Ανακοίνωση- Πρόσκληση για ακρόαση Spectron Audio Musician III sign.

Με ιδαίτερη χαρά σας ενημερώνω ότι ΚΑΙ στις 2 ακροάσεις (Παρασκευή κ Σάββατο) θα προλογίσει ο φίλτατος κ. Σταματάκος.

Θα ακολουθήσει ακρόαση με συγκεκριμένο πολυσχιδές πρόγραμμα και β' μέρος με ακροάσεις σε επιλογές δικές σας (guests choices).

Γιωργο καλη και ποιοτικη επιτυχια,φιλε μονο να εισαι ετοιμος οτι ενω μεχρι σημερα ειχες περισσοτερους φιλους,απο αυριο θα εχεις περισσοτερους εχθρους.
Καλο κουραγιο και μην το βαζεις κατω, κανε αυτο που σε ευχαριστει και πιστευεις και να εισαι σιγουρος οτι θα πας πολυ καλα,εχεις αποκομησει αρκετες εμπειριες απο τον χωρο και πιστευω οτι θα τις εκμεταλευτεις σωστα!
Και παλι καλη επιτυχια!

Γιώργη σε ευχαριστώ πολύ, είσαι 100% εύστοχος σε αυτά που λες.

Τώρα για τους φίλους ίσως και καλύτερα, να ξέρω ποιοί είναι τελικά.

Φιλοι σήμερα το απόγευμα μετά τις 6 σας περιμένουμε (ή αύριο το πρωί μετά τις 11¨30), ελπίζω να αξίζει ο κόπος σας, από αυτά που θα ακούσετε.

Έχουμε καταβάλλει αρκετές προσπάθειες για ένα καλό ηχητικό αποτέλεσμα, ελάτε να γνωριστούμε απο κοντά και να ακούσουμε καλή ΜΟΥΣΙΚΗ!

Φιλοι σήμερα το απόγευμα μετά τις 6 σας περιμένουμε (ή αύριο το πρωί μετά τις 11¨30), ελπίζω να αξίζει ο κόπος σας, από αυτά που θα ακούσετε.

Έχουμε καταβάλλει αρκετές προσπάθειες για ένα καλό ηχητικό αποτέλεσμα, ελάτε να γνωριστούμε απο κοντά και να ακούσουμε καλή ΜΟΥΣΙΚΗ!

Και με τι συνοδά θα ακούσουμε mr.ΚΟΨ????

Και με τι συνοδά θα ακούσουμε mr.ΚΟΨ????

Λοιπόν, ανυπόμονε Εξερευνητή Μαγγελάνε, έχουμε τα εξής:

Ενισχυτής Spectron Musician III Signature edition
http://www.spectronav.com/reviews.htm

Ηχεία Ascendo ZF3 (λόγω του ότι στα spec τους αναγράφουν ότι θέλουν 500watts min.) αλλά είναι και super ηχεία.
http://www.ascendo.de/english/frameSW.htm

Preamp Sphinx Project8 Reference
http://www.dagogo.com/SphinxProjectEightandEighteen.html

Καλώδια όλα Stealth audio cables
http://www.stealthaudiocables.com/reviews/

See you there...:ears:

Γούναρη 24 -Ελληνικό, δίπλα στο πολυκατάστημα MAX, parking άπλετο από πίσω ή παραδιπλανή αλάνα.

Από Λεωφ. Βουλιαγμένης, μετά την δεξαμενή βάσης Ελληνικού στο φανάρι MEGA ΑΒ (Βασιλόπουλος) αριστερά, αυτή είναι οδός Ιασωνίδου, η Ιασωνίδου τελειώνει στη Γούναρη, αριστερά και φτάσατε!

