ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

koun koun

New member
28 January 2008
18
Εδώ και λίγο χρονικό διάστημα (330 ώρες) είμαι κάτοχος ενός EPSON TW 700 (900 euro) από ΠΛΑΙΣΙΟ. Η επαγγελματική ρύθμιση που προτείνει το ΠΛΑΙΣΙΟ (80 euro) θα αναβαθμίσει και πόσο την ποιότητα της προβολής ?
Αξίζει σε χαμηλού κόστους μηχανήματα μιά τέτοιου είδους παρέμβαση ?

H επαγγελματικη ρυθμιση του προβολεα, του δινει σιγουρα το κατι παραπανω.

Το θεμα ειναι να ειναι επαγγελματικη ρυθμιση, και οχι πεταμα 80 ευρω.

Δεν ξέρω τί θεωρεί επαγγελματική ρύθμιση το πλαίσιο...αν είναι όντως επαγγελματική σίγουρα αξίζει και με το παραπάνω...

Μπορεις εαν θες να μας αναφερεις τι ακριβως πρσφερει το πλαισιο ως επαγγελματικη ρυθμιση με 80 ευρω?
Πρωτη φορα το ακουω...

Ο όρος ''επαγγελματική ρύθμιση'' είναι δικός μου και οφείλεται στο γεγονός ότι για την ρύθμιση χρησιμοποιείται κάποιο μηχάνημα (περισσότερες πληροφορίες τηλ. 800 800 7000 ΠΛΑΙΣΙΟ) και δεν στηρίζεται στην υποκειμενική άποψη του τεχνικού. Αξίζει ή όχι ? Πόση διαφορά θα υπάρχει ?

Εξαρτάται από τον τεχνικό, και τις γνώσεις του, σε συνδυασμό με τα μηχανήματα.

Η σωστή ρύθμιση ενός προβολέα δεν είναι εύκολη υπόθεση, και σίγουρα δεν αρκεί ένα εργαλείο και μηδέν εμπειρία.

Απάντηση: Re: ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

Ο όρος ''επαγγελματική ρύθμιση'' είναι δικός μου και οφείλεται στο γεγονός ότι για την ρύθμιση χρησιμοποιείται κάποιο μηχάνημα (περισσότερες πληροφορίες τηλ. 800 800 7000 ΠΛΑΙΣΙΟ) και δεν στηρίζεται στην υποκειμενική άποψη του τεχνικού. Αξίζει ή όχι ? Πόση διαφορά θα υπάρχει ?

Αν είναι επαγγελματική και γίνεται από επαγγελματία-γνωστη αξίζει και με το παραπάνω. Αν ειναι κανά πασάλιμα καλύτερα να τα φας σουβλάκια τα 80 ευρώ.

Αλήθεια, έχει κανένας χρησιμοποιήσει αυτή την υπηρεσία του Πλαίσιου να μας πει εντυπώσεις;

Kαλό πράμα η επαγγελματική ρύθμιση (από επαγγελματία βέβαια, για το Πλαίσιο κράτα μικρό καλάθι), αλλά πολύ ακριβό για τα δεδομένα του μηχανήματός σου....(διότι αν δεν κάνω λάθος, δεν αξίζει 80 ευρώ αλλά αρκετά παραπάνω). Θεωρώ ότι μια προσκεκτική ρύθμιση έστω και με τα ρυθμιστικά THX που υπάρχουν σε πολλά DVD, ή κάτι ακόμη πιο λεπτομερές όπως το DVΕ που κυκλοφορεί στα Online μαγαζιά, θα σε ικανοποιούσε... εγώ τουλάχιστον θεωρώ ότι η εικόνα που απολαμβάνω μετά από δικές μου ρυθμίσεις σε ανάλογης κλάσης μηχάνημα (Panasonic AX100) είναι αξιοπρεπέστατη, και προτιμώ τα χρήματα μου να τα αφήνω να αυγατίσουν για κάτι καλύτερο όταν έρθει η ώρα!!

Αυτό βέβαια εξαρτάται από το πόσα λεφτά είσαι διατεθειμένος να δώσεις για το χόμπυ σου, άρα τελείως υποκειμενικό. Μπορεί πχ τώρα να απολαμβάνεις το 90% του μηχανήματος σου.... με δικές σου ρυθμίσεις να φτάσεις στο 94% και με επαγγελματικές στο 100... Αν λάβεις όμως υπόψιν ότι η φωτεινότητα της λάμπας πέφτει, σε λίγο καιρό θα γυρίσεις πάλι στο 95% γιατί οι ρυθμίσεις δε θα είναι τέλεια συμβατές με την παρούσα φωτεινότητα, κλπ κλπ κλπ...

Last edited:
εγω τι να πω τωρα
αν και ειναι κατι που αναβαθμιζει την εικονα τα θεωρω πεταμενα λεφτα
ευκολο να καταλαβει καποιος το γιατι
ιν δι αδερ χεντ αυτα που βλεπεις μετα την ρυθμιση σε αφηνουν με κρεμασμενη μασελα

argi
συγνωμη αλλα νομιζω οτι εκανες λαθος εδω .
δινουμε χιλιαρικα καθε φορα για καλητερα εργαλεια/ μηχανακια
για να παρουμε εαν παρουμε ενα 10% και λυπουμαστε 200 ευρω για να παρουμε το μαξιμουμ αυτων που εχουμε ???
σορυ αλλα νομιζω οτι ειναι μεγα σφαλμα αυτο ...
φιλικα
μακης

μακη εσυ κανεις λαθος
αν δεν μπορεις να το καταλαβεις μου λες να γραψω
αν και νομιζω οτι το καταλαβες
παντα φιλικα
αρτζι

παμε μιας και δεν γραφεις
ποιο ειναι το μονο μηχανημα στο χωρο μας που θελει ρυθμιση απο καποιον που να ξερει?
ο προβολεας
ποιο ειναι το μηχανημα που τρωει φθορα σε σχεση με τα αλλα σε καποιες ωρες
ο προβολεας
ας πουμε λοιπον οτι αγοραζουμε ενα μηχανακι 1800 ευρω
και παμε
100 ωρες ας πουμε μια ρυθιμση
400 αλλη μια
600 αλλη μια
800 αλλη μια
μετα ας πουμε οτι τον πουλαμε
ποσο μας κοστισε ο προβολεας
1800 + ποσα να πουμε για ρυθμιση
απο 200 - 500 ευρω
ας πουμε 200
αρα
δωσαμε
1800 + 4 x 200 = 2600
αν σταματησουμε βεβαια στις 800 ωρες
νομιζω δεν αξιζει να πληρωσουμε τα μισα λεφτα της αξιας του
για κατι που τελικα δεν θα μας μεινει τιποτα παραπανω απο την ευχαριστηση οτι ο προβολεας μας παιζει στο μαξιμουμ των δυνατοτητων του
και κλεινω με ενα διαλογο που ειχσ πριν 4 χρονια
κυριε πωλητα δινω των 4800 μου
μου λεει ποσο?
λεω 300 ευρω και 140 ωρες
μου λεει γιατι δεν φωναζεις τον φιλο μου να στον ρυθμισει ωστε να τον δωσεις ρυθμισμενο?
του λεω ποσα θελει ο φιλος σου να μου τον ρυθμισει?
και μου λεει 400 ευρω
και του λεω αν το κανω μολις μπηκα μεσα 100 ευρω

Βρε Αργύρη, πραγματικά θέλεις να πεις ότι πιστεύεις ότι φέρνει μεγαλύτερη βελτίωση στην εικόνα ένα καλώδιο HDMI των 200, σε σχέση με ένα καλώδιο των 50 και ένα επαγγελματικό calibration;
ενα καλωδιο αν δεχτουμε οτι κανει κατι το απειροελαχιστο , θα το κανει για παντα
ο προβολεας θελει συχνα πυκνα χεριασμα
που σημαινει το χερι στην τσεπη για να κρατας αυτο που βλεπεις σε υψηλο επιπεδο
για τα υπολοιπα ελπιζω να σε καλυψα με το πιο πανω δοκιμιο
και παμε
benq 7700 2 ρυθμισεις δεν θυμαμαι ποσα λεφτα και εφυγε στις 150 ωρες στα 900 ευρω , αξια αγορας 2500 ευρω
optoma 70 2 ρυθμισεις δρομο στις 130 περιπου με 300 κατι ευρω
αν ειχα ρυθισει και αλλες φορες τον 70 θα επρεπε να μην τον δωσω
δεν θα συμφερε να τον πουλησω

Last edited:
Από την συζήτηση εγώ ένα κατάλαβα: Οτι τελικά πρέπει να ρυθμίζουμε μόνο τα καλώδιά μας. :p

εγω τωρα να μην πω για καλωδιο και γιατι παιζει ρολο
γιατι πηρα ενα 200 ευρω 10 μετρα 1.3β deep colour και ναι παιζει ρολο

μη με βαρεσετε

Από την συζήτηση εγώ ένα κατάλαβα: Οτι τελικά πρέπει να ρυθμίζουμε μόνο τα καλώδιά μας. :p

δε μας λες ρε μπαρμπασταθη πως θα ρυθμισουμε τα καλωδια μας

για εβνοητους λογους
πιστευω οτι η ρυθμιση στον προβολεα κρινεται απαραιτητη
αλλα
πιστευω οτι ο πιο πολυς κοσμος τον ηχο του τον ρυθμιζει μονο του
σωστα ?
μαλλον
για φαντασου καθε ανοιξη και φθινοπωρο να αναγκαζοσουν να πληρωσεις καποιον για να σου ρυθμισει τον ηχο
μαλλον δεν θα σου αρεσε και πολυ
το επιασες το υπονοουμενο αιτ*?
καπως ετσι ειναι και με τον προβολεα
απλα οι βιζιον καλιμπρειτορς εχουν ακριβο εξοπλισμο
και ακομα πιο ακριβες γνωσεις
ετσι και μονο απο σεβασμο για τον χρονο που εχουν φαει για να εχουν το αποτελεσμα
απλα τους πληρωνουμε
οποιος δεν θελει ας κατσει ακαλυμπραριστος
* αιτ= wright αλα γκετο

εγω τωρα να μην πω για καλωδιο και γιατι παιζει ρολο
γιατι πηρα ενα 200 ευρω 10 μετρα 1.3β deep colour και ναι παιζει ρολο

μη με βαρεσετε

φτηνο ειναι παλικαρι μου
εγω εδωσα 500 για να ναι ολασημο
δεν μπορω να συμβιβαστω με κατι πιο λιγο
ειμαι απο αλλη κοινωνικη ταξη βλεπεις και δεν με νοιαζει
ποσο εχει
και πως παιζει
αρκει ναναι ακριβο πανακριβο θαλεγα

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

(sorry που γελαω παιδες, αλλα το εχω ξαναδει το εργο και ξερω τη συνεχεια ....)