Αφού λοιπόν θεωρείς φυσικότητα τον μη τονισμό του σ, του ξ του φ και του χ, να σου πω τι θα κάνεις και θα σου βγει και οικονομικά:
Δανείζεσαι ένα καλό μικρόφωνο με σύνδεση σε πρόγραμμα με φασματική ανάλυση. Υπάρχουν άφθονα δωρεάν στο δίκτυο.
Το στήνεις απέναντι από το σύστημά σου, στη θέση ακρόασης.
Παίζεις από κομμάτια που ξέρεις τα σημεία που έχουν έντονο σσσσσσ.
Το καταγράφεις.
Κάνεις το ίδιο με τα άλλα συριστικά (και διπλά) σύμφωνα.
Βρίσκεις τις συχνότητες των φασμάτων τους.
Βάζεις ένα πρόγραμμα dsp και ρυθμίζεις τις συγκεκριμένες συχνότητες κάμποσα dB κάτω.
voila!!!! φυσικότητα....:firstprize:
[...]
Ο Νίκος έχει ακούσει πολλά συστήματά αλλά και εκθέσεις .Δηλαδή Μάκη ,ο Νίκος ήρθε για ακρόαση στο δικό σου χώρο και αυτό το άκουσμα ήταν το ερέθισμα για να ξεκινήσει το νήμα αυτό .
Αν δεν κάνω λάθος για τα παραπάνω τότε συνεχίζω .
Τι σχέση έχουν τα συστατικά του δικού σου συστήματος και χώρου με αυτά του Νίκου Υπάρχουν κοινά σημεία ,υπάρχουν διαφορές ;
Νομίζω ότι καλό είναι να επικεντρωθούμε πρώτα σ αυτά
Τα πράγματα δεν είναι έτσι τουλάχιστον έτσι απλά .Το upsampling μπορείς να το κάνεις και από το προγραμμα που ακούς στον υπολογιστή σου.
αναφερθηκα σε αυτα γτ μετα ειδα κ μετρησεις που η γραμμη ειναι στα 0db. Ωραια; ισως να υπαρχουν κ αλλα με πολυ καλες μετρησεις... Αλλα η φυσικοτητα δεν μετριεται οοως είπαμε. Και ρωτησα εμεσσα εαν το έχει κανεις κ πως ακούγεται..... Αλλα....
@MakisM & Nikos
Έχω ΤΗ λύση για να "προσεγγίσει τον ήχο καθαρά,φυσικά και γήινα" όπως λέει ο MakisM. ΜΕΓΑΡΟ κάθε Πέμπτη (νομίζω) παίζει η Κρατική φτηνά !
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.