ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

Ο άνθρωπος ρώτησε γαι καλιμπράρισμα προβολέ κι εσείς σε λίγο θα τον βέλετε να πάρει κρυογεννημένα καλώδια.

Οι προβολείς θέλουν ρύθμιση. Αφού γράψουν καμιά 40-αριά με ώρες να "στρώσει" λίγο η λάμπα τότε θέλουν ρύθμιση.
Υπάρχουν προβολείς που out of the box παίζουν καλά κι άλλοι που είναι "τρείς λαλούν και δυό χορεύουν". Αν είστε στη δεύτερη περίπτωση την πατήσατε.
Ακόμα κι αν τους ρυθμίσετε όμως, επειδή η συμπεριφορά της λάμπας αλλάζει, μετά από κάποιες ώρες χρειάζεται ξανά ένα τσεκάρισμα και διορθώσεις. Ανάλογα τον προβολέα - και την ανοχή σας - αυτό μπορεί να γίνει στις 300 ώρες μπορεί και στις 500, δεν υπάρχει κάτι standard ειδικά σε μηχανήματα τόσο ασταθή όπως οι προβολείς.
Η ρύθμιση όμως κοστίζει, αυτό είναι αλήθεια. Άσε που μπορεί μετά τη ρύθμιση να μην σου αρέσει η εικόνα και να προτιμάς την αρύθμιστη. Το έχουμε δεί κι αυτό πολλές φορές, ανάλογα με το τι θέλει να βλέπει ο καθένας, ακόμα κι αν ο μάστορας σου έχει κάνει την τέλεια ρύθμιση.

Re: Απάντηση: ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

Άσε που μπορεί μετά τη ρύθμιση να μην σου αρέσει η εικόνα και να προτιμάς την αρύθμιστη. Το έχουμε δεί κι αυτό πολλές φορές, ανάλογα με το τι θέλει να βλέπει ο καθένας, ακόμα κι αν ο μάστορας σου έχει κάνει την τέλεια ρύθμιση.
Σσσσσστ, μην σε ακούσει ο Τάκης (δεν τα ανέχεται αυτά - πρέπει να βλέπουμε ότι ''was ment to be seen'' tm) :p

Σοβαρά πάντως, έτσι όπως τα λες είναι.

Απλώς, αν ο ''πελάτης'' δεν είναι ʽʼκολλημένοςʼʼ ή τυφλός και ο ρυθμιστής έχει κάνει σωστή δουλειά και δεν ʽʼυποκύψειʼʼ στα ʽʼκολλήματα'' του, στο τέλος (εν καιρώ ίσως), ο ''πελάτης'', θα εκτιμήσει την σωστή ρύθμιση (η οποία στην αρχή μπορεί να του φαινόταν ως ʽξεπλυμένηʼ εικόνα κλπ).

Ο άνθρωπος ρώτησε γαι καλιμπράρισμα προβολέ κι εσείς σε λίγο θα τον βέλετε να πάρει κρυογεννημένα καλώδια.

Οι προβολείς θέλουν ρύθμιση. Αφού γράψουν καμιά 40-αριά με ώρες να "στρώσει" λίγο η λάμπα τότε θέλουν ρύθμιση.
Υπάρχουν προβολείς που out of the box παίζουν καλά κι άλλοι που είναι "τρείς λαλούν και δυό χορεύουν". Αν είστε στη δεύτερη περίπτωση την πατήσατε.
Ακόμα κι αν τους ρυθμίσετε όμως, επειδή η συμπεριφορά της λάμπας αλλάζει, μετά από κάποιες ώρες χρειάζεται ξανά ένα τσεκάρισμα και διορθώσεις. Ανάλογα τον προβολέα - και την ανοχή σας - αυτό μπορεί να γίνει στις 300 ώρες μπορεί και στις 500, δεν υπάρχει κάτι standard ειδικά σε μηχανήματα τόσο ασταθή όπως οι προβολείς.
Η ρύθμιση όμως κοστίζει, αυτό είναι αλήθεια. Άσε που μπορεί μετά τη ρύθμιση να μην σου αρέσει η εικόνα και να προτιμάς την αρύθμιστη. Το έχουμε δεί κι αυτό πολλές φορές, ανάλογα με το τι θέλει να βλέπει ο καθένας, ακόμα κι αν ο μάστορας σου έχει κάνει την τέλεια ρύθμιση.

Γεια σου ρε Μπάμπη με τα ωραία σου...-bye-

Συμφωνώ 100%.

Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει το αντικειμενικά 'σωστό' να συμβαδίζει με το υποκειμενικό 'μου αρέσει'.

Υ.Γ, Νομίζω ότι δεν πρέπει να επισημάνω το γεγονός ότι οι συζητήσεις περί καλωδίων είναι για ακόμη μια φορά off topic...
Παρακαλώ στο θέμα μας.

Απλώς, αν ο ''πελάτης'' δεν είναι ʽʼκολλημένοςʼʼ ή τυφλός και ο ρυθμιστής έχει κάνει σωστή δουλειά και δεν ʽʼυποκύψειʼʼ στα ʽʼκολλήματα'' του, στο τέλος (εν καιρώ ίσως), ο ''πελάτης'', θα εκτιμήσει την σωστή ρύθμιση (η οποία στην αρχή μπορεί να του φαινόταν ως ʽξεπλυμένηʼ εικόνα κλπ).

Μια ακόμη πολύ σωστή άποψη!

Είναι σημαντικό επίσης ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος να έχει τη δυνατότητα να δει με τα ίδια του τα μάτια έναν οποιοδήποτε προβολέα πριν και μετά την επαγγελματική ρύθμιση, ώστε να αποφασίσει αν θα προχωρήσει.

Γιατί όιπως αναφέρθηκε, υπάρχει το ενδεχόμενο, το 'σωστό' να μην είναι απαραίτητα και το καλύτερο στα μάτια ενός νεοεισερχόμενου στο χόμπυ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

Είναι σημαντικό επίσης ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος να έχει τη δυνατότητα να δει με τα ίδια του τα μάτια έναν οποιοδήποτε προβολέα πριν και μετά την επαγγελματική ρύθμιση, ώστε να αποφασίσει αν θα προχωρήσει.

και πως θα γινει αυτο
θα φερουμε στο σπιτι τον καλιμπρανθρωπο
θα φαει 3 ωρες και μετα αν δεν μας αρεσει θα του πουμε απλα φυγε
ή εχουμε την δυνατοτητα να γινει αυτο σε καποιο καταστημα
με το υποψηφιο προς αγορα προβολεα?

Καλά μην τσακώνεστε , οι περισότεροι προβολείς θέλουν ρύθμιση , όπως ο w5000 που out of the box είναι αλλού για αλλού.
ΟΜΩΣ με την ρύθμιση αρχικά και τον επανέλεγχο μετα το νεο firmware που έκανε ο μάγος ΜΑΝΩΛΗΣ το μηχανάκι σκοτώνει και θεωρώ οτι αν χρειαστεί κάτι θα είναι μια μικρή ρύθμιση ίριδας η κοντραστ κάπου γύρω στις 500 την οποία θα μπορώ να κάνω και μόνος μου.
Αργύρη γιατί ? δεν σου αρέσει το μηχανάκι σου ρυθμισμένο?

πως δεν μου αρεσει
απλα το στερνο προβολεα τον εδωσα
350 ευρω και με 130 ωρες με το ζορι
πριν λιγες μερες τον ειχε ρυθμισει ο μανωλης
και δεν ηταν ο πρωτος προβολεας
Βεβαια και αυτος (5000)
θα ρυθιστει οταν πιασει καμποσες ωρες
ετσι ειναι το σπορ
βασικα ειναι αναποφευκτο να μην ρυθμισεις προβολεα οταν εισαι σε τετοιο επιπεδο

πιστευω πως η πιο ευκολη και φτηνη λυση ειναι να παρει κανεις αυτα τα calibration dvd απο καποιο καταστημα στο ιντερνετ.μπορει να κανει ρυθμισεις οσες φορες θελει χωρις να σκεφτεται καθε φορα το κοστος και ιδιαιτερα αν εχει τον προβολεα σε ενα χωρο οπως το σαλονι του σπιτιου και οχι σε καποιο δωματιο αποκλειστικα για προβολες που ειναι στανταρ ο χρωματισμος του χωρου και η φωτεινοτητα του..
σιγουρα καποιος τεχνικος με καποια μηχανηματα παραπανω να κανει το κατιτις παραπανω αλλα οπως ειπα παραπανω σε ενα χωρο σαν το σαλονι ποτε δεν θα μπορεσει να το πετυχει και αυτος το τελειο 100%.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

και πως θα γινει αυτο
θα φερουμε στο σπιτι τον καλιμπρανθρωπο
θα φαει 3 ωρες και μετα αν δεν μας αρεσει θα του πουμε απλα φυγε
ή εχουμε την δυνατοτητα να γινει αυτο σε καποιο καταστημα
με το υποψηφιο προς αγορα προβολεα?

Πάντως βρε Αργύρη είσαι απίθανος...:flipout:

Αυτό κατάλαβες από την πρότασή μου? Πολύ απλά αναφέρω ότι θα ήταν καλό να δει κάποιος το πριν και το μετά σε έναν οποιονδήποτε προβολέα φίλου ή από κάποια παρουσίαση.

Δεν νομίζω ότι είναι ακατόρθωτο.

πιστευω πως η πιο ευκολη και φτηνη λυση ειναι να παρει κανεις αυτα τα calibration dvd απο καποιο καταστημα στο ιντερνετ.μπορει να κανει ρυθμισεις οσες φορες θελει χωρις να σκεφτεται καθε φορα το κοστος και ιδιαιτερα αν εχει τον προβολεα σε ενα χωρο οπως το σαλονι του σπιτιου και οχι σε καποιο δωματιο αποκλειστικα για προβολες που ειναι στανταρ ο χρωματισμος του χωρου και η φωτεινοτητα του..
σιγουρα καποιος τεχνικος με καποια μηχανηματα παραπανω να κανει το κατιτις παραπανω αλλα οπως ειπα παραπανω σε ενα χωρο σαν το σαλονι ποτε δεν θα μπορεσει να το πετυχει και αυτος το τελειο 100%.

Φίλε Στέλιο δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Η ρύθμιση με ένα calibration DVD μπορεί να βοηθήσει κάποιον 'αρχάριο' να φέρει την εικόνα του σε κάποια αποδεκτά επίπεδα. Όμως το αποτέλεσμα από αυτή τη ρύθμιση δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μπορεί να δώσει μια επαγγελματική ρύθμιση από έναν calibrator, ανεξάρτητα από τον χώρο και τις συνθήκες θέασης.

Επίσης οι επιπτώσεις που έχει η μείωση της φωτεινότητας της λάμπας διαφέρει από προβολέα σε προβολέα και από κατασκευαστή σε κατασκευαστή.

Η ρύθμιση ενός προβολέα γίνεται πάντα σε συνάρτηση με τον χώρο προβολής και τις συνθήκες προβολής. Οπότε θα μπορούσα να πω ότι ένας καλός calibrator μπορεί να 'ξεζουμίσει' έναν προβολέα φθάνοντάς τον στα όρια των maximum δυνατοτήτων του.

Άρα ουσιαστικά μπορεί να φέρει την εικόνα μας πολύ κοντά στα επίπεδα αναφοράς, με μοναδικό περιορισμό τις δυνατότητες του εκάστοτε προβολέα.

οκ φιλε μου.γραψε λαθος και συγνωμη που ελαβα μερος στην συζητηση.απλα ειχα την εντυπωση πως για να εχεις την μεγιστη αποδοση σε εναν προβολεα πρεπει να εχεις και σταθερα τις ιδανικες συνθηκες φωτισμου η μαλλον σκοταδιου με ελαχιστες αντανακλασεις.οπως ενα δωματιο αποκλειστικα για θεαση οπου παντα οταν βλεπεις μια ταινια θα ειναι το ιδιο σκοτεινο...
ουσιαστικα αυτη ειναι και η απορια μου.αν εγω φερω εναν τεχνικο να μου κανει τις τελειες ρυθμισεις,οι ρυθμισεις αυτες δεν θα ειναι για την συγκεκριμενη χρονικη περιοδο της μερας?και μιλαω για εναν χωρο οπως το σαλονι ενος σπιτιου..που προφανως αναλογα με την ωρα της ημερας το φως που μπορει να μπαινει ακομα και με κλειστα παντζουρια δεν ειναι αμελητεο

οκ φιλε μου.γραψε λαθος και συγνωμη που ελαβα μερος στην συζητηση.απλα ειχα την εντυπωση πως για να εχεις την μεγιστη αποδοση σε εναν προβολεα πρεπει να εχεις και σταθερα τις ιδανικες συνθηκες φωτισμου η μαλλον σκοταδιου με ελαχιστες αντανακλασεις.οπως ενα δωματιο αποκλειστικα για θεαση οπου παντα οταν βλεπεις μια ταινια θα ειναι το ιδιο σκοτεινο...
ουσιαστικα αυτη ειναι και η απορια μου.αν εγω φερω εναν τεχνικο να μου κανει τις τελειες ρυθμισεις,οι ρυθμισεις αυτες δεν θα ειναι για την συγκεκριμενη χρονικη περιοδο της μερας?και μιλαω για εναν χωρο οπως το σαλονι ενος σπιτιου..που προφανως αναλογα με την ωρα της ημερας το φως που μπορει να μπαινει ακομα και με κλειστα παντζουρια δεν ειναι αμελητεο

Φίλε Στέλιο κάθε άποψη και γνώμη είναι καλοδεχούμενη.

Αυτό έλειπε να ζητάμε συγνώμη επειδή εκφέραμε τη γνώμη μας σε ένα public forum. Αυτός είναι ο στόχος του άλλωστε.
Η ανταλλαγή απόψεων.

Όμως θα σε ενημερώσω ότι οι ρυθμίσεις που κάνει ένας επαγγελματίας γίνονται συνήθως μετά τη δύση του ηλίου και κατά το δυνατόν με συσκότιση.

Τότε δεν βλέπουμε κάποια ταινία? Σε περίπτωση που θέλουμε να παρακολουθήσουμε κάποια μεσημβρινή ώρα απλά πειραματιζόμαστε λίγο με την ένταση της λάμπας, με την ίριδα, ίσως με κάποιο δυναμικό profil και συμβιβαζόμαστε...

Οι συνθήκες θέασης αναφέρονται στο χρώμα των τοίχων, στις αντανακλάσεις, σε κάποιον ασθενή φωτισμό που δεν μπορούμε να αποφύγουμε κ.ο.κ.

Φυσικά εννοείται ότι κάθε συμμετοχή σου καλοδεχούμενη.