Αναλογικοί φακοί σε ακάθρεπτα σώματα, Αξεσουάρ, Legacy Reviews

Re: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

Ενα Sigma 30mm F1.4 DC DN vs Sony 35 1.8 απο το dpreview. O sigma ειναι καλυτερος οπτικα, αλλα πιο αργος σε εστιαση κ του λειπει η σταθεροποιηση...

Last edited by a moderator:

το ΤΤΛ δεν ειναι οταν το φλας αποφασιζει για σενα ποσο πρεπει να ριξει?
γιατι να το θελει κανεις στις ραδιοσυχνότητες?

Απάντηση: Re: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

το ΤΤΛ δεν ειναι οταν το φλας αποφασιζει για σενα ποσο πρεπει να ριξει?
γιατι να το θελει κανεις στις ραδιοσυχνότητες?

Υπαρχουν διάφοροι τρόποι να δουλεψει κανεις με φλας, συνηθίζεται σε στουντιο να κλειδωνεις τις ρυθμιζεις του φλας και να εχεις σταθερό φως στο θεμα σου και ειδικα αν αυτο ειναι επισης σε σταθερη απόσταση απο το ή τα φλας , αν εισαι όμως σε εξωτερικό περιβάλλον μεταβαλλόμενου φωτισμοϋ ή ο φωτογράφος επιλεξει να αλλαξει ρυθμίσεις στην μηχανή δεν ειναι παντα ευκολο να παει και να ξαναρυθμισει 2-3 φλας που θαχει στον χωρο , εκει η δυνατοτητα TTL επικοινωνίας με την μηχανή δηλαδη το να καταλαβαίνει το φλας τις αλλαγες ρυθμισεων στην μηχανή , το να διαβαζει την σκηνή και τον φυσικό φωτισμό της και να πετά συμπληρωματικό φωτισμό ειναι πολύ χρήσιμο.

Αποσο ξερω υπαρχουν τριγερ με τα οποια ελεγχεις τα φλας σου.το ττλ νομιζω δεν ειναι αξιοπιστο αν θες να βγαλεις σοβαρο αποτελεσμα. πως ξερει πχ αν θελω να κανω φιλ ιν, η αν θα ειναι το κυριο φως ενα συγεκριμενο φλας

Το οτι θαχει τη δυνατοτητα δεν του αφαιρεί την ικανοτητα να κλειδώσεις ρυθμισεις , ο φωτογράφος αποφασιζει αναλογα τη σκηνη που θελει να στήσει. Αυτο που ειναι επισης σημαντικο ειναι η αμφίδρομη επικοινωνια, δηλ. να μπορεις ευκολα απο την μηχανη με τον πομπό να ρυθμιζεις την ενταση των φλας (αυτο γίνεται και με τα ακριβά κινέζικα triggers)

Re: Απάντηση: Re: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

Εχω μια A6000 και επιθυμώ να αγοράσω ένα φακό ΖΟΟΜ ο οοποίος θα μου επιτρέπει να βγάζω πολύ όμορφες bokeh φωτογραφιες ή/και βίντεο. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάτι; Ακόμα και με converter απο dslr

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Review

Θελω να βαλω ενα φακο που πηρα με mount SONY A σε μηχανή m43 , αυτοι οι αντάπτορες κανουν και αν ναι τι πρεπει να προσέξω: http://www.ebay.com/sch/Lens-Adapte...order%20Fitting=Micro%20Four%20Thirds&_sop=15

Να πώ οτι δεν με ενδιαφερει το AF , ο φακός ειναι χειροκίνητης εστίασης ...

στους Μ
μανουαλ ανταπτορες αμ βρεις κανένα ριβιου σε αμαζον. εγώ έχω δύο για νικον και αυτό που είδα είναι ότι
θες το μεταλλικό κλιπσακι που χρησιμοποιείται για την αποσύνδεση να είναι καλής ποιότητας. ο πρώτος που είχα δεν ξεκολαγε από το φακό.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Από εκεί και πέρα δες αν το διάφραγμα αλλάζει με κλικ η ομαλά. εγώ προτιμώ το ομαλό χωρίς κλικ γιατί έτσι κι αλλιώς δε θα υπάρχει αντιστοίχιση στα σκαλοπάτια διαφράγματος τα κανονικά.

Σε ευχαριστω πολύ, ειναι λιγο λαχείο οι κινεζικοι ανταπτορες, μπορει να εχουν τζόγο, μπορει οπως ειπες το pin εγκλωβισμού ναχει θεμα κλπ. θα δοκιμασω την τύχη μου με εναν απλο και βλεπω... Ειδα αυτα τα νουμερα στο δαχτυλιδι του ανταπτορα και δεν καταλαβα καλα τι κανουν, υποθετω αντιστοιχούν σε καποιο διαφραγμα για να χειριζεσαι τους AF φακους... εμενα ειναι νομίζω πιο απλη περιπτωση αφου ο φακος έχει δικο του δαχτυλιδι διαφραγματος με κλικ, οποτε πιστευω οτι απο εκει θα γινεται ο χειρισμός αποκλειστικα, ετσι δεν ειναι ή κανω λαθος ?

Ο φακος βγαινει σε διαφορα mount απο FF εως m43 απλα η τιμή ηταν πολυ καλή στη μοντουρα για SONY A και ειπα να την εκμεταλλευτώ εστω και αν θά γινεται παντα χρήση με τον ανταπτορα ...

Εγώ με τον Fotga είμαι ευχαριστημενος. Ο MD to e mount που έχω είναι πολύ καλός κ χρησιμοποιώ βαρύ φακό πάνω του. Ο m42 που είχα πάλι μια χαρά ήταν αν κ δεν τον χρησιμοποιησα πολύ Αλήθεια ποιον φακό πηρες;

Στις διακοπες ξέθαψα απο τις τσάντες το lenbaby 3G και το έλιωσα με τη βοήθεια FP και magnify στις mirrorless, μου εδωσε πολυ όμορφες φωτό (πορτρετα, food φωτο ) αλλά ειναι λιγο δυσκολο στον χειρισμό ειδικα για εμενα που τα ματια μου έχουν θέμα, ειχα το ματι μου σε προσφορες για την καινουργια σειρά που έχει πιο ευκολο χειρισμό (ωστε να μην με κουράζει τόσο) και ετσι χτες βραδυ έπεσα σε προσφορα με το Lensbaby composer II (τον καινουργιο) και οπτικο το Edge 50 (το οπτικό ξεκλειδώνει και αλλάζει) σε SONY A mount στα 150 με τα εξοδα αποστολής και αντιστάθηκα μόνο 5 λεπτά :music-smiley-005:...

Βεβαια στο m43 ο φακός θα γίνει απο 50mm/3.2 - 100mm/3.2 αλλά αυτο δεν με πειραζει γιατι είναι η εστιακή που τον θέλω ... αλλωστε καποια στιγμή μπορει να παρω και το sweet 35 και να εχω και τα 70mm καλυμένα ... ο ανταπτορας θαρθει απο Κίνα και θα καθυστερήσει, ελπιζω να καθεται καλα ο φακός γιατι δεν είναι και ελαφρύς ( γύρω στα 330γρ.).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Review

Σε ευχαριστώ πολύ, οι φακοί αυτοί (Lensbaby) εφόσον κανείς αποδεχθεί τις παραχωρήσεις που απαιτουν είναι πιστευω πολύ χρήσιμοι στα μικρότερα συστήματα γιατί προσφέρουν ένα εξτρα επιλεκτικό έλεγχο του βάθους πεδίου που δεν μπορεις ναχεις ακόμη και με τους υπερφωτεινοϋς και ακριβούς φακούς του συστήματος m43, ετσι έχω βρεί ενα ιδανικό συμπλήρωμα για να κλείσω την ψαλίδα (αν μπορει κανεις να το πεί έτσι) με τα μεγαλύτερα συστήματα στον τομέα αυτό και ταυτόχρονα να έχω στα χέρια μου ένα φακό εργαλείο που μπορεϊ να κανει διαφορα τρελλά και παλαβά ανάλογα την όρεξη και την φαντασία του φωτογραφου.

Αν εχεις παλιους φακους υπαρχουν tilt adaptors που κανουν την ιδια δουλεια, και πρεπει να ειναι και πιο φτηνη λυση

Ειναι ακριβοί οι ποιοτικοί tilt adaptor π.χ. της Kipon και δεν νομίζω ότι εχεις τον ίδιο έλεγχο αλλα φυσικα αν κανείς θέλει να το ψαξει μπορεί να παει και σε τετοιες λύσεις και να προσπαθήσει να παρει παρόμοιο αποτέλεσμα.

Εχω 2 διαφορετικους για Μ42, εναν για ολυμπους και εναν για fuji. Καλοι ειναι, ειδικα αυτος που εχω για fuji ειναι πολυ βολικος. στα lensbaby παιζει η κληση να ειναι πιο μεγαλη, εχω καιρο να τα δοκιμασω τα lensbabies

Αν θελεις σου δανείζω καποια στιγμη το 3G και κανεις ενα mini συγκριτικό , ειμαι σιγουρος ότι θα βρεις διαφορες ...

Προσεγγιστικα ενας 30 f1.4 κ ενας 50 f1.8 τερμα ανοιχτοι εχουν περιπου την ιδια απομονωση θεματος απο το background;;

Θοδωρή έχεις ψηθεί άσχημα βλέπω για τον νέο sigma.... :grinning-smiley-043

λοιπόν σου έχω τεφαρίκι πράγμα

ο 25αρης f/0.95 της πασίγνωστης εταιρείας φακών neewer :firstprize: θα βγει σε amazon lightning προσφορά στην ανεπανάληπτη τιμή των (ΧΧΧ) λιρών :BDGBGDB55:

https://www.amazon.co.uk/gp/deals/r...m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_r=XHMFRDS1WFS4FBVV3FHV

πλάκα πλάκα κάτι τέτοια μερικές φορές τα βάζουν -40%+ κάτω, αλλά και πάλι....

(αν τον δώσουν κοψοχρονιά, σκέφτομαι να τον πάρω για πλάκα και τον επιστρέφω αν είναι όντως απαράδεκτος)