Ανακοινώθηκε η συγχώνευση Olympic Air – Aegean

Τα (έτσι κιαλλιώς κουτσουρεμένα απο την μετάβαση σε ιδιωτική απο κρατική) μίλια που έχουμε στην Olympic θα μεταφερθούν και θα συγχωνευτούν με όσα έχουμε στην Aegean ή θα μας κάνουν πάλι την "τιμή" να να μας δώσουν χαριστικά 6.000μίλια?
ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΙΣΧΥΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΒΓΑΛΕΙ.

Ναι και ακομα περιμένω να μου απαντήσουν σε κάποιο απο τα 10 φαξ που τους είχα στείλει για κάποιο εισητηριο. Γιατί εκεί στην Ίκαρος ήταν πολύ προσωρημένοι και δουλεύαν μόνο με φαξ...
Σου δίναν μιλια που δεν μπορούσες να τα κάνεις τίποτα. Συλλογή σαν τον Clooney...
Και έρχεται μετά η μετάβαση και σου λένε πάρε τιμητικά 6.000 και ασημί καρτούλα... χαιρω πολύ με 6.000 δεν πάω ουτε Αγχίαλο

Ε καλα... Τωρα φαινεται πως η 'πειραματικη´ Ολυμπιακη παει περιπατο (μαζι με τα πληρωματα της?) και θα απορροφηθει απο την Aegean κρατωντας μονο το ονομα...

Οσο για τις τιμες... ο χρονος θα δειξει, αλλα αυτοι οι αθεοφοβοι ειναι ικανοι να ανεβασουν τους φορους αεροδρομιου αν δουν πως η ΒΑ, Lufthansa κλπ τους ανταγωνιζονται με χαμηλοτερα ναυλα....

μονοπώλιο απλά στυγνά και καπιταλιστικά

η γυναίκα μου εδώ και λίγο καιρό αναρωτιόταν γιατί αδυνατεί πλέον να βρει φτηνά εισιτήρια
η τιμή των οποίων διαμορφωνόταν λόγω προσφοράς ζήτησης και ανταγωνισμού , δλδ εάν υπήρχαν 2 πτήσεις εκατέρωθεν των εταιρειών πχ προς λημνο και δεν είχε κίνηση έβρισκες θέση και με60 τα εκατό έκπτωση

της λύθηκε η απορία προχθές , και όπως μου διαμήνυσε οτι τα αεροπορικά ταξίδια θα γίνουν υποθέσεις πολυτελείας όπως πριν 30χρονια ´´´ ετοιμαστείτε για τρελές αυξήσεις και μονοπωλιακές πρακτικές προς επιβάτες πράκτορες και εργαζόμενους

(είναι ταξιδιωτικός πράκτορας σε γραφείο iata )

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ μας και πάλι :antlers:

μονοπώλιο απλά στυγνά και καπιταλιστικά

η γυναίκα μου εδώ και λίγο καιρό αναρωτιόταν γιατί αδυνατεί πλέον να βρει φτηνά εισιτήρια
η τιμή των οποίων διαμορφωνόταν λόγω προσφοράς ζήτησης και ανταγωνισμού , δλδ εάν υπήρχαν 2 πτήσεις εκατέρωθεν των εταιρειών πχ προς λημνο και δεν είχε κίνηση έβρισκες θέση και με60 τα εκατό έκπτωση

της λύθηκε η απορία προχθές , και όπως μου διαμήνυσε οτι τα αεροπορικά ταξίδια θα γίνουν υποθέσεις πολυτελείας όπως πριν 30χρονια ´´´ ετοιμαστείτε για τρελές αυξήσεις και μονοπωλιακές πρακτικές προς επιβάτες πράκτορες και εργαζόμενους

(είναι ταξιδιωτικός πράκτορας σε γραφείο iata )

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ μας και πάλι :antlers:
+1 τωρα θα βαλουμε βαθια το χερι στην τσεπη μας

εγώ πάντως θα αρχίσω να πετώ κατά προτεραιότητα με την Athens Airways.

ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΩΛΗΜΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ.

Δυστυχως η ATHENS εχει πολλα προβληματα. Αν και ξεκινησε ελπιδοφορα, μαλλον απλωθηκε πιο περα απο εκει που εφτανε το παπλωμα, ανοιγοντας πολλους προορισμους. Το αποτελεσμα ειναι οτι αφου επεστρεψε καποια απο τα νοικιασμενα EMBRAER, το προγραμμα βγαινει οριακα και αν καποιο αεροπλανο μεινει εκτος, υπαρχουν καθυστερησεις και ακυρωσεις.

