών ηχείων πού λες, με κάποιον από τους υποψήφιους
ενισχυτές (αν είναι εφικτό)!

Απάντηση: Re: Απάντηση: αναβαθμηση

Εχω ομως την εντυπωση οτι ο advance map305daII δεν παιρνει sub τουλαχιστον με την κλασσικη εννοια ,δεν βλεπω να εχει εξοδο sub ,πιθανον με καποιο αλλο τροπο, αναφερωμαι στον advance λογω της ισχυος που μπορει να μας παρεχει ,και λογω budget βεβαια και λογω dac που με συγκινει πολυ θα ελεγα, λογω των πειραματισμων που επιτρεπει αυτη η δυνατοτητα.

Μπορείς να πάς στον συνδυασμό pre MPP505 με τον τελικό ΜΑΑ406
Ετσι θα έχεις έναν πολύ καλό προενισχυτή που έχει επάνω του ΤΑ ΠΑΝΤΑ:Είσοδο φωνογραφικής κεφαλής, ενσωματωμένο DAC με αρκετές εισόδους optical και coaxial και έξοδο για subwoofer που ψάχνεις. Ετσι γλυτώνεις και το DAC και μπορείς να πάρεις μόνο το CD transport MCD403
Οσον αφορά τον τελικό ΜΑΑ406 είναι πάρα πολύ καλός με μεγάλες δυνατότητες οδήγησης. Ετσι έχεις ένα ζευγάρι προ και τελικού το οποίο δύσκολα θα αλλάξεις διότι καλύπτει οποιαδήποτε συνδεσιμότητα θέλεις τώρα και στο μέλλον, μπορεί να οδηγήσει οποιαδήποτε ηχεία θέλεις και επίσης... είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΙ! Οι μπλε βελόνες στην πρόσοψη είναι όλα τα λεφτά! Ακόμα και άσχετοι τελείως άνθρωποι με το hi-fi όταν τον δούνε στο σαλόνι σου να παίζει είναι αδύνατον να μην σταθούν και να το θαυμάσουν.

ρυθμιστικών τονικότητας.
Εκτός αν... ακούς πολύ ραδιόφωνο. Εκεί ο εχθρός λέγεται "τεχνικός ήχου". Καμιά φορά είναι σύμμαχος αντί εχθρός, αλλά αρκετά σπάνια δυστυχώς. Στις βαρειές περιπτώσεις, ούτε τα ρυθμιστικά τονικότητας αρκούν, θέλεις EQ. Και οι βαρειές περιπτώσεις είναι συχνές...
Επίσης αν ακούς νυχτιάτικα σε πολύ χαμηλές εντάσεις, θέλεις loudness, και μάλιστα loudness στα μέτρα σου. Εδώ, το παίξιμο με τις ρυθμίσεις του sub, κάτι καταφέρνει. Δεν είναι όμως η πρακτικότερη λύση.