makis1973
AVClub Addicted Member
ρυθμισμα κανεις ξανα μονο εαν αλλαξεις πηγη η προβολεα .
ετσι ξερω εγω ...
παω πασο ομως .
μπορει να εχεις δικιο ...
ετσι ξερω εγω ...
παω πασο ομως .
μπορει να εχεις δικιο ...
Σσσσσστ, μην σε ακούσει ο Τάκης (δεν τα ανέχεται αυτά - πρέπει να βλέπουμε ότι ''was ment to be seen'' tm)Άσε που μπορεί μετά τη ρύθμιση να μην σου αρέσει η εικόνα και να προτιμάς την αρύθμιστη. Το έχουμε δεί κι αυτό πολλές φορές, ανάλογα με το τι θέλει να βλέπει ο καθένας, ακόμα κι αν ο μάστορας σου έχει κάνει την τέλεια ρύθμιση.
Ο άνθρωπος ρώτησε γαι καλιμπράρισμα προβολέ κι εσείς σε λίγο θα τον βέλετε να πάρει κρυογεννημένα καλώδια.
Οι προβολείς θέλουν ρύθμιση. Αφού γράψουν καμιά 40-αριά με ώρες να "στρώσει" λίγο η λάμπα τότε θέλουν ρύθμιση.
Υπάρχουν προβολείς που out of the box παίζουν καλά κι άλλοι που είναι "τρείς λαλούν και δυό χορεύουν". Αν είστε στη δεύτερη περίπτωση την πατήσατε.
Ακόμα κι αν τους ρυθμίσετε όμως, επειδή η συμπεριφορά της λάμπας αλλάζει, μετά από κάποιες ώρες χρειάζεται ξανά ένα τσεκάρισμα και διορθώσεις. Ανάλογα τον προβολέα - και την ανοχή σας - αυτό μπορεί να γίνει στις 300 ώρες μπορεί και στις 500, δεν υπάρχει κάτι standard ειδικά σε μηχανήματα τόσο ασταθή όπως οι προβολείς.
Η ρύθμιση όμως κοστίζει, αυτό είναι αλήθεια. Άσε που μπορεί μετά τη ρύθμιση να μην σου αρέσει η εικόνα και να προτιμάς την αρύθμιστη. Το έχουμε δεί κι αυτό πολλές φορές, ανάλογα με το τι θέλει να βλέπει ο καθένας, ακόμα κι αν ο μάστορας σου έχει κάνει την τέλεια ρύθμιση.
Απλώς, αν ο ''πελάτης'' δεν είναι ʽʼκολλημένοςʼʼ ή τυφλός και ο ρυθμιστής έχει κάνει σωστή δουλειά και δεν ʽʼυποκύψειʼʼ στα ʽʼκολλήματα'' του, στο τέλος (εν καιρώ ίσως), ο ''πελάτης'', θα εκτιμήσει την σωστή ρύθμιση (η οποία στην αρχή μπορεί να του φαινόταν ως ʽξεπλυμένηʼ εικόνα κλπ).
Μια ακόμη πολύ σωστή άποψη!
Είναι σημαντικό επίσης ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος να έχει τη δυνατότητα να δει με τα ίδια του τα μάτια έναν οποιοδήποτε προβολέα πριν και μετά την επαγγελματική ρύθμιση, ώστε να αποφασίσει αν θα προχωρήσει.
και πως θα γινει αυτο
θα φερουμε στο σπιτι τον καλιμπρανθρωπο
θα φαει 3 ωρες και μετα αν δεν μας αρεσει θα του πουμε απλα φυγε
ή εχουμε την δυνατοτητα να γινει αυτο σε καποιο καταστημα
με το υποψηφιο προς αγορα προβολεα?
Μια ακόμη πολύ σωστή άποψη!
Είναι σημαντικό επίσης ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος να έχει τη δυνατότητα να δει με τα ίδια του τα μάτια έναν οποιοδήποτε προβολέα πριν και μετά την επαγγελματική ρύθμιση, ώστε να αποφασίσει αν θα προχωρήσει.
και πως θα γινει αυτο
θα φερουμε στο σπιτι τον καλιμπρανθρωπο
θα φαει 3 ωρες και μετα αν δεν μας αρεσει θα του πουμε απλα φυγε
ή εχουμε την δυνατοτητα να γινει αυτο σε καποιο καταστημα
με το υποψηφιο προς αγορα προβολεα?
Πάντως βρε Αργύρη είσαι απίθανος...
Αυτό κατάλαβες από την πρότασή μου? Πολύ απλά αναφέρω ότι θα ήταν καλό να δει κάποιος το πριν και το μετά σε έναν οποιονδήποτε προβολέα φίλου ή από κάποια παρουσίαση.
Δεν νομίζω ότι είναι ακατόρθωτο.
πιστευω πως η πιο ευκολη και φτηνη λυση ειναι να παρει κανεις αυτα τα calibration dvd απο καποιο καταστημα στο ιντερνετ.μπορει να κανει ρυθμισεις οσες φορες θελει χωρις να σκεφτεται καθε φορα το κοστος και ιδιαιτερα αν εχει τον προβολεα σε ενα χωρο οπως το σαλονι του σπιτιου και οχι σε καποιο δωματιο αποκλειστικα για προβολες που ειναι στανταρ ο χρωματισμος του χωρου και η φωτεινοτητα του..
σιγουρα καποιος τεχνικος με καποια μηχανηματα παραπανω να κανει το κατιτις παραπανω αλλα οπως ειπα παραπανω σε ενα χωρο σαν το σαλονι ποτε δεν θα μπορεσει να το πετυχει και αυτος το τελειο 100%.
οκ φιλε μου.γραψε λαθος και συγνωμη που ελαβα μερος στην συζητηση.απλα ειχα την εντυπωση πως για να εχεις την μεγιστη αποδοση σε εναν προβολεα πρεπει να εχεις και σταθερα τις ιδανικες συνθηκες φωτισμου η μαλλον σκοταδιου με ελαχιστες αντανακλασεις.οπως ενα δωματιο αποκλειστικα για θεαση οπου παντα οταν βλεπεις μια ταινια θα ειναι το ιδιο σκοτεινο...
ουσιαστικα αυτη ειναι και η απορια μου.αν εγω φερω εναν τεχνικο να μου κανει τις τελειες ρυθμισεις,οι ρυθμισεις αυτες δεν θα ειναι για την συγκεκριμενη χρονικη περιοδο της μερας?και μιλαω για εναν χωρο οπως το σαλονι ενος σπιτιου..που προφανως αναλογα με την ωρα της ημερας το φως που μπορει να μπαινει ακομα και με κλειστα παντζουρια δεν ειναι αμελητεο
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.