Αναφορά - διαφήμηση καταστημάτων

blizard

Banned
11 March 2007
1,001
Συνεχίζω εδώ την συζήτηση που άρχισε σε άλλο topic
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=476906#post476906

Εγω ποτε δεν καταλαβα γιατι να ΜΗΝ γινονται αναφορες σε εμπορικες επιχειρησεις. Εμεις δεν ειμαστε που τους "φιλοξενουμε" ολους ανευ διακρισεων?

Βριζουμε κανενα? Ειναι η αναφορα σε καταστηματα ποινικως κολασιμη?
Νομίζω αυτό που είπε είναι καθαρό…το θεωρεί διαφήμιση , αν και για εμένα είναι ενημέρωση…. Ασε που η δωρεάν διαφήμιση βοηθάει λίγο την ανάπτυξη του χώρου , σε μια δύσκολη αρχή.
(Εδώ αναφέρουμε καταστήματα του εξωτερικού -κάθε είδους κυριολεκτικά - και αφήνουμε έξω τους Έλληνες που φέρνουν κάτι με σωστό τρόπο…ίσως κάνουμε και ζημιά έτσι)

Το πρόβλημα είναι ότι η θέση του είναι λεπτή, γιατί δεν είναι όλα καθαρά … εγώ πχ ξέρω 2 forum στα οποία γίνεται προφανέστατη προώθηση προϊόντων, με πολύ βρώμικο τρόπο.
(Μπορεί να είναι απλά συνδυασμός ανήθικων fanboys που έφτιαξαν κλίκες, αλλά μπορεί να είναι και κάτι πολύ χειρότερο.)

Ποτέ μην λες ποτέ λοιπόν, αλλά στην ουσία, η αναφορά κάποιων καταστημάτων που φέρνουν πρώτα νέες ταινίες ή είναι πιο φτηνά , είναι το ελάχιστο και δύσκολα θα αποτελέσει πρόβλημα, και καλό θα ήταν να βρίσκαμε ένα τρόπο για να γίνεται σωστά και χωρίς πιθανότητες παρεξήγησης.

Μεταφερω κι εγω τα βασικα απο το διπλα τοπικ:

Όσο για το θέμα της διαφήμισης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να υπάρχει ολόκληρο topic σχετικά με το play.com, το amazon, να διοργανώνονται events στην Ηχοέκφραση, να υπάρχουν ολόκληρα θέματα για το από που αγοράσαμε φτηνά το PS3, να υπάρχουν απειρα λινκς προς το Πλαισιο, κλπ κλπ, με αποκορύφωμα όλων να υπάρχει αυτό εδώ το θέμα:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=24723
και ξαφνικά να μας ενοχλεί το ότι κάποιος είπε ότι βρήκε πολλούς τίτλους bluray σε κάποιο κατάστημα.

Δυστυχώς γινόμαστε τυπικοί ακόμα και σε θέματα που υπάρχουν για να βοηθάνε τα μέλη. Κρίμα.

Όσο για το θέμα της διαφήμισης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να υπάρχει ολόκληρο topic σχετικά με το play.com, το amazon, να διοργανώνονται events στην Ηχοέκφραση, να υπάρχουν ολόκληρα θέματα για το από που αγοράσαμε φτηνά το PS3, να υπάρχουν απειρα λινκς προς το Πλαισιο, κλπ κλπ, με αποκορύφωμα όλων να υπάρχει αυτό εδώ το θέμα:
και ξαφνικά να μας ενοχλεί το ότι κάποιος είπε ότι βρήκε πολλούς τίτλους bluray σε κάποιο κατάστημα.

Δυστυχώς γινόμαστε τυπικοί ακόμα και σε θέματα που υπάρχουν για να βοηθάνε τα μέλη. Κρίμα.

+1

Απάντηση: Re: Αναφορά - διαφήμηση καταστημάτων

Παντως η αναζητηση πληροφοριων τετοιου ειδους αναμεσα στα μελη ειναι απο τα βασικοτερα ζητουμενα ενος φορουμ

Mήπως θα ήταν λογικό κάποιος να ενδιαφερθεί να απαντήσει τις ερωτήσεις μας?
Τόση ανυπομονησία δεν την καταλαβαίνω . Σονι και καλά θα πρέπει να πάρεις απάντηση εδώ και τώρα?
Ας σοβαρευτούμε λίγο ρε παιδία , δεν έχουμε να λύσουμε τίποτα σπουδαίο . Δεν έχουμε να λύσουμε κάν τίποτα Εγώ προσωπικά δεν έχω να προσθέσω τίποτα και ούτε θα απαντήσω σε ανούσιες ερωτήσεις . Αν εσείς θέλετε αν το ξεχειλώσετε κάντε το , εγώ έχω να κάνω και ανάσταση με την οικογένεια μου .

Άντε καλή ανάσταση σε όλους :ernaehrung004::ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Αναφορά - διαφήμηση καταστημάτων

έχουμε να λύσουμε κάν τίποτα Εγώ προσωπικά δεν έχω να προσθέσω τίποτα και ούτε θα απαντήσω σε ανούσιες ερωτήσεις . Αν εσείς θέλετε αν το ξεχειλώσετε κάντε το , εγώ έχω να κάνω και ανάσταση με την οικογένεια μου .

Κύριε Ποτακίδη, έκανα μια πολύ συγκεκριμένη ερώτηση με πολύ κόσμιο τρόπο. Εσείς από το άλλο κιόλας τόπικ μιλάτε γεμάτος ειρωνία. Σας υπενθυμίζω ότι το φόρουμ δεν είναι το μαγαζάκι σας, και η θέση που έχετε αναλάβει σας καθιστά υπεύθυνο, αν μη τι άλλο, να δίνετε το καλό παράδειγμα σε όλους μας.
Κι εγώ το ίδιο, τέτοιες μέρες προσωπικά καμία διάθεση δεν είχα για κάποια αντιπαράθεση, εσείς είστε αυτός που με τον απαράδεκτο τρόπο σας μετατρέπετε μια ερώτηση σε αντιπαράθεση.

Φυσικά και σέβομαι την επιθυμία κάθε ανθρώπου να περάσει το χρόνο του με τους δικούς τέτοιες μέρες, αλλά σας βλέπω επιδεικτικά να αγνοείτε το θέμα, πράγμα που ήδη σπευσατε να δηλώσετε χτες όταν ξεκίνησε, ότι δεν πρόκειται να ασχολείστε με ερωτήσεις μελών. Απ'όσο μπορώ να ξέρω, μιλώντας λογικά πάντα, η θέση σας δεν σας επιτρέπει να αγνοείτε καταστάσεις επιδεικτικά.

Όπως και να'χει, αφού την απάντηση την πηραμε, "δεν εχετε να προσθεσετε τιποτα στην ανουσια ερωτηση μου", θεωρώ από δω και πέρα ότι γράφουμε ελεύθερα ονόματα καταστημάτων, όπως υπαγορεύει άλλωστε και η κοινή λογική που ισχύει σε ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες κατηγορίες αυτού εδώ του φόρουμ.

Καλό Πάσχα σε όλους!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Αναφορά - διαφήμηση καταστημάτων

γράφουμε ελεύθερα ονόματα καταστημάτων, όπως υπαγορεύει άλλωστε και η κοινή λογική που ισχύει σε ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες κατηγορίες αυτού εδώ του φόρουμ.

Αυτό φαίνεται από τις σελίδες που αναφέρω στο παραπάνω "ανούσιο" ποστ μου.

Μόνο που εγώ έσβησα το link 10 μέρες πριν . Ένα link που γράφτηκε μετά από 3 – 4 μηνύματα αφού είχα παρακαλέσει να μην αναφερόμαστε σε καταστήματα . Δεν λέω ότι ο φίλος το έκανε επίτηδες προφανώς δεν είχε διαβάσει το μήνυμα μου .
Ο λόγος ποτ τα έκανα ήταν ότι μόνιμα γίνετε αναφορά στο συγκεκριμένο κατάστημα κάτι που ίσος κάποιος εκλάβει ως γκρίζα διαφήμιση η ακόμα και σαν άμεση .

Ας το θεωρήσουμε όμως λήξαν το θέμα και ας χαρούμε τις ώρες που έρχονται .

Μόνο που εγώ έσβησα το link 10 μέρες πριν . Ένα link που γράφτηκε μετά από 3 – 4 μηνύματα αφού είχα παρακαλέσει να μην αναφερόμαστε σε καταστήματα . Δεν λέω ότι ο φίλος το έκανε επίτηδες προφανώς δεν είχε διαβάσει το μήνυμα μου .
Ο λόγος ποτ τα έκανα ήταν ότι μόνιμα γίνετε αναφορά στο συγκεκριμένο κατάστημα κάτι που ίσος κάποιος εκλάβει ως γκρίζα διαφήμιση η ακόμα και σαν άμεση .

Ας το θεωρήσουμε όμως λήξαν το θέμα και ας χαρούμε τις ώρες που έρχονται .

Εντάξει, ας κατεβάσουμε τους τόνους, δεν υπάρχει λόγος, ωστόσο, τελείως φιλικά και χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης, θα ήθελα από μεθαύριο να επανέλθουμε στο ζήτημα, γιατί είναι πραγματικά οξύμωρο να τηρούνται στο ίδιο club δύο διαφορετικές πολιτικές.

Συγγνώμη για το έντονο ύφος, ήταν της στιγμής.

Καλή Ανάσταση.

Εντάξει, ας κατεβάσουμε τους τόνους, δεν υπάρχει λόγος, ωστόσο, τελείως φιλικά και χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης, θα ήθελα από μεθαύριο να επανέλθουμε στο ζήτημα, γιατί είναι πραγματικά οξύμωρο να τηρούνται στο ίδιο club δύο διαφορετικές πολιτικές.

Συγγνώμη για το έντονο ύφος, ήταν της στιγμής.

Καλή Ανάσταση.

Δεν τρέχει τίποτα . κουβέντα κάνουμε . Νάσαι καλά

Last edited:
Μια και πέρασαν οι άγιες ημέρες, και ξαναμπήκαμε στην καθημερινότητα, λέω να επαναφέρω το θέμα στο οποίο ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση...

Σήμερα μάλιστα ανακάλυψα και αλλα θρεντς στα οποία γίνεται σαφέστατη προβολή καταστήματος (ορθως φυσικά, προς βοήθεια μέλους που έκανε ερώτηση).

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=482837#post482837

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=24227&highlight=%C7%F7%EF%E5%EA%F6%F1%E1%F3%E7

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=26088&highlight=%C7%F7%EF%E5%EA%F6%F1%E1%F3%E7

Αυτά είναι θέματα που προσωπιά τυχαία συνάντησα. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλά ακόμα..

Ξαναγραφω αλλωστε αυτο που ειχα δωσει στο αρχικο μου ποστ:

ωστε να ειναι ολα συγκεντρωμενα.

Δεν επιδιώκω αντιπαράθεση. Απλά μια απάντηση σε μια ερώτηση που ποτέ δεν απαντήθηκε, και μάλιστα αντιμετωπίστηκε αρκετά απαξιωτικά.

Last edited:
Φίλε Maestro δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους απάντηση περιμένεις να πάρεις, αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω εγώ.

Α. Σε όλα τα link που αναφέρεις παραπάνω υπάρχει και μια τουλάχιστον παρέμβαση διαχειριστή που δίχνει και άλλο δρόμο από την "υποτιθέμενη" διαφήμιση

Β. Εγώ προσωπικά όποτε αντιλήφθηκα στην κατηγορία μου ότι κάποιο μέλος, συνύθως νέο και άπειρο, ηθελημένα ή άθελα του πρόβαλε κάποιο μαγαζί, έκανα τις ανάλογες παρατηρήσεις και διαγραφές. Αντίθετα αφήνω ελεύθερη τη συζήτηση στα όρια της παρεξηγήσεως όταν είναι πλουραλιστική και περιέχει πληροφορίες για όλη την αγορά.

Γ. Μπορείς να πεις το ίδιο πράγμα με διαφορετικούς τρόπους και ακόμα και άθελα σου να παρεξηγηθείς. Παράδειγμα:

Τρόπος 1: Έψαχνα για μικρή tv για την κουζίνα και βρήκα στον
Α. 100 €
Β. 95 €
Γ. 90 €
Δ. 110 €
και τελικά πήρα από τον Β γιατί με βόλευαν οι δόσεις, ενώ δεν βρήκα χρόνο να πάω στον Ε και τον Ζ

Τρόπος 2: Πήρα την καταπληκτική tv από τον Β που είναι και εξηπηρετικός και μου έκανε και δόσεις στα 95 € και πρέπει να έχει ακόμα κομάτια και δεν είναι σαν κάτι άλλους ......

Βλέπεις λοιπόν ότι μπορείς να περιγράψεις το ίδιο γεγονός με πολύ διαφορετικό τρόπο και αντίστοιχα η Διαχειριστική Ομάδα να χειριστεί διαφορετικά δυο θέματα που κατά τα άλλα μοιάζουν.

Σε κάθε περίπτωση επειδή είμαστε άνθρωποι και δεν είναι καθόλου περίεργο να μας ξεφύγει κάποιο μήνυμα που χρήζει παρέμβασης, ή να διαβαστεί στα πεταχτά και να ξεφύγει μπορείτε πάντα και θέλουμε να κάνετε report τα post που νομίζετε ότι είναι πέρα από τα όρια του avclub.

Έτσι θα μας βοηθήσετε να γίνουμε όλο και καλύτεροι, με το να ψάχνετε σε παλαιότερα θέματα για να βρείτε πάτημα? για να αποδείξετε τί? ´
Έτσι δεν βοηθάτε κανένα.

Ελπίζω να απάντησα στην ερώτηση και να μην υπάρχει συνέχεια

O μόνος λόγος που παρέθεσα παλαιότερα ποστ ήταν για να εξηγήσω την απορία μου που περιέργως ο διαχειριστής δειχνει να μην καταλαβαινει... Επίσης τα ποστ αυτα δεν "'εκατσα να τα ψάξω προσπαθώντας να το παίξω μούρη", ήταν ποστ που θυμάμαι απο τον τελευταίο καιρό. Αν ήθελα να κάνω εφφέ παραθέτοντας παλαιά ποστ θα μπορούσα να βρω πολύ περισσότερα. Πίστεψε με, όπως ανακάλυψα μόλις, κάνοντας αναζητηση με μια λέξη τύπου "ηχοεκφραση" θα προκύψουν δεκάδες θέματα. Εγώ απλά παρέθεσα θέματα τα οποία συνάντησα στο σερφάρισμα των τελευταίων ημερών. Εφόσον άλλωστε όπως αναφέρθηκε παραπάνω η απορία μου είναι ασήμαντη και άκυρη, είναι ο μοναδικός τρόπος να εξηγήσω για τι πράγμα μιλάω.

Η απορία μου συνεχίζει να ισχύει δυστυχώς, δεδομένου ότι η απάντηση που έδωσες είναι κατανοητή μεν, όχι ξεκάθαρη δε...
Ξέρω τι σημαίνει να σέβεσαι τα όρια. Κάποιοι μπορεί να μην το ξέρουν ωστόσο. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπεται να παραθέτουμε πληροφορίες σχετικά με καταστήματα στα οποία βρήκαμε αξιοσημείωτες συλλογές από bluray, και απλά αν θεωρήσετε ότι το ποστ είναι σαφώς διαφημιστικό θα το επεξεργάζεστε?

Αν ναι, καλύφθηκα, και μάλιστα, συμφωνώ. Αν όχι, ξαναρωτάω, γιατί? και τι διαφορά έχει αυτό από την πλήρη, ελεύθερη, και σε ενα βαθμό κουραστική θεματοποίηση ηλεκτρονικών καταστημάτων (βλ. play, amazon) , καθώς και διαφόρων εγχώριων που συναντάμε σε άλλα θέματα στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Απαντήστε μου παρακαλώ και πραγματικά δε θα υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε αυτή την κουβέντα!

Ισως γιατί βολεύουν τα on-line links για να δείξεις το προϊόν.

Τώρα για το Play.com το eshop το πλαισιο και το amazon τι διαφήμιση να κάνεις... και το σκύλο μου να ρωτήσω τα ξέρει!