αναλογικές κασέτες στο pc

nikS68

Senior Member
26 February 2007
633
Γεια σας και Χρόνια Πολλά

Αποφάσισα ότι είναι καιρός να ξεφορτωθώ το βίντεο και τις κασέτες που είχα τραβήξει με την αναλογική κάμερα.
Δυστυχώς η κάμερα αυτή δε δουλεύει σωστά και δεν μπορώ να τη συνδέσω με το tv-tuner.
Βρήκα όμως τρόπο να συνδέσω το βίντεο (μέσω scart to rca).
Το tv-tuner που έχω δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για video capturing (συνδέεται σε usb2).
Παρόλα αυτά και ύστερα από αρκετό ψάξιμο, βρήκα ένα πολύ καλό πρόγραμμα (Magix on DVD):SFGSFGSF: το οποίο καταφέρνει να αποθηκεύσει το αναλογικό βίντεο με πολύ μικρές απώλειες.

Ρυθμίζω την ποιότητα εικόνας και ήχου που θέλω να έχω και προχωρώ στην αποκωδικοποίηση και μετατροπή.
Φυσικά, όσο καλύτερη ποιότητα βάζεις, τόσο περισσότερη ισχύ χρειάζεσαι από τη CPU σου και την κάρτα γραφικών.
Σε γενικές γραμμές παρατήρησα ότι ενώ η CPU δεν πάει πάνω από το 50% (με ρυθμίσεις οι οποίες μου δίνουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα) το MAGICX μου δείχνει σε κάποια σημεία ότι πολλά frames γίνονται drop (το οποίο το επιβεβαιώνω στη συνέχεια παίζοντας το βίντεο).
Οπότε αναγκάζομαι να ρίξω την ποιότητα του βίντεο, πράγμα που δεν το θέλω.

Η ερώτησή μου είναι η εξής:
Για να πάρω καλύτερη ποιότητα εικόνας χωρίς πολλά dropped frames χρειάζεται να αλλάξω tv tuner ή κάρτα γραφικών ή κάτι άλλο?
ΣΗΜ: Μην προτείνετε να αλλάξω τον τύπο σύνδεσης (πχ s-video, firewire κλπ). Δε γίνεται.

Αυτό που κάνω εγώ είναι αντιγραφή της ταινίας VHS στο DVD recorder deck και μετά εξαγωγή του αρχείου mpeg απο το dvd και επεξεργασία στο pc
Χρονοβόρα διαδικασία μεν,αλλά ασφαλής.

Ειχα κάτσει και γω πριν μερικά χρόνια να μετατρέψω τις VHS της κάμερας σε dvd ,απότι θυμάμαι χρησιμοποιούσα το nero vision,στο οποίο κάνεις real time εγγραφή στον σκληρό δίσκο.δηλαδή λες στο vhs να παίξει καi κάνεις παράλληλα rec στο προγραμμα.Σε ποιότητα dvd όλα αυτα,πολύ ικανοποιητική.
To καλό με το πρόγραμμα ειναι οτι σου εχει και βήματα επεξεργασίας(κοψε-ραψε και διαφόρων εφε)για τα βιντεο σου,προκειμένου να τα γραψεις σε dvd ή να τα αφήσεις όπως ειναι στο δισκο.
Οπότε προτείνω να βρεις το προγραμμα και το προσπαθησεις έτσι.
Καλη επιτυχια!

Παιδιά το MAGIX είναι όλα τα λεφτά.
Του έβαλα και καλύτερη κάρτα γραφικών να δω τι διαφορά θα έχει.
Η ειρωνία της τύχης είναι ότι κόλησε η κασέτα στο video και δε βγαίνει :violent-smiley-030::violent-smiley-030:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1056075672#post1056075672

Επιδή δεν θα ήθελα να ανοίξω νέο θέμα νομίζω πως εδώ θα με βοηθήσει κάποιος
που γνωρίζει,το δικό μου πρόβλημα είναι πώς εχω μια αναλογική VHS κασέτα η οποία είναι απο Καναδά την έβαλα να παίξει στο VIDEO PLAYER όμως δεν έπαιξε, αυτό που
θέλω να κάνω ειναι να τo μετατρέψω απο αναλογικό σε ψηφιακό όμως δεν ξέρω αν τα καταφέρω εφόσων δεν παίζει το VIDEO PLAYER μήπως πρέπει να βρώ PLAYER να παίζει αμερικάνικες VHS κασέτες η θα γίνει η κωδικοποίηση κανονικά; ευχαριστώ.

