Αναλογική Nikon f55 και οικονομικές ψηφιακές προτάσεις

Freya

New member
19 November 2012
5
Γεια σας απο ένα νέο μέλος! Πρίν απο πολλά χρόνια, πρέπει να ήταν το 2003-2004 και μόλις οι ψηφιακές άρχισαν να κατακλύζουν την αγορά, εγώ ήθελα να είναι αντίθετη στο ρεύμα(!) της εποχής και αγόρασα μια slr nikon f55 με φακό 28-80mm, περίπου 300-350 ευρώ!!! Την χρησιμοποίησα ελάχιστα, μόνο σε κατι διακοπές στο εξωτερικό και όπως καταλαβαίνετε μου έφυγε σχετικά γρήγορα η επιθυμία να γίνω καλλιτέχνης :D ήμουν και παρέμεινα άσχετη! Τεσπα, το θέμα είναι οτι με ξανάπιασε το καλλιτεχνικό και δεν ξέρω τι να κάνω...απο τη μία δεν έχω λεφτά για καινούρια μηχανή και απο την άλλη δεν έχω λεφτά για εμφάνιση φίλμ... τι μου προτείνετε?να μείνω στην αναλογική ή να την πουλήσω?αν την πουλήσω θα πιάσει τπτ?γενικά την θεωρείτε καλή φωτογραφική μηχανή?εγω όσο τη χρησιμοποίησα μου ειχε βγάλει τέλειες φωτο,αλλά δεν θυμαμαι πως το πέτυχα χεχεχε
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας

Απάντηση: Αναλογική Nikon f55

http://www.kenrockwell.com/nikon/n55.htm

Μπορείς να τραβας φιλμ κ να ζητάς να σου περνάνε τις φώτο ψηφιακα σε cd σε μεγάλη ανάλυση 30+mpx, xωρις να χρεώνεσαι εκτύπωση, η μόνο σε όσες επιλέγεις.

Re: Αναλογική Nikon f55

σοβαρα?γινεται αυτο?και ποσο κοστιζει δηλαδη να μου τις περασουν σε cd?

Ανάλογα το κατάστημα 3-10 ευρω και ανάλογα πόσα ρολλά δίνεις.

Αν θελεις πραγματικα να ασχοληθεις, η ευκολια του ψηφιακου και το μηδενικο κοστος χρησης δεν συγκρινονται.

Μπορεις να παρεις ενα μεταχειρισμενο σωμα με εναν απλο φακο, με χρηματα πολυ λιγα και να μην πληρωνεις τιποτα για σκαναρισματα, και φυσικα να βλεπεις αμεσως τι εβγαλες και οχι οταν τελειωσει το φιλμ. Αν θελεις κρατα και τη φιλματη που εχεις, αλλα θα εχεις πολλους περιορισμους.

Αν βαλεις κοστος φιλμ και σκαναρισματος, πολυ συντομα θα ξεπερασεις το κοστος μιας μεταχειρισμενης για να μην πω και καινουριας ψηφιακης μηχανης.

Re: Απάντηση: Αναλογική Nikon f55

http://www.kenrockwell.com/nikon/n55.htm

Μπορείς να τραβας φιλμ κ να ζητάς να σου περνάνε τις φώτο ψηφιακα σε cd σε μεγάλη ανάλυση 30+mpx, xωρις να χρεώνεσαι εκτύπωση, η μόνο σε όσες επιλέγεις.

Φίλε μου υπάρχει κάποιο κατάστημα στην αθήνα που σκανάρει σε τέτοιο μέγεθος?

Προ καιρού, στο φωτογραφείο της γειτονιάς μου, είχα αρκετά παλιά αρνητικά που μου τα σκάνναραν στα 24mpx (καιTIFF!)...
Αν κοιτάξεις στο κέντρο υπάρχουν μέρη που σκαννάρουν και σε μεγαλύτερα πια μεγέθη.

Τοτε θα κοιτάξω να την ανταλλάξω η να τη δώσω...αν ακουσετε κατι ενημερώστε!
αν δω οτι δεν γίνεται να τη δώσω τότε θα την κρατήσω....

Δεν νομίζω οτι έχει νόημα να την πουλήσεις. Θα είσαι τυχερή αν πάρεις πάνω απο ένα 50αρικό. Σκληρό, αλλά έτσι είναι. Κράτα την για όποτε σου κάνει κέφι, ή χάρισε την σε κάποιον φίλο/ανηψάκι κλπ που έχει όρεξη να ασχοληθεί.

Απο την άλλη ειδικά μεταχειρισμένα βρίσκεις ψηφιακές σε πολύ καλές τιμές. Τσέκαρε και εδώ στις αγγελίες, και στο ebay.

Re: Απάντηση: Αναλογική Nikon f55

Δεν νομίζω οτι έχει νόημα να την πουλήσεις. Θα είσαι τυχερή αν πάρεις πάνω απο ένα 50αρικό. Σκληρό, αλλά έτσι είναι. Κράτα την για όποτε σου κάνει κέφι, ή χάρισε την σε κάποιον φίλο/ανηψάκι κλπ που έχει όρεξη να ασχοληθεί.

Απο την άλλη ειδικά μεταχειρισμένα βρίσκεις ψηφιακές σε πολύ καλές τιμές. Τσέκαρε και εδώ στις αγγελίες, και στο ebay.

με αγχωνει να αγορασω κατι μεταχειρισμενο...ειδικα ηλεκτρονικο...και που ξερω οτι δεν ειναι χαλασμενη η κακομεταχειρισμενη και μελλοντικα βγαλει προβλημα?

Τα σοβαρά Ελληνικά καταστήματα δίνουν 6 μήνες γραπτή εγγύηση στα μεταχειρισμένα τους. Υπάρχει επίσης το πασίγνωστο πλέον olympus.de που δίνει ελάχιστο 1 χρόνο εγγύηση, και τα περισσότερα κομμάτια του έχουν ελάχιστα κλικ. Τέλος αν πάρεις κάτι από ιδιώτη μέλος του forum, ή άλλων γνωστών φωτογραφικών forums (οι περισσότεροι είμαστε "δια-φορουμικοί"), μόνο εν αγνοία του μπορεί να σου "πασάρει" προβληματική μηχανή. Πιστεύω ότι αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό για όσους τουλάχιστον είναι τακτικοί επισκέπτες και όχι αλεξιπτωτιστές...