dionisis
AVClub Enthusiast
Η μετακίνηση πρωτεύουσας "αλά Καζακστάν" δεν είναι βιώσιμο σενάριο; Κάπου πήρε το μάτι μου ότι υπάρχει τέτοια "κίνηση" στην χώρα μας και για να είμαι ειλικρινής προβληματίστικα με την ιδέα μιας νέας πόλης-διοικητικό κέντρο (αποκλειστικά).
Έχει η Ελλάδα την δυνατότητα, χωροταξικά, για μια νέα πόλη, έστω μόνο διοικητικό κέντρο; Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να μεταφερθούν οι έδρες κάποιων οργάνων του κράτους, υπουργείων, υπηρεσιών, αρχών σε άλλες πόλεις ανά την Ελλάδα και να αναλάβουν την διεκπεραίωση ακόμα περισσότερων διαδικασιών τα ΚΕΠ. Βέβαια πρέπει να λυθούν ακόμα πολλά από τα προβλήματα της γραφειοκρατίας που αφορούν τη στελέχωση των υπηρεσιών, τη μηχανογράφηση, την γνώση του αντικειμένου από τους υπαλλήλους.
Όλα αυτά σίγουρα δεν θα τα έλυνε το ΥΜΑΘ. Ούτε ήταν το ΥΜΑΘ ένα όπλο στη μάχη του ονόματος αλλά ένα κατάλοιπο από την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Θράκης ώστε να εναρμονιστούν αυτές οι περιοχές με την υπόλοιπη Ελλάδα. Τώρα πια τα προβλήματα της Μακ και Θ είναι τα ίδια με άλλων ηπειρωτικών περιοχών της χώρας, δεν χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης. Αντιθέτως τα προβλήματα των νησιών του Αιγαίου λόγω γεωγραφικών και κλιματικών ιδιαιτεροτήτων δικαιολογούν κατά τη γνώμη μου την ύπαρξη υπουργείου.