Ανακοινώθηκε το νέο Final Cut Pro X

Το STORYLINE μπορεις να μου πεις τι ακριβώς κάνει? Γιατί με έχει μπερδέψει λίγο...

Όπως και το Audition...

Ειναι πολυ βασικο για μενα... εχω βρει τροπο αλλα "μπακαλικο"....

Πατας πανω στο κλιπ που εχει τα εφφε , και κανεις copy , μετα αντικαθιστας το ιδιο κλιπ με αυτο που θελεις και κανεις Paste effects !

Το audition εχει ως εξης...

Aς πουμε οτι εχεις 3 πλανα στο timeline Α - Β - C , και θελεις αντι του Β να βαλεις καποιο αλλο , αλλα δε ξερεις ποιο ακριβως να διαλεξεις (px D kai E) .
Κανεις audition αυτα τα 2 (D , E) μαζι με το Β και μπορεις ανα πασα στιγμη να διαλεξεις οποιο απο τα 3 θες , χωρις να αναγκαστεις να κανεις 3 version του timeline ...

Το storyline δε ξερω ακομη...

Ακομη το μαθαινω παντως, εχει πολλα ωραια πραγματα... και μονο που δεν χρειαζεται πια να κανεις transcoding (μετατρποπη) για να δεις τα video ειναι ΤΕΡΣΤΙΑ βελτιωση απο Avid kai παλιοτερα final cut.
Aπειρος χρονος κερδισμενος...

Αν εννοεις οτι δεν χρειαζεται rendering για να κανει preview το timeline οταν κανεις αλλαγες σε αυτο (κοψιμο, μετακινηση, προσθεση δευτερου κλιπ, φιλτρα, κτλ) τοτε αυτο το κανει το ULEAD (Corel) Media Studio Pro σε PC απο το 2000... Και μαλιστα με συστηματα της εποχης με ταπεινο Pentium III...
Ουτε δευτερολεπτο χαμενο. Real time preview...

Φυσικα και δεν χρειαζεται transcoding και σε αλλες περιπτωσεις σε αυτο το προγραμμα (πλεον διαθεσιμο στην αγορα το VideoStudio Pro X).

Τα ιδια περιπου και το αντιστοιχο της Cyberlink, Powerdirector.

Οποτε αν αυτο ειναι το "νεο" του Final Cut Pro X τοτε σιγα το νεο...

Αυτα τα προγραμματα φιλε μου , ειναι "παιδικα".
Δεν χρησιμοποιουνται πουθενα ...

Δοκιμασε να το κανεις με HDSLR video και θα καταλαβεις τη διαφορα.

Κανενα επαγγλεματικο προγραμμα μεχρι σημερα (Final cut pro, Avid composer, Media 100) δεν το κανει.

Mιλαμε για επαγγελματικα εργαλεια , πολλων χιλιαδων ευρω που χρησιμοποιουνται για παργωγες Hollywoοd κι οχι "σπιτικα" βιντεακια!

Δες πρωτα το Media Studio Pro, στην εποχη του, και μετα μου λες αν ηταν παιδικο.

Αλλά και συ, ετσι και αλλιως σπιτικο βιντεο θα μονταρεις, νομιζω.

Αν μεχρι σημερα περιμενες να κανει render μια -μια τις αλλαγες που εκανες για να κανει προεσκοπιση, τοτε μαλλον εχεις πολυ χρονο για χασιμο.

Απλα για να ξερεις τι υπηρχε απο το 2000 και να μην πιανεσαι απο το οτι το "νεο" κοστιζει και 300...

Δεν κανω "σπιτικα " βιντεο φιλε μου...-bye-

Δουλευω στη τηλεοραση και στο σινεμα 23 χρονια, φτιαχνω ντοκυμανταιρ, ταινιες μικρου μηκους (μυθοπλασιας και 3d animation) , σηριαλ για τηλεοραση, trailers τηλεοπτικα και κινηματογραφικα klp ...

Δεν μιλαμε μονο για render εφφε κλπ, αλλα για το ολο workflow, που ειναι "αλλου" !

Απάντηση: Re: Ανακοινώθηκε το νέο Final Cut Pro X

Δεν κανω "σπιτικα " βιντεο φιλε μου...-bye-

Δουλευω στη τηλεοραση και στο σινεμα 23 χρονια, φτιαχνω ντοκυμανταιρ, ταινιες μικρου μηκους (μυθοπλασιας και 3d animation) , σηριαλ για τηλεοραση, trailers τηλεοπτικα και κινηματογραφικα klp ...

Δεν μιλαμε μονο για render εφφε κλπ, αλλα για το ολο workflow, που ειναι "αλλου" !

:hahaha: Φιγουρατζή !!
:flipout:

υγ: σε πειράζω ! -bye-

O μόνος λόγος που έχω win ακόμα είναι το edius ,,
είδωμεν ,,,

το θεωρώ αψογη πλατφόρμα video edit ιδίως όταν κάθεται στο σαθρό υπόβαθρο των win ..

αν και το τελευταίο διάστημα ότι δουλίτσα κάθεται ,,, στο final βγαίνει ,,, απλά είναι και η δύναμη της συνήθειας ,,, μοντάρω στα τυφλα´στο edius και αυτό είναι κάπως ,,

Last edited:
H συνηθεια ειναι ασχημο πραγμα... εχω κι εγω στη δουλεια μου Avid και δυσκολευομαι να αλλαζω συνεχως τροπο δουλειας , ειδικα με το νεο FCP X.
Ειναι πολυ διαφορετικης φιλοσοφιας, γι αυτο και πολλοι επαγγελματιες στο εξωτερικο ειναι "αναστατωμενοι "!
Λειπου επισης μερικα βασικα , οσον αφορα τη συνεργασια του με αλλες πλατφορμες , μεσω EDL , XML κλπ... αλλα πιστευω θα διορθωθουν... ειναι αλλωστε η πρωτη version ενος τοσο διαφορετικου προγραμματος.

Re: Απάντηση: Ανακοινώθηκε το νέο Final Cut Pro X

Το STORYLINE μπορεις να μου πεις τι ακριβώς κάνει? Γιατί με έχει μπερδέψει λίγο...

Όπως και το Audition...

Το storyline ειναι ενας νεος τροπος περιγραφης μιας "ενοτητας" .
Μπορεις να εχεις πολλα storyline σ ενα project, που συνδεονται μεταξυ τους , ειναι απαραιτητα, για να εχεις το magnetic timeline.

Πχ, δε μπορεις να εχεις εφφε μεταβασης (transition) μεταξυ ενος storyline κι ενος κλιπ που δεν ανηκει σε αυτο το storyline, για αυτο πρεπει πχ πρωτα να ενταξεις αυτο το κλιπ στο συγκεκριμενο storyline και μετα να κανεις transition.
Αυτο για να μη "σπασει" η συννοχη ενος τμηματος (storyline) και να μπορεις ετσι να το μετακινησεις στο χρονο χωρις παρατραγουδα.

Καλησπέρα. Επειδή σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά του X, μαζί με Motion. Το Motion κατάλαβα ότι είναι κάτι αντίστοιχο με το After Effects, το compressor τι ακριβώς κάνει;

Απάντηση: Re: Ανακοινώθηκε το νέο Final Cut Pro X

Καλησπέρα. Επειδή σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά του X, μαζί με Motion. Το Motion κατάλαβα ότι είναι κάτι αντίστοιχο με το After Effects, το compressor τι ακριβώς κάνει;

το compressor είναι μηχανή κωδικοποιησης και μετατροπής του forma της timeline σε αλλα ,,

πχ dv σε mpeg2 για να το κάνεις dvd ,, και διάφορα αλλα codec

Πώς θα μπορέσω να εισάγω τα MTS της ΝΕΧ στο πρόγραμμα; Στο google είδα έναν τρόπο με το Log and transfer για το 6 αλλά στο Χ δεν υπάρχει αυτή η επιλογή.

Το νεο Motion 5 , δεν ειναι απλα ενα After effects, αλλα ειναι και το προγραμμα που αναλαμβανεις να κανεις ολα τα εφφε μεταβασης (transitions) - εφφε εικονας κλπ για το FCP X !

Ολα τα εφφε - transitions - themes κλπ του FCP X , ειναι στην ουσια projects του Motion 5 !

Με λιγα λογια μπορεις να κανεις ΕΣΥ ενα εφφε sto motion και να το ορισεις σαν εφφε στο FCP X... φτιαχνεις μονος σου τα plugins !

Το βίντεο που έφτιαξα με το FCP X..

http://vimeo.com/25582327

Πάνω από 5 ώρες μου πήρε, μόνο για να βρω πώς γίνεται fade out ο ήχος έφαγα κανά 20λεπτο :p.

Βαρύ πρόγραμμα -επεξεργαζόμουν και 1080p υλικό βέβαια-, τον ξέσκισε τον Macbook Pro.. Ο i7 είχε δύναμη αλλά θα είχα κάνει τη δουλειά μου πολύ πιο εύκολα αν φόραγε SSD και είχε >4GB RAM.

Πάντως μιας και το χρησιμοποίησα για τόσες ώρες έχω κάποιες παρατηρήσεις..

Καταρχάς θα ήθελα εκεί που μου εμφανίζει τα κλιπάκια που έχω εισάγει, να υπάρχει επιλογή να μη φαίνονται αυτά που έχω βάλει στο timeline, ή έστω να εμφανίζει ένα τικάκι από κάτω τους, ώστε να μη μπερδεύομαι και να ξέρω ποια έχω βάλει και ποια όχι..

Άλλο πρόβλημα που έχει είναι με τα Type Effects. Δε βρήκα πώς γίνεται να αλλάξω γραμματοσειρά, χρώμα, μέγεθος κλπ.. Επίσης σε μερικά type effects ουσιαστικά δε γινόταν να γράψω κείμενο, έγραφα το Title αλλά από κάτω δε γινόταν να γράψω τίποτα. Στα effects που έχει θα ήθελα να έχει επιλογή να προσθέσω ακόμα ένα πλαίσιο με κείμενο, γιατί αυτά που είχε δε με έφταναν και αναγκάστηκα όπως θα δείτε να βάλω όλους τους φακούς σε ένα πλαίσιο. Τελευταίο, δε βρήκα επιλογή να ρυθμίσω το πόση ώρα θα δείχνει το κάθε πλαίσιο κειμένου και την ταχύτητα μετάβασης.. Γενικά δεν ξέρω αν φταίει η απειρία μου και είναι κρυμένες αυτές οι επιλογές -και γιατί να είναι κρυμένες;-, αλλά τα Type Effects έχουν πολλά προβλήματα ΙΜΟ.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι αυτό πάντως.. Το Macbook Pro δεν είναι δικό μου, και δεν ξέρω πότε θα έχω την ευκαιρία να ασχοληθώ ξανά με το FCP X.. :)

Ειναι πολυ νωρις ακομη... εχει δρομο το FCPX .

Δεν εχει επιλογη για να σου δειχνει πιο ακριβως σημειο ενος κλιπ εχεις χρησιμοποιησει, αλλα μπορεις να δεις αν εχεις βαλει καποιο κλιπ (οχι κομματι αυτου) , αν πας κατω αριστερα και ανοιξεις το timeline index SHIFT + COMMAND + 2 ...εκει θα δεις ποια κλιπ εχεις χρησιμοποιησει στο στορυλινε.

Για τα type effects , αφου βαλεις ενα text , πατα τον inspector - command + 4
Εκει θα δεις ολες τις παραμετρους για το text , στο Τext tab

Θελεις δουλεια ακομα !!!-bye-