Αναλογική σύνδεση Υπολογιστή με ενισχυτή στα 6,5m είναι εφικτή;;;

το αν αξιζει εξαρταται μονο απο εσενα
οπως και το ακριβο ειναι και το σχετικο
ακριβο ειναι για καποιον ενα καλωδιο των 50 ευρω και για καποιον αλλο δεν ειναι.Συντομα θα κανω δοκιμη καλωδια του κιλου και καποια που εχουν γυρω στο 250αρι ευρω
μονο και μονο για την καρτα του pc μου
μιλαω για 5 καλωδια αναλογικα για να συνδεω το pc με τον προ μου
σχεδον ολοι ι χαινταδες εχουν ακριβα ως πανακριβα καλωδια στα συστηματα τους
αυτο οφειλεται στις δοκιμες καλωδιων αλλα και στην οικονομικη ανεση που εχουν για να κανουν κατι τετοιο
αν και εσυ καποια στιγμη αποκτησεις κατι ακριβο πιστεψε με θα πας τουλαχιστον να δοκιμασεις τουλαχιστον ενα ακριβο καλωδιο
τωρα το αμφισβητεις τοτε θα ειναι μονοδρομος για σενα
εχω δει πολλους να το κανουν αυτο
πρωτα απιστοι θωμαδες και μετα θερμοι υπστηρικτες
thats the way

Συμφωνώ απολύτως με τα γραφόμενα του φίλου sotos65 και θα πρέπει να σάς ξαναθυμίσω: Οταν πρόκειται για αναλογική μεταφορά σήματος σαφώς και υπάρχουν διαφορές από καλώδιο σε καλώδιο ακουστές ακόμα και σε όχι πολύ ακριβά συστήματα. Ελα όμως που αυτές οι διαφορές είναι ανεξάρτητες από την τιμή του καλωδίου! :speechless-smiley-0
Οταν πρόκειται όμως για ψηφιακή μεταφορά σήματος, εφόσον "κλειδώνει" ο δέκτης δεν παίζει κανένα ρόλο πλέον το καλώδιο. Τα ίδια bytes περνάνε ίδια και απαράλακτα και από το φθηνό και από το ακριβό καλώδιο!

ελπιζω να μην θεωρεις τους αλλους που διαβαζουν το συγκεκριμενο τοπικ χαζους.
Γιατι καλα κανεις και υποστηριζεις τα λεγομενα σου δεν δεχεσαι ομως να ζησεις ενα sound blind test και να ακουσεις ποιο κανει τι.
Συνεχιζοντας με αυτη την συμπεριφορα δεν ειναι οτι ποιο ωραιο-bye-

καλημερα σε όλους και χρονια πολλά!επειδη εχω προβληματιστει αρκετα, θα ηθελα να ρωτησω αν υπάρχει τρόπος και ποιος είναι αυτός, για να συνδέσω ασύρματα, laptop SONY με εναν ενισχυτη YAMAXA RX-N 600!Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ελπιζω να μην θεωρεις τους αλλους που διαβαζουν το συγκεκριμενο τοπικ χαζους.

Εγώ τους θεωρώ χαζούς ή εσύ που δεν δικαιολογείς με κάποιον τρόπο τον ισχυρισμό σου ότι τα "ψηφιακά" καλώδια ακούγονται διαφορετικά; Αλλάζουν τα bits στην πορεία ή φρενάρουν; Για εξήγησέ μας το αυτό.

Απάντηση: Re: Αναλογική σύνδεση Υπολογιστή με ενισχυτή στα 6,5m είναι εφικτή;;;

καλημερα σε όλους και χρονια πολλά!επειδη εχω προβληματιστει αρκετα, θα ηθελα να ρωτησω αν υπάρχει τρόπος και ποιος είναι αυτός, για να συνδέσω ασύρματα, laptop SONY με εναν ενισχυτη YAMAXA RX-N 600!Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Σαφώς και γίνεται!
Για να έχεις τον Yamaha RX-N600 και laptop υποθέτουμε ότι διαθέτεις ADSL σύνδεση και ασύρματο router.
Συνδέεις με καλώδιο ethernet τον Yamaha πάνω στο router σου. Ετσι μπορείς να ακούσεις internetικά ραδιόφωνα μέσα από το κατάλληλο menu του Yamaha.
Συνδέεις ασύρματα το laptop σου με το router και εγκαθιστάς το Windows Media Connect 2.0 Στα settings του, ορίζεις σε ποιό folder έχεις αποθηκευμένα τα mp3 σου και έτσι ο Yamaha μπορεί να κάνει streaming τα αρχεία από τον δίσκο του laptop και να τα παίζει με την τελευταία επιλογή του menu (δεν θυμάμαι ακριβώς πώς το λέει) εκεί που έχει και τα internetικά ραδιόφωνα.
Νομίζω ότι το streaming μπορεί να γίνει και αν έχεις εγκατεστημένο τον Media Player 11 ή την τελευταία έκδοση του WinAmp οπότε πιθανόν να μην χρειάζεται πλέον να εγκατασταθεί το Windows media connect.

Εγώ τους θεωρώ χαζούς ή εσύ που δεν δικαιολογείς με κάποιον τρόπο τον ισχυρισμό σου ότι τα "ψηφιακά" καλώδια ακούγονται διαφορετικά; Αλλάζουν τα bits στην πορεία ή φρενάρουν; Για εξήγησέ μας το αυτό.
απλα συνεχιζεις να αποφευγεις το τεστ με τα λεγομενα σου
πες μου που και ποτε θες να γινει το τεστ
τοσο απλα
ακουω
εσυ δεν χανεις τιποτα ετσι και αλλιως
ακουω

Last edited:
Μου αρέσει που θεωρούν πολύ οτι στο ψηφιακό παιρνούνε 0-1 απο το καλώδιο και στο αναλογικό ήχος. Σορρυ άλλα και στα δυο παιρνάει ρεύμα. Το πως ερμηνεύεται αυτό ειναι άλλο πράγμα. Το καλό με το ψηφιακή ριπή είναι οτι απλά το 0-1 σημαίνει περνάει ρεύμα.. δεν περνάει ρεύμα (βαθμωτή heavyside συνάρτηση. Στην άλλη περίπτωση έχουμε συνεχή συνάρτηση που όλες οι τιμές μας ενδιαφέρουν. Στην ψηφιακή περίπτωση με δεδομένο thershold, τιμές κάτω απο αυτό είναι μηδέν, τιμές πάνω μονάδα. Συνεπώς ένα αρκετά καλό καλώδιο ειναι αρκετά πιθανό να ξεχωρίσει πιο σωστά τις τιμές. Το οτι είναι καλύτερα τα πράγματα για ψηφιακό καλώδιο, δεν σημαίνει οτι είναι όλα εύκολα.

Γιαυτό και λέμε "ένα καλώδιο το οποίο πληρεί τα specs του s/pdif" και όχι δυο απλά σύρματα με RCA κολλημένα στα άκρα τους.

Εφόσον πληρεί τα specs, δηλαδή ουσιαστικά το S/N ratio / frequency responce / EMI/RFI rejection κτλ. θα κάνει τη δουλειά σωστά.

Αν ένα καλώδιο δεν είναι αρκετά καλό ώστε να ξεχωρίζει σωστά τις τιμές, δεν πληρεί τα specs.

Δεν δέχεστε την πρόταση για blind test του Argi, λέω εγώ;

Μέχρι τώρα τέτοιες προτάσεις-προκλήσεις γίνονταν προς τους "καλωδιάκηδες", και συνήθως οι τελευταίοι απέφευγαν να πέσουν στο νερό με διάφορες δικαιολογίες.
Τώρα γίνεται το αντίθετο, και μάλιστα για ψηφιακές συνδέσεις. Άντε, κλείστε τη μύτη σας και βουτήχτε!!

Μας τρώει η περιέργεια, εσάς δεν σας τρώει ;;;

μποτζορνο
αν το πράμα έμενε μεταξυ μας οκ
αλλα τωρα ολοι βλεπουν και ποιος κανει πισω και ποιος επειμενει να μενει πισω
τοσο απλα
δικαιολογιες μεταξυ μας οκ γιατι κανεις δεν μας βλεπει δικαιολογιες στον αερα ειναι ανεπανορθωτη εκθεση

ΟΚ λοιπόν.

Εγώ πρώτος δηλώνω ενδιαφέρον.

Για αρχή πρέπει να καταλήξουμε σε μια μεθοδολογία.

Argi, έχεις κάτι συγκεκριμένο (το οποίο θα μπορούμε να υλοποιήσουμε με τα μηχανήματά σου) κατά νου;

Εννοείτε ότι περιμένουμε συμμετοχές και από άλλα παιδιά, δεν έχει νόημα να είμαστε εγώ και ο Argi (τον οποίο δηλώνω ότι δεν γνωρίζω προσωπικά).

πες μου που και ποτε θες να γινει το τεστ
τοσο απλα
ακουω
εσυ δεν χανεις τιποτα ετσι και αλλιως
ακουω

Και εσύ συνεχίζεις να αποφεύγεις να δώσεις έστω και μία σαθρή εξήγηση που να δικαιολογεί έστω και εν μέρει την "διαφορά" που λες ότι ακούς!

Για πες μας και κάτι άλλο: Με ποιό player και ποιό DAC άκουσες τις "διαφορές" από καλώδιο σε καλώδιο.
Μην μού πεις ότι τις άκουσες με AV ενισχυτή γιατί θα αυτοκτονήσω σαν τον ζαχόπουλο κι εγώ. ;)

Μόλις μού εξηγήσεις τι είδους "απώλειες" είναι αυτές που προκαλούν διαφοροποίηση στο ψηφιακό σήμα που περνάει μέσα από το φθηνό καλώδιο πολύ ευχαρίστως να κάτσουμε να τις "ακούσουμε".
Αλλά να είναι μέσα στα όρια της φυσικής και του ηλεκτρισμού και όχι στα όρια της μεταφυσικής και της παραψυχολογίας! ;)
Ακούω....

εχεις γινει σαν τη βροχοπουλου
ολο κλαμα εισαι
anytime επειδη γουσταρω τις ακροασεις ειμαι μεσα αρκει να ειναι εντος νομου
ακουω μερος
εννοηται αν θελετε σε εμενα anytime

so
θα βαλουμε στο htpc στην ψηφιακη του εξοδο το δικο μου καλωδιο και μπορω να εξσφαλισω ακομα μερικα για να ακουσουμε τις διαφορες
αν δεν ακουτε διαφορες δικαιωμα σας και καλα κανετε
τοτε θα μου βαλετε εμενα να ακουσω οτι καλωδιο θελετε και εγω θα αναγνωρισω το δικο μου
και για να γινω και γιουρι γκελερ σας υποσχομαι οτι θα ακουσω- ξεχωρισω διαφορες ακομα και απο ενα ιδιο καλωδιο
ο γκουρου σας περιμενει