Αναλογικά και ψηφιακά μαζί γίνεται;

adi32

AVClub Addicted Member
17 October 2006
2,210
Στην πολυκατοικια μου εχουν μισοι μισοι καινουριες τιβι και παλιες
Αλλα επειδη πιανουμε απο Παρνηθα τα αναλογικα, τα ψηφιακα τα πιανουμε πολυ χαλια εως καθολου οσοι εχουμε νεες τιβι
Μπορουμε να βαλουμε 2 κεραιες μαζι στην ιδια καλωδιωση, μια Παρνηθα για τα αναλογικα και μια Αιγινα για τα ψηφιακα ?

Κάτσε όπως είσαι και μη πειράζεις τίποτα... θα κουραστείς άδικα... ειδικά αν έχεις καινούρια τηλεόραση...

Last edited:
Καινουρια εχω και αναγκαζομαι και βλεπω αναλογικα με κακο σημα
Δε γινεται να μπουν 2 κεραιες με ενα καλωδιο ?

Περίμενε λίγο που σου λέω... Δεν θα αναγκαστείς να καταφύγεις σε τέτοιες λύσεις... Ο νοών... νοείτω!

Θα γυρίσει πολύ σύντομα και η Πάρνηθα ψηφιακά, οπότε κάτσε έτσι όπως είσαι!!!

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω, και περιμένω, είχε ακουστεί ότι θα μπει η Πάρνηθα Ιούνιο αλλά πλησιάζει και δεν ακούγετε κάτι επίσημα.

Σύμφωνα με αναφορές τεχνικού της ΕΡΤ, στο Satleo Forum, το επόμενο βήμα της ΕΡΤ για τη ψηφιακή μετάβαση είναι η Πάρνηθα και το Allotment 15 - LAMIA (ΧΛΩΜΟ, ΛΙΧΑΔΑ, ΔΑΜΑΣΤΑ, ΑΤΑΛΑΝΤΗ) τα οποία κέντρα εκπομπής του Allotment 15 θα ενεργοποιηθούν σχεδόν ταυτόχρονα. Περισσότερα στο Satleo Forum.

Μεχρι να γινει αναλογικο switch-off στην Παρνηθα, ισως σε βολεψει μια εσωτερικη κεραια με ενσωματωμενο ενισχυτη.
Αναλογα με την περιοχη που εισαι και την θεση της κεραιας μεσα στο δωματιο, υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να πιανεις τουλαχιστον τα "μεγαλα" καναλια χωρις σπασιματα.

Οπως ειναι τωρα με την εξωτερικη πιανει πολυ καλα μονο της ερτ και με παρα πολλα σπασιματα τα Mega Ant1 κλπ
Με εσωτερικη που δοκιμασα παλι κανει σπασιματα πολλα και πρεπει να την εχεις σε περιεργες θεσεις και δε βολευει καθολου

Εμένα με βόλεψε προσωρινά μια μικρή εσωτερική κεραία χωρίς ενισχυτή που είχα από μια κάρτα USB TV PC βέβαια πιάνει μόνο σε ένα δωμάτιο από τη μεριά του Υμηττού. Το ψηφιακό σήμα είναι περίεργο και δεν ρίσκαρα να πληρώσω για ακριβή εσωτερική κεραία αλλά θα περιμένω να ενεργοποιηθεί η Πάρνηθα.

Ειμαι Ελληνικο και η κεραια μας βλεπει Παρνηθα
Επειδη ηταν πισω απο ενα τοιχο και εκρυβε τελειως την Αιγινα την ανεβασα ψηλα πανω απο τον τοιχο αφηνοντας παλι να βλεπει Παρνηθα και τωρα τα ψηφιακα παιζουν μια χαρα σε μενα (εκτος του Νικελοντεον που κανει διακοπες δεν ξερω γιατι) αλλα δεν παιζουν σε αυτους που ειναι στους πιο κατω οροφους (παιζουν μονο τα ΕΤ και deutsche welle )
Εγω τωρα παιρνω σημα ψηφιακο απο Αιγινα ή απο Υμηττο ?
Να προσπαθησω να τη στρεψω ελαφρα προς Αιγινα ή προς Υμμητο μηπως και βελτιωθει το σημα των ψηφιακων χωρις ομως να χαλασουν τα αναλογικα της Παρνηθας?

Last edited: