Ανάγκη αξιόπιστης TV

pavlosx68

New member
9 July 2008
4
Παιδιά καλησπέρα
Πρώτα απ'όλα συγχαρητήρια σε όλους για ένα καταπληκτικό φόρουμ. Παρακολουθώ πολύ καιρό και μπορώ να πω ότι έχετε ένα από τα κατατοπιστικότερα φόρουμ διεθνώς.

Τώρα στα καθ'ημάς.
Θα ήθελα τη βοηθεια σας καθώς με ενδιαφέρει η αγορά 42άρας TV. Θα παρακολουθώ δορυφορικά (NOVA) και σποραδικά κανά DVD από περίπου 3-4 μέτρα.

Επειδή όμως η αγορά της TV θα γίνει από Ελλάδα και μετά αμέσως μετακομίζω εξωτερικό (η αγορά δεν μπορεί να γίνει από το εξωτερικό για προσωπικούς λόγους) θέλω μια TV που να είναι μεταξύ άλλων (καλή εικόνα, απόδοση) και αξιόπιστη, υπό την έννοια ότι αν κάτι συμβεί θα είναι δύσκολο για μένα να εκμεταλλευτώ την εγγύηση (ακόμα και αν είναι διεθνής).

Στην αρχή σκεφτόμουν τις Plasma Panasonic αλλά είδα ότι οι βλάβες είναι περισσότερες από το συνηθισμένο, οπότε τις απέρριψα. Τώρα κοιτάω την LG PG6000 αλλά δεν έχω μεγάλη πληροφόρηση. Αν έχετε να προτείνετε κάτι ανάλογο σε budget 1000-1500 σε LCD καλοδεχούμενες οι προτάσεις σας.

Επαναλαμβάνω ότι δεν με ενδιαφέρει το να έχει μια TV καλό service. Με ενδιαφέρει μια TV η οποία δεν θα χρειαστεί service (οκ, καταννοώ ότι shit happens, αλλά μιλάω στα λογικά πλαίσια της μη-καντεμιάς).

Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά

Παύλος

Έτσι όπως μας τα παρουσιάζεις τα πράγματα, κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να πας σε πιο παλιό μοντέλο (προκειμένου η αξιοπιστία του να αποδεικνύεται από τις μαρτυρίες των κατόχων αυτού.........)

Υπό αυτές τις προυποθέσεις θα σου πρότεινα την Panasonic 42px7. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται στα υπόλοιπα μέλη του φορουμ, σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν η 42px7 είναι μία πολύ καλή υποψηφιότητα................Στο αντίστοιχο thread
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=9857&highlight=42px7
μπορείς να διαβάσεις τα συν και τα πλην του συγκεκριμένου μοντέλου (έχει πολύ καλή απόδοση στο τηλεοπτικό σήμα, έχει λίγες θύρες σύνδεσης, κ.λπ.)

Αν εξαιρέσεις ένα συγκεκριμένο πρόβλημα με την Panasonic PX70, νομίζω πως όλα τα άλλα μοντέλα των τελευταίων 1-2 ετών έχουν πάνω κάτω την ίδια συχνότητα βλαβών. Τουλάχιστον αυτή είναι η εικόνα από κατόχους του φόρουμ.

Αναφέρεις δυσκολίες ακόμα και για χρήση διεθνούς εγγύησης. Να υποθέσω πως μετακομίζεις εκτός Ευρώπης ? Αν όχι η Philips δείχνει καλή λύση λόγω πανευρωπαϊκής εγγύησης.

Στην αρχή σκεφτόμουν τις Plasma Panasonic αλλά είδα ότι οι βλάβες είναι περισσότερες από το συνηθισμένο, οπότε τις απέρριψα. Τώρα κοιτάω την LG PG6000 αλλά δεν έχω μεγάλη πληροφόρηση. Αν έχετε να προτείνετε κάτι ανάλογο σε budget 1000-1500 σε LCD καλοδεχούμενες οι προτάσεις σας.