Last edited:
Για να δούμε τι άκουσαν και οι άλλοι.
Για μένα τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί τα ηχεία δεν είχαν τη φιλοσοφία των δικών μου.
Παρ' όλα αυτά, και παρά τα προβλήματα που είχα ο χώρος (υπήρχε ένας παλμός ρε παιδί μου! :flipout:) ο ενισχυτής έπαιξε πολύ καλά.
Αυτά που έχω να παρατηρήσω είναι τα εξής:
1) Τέτοια γλύκα δεν έχω ξανακούσει από ψηφιακό. Ο ήχος θύμιζε έντονα λάμπα. Παίζει ξεκούραστα, ωραία αλλά θα αρέσει πιο πολύ σε αυτούς που τους αρέσει o λαμπάτος ήχος.
Προσωπικά θα του έβαζα κάποια πιο κλινικά καλώδια από τα stealth.
2) Κάτι έπαιζε στις χαμηλομεσαίες... Δεν ξέρω αν είναι ο χαρακτήρας του ηχείου, των καλωδίων ή του ενισχυτή, αλλά κάπου ένοιωθα σαν να προσθέτει ηχόχρωμα που δεν υπάρχει... Έχω δει 3 γιατρούς ως τώρα και δεν έχω καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα.
3) Ο ήχος ήταν κάτι σαν να άκουγες μία γιγαντιαία συστοιχία με καμιά 500αριά 300Β! (Βασίλη τρέχα!)
Θα χαρακτήριζα τον ήχο του σαν ένα όμορφο ψέμα.
Σίγουρα ανυπομονώ να τον ακούσω στο σύστημά μου.
Σαν φιλοσοφία μου θύμησε την Mcintosh. Ή σου αρέσει ΠΟΛΥ και μετά δύσκολα σου αρέσει κάτι άλλο ή δε σου αρέσει καθόλου. :)
(προς θεού, ο ήχος του δεν έχει καμία σχέση με MCintosh, απλά είναι τελείως προσωπικός!)

Έστω και καθυστερημένος καλή επιτυχία Γιώργο και καλό κουράγιο στις νέες επαγγελματικές σου δραστηριότητες.

Πρωτα απο ολα να ευχαριστησω τον Γιωργο για την προσκληση.

Aς πω και εγω την αποψη μου.

Το πρωτο που προσεχεις ειναι οτι ο ενισχυτης εχει απιστευτο ρευμα. Με ενα πολυ δυσκολο ηχειο δεν "κωλωσε" καθολου και επαιξε σε εκφωντικες εντασεις χωρις να παρουσιασει κανενα ιχνος strain η να συμπιεσει το αποτελεσμα. Ενα τεραστιο soundstage για τα δεδομενα του χωρου με απολυτα διακριτες θεσεις και πολυ καλα σωματα. Ουτε τεραστια ουτε μικρα. Το επιπεδο λεπτομερειας πολυ καλο. Σε επιπεδα διαφανειας τα πηγαινε αρκετα καλα, ενα κλικ πιο κατω απο αυτο που θα ηθελα.
Ας παμε και στο μειζον ζητημα, στις χροιες. Οι χροιες αυτες ΔΕΝ εχουν καμια σχεση με λαμπα. Αλλο η λαμπα, αλλο η χροια του συγκεκριμενου ενισχυτη. Δεν ξερω πως να το περιγραψω. Η λαμπα εχει μια ζεστασια ο ενισχυτης αυτος εχει μια "επικαλυψη ζαχαρης". Μονο ετσι θα μπορουσα να το χαρακτηρισω. Τωρα καταλαβα γιατι ολοι λενε για τον trends οτι μοιαζει με set. Φυσικα και παλι κατα την αποψη μου, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.
Επισης να πω οτι ο ηχος καθολη την διαρκεια την ακροασης δεν μας ενοχλησε σε κανενα σημειο. Μπορουσες να ακουσεις ανετα.

Γιωργο καλοριζικα και παλι!

Τι είδα και τι άκουσα(και τι έφαγα).

Ο ΧΩΡΟΣ-ΣΤΗΣΙΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ:Ουσιαστικά πρόκειται γι' ένα χαμηλοτάβανο μεγάλο πατάρι,γύρω στα 55 τμ με ξύλινο πάτωμα καλυμένο με μοκέτα και χωρίς κάποια ιδιαίτερη φροντίδα-μ' εξαίρεση μιά λεπτή κουρτίνα πίσω απο το ράκ με τα μηχανήματα.Εχοντας κάνει αρκετές ακροάσεις σ' αυτόν,μπορώ να πώ,ότι είναι δύσκολος κι "αδικεί" ότι παίζει σ' αυτόν.
Το μεγάλο ράκ που πάταγαν όλα τα μηχανήματα,προσωπικά δεν θα το επέλεγα για τα δικά μου.Πόσο μάλλον σ' αυτόν τον χώρο.Τα ηχεία ήταν τοποθετημένα πάνω σε σάντουϊτς πλακών γρανίτη,ελεύθερα περίπου στο 1/3 του μήκους του παταριού και μ' απόσταση περίπου στα 2,5 μέτρα μεταξύ τους.Επαιζαν με μεγάλη κλίση πρός τα μέσα και τα καθίσματα ήταν τοποθετημένα στα 2,5-3 μέτρα περίπου.
Για να κλείσω,μιά παρατήρηση.Γιατί όλοι οι αντιπρόσωποι στις ακροάσεις αφήνουν τ' άλλα ηχεία demo στον χώρο;Ξέρω δεν είναι εύκολο το κουβάλα-ξεκουβάλα και το να βρείς χώρο να τα βάλεις πρόχειρα,αλλά "διεγείρονται"-ζηλεύουν τα μπαγάσικα και "ψιλοπαίζουν" κι αυτά μαζί μ' αυτά της ακρόασης ως γνωστόν.

Η πηγή(δεν γράφτηκε μέχρι τώρα),ήταν το Esoteric X01.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΡΟΑΣΗΣ:Ακούστηκαν τα πάντα.Κλασσική,τζάζ,ρόκ,
ελληνικά.....και τέλος οι περισσότεροι μπόρεσαν να βάλουν και δικά τους δισκάκια.

Ο ΜΠΟΥΦΕΣ:Αφθονα σνάκς κι αναψυκτικά,που τουλάχιστον εγώ τίμησα δεόντως.Ευχαριστούμε Αντώνη και Κοψ για την περιποίηση.

Δ.ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ:
Ολοι οι παλιότεροι τον ξέρουμε και τον εκτιμούμε για τις γνώσεις του και το ήθος του.
Οπως γράφτηκε ήταν παρόν και μάλιστα έκανε και μιά πολύ κατατοπιστική, σύντομη και περιεκτική παρουσίαση γαι τις τάξεις των ενισχυτών,με ιδιαίτερη έμφαση βέβαια στην τάξη D.Μάθαμε(εγώ τουλάχιστον δεν το ήξερα),ότι οι ενισχυτές της τάξης αυτής δεν είναι ψηφιακοί-άσχετα άν έτσι τους αποκαλούμε όλοι-κι ότι οι τριπάθιοι είναι απλά μια παραλλαγή της τάξης αυτής.

Γλυκύτατος,προσηνής,γελαστός κι όχι με το ύφος των 100 καρδιναλίων που περιφέρονται μερικοί αυτοαποκαλούμενοι γκουρού.

Ευχαριστούμε Δημήτρη κι εσένα για τις γνώσεις που μοιράστηκες μαζί μας.

ΣΤΟ ΨΗΤΟ:

Πρώτη και βασική διαπίστωση.
Μιλάμε γι' ένα σύστημα των περίπου 40000+ κι ο Spectron να συμμετέχει με περίπου 5000 σ' αυτό.
Πηγή κι ιδιαίτερα τα υπέροχα ηχεία,ήταν εγγυημένοι κρίκοι στην αλυσσίδα και παράλληλα δεν αστειεύονται,ωστόσο η συνεργασία ήταν απλά εξαιρετική.Τον ενισχυτή τον έχω ακούσει και σ' άλλα συστήματα και τ' αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό αλλά σαφώς κατώτερο απο το σύστημα αυτό.
Αρα ο ενισχυτής ακολουθεί και δεν έχει πρόβλημα να συνοδεύσει και να αναδείξει ακριβότερα μηχανήματα.

Δεύτερη διαπίστωση.
Το σύστημα και κατ' επέκταση ο ενισχυτής,έπαιξαν τα πάντα.Κλασσική, ρόκ,ελληνικά,τζάζ......Τίποτα δεν με χάλασε.Αντίθετα ευχαριστήθηκα τα πάντα κι ιδιαίτερα την ανάπλαση της μεγάλης ορχήστρας-πράγμα που δεν είναι καθόλου εύκολο.Η σκηνή ήταν πραγματικά ευρύτατη κι όλα είχαν την θέση τους.Ο αέρας κι η περιγραφή του συστήματος ήταν εξαιρετικός.Εχω ακούσει πολύ ακριβότερα συστήματα,σε καλύτερους χώρους που έπαιζαν υποδεέστερα.

Τρίτη διαπίστωση.
Οδηγούσε άνετα και δεν καταλάβαινε τίποτα.Δεν ξέρω πολλά μηχανήματα,σ' αυτά τα λεφτά,που μπορούν να το κάνουν με τον ίδιο τρόπο.

Γενικότερα.
Ο χαρακτήρας του ξεφεύγει απο τα γνωστά χαρακτηριστικά των ακριβών υλοποιήσεων της τάξης αυτής.Γενικά θεωρούνται δυναμικοί,καθαροί, αναλυτικοί αλλά παράλληλα και μηχανικοί,κρύοι,ξεροί.
Τούτος είναι αλλιώς.Διατηρεί τα θετικά της τάξης αυτής αλλά παράλληλα έχει γλυκές κι εκφραστικές μεσαίες.Δεν κουράζει και σε τραβάει ν' ακούς μουσική.Συνολικά έχει ένα χαρακτήρα,που προσωπικά-άν κι ακούω με λάμπες-θα μπορούσα άνετα να συμβιώσω μαζί του.

Θαυμάσιο μηχάνημα!

Last edited:
Και εγώ χωρίς να είμαι εκεί άκουσα πολύ καλά σχόλια για το μηχάνημα. Με όλους τους περιορισμούς που υπήρχαν ,το μηχανάκι ανταποκρίθηκε μια χαρά.
Είμαι σίγουρος ότι ο Κοψ, θα το ματσάρει αργότερα και θα παίξει ακόμη καλύτερα.

Αν μάλιστα έπαιζε με ένα άλλο cd ...
Δυστυχώς έχω περίεργη άποψη για το συγκεκριμένο, που την κρατάω για μένα.

Γιώργο καλή επιτυχία ειλικρινά και αυτό που έγραψε ο Πύργας να το προσέξεις. Να είσαι καλά.

Τελευταίος έφτασα και καταιδρωμένος χτες το μεσημέρι.Ευτυχώς δεν μου αρνηθήκανε τα παιδιά ακρόαση (πώς θα μπορούσανε άλλωστε? :BDGBGDB55: )

Με 2 λόγια, πολύ ρεύμα,απίστευτα δυναμικά,ακούραστα και αβίαστα.Ακούγαμε ένα rock κομμάτι πολύ δυναμικό και το ακούσαμε όλο, γύρω στα 10 λεπτά σε εκκωφαντικές εντάσεις και παρόλο που είμαι πολύ παράξενος με τις υψηλές δεν ένιωσα την παραμικρή ενόχληση, πράγμα σπάνιο.Επίσης εάν πάει κάποιος για ακρόαση πάλι να ζητήσει οπωσδήποτε να ακούσει Depeche Mode..Τρομερή εμπειρία..

Προσωπικά τον ήχο δεν θα τον έλεγα λαμπάτο.Ο λαμπάτος ήχος δεν είναι απαραίτητα γλυκός.Αυτό που κάνει συνήθως είναι το τρισδιάστατο εφέ κι ένα γέμισμα του χώρου - δεν μπορώ να το εξηγήσω με λόγια - πράγμα που δεν το είχε στον βαθμό της λάμπας.Όταν κρίνουμε ένα ηχητικό αποτέλεσμα κρίνουμε ένα σύστημα, όχι μία μονάδα.Άρα δεν μπορώ να πω πως ο ενισχυτής ήτανε ζάχαρη κλπ κλπ.Ο συνδυασμός θα μπορούσε να ήτανε, πράγμα που δεν θα το χαρακτήριζα έτσι πάντως στην συγκεκριμένη περίπτωση.Δεν είχε γλύκα, απλά δεν είχε τον κλασσικό ψηφιακό ήχο που εμένα δεν μου αρέσει καθόλου.Ήτανε μία πραγματικά ευχάριστη έκπληξη.Από έναν τελικό ζητάω να ΟΔΗΓΕΙ και να μην με κουράζει.Άρα με κάλυψε 1000%..:a0210:

Είμαι περίεργος πολύ να τον δω να οδηγεί B&W και ATC μεγάλα.Έχω ένα προαίσθημα πως θα είναι ανεπανάληπτη εμπειρία..:2thumb22sup:

Last edited: