Ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου.

Αν τον έχεις στα χέρια σου, διάβασε τι γράφει επάνω το αυτοκόλλητο

barracuda 7200.10 320Gbytes serial ata

S/N 9QF53DPA

ST3320620AS

P/N:9BJ14G-308

FIRMWARE:3.AAK

DATE CODE:07455

Αυτά γράφει απο πάνω

Oντως δεν αναφέρεται στην λίστα... Είναι παλιότερο μοντέλο... απ'ότι διάβασα τους στελνεις emai αναφέροντας το πρόβλμα και σου απαντουν στέλνοντας σου και το firmware αν το ζητήσεις...

Χωρίς να γελάσεις γιατί μιλάω σοβαρά, κάνε το παρακάτω. Βάλε τον δίσκο σε αντιστατική σακούλα και κλείστον καλά βγάζοντας τον αέρα. Βάλτον στην κατάψυξη όλο το βράδυ. Έχε το PC case ανοιχτό και ένα καλώδιο να περιμένει (όχι USB, οπωσδήποτε IDE ή SATA) Ο υπολογιστής να είναι κλειστός εννοείται. Μόλις βγάλεις τον σκληρό από την κατάψυξη βάλτον κατευθείαν στο καλώδιο και άναψε το PC. Μόλις τον δει τράβα μόνο τα αρχεία που έχεις απόλυτη ανάγκη.
Δεν εγγυώμαι ότι θα δουλέψει αλλά έχω σώσει 3 με αυτή την μέθοδο ως τώρα.
Καλή τύχη

LOL αυτό το κάναμε παλιά σε cd δισκάκια που για κάποιο λόγo δεν τα διάβαζε η συσκευή με τίποτα... παίζαμε με τις συστολές... Ενα τέταρτο τα δισκάκια στην κατάψυξη και μετά αμέσως στο drive... Πολλές φορές έπιανε !

Last edited:
Έστηλα e-mail στη Seagate για να δούμε..

Φίλε Πόντιε αντιστατική σακούλα που θα βρω?

Last edited:
πιστεύω ότι τον δίσκο τον χάνεις μετά απο λίγη ώρα λόγο θερμοκρασίας....
άλλωστε είναι και στις 7200 rpm !
προσπάθησε να τον έχεις "κρύο" όταν τον συνδέσεις με το pc

Καλά αυτοί στη Seagate είναι πολλοί αστείοι, δε φτάνει που μας πασάρουνε ελαττωματικά κομμάτια θέλουνε και 600 με 1350 ευρω στο πιο οικονομικό σέρβις για ανάκτηση δεδομένων, το μη οικονομικό παέι στα 2000.

Eμ, έτσι είναι... Στον Ισοβίτη του Αρκά, ο ποντικός πουλάει τσάμπα τις σαρδέλλες και στο τέλος πουλάει 1 χιλιάρικο το μπουκάλι το νερό...

Περα απ'ολα αυτά, είμαι πολύ επιφυλακτικός με την τεχνολογία και την γενικότερη αξιοπιστία των σκληρών δίσκων της τελευταίας 3ετίας και εντεύθεν...
Ανέκαθεν είχα μάθει να εμπιστεύομαι τους σκληρούς δίσκους με ένα λογικό περιθώριο αστοχίας υλικού 1 δίσκο στους 10 σε σκληρή χρήση και σε μεγάλ βάθος χρόνου. Τώρα τελευταία έχω την εντύπωση οτι οι αστοχίες εχουν αυξηθεί. Εκεί που θεωρούσα φυσικό να εχω αποθηκευμένα τα videos μου, την μουσική μου και γενικότερα τα backups μου σε 2 σκληρούς δίσκους αντι να τα έχω σε 10άδες ή 100άδες dvds, τώρα πιά το θεωρώ πολύ παρακινδυνευμένο... Και όταν έχεις 1 Τera δίσκο γεμάτο υλικό...

Όπως τα λες είναι μεγαλώνουν την ποσότητα στα GB και μικραίνουν την ποιότητα,
Πάντως οι Western πρέπει να έχουν γίνει πιο αξιόπιστοι πλέον απ τους Seagate και για Samsung δεν έχω ακούσει κανέναν να 'χει παράπονο τον τελευταίο καιρό.

Ετσι ακούγεται για τους WD τελευταία, αλλά δεν πάνε κάμποσα χρόνια που έπεφταν κι αυτοί σαν τα κοτόπουλα... Τελικά πριν πάρει κανείς σκληρό δίσκο, καλύτερα να το ψάχνει σε forums για καμμιά εbδομάδα... Δεν είναι το κόστος αγοράς, αλλά το (ανεκτίμητο ίσως) κόστος της απώλειας των data...

Απάντηση: Re: Ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου.

Έστηλα e-mail στη Seagate για να δούμε..

Φίλε Πόντιε αντιστατική σακούλα που θα βρω?

Μάνο πήγαινε σε κάποιο Πλαίσιο ή κατάστημα με service υπολογιστών και ζήτα.

Aπο περαιτέρω ψάξιμο που έκανα... μάλλον δεν θα πάρει απάντηση...

Πάντως έχω πάρει συνολικά 5 Samsung 1TB το τελευταίο χρόνο και όλοι έχουν αποδειχθεί σκυλιά,δεν καταλαβαίνουν τίποτα... Τώρα που έφθασε η τιμή τους στα 86 ευρώ δεν έχω χώρο στο tower μου!

Καλησπέρα παιδιά.

4 μήνες μετά την κατάρρευση του δίσκου αποφάσισα να τον στείλω Αθήνα για ανάκτηση δεδομένων,το 'χα παραμελήσει τους τελευταίους μήνες και δεν σήκωνε άλλη αναβολή, τα χρειαζόμουνα τα αρχεία.

Χθες το πρωί λοιπόν σκέφτηκα να κάνω μια τελευταία προσπάθεια πριν τον στείλω απάνω μπας και δουλέψει. Συνδέω τα καλώδια και κάνω restart στο pc , όλα ''νορμάλ'' ο σκληρός μούγκριζε ακόμα σαν τρακτέρ και ψιλοσερνότανε, τον αναγνώρισε το pc και άρχισα την μεταφορά αρχείων. Περίμενα να σταματήσει σε μερικα λεπτά όπως και γινότανε κάθε φορά πριν όποτε προσπαθούσα να μεταφέρω τα αρχεία.. περνούσανε τα λεπτά όμως και ο δίσκος συνέχιζε να δουλεύει! έτσι σιγά σιγά μετέφερα σχεδόν όλα τα αρχεία!! 290GB
λέω σχεδόν όλα γιατί μερικά αρχεία(mp3s) δεν γίνεται να μεταφερθούν, μου βγάζει Data error(Cyclic redundancy check), ευτυχώς είναι πολύ λίγα αυτα - καμμιά 15-αριά τραγούδια δηλαδή.
O δίσκος δουλεύει ακόμα αλλά με θόρυβο και είναι αργός.

Δεν μπορώ να το εξηγήσω σίγουρα είναι θαύμα χεχε

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές :smile:

Aν πάρεις απάντηση Μάνο πές και σε εμένα την απάντηση μιας και έχουμε το ίδιο drive.A ρε Seagate....

Αιμίλιε, στην Seagate που έστειλα mail τότε μου απάντησαν ότι θα μου πάει από 600 μέχρι 2000 ευρώ η ανάκτηση δεδομένων -bye-

Εδώ το mail που μου στείλανε:

We should also be able to recover the data, but it is always hard to pinpoint out an error on a few description. That is the reason why I will send you the price quote and how our Service works.

After we have received your drive here in our facility, a technician will have a look at it and in regards to the report, we are able to give you a real price quote. At that point, you are able to decide if you are going for the data recovery or not. If you say yes we are starting the recovery process and at one point during this process we are able to process a list with the data that we are able to recover. We will provide you with the list and you can check if there is all the data that you need on this list. When you have checked the list and you gave your okay we are able to transfer the data to a new media. You might want send one to us or we also sell some of our products. We will send you an invoice and as soon as this one is paid, we are able to ship the new drive with your data back to you.

We have two different Services one that last only for a week, which means that you get your data back within a week. This is our Priority Service and the prices are for the most part between 900 up to 2000. We also offer an economy service, this will lasts at least for 4 weeks and the costs are between 600 up to 1350. These prices are only accountable for normal single hard drives and normal issues and other circumstances. If you have any questions feel free to contact me.

with kind regards

Mπραβο Μάνο... χάρηκα που τα έσωσες τα αρχεία!:BDGBGDB55:
Μια υπενθύμηση... αν ο δίσκος έχει εγγύηση, τον δίνεις για αντικατάσταση... αλλιώς... στα σκουπίδια.
Μην τον έχεις στο σύστημα και ειδικά να δουλεύει!-bye-