Αν προσέξεις καλύτερα θα δεις ότι οι βλάβες που έχουν αναφερθεί στις plasma της panasonic αφορούν συγκεκριμένο μοντέλο, το προηγούμενο PX70. Στα φετινά PX80 δεν υπάρχει παρά μία σοβαρή περίπτωση βλάβης που έχει αναφερθεί στο φόρουμ (από 55 άτομα που έχουν αγοράσει τέτοιες τηλεοράσεις), αλλά κι αυτή παρουσιάστηκε αμέσως με την παραλαβή της. Περισσότερα για τις PX80 και PX8 εδώ (έχει πάει λίγο πίσω το τόπικ, ίσως δεν το πρόσεξες),

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=23804

Έτσι όπως μας τα παρουσιάζεις τα πράγματα, κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να πας σε πιο παλιό μοντέλο (προκειμένου η αξιοπιστία του να αποδεικνύεται από τις μαρτυρίες των κατόχων αυτού.........)

Υπό αυτές τις προυποθέσεις θα σου πρότεινα την Panasonic 42px7. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται στα υπόλοιπα μέλη του φορουμ, σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν η 42px7 είναι μία πολύ καλή υποψηφιότητα................Στο αντίστοιχο thread
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=9857&highlight=42px7
μπορείς να διαβάσεις τα συν και τα πλην του συγκεκριμένου μοντέλου (έχει πολύ καλή απόδοση στο τηλεοπτικό σήμα, έχει λίγες θύρες σύνδεσης, κ.λπ.)

Θα συμφωνήσω και εγω, βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει η αγορα της PX-7 την στιγμή που η PX-8 πωλέιται κάτω απο 800 Ευρώ πλέον.

Απάντηση: Re: Ανάγκη αξιόπιστης TV

Πιο αξιοπιστη μαρκα ειναι κατα την γνωμη μου (στις LCD) η Sony. Χαλανε και αυτες βεβαια αλλα λιγοτερο απο οτι οι αλλες μαρκες.

Συμφωνα με το μελος Psixakias που δουλευει στο πλαισιο εξισου αξιοπιστες ειναι και οι Philips.

Καλυτερα αν σκοπευεις να μετακομισεις ειναι να παρεις LCD γιατι ειναι πιο ανθεκτικες σε χτυπηματα , κραδασμους κτλ. κατα την διαρκεια της μεταφορας.

Οποτε αν παρεις LG κοιτα την 42LG6000.

Last edited:
H οθόνη της νέας σειρά Plasma της Panasonic μπορεί να δεχθεί πίεση μέχρι και 4 joule, πράγμα που την κάνει αρκετά ανθεκτική. Αλλωστε η ευπάθεια των τηλεοράσεων είναι στην οθόνη.

Απάντηση: Re: Ανάγκη αξιόπιστης TV

Με failure rate ανω του 30% για τις PX70/PX7 δεν θα ελεγα οτι η Panasonic ειναι ενδεδειγμενη επιλογη για καποιον που θελει αξιοπιστη τηλεοραση.

Μπορει η σειρα 80 να βγει αξιοπιστη μπορει ομως και να μην βγει , κανεις δεν ξερει. Μην ξεχναμε οτι και στην προηγουμενη σειρα μετα απο 7-8 μηνες αρχισαν τα πρωτα προβληματα.

Φιλε μου ζητας να σου προξενεψουμε μια γκομενα και να σε διαβεβαιωσουμε οτι ποτε της δεν θα παθει κρυολογημα και το κυριωτερο?
Ο κυκλος περιοδου της να ειναι παντα σταθερος .

Προφανως εντασετε σε καποια "εξοδα μετοικησης" που αλλος γ@μαει και αλλος πληρωνει και την θελεις στα σιγουρα:flipout::flipout:
Περα απο αυτο ομως, οποια και να παρεις τις ιδιες πιθανοτητες εχει να σου μεινη εγγυος , απλα καποιες εχουν βγαλει την φημη οτι δεν γκαστρωνοντε τοσο ευκολα .........
Η sony ειναι μια απο αυτες , η pionner επισης και οπως ειπε και προγενεστερα ο πσιχοπαθης θυρωρος του πλαισιου στο αντισυληπτικο προγραμα καλα τα πανε και οι philips .

Τωρα για να λεμε την αληθεια αν δεν πας στην Ρουαντα π.χ. η στο Μπακου ............ παιρνεις απο κει μια τηλεοραση προκειμενου να μην κουβαλας Το " μπαουλο " ,ασε που εξω πλην ελαχιστων περιπτωσεων θα κανει φθηνοτερα .
Ετσι οπως το θετει ομως
a078.gif

Παρακαλώ να ανακαλέσετε το υπονούμενο για το φίλο κράτος του Μπακού.