Επειδή κι εγώ σκοπεύω να ασχοληθώ με το "σπόρ" ήθελα να ρωτήσω το εξής.. Αν συνδέσω το video με το tv tuner στο pc με καλώδιο rf και κάνω αναζήτηση, λογικά θα μου βρεί τη συχνότητα του video και κάνοντας απλά εγγραφή όπως θα έκανα και για ζωντανό πρόγραμμα καναλιού θα το γράψει υποθέτω, σωστά η κάπου το χάνω;

Επίσης, το video πού έχω είναι του 97 και ειναι της Philips, εδώ και μία πενταετία περίπου το έχω "παροπλισμένο" στο πατάρι επειδή έδειχνε χιόνια (σα να μην είναι γραμμένη η κασσέτα ουσιαστικά) και στιγμιαία μπορεί να έδειχνε για λίγο εικόνα. Είχα προσπαθήσει να καθαρίσω τις κεφαλές του με μία κασέτα καθαρισμού αλλά δεν έγινε κάτι, κι έκτοτε δεν ασχολήθηκα. Αν το επισκευάσω είτε στη Philips είτε σε κάποιο ηλεκτρονικό πιστεύετε ότι αξίζει οικονομικά να το δοκιμάσω;

Επειδή κι εγώ σκοπεύω να ασχοληθώ με το "σπόρ" ήθελα να ρωτήσω το εξής.. Αν συνδέσω το video με το tv tuner στο pc με καλώδιο rf και κάνω αναζήτηση, λογικά θα μου βρεί τη συχνότητα του video και κάνοντας απλά εγγραφή όπως θα έκανα και για ζωντανό πρόγραμμα καναλιού θα το γράψει υποθέτω, σωστά η κάπου το χάνω;

Σωστα για το rf, εφ' οσον το tuner δεν διαθετει εισοδο audio-video που δινει καλυτερη εικονα.

Επίσης, το video πού έχω είναι του 97 και ειναι της Philips, εδώ και μία πενταετία περίπου το έχω "παροπλισμένο" στο πατάρι επειδή έδειχνε χιόνια (σα να μην είναι γραμμένη η κασσέτα ουσιαστικά) και στιγμιαία μπορεί να έδειχνε για λίγο εικόνα. Είχα προσπαθήσει να καθαρίσω τις κεφαλές του με μία κασέτα καθαρισμού αλλά δεν έγινε κάτι, κι έκτοτε δεν ασχολήθηκα. Αν το επισκευάσω είτε στη Philips είτε σε κάποιο ηλεκτρονικό πιστεύετε ότι αξίζει οικονομικά να το δοκιμάσω;

Να το καθαρισεις το βιντεο, και να το επισκευασεις. Καποιες φορες βεβαια το προβλημα οφειλεται στην μαγνητικη
επιστρωση της ταινιας των -κατα κανονα- παλαιων κασετων που με τα χρονια αποσυντιθεται και αποσταθεροποιειται
με αποτελεσμα οχι σπανια οι κεφαλες να λερωνονται σχεδον αμεσως μόλις η ταινια τυλιγεται στο τυμπανο.
(Βεβαια υπαρχει και γι αυτο ενα κολπο, ισα-ισα για να αντιγραψεις την ταινια και να την πεταξεις μετα)

Την βοήθειά σας.
Πως να συνδέσω την αναλογική μου κάμερα στο lap top (hp 2010) με 3gb ram 320 hd.
Τι εξοπλισμό θα χρειαστώ;
Δεν βρίσκω καμιά κατάλληλη είσοδο στον υπολογιστή. Η κάμερα έχει έξοδο με rca αλλά πως θα συνδεθούν με το lap top;
Έχω καμιά 25αριά κασέτες vhf και θέλω να τις σώσω (οικογενειακές στιγμές ανυπολόγιστης αξίας)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Προφανώς θα χρειαστείς μια εξωτερική καρτα τηλεορασης. Κάτι σαν αυτο. Απο κει και έπειτα θα χρειαστείς και το αναλογο software , οπως πχ Νero Vision,μπορεις να κανεις παπαδες!

νομίζω το έχουμε ξαναγράψει.
για αναλογική κάμερα η μόνη απλούστερη λύση (πιστεψτε με) είναι η αγορά dvd recorder με σκληρό δίσκο.
Θα δώσετε 150 ευρώ αλλά αξίζουν μπροστά στην αξία των παλιών σας στιγμών, θα κερδίσετε απίστευτο χρόνο και λιγότερο εκνευρισμό στην μετατροπή ....και στο τέλος θα σας μείνει ένα recorder που αν δεν το θέλετε (πάντα σ αυτο μπορείτε να βλέπετε τα νέα αντίγραφα) το πουλάτε στη μισή τιμή μετά από 1 -2 μήνες που θα χρειαστείτε για την μετατροπή.

....και στο τέλος θα σας μείνει ένα recorder που αν δεν το θέλετε (πάντα σ αυτο μπορείτε να βλέπετε τα νέα αντίγραφα) το πουλάτε στη μισή τιμή μετά από 1 -2 μήνες που θα χρειαστείτε για την μετατροπή.

........η το κρατατε για να γραφει η συζυγος τα τουρκικα.

για αναλογική κάμερα η μόνη απλούστερη λύση (πιστεψτε με) είναι η αγορά dvd recorder με σκληρό δίσκο.
Θα δώσετε 150 ευρώ αλλά αξίζουν μπροστά στην αξία των παλιών σας στιγμών, θα κερδίσετε απίστευτο χρόνο και λιγότερο εκνευρισμό στην μετατροπή ....και στο τέλος θα σας μείνει ένα recorder που αν δεν το θέλετε (πάντα σ αυτο μπορείτε να βλέπετε τα νέα αντίγραφα) το πουλάτε στη μισή τιμή μετά από 1 -2 μήνες που θα χρειαστείτε για την μετατροπή.

Σωστός! Μία άλλη λύση είναι αν έχεις α digital camera που να υποστηρίζει AV in. Οπότε αντιγράφεις το παλιό αναλογικό στη κάμερα και μετά το μεταφέρεις ψηφιακά στο pc σου

Απάντηση: Re: αναλογικές κασέτες στο pc

Ακριβώς, όπως τα λέει ο Δημήτρης:http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/82290-Ερώτηση-για-κατασκευή-htpc

Εχω αντιγραψει στο παρελθον τις κασετες μου με DVD recorder που το αγορασα
σχεδον γι αυτο το λογο.
Προσφατα παντως εβαλα μια φτηνη καρτα TV της ASUS με εισοδο AV. (P7131H - 35 ευρω)
Οι εγγραφες μεσω AV απο τον δορυφορικο δεκτη εχουν αψογη εικονα.
Tωρα πια, κατοπιν εορτης σκεφτομαι οτι μια τετοια καρτα δεν θα ηταν καθολου ασχημη
λυση για αντιγραφη κασετων VHS. Και παμφτηνη λυση.

Έχω να ρωτήσω κάτι άλλο. Συνδέοντας το video με τη τηλεόραση με καλώδιο scart to rca (βάζω την άκρη του scart στο video πού δεν έχει υποδοχές rca και τα πολύχρωμα καλώδια της άλλης άκρης σε 42άρα lcd LG) Ενώ από το input μου δείχνει ότι είναι ενεργό το αντίστοιχο av έχοντας ανοίξει το video η tv μου βγάζει μήνυμα χωρίς σήμα! Το ίδιο συμβαίνει και με το dvd player. Συνδέοντας τα μέσα scart ή rf όλα είναι ok. Να υποθέσω ότι είναι ελατωματικό το καλώδιο, η πρόκειται για κάποια ασυμβατότητα επειδή δεν έχουν υποδοχές rca οι συσκευές του video και του dvd player..;

Mπορεί το καλώδιο που χρησιμοποίησες να έχει ορισμένα ως input τα rca...

Oπότε η άκρη scart θα έπρεπε να είναι στη τηλεόραση, αλλά το θέμα είναι πώς η τηλεόραση έχει μόνο μία υποδοχή για scart (όπου συνδέω το dvd player) σύν το ότι το video όπως και το dvd player δεν έχουν υποδοχές rca και γι'αυτό τα συνέδεα κατ'αυτόν τον τρόπο. Οπότε θα συνδέσω το video με rf στη τηλέοραση και το καλώδιο της κεραίας στο rf in του video για να δώσω σήμα καναλιών στη τηλεόραση.

Λοιπόν, αντέγραψα στο pc κάποιες κασσέτες, έχω βρεί κι ένα προγραμμάτακι το οποίο φτιάχνεις ένα αρχείο video σα να είναι κανονικό dvd. Αυτό πού θέλω είναι (αν κάποιος το χει ψάξει) ένα πρόγραμμα πού να κάνει κάτι σαν remaster ώστε να βελτιώσω όσο γίνεται την εικόνα, και κυρίως τον ήχο, γιατί σε μία κασσέτα η ποιότητα είναι χάλια!