Ανακοινώθηκε το νέο Final Cut Pro X

Για οσους εχουν σκετα αρχεια .mts , .m2ts απο τις καμερες τους (χωρις δομη) , και δεν μπορουν να τα εισαγουν στο iMovie - FCPX , τοτε αυτο το δωρεαν προγραμμα της Panasonic θα σας βοηθησει.

https://eww.pavc.panasonic.co.jp/pro-av/support/dload/avccam_restorer/agree_e.htm

Υπαρχει για Mac kai Pc.

Το δοκιμασα και δουλευει μια χαρα...

Διαλεγετε την επιλογη - Restore AVCHD folder from the streams files , πηγαινετε στο φακελο που εχετε χυμα τα αρχεια σας , και ετσι θα εχετε ενα νεο φακελο που θα εχει τη δομη που ειχαν αρχικα στη καρτα σας.

Ετσι μπορειτε ευκολα απο το imovie - FCPX να κανετε import from camera -> και διαλεγετε το φακελο Private/AVCHDL kai Voila !

Πάντως μιας και το χρησιμοποίησα για τόσες ώρες έχω κάποιες παρατηρήσεις..

Καταρχάς θα ήθελα εκεί που μου εμφανίζει τα κλιπάκια που έχω εισάγει, να υπάρχει επιλογή να μη φαίνονται αυτά που έχω βάλει στο timeline, ή έστω να εμφανίζει ένα τικάκι από κάτω τους, ώστε να μη μπερδεύομαι και να ξέρω ποια έχω βάλει και ποια όχι..

Άλλο πρόβλημα που έχει είναι με τα Type Effects. Δε βρήκα πώς γίνεται να αλλάξω γραμματοσειρά, χρώμα, μέγεθος κλπ.. Επίσης σε μερικά type effects ουσιαστικά δε γινόταν να γράψω κείμενο, έγραφα το Title αλλά από κάτω δε γινόταν να γράψω τίποτα. Στα effects που έχει θα ήθελα να έχει επιλογή να προσθέσω ακόμα ένα πλαίσιο με κείμενο, γιατί αυτά που είχε δε με έφταναν και αναγκάστηκα όπως θα δείτε να βάλω όλους τους φακούς σε ένα πλαίσιο.

Τελικα εχει τροπο να δεις τα κομματια ενος κλιπ που εχεις χρησιμοποιησεις ... but you have to think different !

Μαλιστα , βρηκα 2 τροπους ...-bye-

Πρωτοs τροπος, στο event viewer διαλεγεις το κομματι απο το κλιπ που θελεις , το βαζεις στο timeline kai πατας delete στο event viewer ... δεν κανει delete to κλιπ ΑΛΛΑ κανει reject το κομματι αυτο !
Στο event viewer επιλεγεις να βλεπεις τα Non rejected clips και Voila !
Ετσι βλεπεις μονο τα κομματια που δεν εχεις χρησιμοιποιησει :grinning-smiley-043

Επισης μπορεις παλι να τα βλεπεις ολα αν θες, και να βλεπεις μια μπαρα κοκκινη πανω στο βιντεο που πηρες, σαν ενδειξη .

Δευτερος τροπος... αφου παλι διαλεξεις και βαλεις το κομματι του κλιπ που θλεις στο timeline, στο event viewer πατας command + K και σου βγαινει το keyword παραθυρο, βαζεις ενα ονομα σε αυτα τα κλιπ (εγω βαζω USED) .
Θα εμφανιστει αυτοματα , μια μπαρα μπλε πανω στο κλιπ , στο σημειο που εχεις παρει το υλικο !!!

Ετσι εχεις ολα τα κλιπ να φαινονται, και μια μπαρα στο βιντεο να σου δειχνει ποιο κομματι εχεις χρησιμοποιησει...-bye-

Last edited:
Ωραίος. Εγώ πλέον δεν έχω το MBP για να παίζω.. Θα δω αν μπορέσω να στήσω Hackintosh στο PC μου, αλλιώς με βλέπω να το πουλάω για να πάρω ένα ΜΒΡ..

Ωραίος. Εγώ πλέον δεν έχω το MBP για να παίζω.. Θα δω αν μπορέσω να στήσω Hackintosh στο PC μου, αλλιώς με βλέπω να το πουλάω για να πάρω ένα ΜΒΡ..

Ακομη και το 13" ειναι υπεραρκετο ....το συνδεεις και με μια εξωτερικη οθονη και ξεμπερδεψες.

Το 13" όμως το βγάζει μόνο με διπύρηνους :p. Αν το έβγαζε με quad θα το σκεφτόμουν, γιατί έχω δουλέψει σε 13άρι και μου άρεσε πολύ η διάσταση.

E καλα, δεν χαθηκε ο κοσμος... μια χαρα ειναι και ο διπυρηνος i7 !

Eγω μεχρι 2 μηνες πριν, μονταρα επαγγελματικα με το παλιο MBP 2007 με core 2 duo -bye-
Mην ειμαστε υπερβολικοι ...

Ενα γρηγορο demo του color correction kai match color , πολυ απλο και αποτελεσματικο.

http://www.youtube.com/watch?v=xRl2v_ddAZ4

http://www.youtube.com/watch?v=R2aRwZh3K-Y

Σε τι format προτείνετε να κάνω export η shre από FCPX για να αποθηκεύω τα σπιτικά video σε καλή ποιότητα αλλά και για τυχόν χρήση τους στο μέλλον; Θα τα βλέπω αποκλειστικά με popcorn hour A200 στο σπίτι (media player) και με το imovie τα έκανα .mkv ή .mov 1080p.

Υπάρχει κατά τη γνώμη σας κάτι καλύτερο;

Συμπλήρωση:

Η πηγή είναι μια panasonic TM700 και ο codec που χρησιμοποιούσα H.264 μέχρι τώρα (σε .mkv ή .mov όπως προείπα).

Φτου γμτ... Αυτό που διάλεξα, μου το έκανε interlaced και στις κινήσεις της κάμερας φαίνονται δοντάκια-οριζόντιες γραμμές.

Θα πρέπει να πειραματιστώ με διάφορα.

Ρε παιδιά, μην μου πείτε οτι ακόμη το FCP X δεν υποστηρίζει το 1080/50p της Panasonic TM700 ???

Τράβηξα όλα τα videos της προηγούμενης εβδομάδας, όντας σίγουρος οτι μετά από έναν χρόνο θα είναι οκ, αλλά βλέπω οτι δεν τα δείχνει αυτά τα videos όταν πάω να κάνω import.

Ξέρετε καμια λύση να δουλεύει σε Mac, ή να ψάξω απ' ευθείας τίποτα σε pc?

Ευχαριστώ, και τι destination να διαλέξω; Σε τί δηλ. format θα είναι πιο καλή η ποιότητα;

Έχω ένα προβληματάκι.. Ενώ δουλεύω αρκετή ώρα στο πρόγραμμα, όταν αλλάζω εργαλεία από blade σε select και εναλλάξ -δεν ξέρω αν το κάνει με άλλα, απλά αυτά χρησιμοποιώ-, σταματάει αρκετές φορές να δουλεύει το skimming και το παίξιμο με το spacebar.. Η μόνη λύση είναι να το κλείσω και να το ξανανοίξω. Τυχαίνει σε κανέναν άλλον ή κάνω κάποια βλακεία;