(Τί είναι αυτό ρε σμουθ; Έχει PSNetwork; )

Παρακαλώ να ανακαλέσετε το υπονούμενο για το φίλο κράτος του Μπακού.

(Τί είναι αυτό ρε σμουθ; Έχει PSNetwork; )

Η πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν είναι.

Υπάρχουν και χειρότερα πάντως ... διάβαζα πρόσφατα πως στην Μογγολία για να κάνεις κλήση στο εξωτερικό πρέπει να μπεις σε λίστα αναμονής και μπορεί να πάρει μερικές εβδομάδες :D Ψάχνω να βρω αν έχει αντιπροσωπεία η Pioneer εκεί να κάνουμε παραεισαγωγή:flipout:

Το Μπακού έχω ακούσει ότι δεν είναι και τόσο άσχημο... :)

Σας ευχαριστώ όλους για το input. Αποφάσισα να μην πάρω Panasonic γιατί βλέπω ότι είναι πιθανόν να επιβεβαιωθούν οι φόβοι μου και πήγα για την LG λόγω value for money. Την παρήγγειλα σήμερα από το Πλαίσιο.

Ευχαριστώ και πάλι.

Κυριου κυριου, πηρη του πανασονικ του πρεσβιως κι τα πιντια στου φορουμι εφχουντι καλουριζικος ............

Προφανως εντασετε σε καποια "εξοδα μετοικησης" που αλλος γ@μαει και αλλος πληρωνει και την θελεις στα σιγουρα:flipout::flipout:

Σόρρυ αλλά τώρα το είδα το συγκεκριμένο... :) Βασικά το θέμα είναι ότι στο "Αζερμπαϊτζάν" τα μοντέλα που είναι διαθέσιμα είναι 2-3 χρόνια στοκ και φυσικά στους σερβισάδες αυτούς δεν θα έδινα για σέρβις ούτε το τρίκυκλο της κόρης μου... (Τα 939 ευρουδάκια βγήκαν κατευθείαν από την καρτούλα μου...)

Παλι καλα γιατι τωρα τελευταια με την siemens εχω τρομαξει :flipout::flipout:

Ειπα ομως για την Ρουαντα και το Μπακου και πιστευω οτι το εσωσα ........:afro:

Για να κάνουμε και το follow-up, η μητέρα μου παρέλαβε την LG προχθές επειδή εγώ έλειπα από την Ελλάδα και την άνοιξα σήμερα για να δω αν είναι όλα καλά μέσα.

Απ'ό,τι φαίνεται καλά έκανα.

Στο πάνω οριζόντιο μέρος της εκεί που το ασημί πλαίσιο συναντάει το μαύρο πίσω μέρος έχει ένα χτυπηματάκι. Περίπου 2 χιλιοστά. Το ζήτημα δεν είναι βέβαια αισθητικό γιατι δεν φαίνεται αν δεν κοιτάξεις εκεί, αλλά πολύ φοβάμαι ότι η τηλεόραση έτυχε κάποιας κακομεταχείρισης πριν μπει στο κούτι ή ακόμα βγήκε και ξαναμπήκε στο κουτί της (δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό αλλά το κουτί δεν ήταν σφραγισμένο - ανοίγει και ξανακλείνει με κάποιους πλαστικούς "διακόπτες" χωρίς να διασφαλίζεται το "αμεταχείριστο").

Μίλησα με το Πλαίσιο. Ο τηλεφωνητής ήταν πολύ ευγενικός αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα Παρασκευή βράδι. Απ'ό,τι είπε θα με πάρει αύριο κάποιος τεχνικός για να του περιγράψω το πρόβλημα και μάλλον θα πάει για αντικατάσταση. Ίσως να είναι ατυχία, ίσως κάποιος ήθελε να "πασάρει" το συγκεκριμένο κομμάτι (καθώς ενημέρωσα το Πλαίσιο ότι επρόκειτο να πάρω την tv μαζί μου στο εξωτερικό - ψύλλοι μπήκανε στα αυτιά μου και από την καθυστέρηση μιας ημέρας από το Πλαίσιο) και μου τη φορτώσανε. Το θέμα είναι ότι όποιος και να φταίει, εμένα μου δημιούργησαν πρόβλημα...

Παύλο, αλλαγή αμέσως χωρίς δεύτερη σκέψη. Βάλτην πάλι στο κουτί της και περίμενε να έρθουν για αντικατάσταση.