Το οτι δεν φαινονται διαθεσιμα εισητηρια ειναι γιατι κανεις δεν ξερει αν θα εκτελεστουν οι πτησεις και οχι γιατι ειναι γεματες. Η εταιρια πλεον δινει βαση στα αγονα που της εχουν ανατεθει και οι προγραμματισμενες πτησεις μια γινονται - δυο οχι.

Ε καλα... Τωρα φαινεται πως η 'πειραματικη´ Ολυμπιακη παει περιπατο (μαζι με τα πληρωματα της?) και θα απορροφηθει απο την Aegean κρατωντας μονο το ονομα...

Οσο για τις τιμες... ο χρονος θα δειξει, αλλα αυτοι οι αθεοφοβοι ειναι ικανοι να ανεβασουν τους φορους αεροδρομιου αν δουν πως η ΒΑ, Lufthansa κλπ τους ανταγωνιζονται με χαμηλοτερα ναυλα....

Το να ερθει ξενη εταιρια εδω και να εκτελει δρομολογια εσωτερικου, θα ειναι μεγαλο ρισκο. Η συγχωνευμενη εταιρια θα καλυπτει τις αναγκες, και οι λεγομενες αγονες θα ειναι επιδοτουμενες, οχι οτι θα υπηρχε ενδιαφερον για αυτες. Φανταζεσαι την ΒΑ στα Κυθηρα και στην Αστυπαλαια??

Για τις υπολοιπες γραμμες, θα επρεπε να ανταγωνιστει την ΟΑ με χαμηλες τιμες πραγμα απλα μη κερδοφορο.

Ενα υπαρκτο ενδεχομενο ειναι να την πεσει καποια τυπου EasyJet, αλλα και παλι αυτο θα γινει σε ορισμενους μονο προορισμους. Οι προορισμοι εσωτερικου δεν ειναι και λιγοι, νομιζω πανω απο 30.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΟΝΤΩΣ. ΤΟΝ ΗΠΙΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΗ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΕΡΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ. ΘΑ ΔΟΥΜΕ. ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΟΝΤΩΣ. ΤΟΝ ΗΠΙΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΗ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΕΡΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ. ΘΑ ΔΟΥΜΕ. ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ.

Ναι καλα...

Εχουν επιτραπει συγχωνευσεις ενα σωρο, με αποκορυφωμα αυτη της ALITALIA και της AIR ONE. Η υποθεση αυτη ηταν στα ορια του σκανδαλου, και φημολογειται οτι ο ιδιος ο Μπερλουσκονι αποκομισε επιχειρηματικα οφελη....

Το οτι με αδεια της ΥΠΑ λειτουργουν καμια δεκαρια μικρες εταιριες, ειναι μια χαρα για προσχημα οτι υπαρχει ανταγωνισμος. Επισης, εξηγειται το πως μοιραστηκαν οι αγονες, αφου οι μικρες πηραν δυσαναλογα πολλες για το μεγεθος τους.

δεν άντεξαν δυο ιδιωτικές εταιρείες να ανταγωνιστούν η μια την άλλη ούτε ένα χρόνο. Το είδαμε ξανά το σενάριο αυτό όταν είχαμε PANAFON TELESTET. Έπρεπε να μπει η COSMOTE στο παιχνίδι για να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να πέσουν οι ενιαίοι κατάλογοι χρεώσεων....

Συνεβη και αλλη μια φορα. Με την συνδρομητικη πλατφορμα του Αλφα απεναντι στην Νova.

Απατη πηγε μετα απο λιγο καιρο. Δεν αντεχει η αγορα τοσους παιχτες.

Θα το δουμε και στα τηλεοπτικα οσονουπω....

Re: Απάντηση: Ανακοινώθηκε η συγχώνευση Olympic Air – Aegean

μονοπώλιο απλά στυγνά και καπιταλιστικά :

Ετσι το βλεπω κι εγω... με το που εκλεισε η SkyEurope, η Αustrian (που ειναι σχεδον μονοπωλιο πλεον) ανεβασε τις τιμες Θεσ/νικη - Βιεννη στα υψη...

Οι δικοι μας εδω λετε να ειναι καλυτεροι....?

Μιλαμε για τον ορισμο του μονοπωλιου..
Αντι να μπουν και αλλοι παικτες στην Ελληνικη αγορα, μπας και πεσουν οι τιμες, οι υπαρχοντες συγχωνευονται.. Ειμαστε στην απιθανη χωρα που για να πας πχ στην Σαντορινη πρεπει να δωσεις 250 ευρω το καλοκαιρι και 180 τον χειμωνα, οταν πετας Λονδινο-Μοναχο με τα μισα.. Φανταστειτε τι εχει να γινει μολις εγκριθει η συγχωνευση..
"Με τις ευχες ολων των Ελληνων κ. Βγενοπουλε"..
Τα post-it πανω στα boing της Ολυμπιακης σε μαρανανε...

Αντι να μπουν και αλλοι παικτες στην Ελληνικη αγορα, μπας και πεσουν οι τιμες, οι υπαρχοντες συγχωνευονται.. Ειμαστε στην απιθανη χωρα που για να πας πχ στην Σαντορινη πρεπει να δωσεις 250 ευρω το καλοκαιρι και 180 τον χειμωνα, οταν πετας Λονδινο-Μοναχο με τα μισα.. Φανταστειτε τι εχει να γινει μολις εγκριθει η συγχωνευση..
"Με τις ευχες ολων των Ελληνων κ. Βγενοπουλε"..
Τα post-it πανω στα boing της Ολυμπιακης σε μαρανανε...

Που ξέρεις....μπορεί πλέον να μας φωνάζουν και με το μικρό μας όνομα οι αεροσυνοδοί....κάτι είναι κι αυτό, που το πας; :flipout:

Παντως κριμα ο ανθρωπος... ειπε να κανει μια δουλεια και δεν του βγηκε... Εδωσε ενα σωρο λεφτα να αγορασει κατι, νομιζοντας οτι θα του αποφερει κερδος και σε λιγοτερο απο ενα χρονο αναγκαστηκε να το πουλησει μισοτιμης...

Ουτε προβολεα να ειχε αγορασει...:flipout:

Αυτα παθαινει κανεις αν δεν βλεπει μπροστα...:grandpa:

Ευτυχως το ειχε παρει και κοψοχρονια βεβαια...

Αντι να μπουν και αλλοι παικτες στην Ελληνικη αγορα, μπας και πεσουν οι τιμες, .

Μεγαλη κουβεντα ειπες... εννοεις δηλαδη να γινοταν κατι σαν την κινητη τηλεφωνια? Σαν τα γαλατα? Τα γιαουρτια? Τις τηλεορασεις? Πραγματι... με τοσους παικτες στα υπολοιπα αγαθα, δεν ξερουμε πως να ξοδεψουμε τα λεφτα μας... ενας ακριβος δεν βρισκεται ρε παιδακι μου...:guitarist: ολο φτηναδουρα...αααα!!! και ανταγωνιστικοτητα....:flipout:

Κοιτα, σε καποιους τομεις, ο ανταγωνισμος δουλεψε θετικα. Πχ στην κινητη τηλεφωνια που ανεφερες ή στις συνδεσεις DSL ή ακομα στα ηλεκτρονικα (πλαισιο, media markt κλπ). Ειδικα στα τελευταια, νομιζω οτι εχουμε πολυ ανταγωνιστικες τιμες σε ευρωπαικο επιπεδο..

Δε νομιζω οτι οι τιμες, ειναι θεμα ανταγωνισμου παντως...

Καπου ειχε αναφερθει παλιοτερα, οτι σε συνεντευξη καποιου υπευθυνου του ΙΚΕΑ, γιατι πουλανε στην Ελλαδα ακριβοτερα απο οτι στην Γερμανια, απαντησε "γιατι τοσα μπορουν να πληρωσουν οι Ελληνες"...

Ειδικα οταν μιλαμε για πολυεθνικες, με ενα καρο λογισταδες απο πισω...

Επισης εχω και μια απορια... ο ορος να μη πουληθει η ΟΑ μεσα στον επομενο ενα χρονο τι ακριβως εξυπηρετουσε? Γιατι δηλαδη οχι σε 6 μηνες η 2 ή 10 χρονια?

Ειδικα στα τελευταια, νομιζω οτι εχουμε πολυ ανταγωνιστικες τιμες σε ευρωπαικο επιπεδο..

Και γιατι να μην εχουμε δηλαδη? Ουτε κατοχη εχουμε, ουτε κλειστα συνορα ουτε τιποτε αλλο...

οι ακριβες τιμες σε ηλεκτρονικα, αθλητικα κτλ που θυμομαστε παλιοτερα, ηταν αποτελεσμα αλλων πολιτικων και συναλλαγματικων κανονων και οχι μη υπαρξης ανταγωνισμου....

Επισης εχω και μια απορια... ο ορος να μη πουληθει η ΟΑ μεσα στον επομενο ενα χρονο τι ακριβως εξυπηρετουσε? Γιατι δηλαδη οχι σε 6 μηνες η 2 ή 10 χρονια?

Εξυπηρετούσε τον εθνικό μεσάζοντα να την δώσει σε "εύλογο" χρονικό διάστημα!