Αναλογική αναβάθμιση

@ prooptiki

Πώς τό πιστεύεις ότι τό Project είναι καλύτερο ? Τό έχεις συγκρίνει άμεσα μέ τό Heed ????

Χωρίς νά θέλω νά ισχυριστώ ότι τό Heed είναι καλύτερο , μιάς καί δέν τό έχω συγκρίνει μέ τό project , απλά θά αρκεστώ νά πώ ότι τό Heed έχει αποσπάσει τά καλυτερα σχόλια στόν ειδικό διεθνή τύπο καί εκατοντάδες χρήστες του σέ διάφορα fora επιβεβαιώνουν τή δραματική βελτίωση πού επιφέρει σέ πολλά καί διάφορα πλατώ...

Οι αναβαθμίσεις στο μοτέρ που αναφέρονται παραπάνω περιλαμβάνουν και αλλαγή του υπάρχοντος?
Γνωρίζει κανείς σε ποια κατηγορία τιμής κινούνται οι βελτιώσεις του μοτέρ?

Re: Απάντηση: Αναλογική αναβάθμιση

Οι αναβαθμίσεις στο μοτέρ που αναφέρονται παραπάνω περιλαμβάνουν και αλλαγή του υπάρχοντος?

Ρίξε μια ματια στο site της origin live Πάντως βλέπω οτι πλέον διαθέτουν και το μοτέρ μόνο του, χωρις τροφοδοτικό...Ενδιαφέρον..

@ prooptiki

Πώς τό πιστεύεις ότι τό Project είναι καλύτερο ? Τό έχεις συγκρίνει άμεσα μέ τό Heed ????

Χωρίς νά θέλω νά ισχυριστώ ότι τό Heed είναι καλύτερο , μιάς καί δέν τό έχω συγκρίνει μέ τό project , απλά θά αρκεστώ νά πώ ότι τό Heed έχει αποσπάσει τά καλυτερα σχόλια στόν ειδικό διεθνή τύπο καί εκατοντάδες χρήστες του σέ διάφορα fora επιβεβαιώνουν τή δραματική βελτίωση πού επιφέρει σέ πολλά καί διάφορα πλατώ...

Δεν έχω δοκιμάσει κανένα αλλά το project θα το επέλεγα μιας και έχει μικρομετρική ρύθμιση και ταυτόχρονα κάνει για 16v και 230v motor.

Ρίξε μια ματια στο site της origin live Πάντως βλέπω οτι πλέον διαθέτουν και το μοτέρ μόνο του, χωρις τροφοδοτικό...Ενδιαφέρον..

Πες ότι το πήραμε το μοτεράκι της origin μετά πως το οδηγούμε(φθηνά και σοβαρά)????

Στην περίπτωση της origin live 250 λίρες=λιγότερο απο 300ευρώ το standard ή 340λίρες= λιγότερο απο 400ευρώ για το advance kit και φυσικά μιλάμε για όλο το πακέτο μαζί με καινούργιο μοτεράκι και ραουλο!

Στις άλλες περιπτώσεις μιλάμε για 350 ευρώ και πάνω χωρίς το μοτέρ! Αν επίσης το ρέγκα σου είναι παλιό τότε νομίζω χρειάζεται και το μοτέρ (το τελευταίο upgrade kit της rega 100 ευρώ περίπου) που σημαίνει το κόστος ξεκινά από 450 ευρώ!!!!!!!!

Τέλος το πιο οικονομικό είναι το upgrade kit της rega με 100 ευρώ περίπου και νομίζω ότι είναι αρκετό για αρχή! (για παλιά μοντέλα πάντα)

Εννοεις τροφοδοσία; Αν ναι, φτιάχνεις ενα τροφοδοτικό ή αγοράζεις κάποιο.

Αυτό έψαχνα και ψάχνω αλλά δεν έχω βρεί κάτι για ιδιοκατασκευή!!!
'Εχεις να μας προτείνεις κάτι?

Εννοεις τροφοδοσία; Αν ναι, φτιάχνεις ενα τροφοδοτικό ή αγοράζεις κάποιο.

Αυτό έψαχνα και ψάχνω αλλά δεν έχω βρεί κάτι για ιδιοκατασκευή!!!
'Εχεις να μας προτείνεις κάτι?

Δεν εχω κάτι στο μυαλό μου αυτη τη στιγμή, αλλα το να γίνει ενα τροφοδοτικό δεν ειναι και το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο, ανάλογα και τις απαιτήσεις βεβαια. Αν ανοιξεις ενα thread στη DIY θα παρεις περισσότερες απαντήσεις ;)

@Busoni
Ευχαριστώ πάπα πολύ για το site.
@prooptiki
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενημέρωση.
Το δικό μου είναι παλιό περίπου 15 χρονών, αλλά έχει παίξει λίγο. Το μοτέρ του όμως κάνει πλέον νερά. Η πρόταση σου είναι να αγοράσω καινούργιο από Rega και να το οδηγήσω με κάποιο τροφοδοτικό? (για οικονομική λύση μιλάω)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναλογική αναβάθμιση

Δεν έχω δοκιμάσει κανένα αλλά το project θα το επέλεγα μιας και έχει μικρομετρική ρύθμιση και ταυτόχρονα κάνει για 16v και 230v motor.

Αρα θά τό επέλεγες μέ γνώμονα τίς ευκολίες καί οχι σάν καλύτερο.
Οι ευκολίες όμως δέν εγγυώνται ΠΑΝΤΑ καί τήν καλύτερη απόδοση.....

@Busoni
Ευχαριστώ πάπα πολύ για το site.
@prooptiki
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενημέρωση.
Το δικό μου είναι παλιό περίπου 15 χρονών, αλλά έχει παίξει λίγο. Το μοτέρ του όμως κάνει πλέον νερά. Η πρόταση σου είναι να αγοράσω καινούργιο από Rega και να το οδηγήσω με κάποιο τροφοδοτικό? (για οικονομική λύση μιλάω)

Προτείνω να ξεκινήσεις με το μοτέρ της rega (http://www.rega.co.uk/html/upgrade_kits.htm) ότι πιο οικονομικό, και αν κάποια στιγμή θέλεις να πας παρακάτω χτυπάς και το project ή το heed

Ωραίο κι ενδιαφέρον γίνεται το νηματάκι.

@prooptiki, το δικό μου είναι 7 ετών (Ρ3 και όχι Planar3). Θεωρείς ότι χρειάζεται αλλαγή το μοτεράκι -με το upgrade kit της Rega ή άλλο- ή όχι απαραίτητα;

όλα είναι θεωρητικά!
Αν θέλεις πχ να χρησιμοποιήσει μια καλή κεφαλή (άνω των 300 ) με ανάλογο phono και έχεις όρεξη, θα κοιτούσα να αναβαθμίσω και ανάλογα το πικάπ δηλαδή ανακαλωδίωση (στο ebay) - πλατώ ακρυλικό - μοτεράκι(της rega) δηλαδή περίπου 300 .

Τέλος είναι σημαντικό να περιποιηθείς το πηγάδι με καλό λαδάκι αλλά και μεγάλη προσοχή στο υφιστάμενο μοτεράκι, συνήθως το ραούλο με το πέρασμα του χρόνου δεν κουμπώνει καλά επάνω στο μοτέρ οπότε εκεί εμφανίζονται και τα περισσότερα προβλήματα! Τέλος σημαντικό ρόλο παίζει και ο ιμάντας πχ 2 χρονών (ίσως και λιγότερο) ιμάντας είναι ήδη πρόβλημα!

Το κόστος είναι συνήθως κάπου στα 100 - 150 ευρώ, μαζί με την εργασία, ανάλογα με το καλώδιο που θα του βάλεις.
Την εργασία καλύτερα να την αφήσεις σε έμπειρα χέρια και να μην προσπαθήσεις μόνος σου. -bye-

Που μπορώ να κάνω ανακαλωδίωση σε αυτή την τιμή περίπου?

Χαίρετε

Είμαι κάτοχος ενός Rega P3 που πριν από λίγο καιρό αναβάθμισα με το Achromat και την Benz Micro MC20E2H (υπάρχoυν σχετικά νήματα). Σκέφτομαι να προχωρήσω κι άλλο, ίσως με αλλαγή αντίβαρου-καλωδίων (ή βραχίονα), ή/και εξωτερικό τροφοδοτικό. Επιθυμώ μεγαλύτερη τονική ακρίβεια, λιγότερη "ηλεκτρικίλα", και καλύτερο χαμηλό (μέγα θέμα στα ρεγγάκια). Η ανάλυση και η στερεοφωνική εικόνα βελτιώθηκαν πολύ με ματ/κεφαλή.

Το ερώτημα είναι: αξίζει τον κόπο η μόντα ή περιμένω και αλλάζω πικάπ; Αν είχα 2 χιλιάρικα να ρίξω, η απάντηση θα ήταν προφανής, αλλά τώρα; Θα εκτιμούσα τις γνώμες σας (ειδικά όσων έχετε εμπειρία από Tecnoweight/arm, OL1, κ.λπ. σε μεσαία-φτηνά πλατώ).

Διάβασα τα προηγούμενα και έχω να σου προτείνω.ΜΗΝ πειράζεις τίποτε ακόμη εάν δεν πετάξεις πρώτα τον γρανίτη κάτω απο το πλατώ σου,το exelixis απο μόνο του είναι κορυφαίο!!Δεν μας έχεις αναφέρει τα συνοδά σου,εάν δεν υπάρχει phono stage αξιοπρεπές? πρέπει να γίνει αγορά,έπειτα έχει σειρά η κεφαλή,μήπως η B m mc 20 δεν είναι για τα γούστα σου? μήπως είναι λίγο προς την λαμπρή-μοντέρνα κατεύθυνση?μία Grado prastige gold π.χ έχει τα στοιχεία που θα ήθελες,και όχι μόνο δες και κάποιες άλλες μάρκες......ΟΧΙ απο North europe μεριά!!!!Ανακαλλωδίωση έχω κάνει μετά απο πολλά χρόνια στον Rb-300,δες σχετικό thread μου!Μοτερ και άλλα σχετικά νομίζω θα είναι απο τις τελευταίες αναβαθμισείς σου.