Αναλογική σύνδεση ήχου σε HTPC

@Γιάννη: Όντως απο την ονμπόρντ έχω χαμηλό σήμα κι εγώ, έβαλα μια Audigy2 και δεν εχει καμμία σχέση σε αυτό (πολύυυυυ πιό δυνατό) αλλα σε καμμία περίπτωση φύσημα ή θόρυβο. Είτε με pause, είτε παίζοντας είτε με την onboard είτε με την audigy τίποτα. Και τα τουίτερς μου ... δουλεύουν. Και σε υψηλότατες στάθμες αυτα. Νεκροταφείο λεμε.

Οσο για την διαφορά αναλογικών-spdif μου κάνει εντύπωση που λες οτι δεν άκουσες διαφορά... Είναι τεράστια για να μην την ακούσεις.

@Γιάννη: Όντως απο την ονμπόρντ έχω χαμηλό σήμα κι εγώ, έβαλα μια Audigy2 και δεν εχει καμμία σχέση σε αυτό (πολύυυυυ πιό δυνατό) αλλα σε καμμία περίπτωση φύσημα ή θόρυβο. Είτε με pause, είτε παίζοντας είτε με την onboard είτε με την audigy τίποτα. Και τα τουίτερς μου ... δουλεύουν. Και σε υψηλότατες στάθμες αυτα. Νεκροταφείο λεμε.

Οσο για την διαφορά αναλογικών-spdif μου κάνει εντύπωση που λες οτι δεν άκουσες διαφορά... Είναι τεράστια για να μην την ακούσεις.

Κυριάκο με την audigy άκουσες το γρατζούνισμα που λέγαμε
και που άκουγες και εσύ με την onboard?

Τι εννοείς?
Είχες πρόβλημα πριν?

Όχι βρε, απλά επειδή λεω οτι δεν ακούω φύσημα, λεω οτι δουλεύουν και δεν είναι καμμένα.... μιά χαρά.

Όσο για τα γρατζουνίσματα ,σαν κατι να άκουσα χθές το βράδυ που την έβαλα, αλλα δεν είμαι και σίγουρος. Απόψε θα ακούσω 5-6 ταινίες και θα σου πώ.

Οί onboard ήχου πάντως, βγάζουν όντως πολύ χαμηλό σήμα προς τον amp, με αποτέλεσμα να πρέπει να τσιτώνεις σχετικά για να ακούς σαν άνθρωπος.

Δεν ακουγεται εντονα μες στη ταινια, αλλα αν τερματισεις σχεδον τον ενισχυτη και πατησεις Pause στο player, τοτε γινεται χαμος στο φυσημα και θορυβο.
Με τι ενισχυτη-ηχεια ακους Κυριακο;

Και εκείνο που έχει πολύ μεγάλη πλάκα είναι αν έχετε ενεργοποιήσει το power management να σβύνουν οι σκληροί δίσκοι μετά από κάποια λεπτά απραξίας, μόλις ξαναπάρουν μπρος αν δεν παίζει κάτι άλλο θα ακούσετε από τον ενισχυτή βζννννν.... και γκαζώνουν!!!! -bye-

Δεν ακουγεται εντονα μες στη ταινια, αλλα αν τερματισεις σχεδον τον ενισχυτη και πατησεις Pause στο player, τοτε γινεται χαμος στο φυσημα και θορυβο.

Tρία Mission (φλορσταντινγκ) ίδια και τα τρία, 15ετίας που δεν τα αλλάζω και δυο B&W πίσω.
Αmp ΑΖ2 Υamaha.
Aλήθεια δεν ακούγεται τίποτα. Θα τον βαλω τέρμα-τέρμα το βράδυ με pause γιατι μου κάνει εντύπωση Γιάννη.

kai ego pantos kapoia stigmi paliotera pou to eixa dokimasei me mia audigy mou fanike poly tholo...xoris katholou elegxo!!!!!ontos pio gemato kai me pio poli soma alla xoris elegxo! skeutika tora na pouliso tin xfi kai na paro kamia meridian gia kalitero rithmisma...kali kai i xfi alla apo oti eida oi meridian den pianontai... apo leuta ti lene?

Απάντηση: Re: Αναλογική σύνδεση ήχου σε HTPC

kai ego pantos kapoia stigmi paliotera pou to eixa dokimasei me mia audigy mou fanike poly tholo...xoris katholou elegxo!!!!!ontos pio gemato kai me pio poli soma alla xoris elegxo! skeutika tora na pouliso tin xfi kai na paro kamia meridian gia kalitero rithmisma...kali kai i xfi alla apo oti eida oi meridian den pianontai... apo leuta ti lene?

Κοντά στο 200 €.

Έκανα pause και άνοιξα τσίτα τον amp και όντως έχει το φυσηματάκι του Γιάννη. Είχες δίκιο αλλα σε πολύυυυ μεγαλες στάθμες. Πάνω απο τις ''δυνατές'' μου για ταινίες.

Τώρα που έκανα την αναλογική σύνδεση,
στο FFDShow Audio Decoder τι ρυθμίσεις
πρέπει να κάνω?

Τι επιλέγω στο AC3 και στο DTS?

και ειναι η μοναδικη νομιζω του ειδους της που μπορεις να της αλλαξεις op-amps.....αμα το χεις μερακι να ψαχνεσαι

και ειναι η μοναδικη νομιζω του ειδους της που μπορεις να της αλλαξεις op-amps.....αμα το χεις μερακι να ψαχνεσαι

Όχι η μοναδική..

Και η δικιά μου (και του Τάκη) Audiotrak Prodigy 7.1 HiFi έχει τους op-amps σε sockets. :smile:

Τώρα που έκανα την αναλογική σύνδεση,
στο FFDShow Audio Decoder τι ρυθμίσεις
πρέπει να κάνω?

Τι επιλέγω στο AC3 και στο DTS?

Αν ξέρει κανείς, με ενδιαφέρει και μένα.

Επίσης στον Nvidia Audio decoder, έχει το "Dynamic range control", με επιλογές normal/late night/theater, και στο Advanced settings την επιλογή "Allow 24 bits per sample output".
Tι επιλέγουμε σ' αυτά?