Αναλογική σύνδεση ήχου σε HTPC

Μέχρι πριν από λίγο καιρό τον ρόλο του προενισχυτή στο σύστημα μου είχε αναλάβει η audigy, η οποία οδηγούσε άνετα έναν πεντακαναλο + έναν δυκαναλο τελικό, δυστυχώς όμως το γνωστό φύσημα σε υψηλές εντάσεις δεν κατάφερα να το περιορίσω. Τώρα την έχω συνδέσει ψηφιακά με τον denon και το φύσημα έχει σταματήσει. Όταν με το καλό αποκτήσω HD προβολέα , HD player, HD καλώδια , HD αυτιά και HD μάτια…τότε ίσως να καταλάβω διάφορες σε ποιότητα γιατί μέχρι τώρα και η μια σύνδεση και η άλλη το ίδιο μου ακούγονταν. :blush:
Και προσοχή στην ποιότητα του καλωδίου που βγαίνει από την τριπλή mini jack αναλογική έξοδο της κάρτας.
:smile:

Κώστα, να σου θυμίσω οτι η διαφορά υπάρχει και είναι το λιγότερο τεράστια στα νεα φορματς ήχου που υπαρχουν μονο σε ταινίες HDVD και BluRay. Σε απλά DVDs και αλλα τέτοια δεν θα ακούσεις διαφορά.

Εγω παντως στο Μπαμπη που ακουσα απο το ιδιο υλικο και ψηφιακα 5.1 και αναλογικα με το νεο φορμα, θα τολμισω να πω οτι αυτα που ακουσα απο το αναλογικο δεν μου αρεσαν καθολου....!

Εγώ στο δικό μου πάντως το βρήκα πολύ πιο "γεμάτο".
Με όλη την έννοια γέμιζε ο χώρος και η αίσθηση που
σου άφηνε σε έβαζε πιο μέσα στην ταινία.

ισως να γεμιζει πιο πολυ ο χωρος επειδη δεν υπαρχει ισοσταθμιση μεταξυ μπρος και πισω ηχειων......το σωστο ειναι η ισορροπια παντως.......

αλλα το θολο δεν το αντιλαμβανομαι γιγαντα Browser.....πες κατι παραπανω βρε

Τι να σου πω βρε?

Τα "ψηλα" ελλειπαν και τα μεσαια ηταν πολυ προβολικα εως ενοχλητικα !

Στα χαμηλα εδειχνε ΣΑΝ να μην υπηρχε ο πρεπον ελεγχος.

Ξερω γω , τι να πω ?

Last edited:
Υποθετω οτι δεν εχεις ακουσει ακομα κανενα απο τα νεα πολυκαναλα φορμα (DD+, DTS HD, Dolby TruHD)... ;)

Οχι κανένα από τα νέα formats δεν έχω ακούσει ούτε καν ξέρω τις προδιαγρφές τους.
Και επειδή βαριέμαι να ψάχνω στο internet, αν δεν σού κάνει κόπο μήπως να μπορούσες να μού πεις τις προδιαγραφές τους; Π.χ. Αριθμό καναλιών, bitrate, sampling rate, είδος συμπίεσης κλπ...

Οχι κανένα από τα νέα formats δεν έχω ακούσει ούτε καν ξέρω τις προδιαγρφές τους.
Και επειδή βαριέμαι να ψάχνω στο internet, αν δεν σού κάνει κόπο μήπως να μπορούσες να μού πεις τις προδιαγραφές τους; Π.χ. Αριθμό καναλιών, bitrate, sampling rate, είδος συμπίεσης κλπ...
  • DTS-HD Master Audio - Previously known as DTS++ and DTS-HD, DTS-HD Master Audio supports a virtually unlimited number of surround sound channels, can downmix to 5.1- and two-channel, and can deliver audio quality at bit rates extending from DTS Digital Surround up to lossless (24-bit, 96 kHz). DTS-HD Master Audio is selected as an optional surround sound format for Blu-ray and HD DVD. DTS-HD Master Audio and Dolby TrueHD are the only technologies that deliver compressed lossless surround sound for these new disc formats, ensuring the highest quality audio performance available in the new standards. (n.b. DTS Coherent Acoustics coding system has been selected as mandatory audio technology for both the Blu-ray Disc (BD) and High Definition Digital Versatile Disc (HD DVD)[3])
  • DTS-HD High Resolution Audio - Like DTS-HD Master Audio, DTS-HD High Resolution audio is an extension to the original DTS audio format. It delivers up to 7.1 channels of sound at 96kHz sampling frequency and 24 bit depth resolution. DTS-HD High Resolution Audio is selected as an optional surround sound format for Blu-ray Disc and HD DVD with constant bit rates up to respectively 6.0 Mbps and 3.0 Mbps. It's supposed to be an alternative for DTS-HD Master Audio where disc space may not allow it.
Dolby TrueHD is Dolby's next generation lossless coding technology. It offers bit-for-bit sound reproduction identical to the studio master. Over seven full-range 24-bit/96kHz discrete channels are supported (plus a LFE channel,making it 7.1 surround) along with the HDMI interface. It has been selected as the mandatory format for HD DVD and as an optional format for Blu-ray Disc. Theoretically, Dolby True HD can support more channels, but this number has been limited to 8 for HD DVD and Blu-Ray.

Dolby Digital Plus is an audio codec based on and compatible with Dolby Digital, but more advanced. The DVD Forum has selected Dolby Digital Plus as a standard audio format for HD DVD video. Dolby Digital Plus can also be applied to limited bandwidth environments such as broadcast television.

Ενω σε BR μπορεις να βρεις και LPCM.

Αριθμος καναλιών : έως 8 /ενας τυπος DTS έως 13.1
bitrate :
το DolbyDigitalPlus εως 6.144kbps
το DolbyTrueHD εως 18.000kbps
το DTS HD εως 6.000kbps
sampling rate :
24bit/96khz 8ch , 24/192 2ch
Είδος compresion :
τα DD TrueHD και DTS HD master audio είναι LPCM (lossless)

Και στο δικο μου συστημα (htpc me onboard καρτα ηχου - Αsus 7.1) και Μarantz 7001 + Bose Accoustimass 10 δεν ακουσα διαφορα...

Ειδικα με την αναλογικη συνδεση εχω χαμηλοτερη σταθμη εξοδου και αναγκαζομαι να ανοιξω αρκετα τον ενισχυτη με αποτελεσμα να ακουω θορυβο και φυσημα (καντε το κι εσει και πειτε μας αν οταν πατατε pause και υψηλη σταθμη ακουτε θορυβο απο τις αναλογικες.)

Δυστυχως δεν εχω χωρο στο htpc μου να δοκιμασω και μια αλλη καρτα ηχου που εχω, κι ετσι αρκουμαι με την onboard kai spdif out.

Στον Μελίδη με το PS3 στο δισκάκι του James Bond, ήρθε ο Ευμορφόπουλος και μας άνοιξε τα...αυτιά!

-"Ρε σεις, συμπιεσμένα ακούτε?"
-"????"

Παίρνει το κοντρόλι και το γυρίζει σε LPCM....

Χαμός λέμε, καμιά σχέση με τις άλλες!
Πολύ ανώτερο από το "απλό"

Κυριάκο το ξέρω ότι η διάφορα θα φανεί με τα καινούρια φορμά (όπως αναφέρω άλλωστε και στο ποστ μου), μέχρι όμως να γίνουν προσιτά για την τσέπη των περισσοτέρων……:rolleyes:

Στον Μελίδη με το PS3 στο δισκάκι του James Bond, ήρθε ο Ευμορφόπουλος και μας άνοιξε τα...αυτιά!

-"Ρε σεις, συμπιεσμένα ακούτε?"
-"????"

Παίρνει το κοντρόλι και το γυρίζει σε LPCM....

Χαμός λέμε, καμιά σχέση με τις άλλες!
Πολύ ανώτερο από το "απλό"

Και πως ηταν συνδεδεμενο το ps3 και που ?

Και πως ηταν συνδεδεμενο το ps3 και που ?

Άμα σε πω αναλογικά σε ένα σετάκι ηχείων πισιού της λότζιτεκ τι θα πεις?

Πάντως καλή φάση αυτό. Παίρνεις το PS3, του κοτσάρεις 6-7 ιντερκονέκτια στον ενισχυτή σου και είσαι future proof.

Αρκεί να ρυθμίζεται σωστά το Ps3 σε ότι αφορά τον ήχο. :operator:

Ρε παιδια, αν δεν κανω λαθος, το PS3 ΔΕΝ εχει 5.1 αναλογικες εξοδους! Αρα τι ακουσατε, απλο δικαναλο?

Άμα σε πω αναλογικά σε ένα σετάκι ηχείων πισιού της λότζιτεκ τι θα πεις?

Πάντως καλή φάση αυτό. Παίρνεις το PS3, του κοτσάρεις 6-7 ιντερκονέκτια στον ενισχυτή σου και είσαι future proof.

Αρκεί να ρυθμίζεται σωστά το Ps3 σε ότι αφορά τον ήχο. :operator:

Πλακα με κανεις ρε φιλος ??

Με μπερδεψες τελειως......:BXVZCBXZ6: