Αναγνώριση κινητού από υπολογιστή

makfil

Supreme Member
12 September 2010
4,125
Φιλοθέη/Γλυφάδα
[FONT=Verdana, Geneva, Tahoma, sans-serif]Το Γενάρη αγόρασα το THL 4000 για ένα συγγενή μου και, πριν το παραδώσω, το επεξεργάστηκα και το ρύθμισα μέσω σύνδεσης στον υπολογιστή με το καλώδιο usb.

[/FONT]Από μέρες μου έλεγε ότι θέλει να μεταφέρει φωτο από το κινητό στον υπολογιστή αλλά δεν τα καταφέρνει.
Σήμερα έφερε το κινητό για να αντιγράψω τις φωτο στο δικό μου υπολογιστή αλλά, με έκπληξη, διαπίστωσα ότι το βλέπει μεν σαν Removable Disk αλλά χωρίς περιεχόμενο.

Έχει αντιμετωπίσει άλλος παρόμοιο πρόβλημα;
Υπάρχει λύση;

Το πιο πιθανό είναι να θέλει κάποια ρύθμιση στις ρυθμίσεις usb.Τωρα που ακριβως είναι αυτό,δεν το ξέρω.Ίσως αν έγραφες πιο κινητό είναι και τι firmware τρέχει,να έβρισκες βοήθεια.

Ευχαριστώ και τους δύο για τη συμμετοχή στον προβληματισμό μου.

Το κινητό είναι το THL 4000 με 4.4.2 και ξαναλέω ότι όταν το παρέλαβα το Γενάρη το σύνδεσα με τον υπολογιστή μου και το είδε κανονικά.
Τώρα το βλέπει σαν Removable Disk, χωρίς περιεχόμενο, και με δεξί κλικ εμφανίζονται οι γνωστές κλασικές επιλογές, χωρίς κάποια που να βοηθάει στο πρόβλημα.

Αυτό με τις ρυθμίσεις usb δεν το κατάλαβα. Τι εννοείς;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εκ των υστέρων, είδα ότι στο δικό μου κινητό και στην ενότητα "Ασύρματο και δίκτυα", το "Internet USB" είναι γκρι και γράφει "Κοινή χρήση internet υπολογιστή Windows μέσω καλωδίου USB".

Θα ελέγξω αν υπάρχει η ίδια ρύθμιση στο THL 4000.

Τελικά, το πρόβλημα λύθηκε προ ολίγου με τη σύνδεση στον υπολογιστή μου και την εμφάνιση του εικονιδίου και των ρυθμίσεων USB.
Το είχα δει και χθες αλλά το προσπέρασα θεωρώντας ότι ήταν συνηθισμένη διαδικασία.
Σήμερα, όμως, και, μετά από τις συμβουλές σας, προχώρησα στη διαδικασία (κάτι έλεγε για αποθήκευση κλπ) και στη συνέχεια το pc το είδε πάλι σαν Removable Disk αλλά στον exploer άνοιξαν τα αρχεία κανονικά.

Το ερώτημα που παραμένει, ως απορία και μόνο, είναι τι άλλαξε στο κινητό και δεν το έβλεπαν συνδεδεμένο με usb αφού στο παρελθόν αυτό γινόταν.

Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια.

Τίποτα ιδιαίτερο.Bugs που σε παιδεύουν και δεν ξέρεις τι έφταιξε.
Πως γίνεται εκεί που παρακολουθείς συνέχεια στην τηλεόραση ένα dvd/bluray/δορυφορικό πρόγραμμα που είναι συνδεδεμένη μέσω hdmi και ξαφνικά δεν βλέπεις τίποτα;
Ψάχνεις ρυθμίσεις και στις 2 συσκευές,διαβάζεις manual,γκουγκλάρεις και τελικά το πρόβλημα διορθώνεται με το να βγάλεις τα καλώδια ρεύματος των συσκευων από τις πρίζες για κανενα 3λεπτο και να τις ξαναβάλεις.

Μετά από 1-2 συνδέσεις του συγκεκριμένου κινητού στον υπολογιστή μου, με το καλώδιο usb, παρατήρησα ότι εμφανίζει κάθε φορά την ερώτηση για τη σύνδεση με usb, ενώ αυτό δεν συμβαίνει με το δικό μου κινητό.

Αυτό οφείλεται σε κάποια ρύθμιση ή στο συγκεκριμένο κινητό;

Επανέρχομαι στο θέμα γιατί συνδέοντας το THL4000 αλλά και το δικό μου στο pc του συγγενούς μου, διαπίστωσα ότι δεν έβλεπε κανένα !!!
Άλλαξα καλώδιο usb και το πρόβλημα λύθηκε αμέσως, αφού αναγνώρισε το δικό μου και με τον τύπο του αλλά και το THL4000 έστω και χωρίς την αναγραφή του τύπου.

Το πρόβλημα, όμως, επανήλθε με ένα νέο κινητό που παράγγειλε ο συγγενής (No.1 X1 waterproof, dustproof κλπ, δεν το σχολιάζω αφού δεν το πάω με τίποτε αλλά γούστα είναι αυτά) και, ενώ το συνδέω στο δικό μου μου pc είτε με το δικό μου usb είτε με το δικό του, το βλέπει μεν σαν αποθηκευτικό χώρο αλλά βγάζει αμέσως πρόβλημα σφάλματος και δεν το αναγνωρίζει σαν κινητό. Σημειωτέον ότι του έβαλα sim και κάρτα sd αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Κάποια βοήθεια;

Τελικά, η λύση βρέθηκε μετά από αρκετό ψάξιμο στο δίκτυο.
Το πρόβλημα οφείλεται, μάλλον, στην έλλειψη drivers για τη σύνδεση του κινητού με το pc, μέσω usb.

Υπάρχει η εφαρμογή MyPhoneExplorer που τρέχει στο κινητό και στο pc και, μέσω αυτής, τα δύο συνδέονται (!!!)