ΑΝΑΛΥΣΗ HD??

SUB220

New member
14 May 2007
7
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΝΤΙ ΜΠΕΙΤ ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΟΥΝ..ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΙΑΞΩ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΗΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.ΕΙΠΑΡΧΟΥΝ FULL HD ΤΗΛΕΩΡΑΣΕΙΣ ΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗ 1920-1200 ΣΩΣΤΟΣ?ΒΙΝΤΕΟ ΤΕΤΟΙΑΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΗD DVD ΚΑΙ ΤΑ BLU RAY ΣΩΣΤΟΣ?ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΗΛΕΩΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΗ 1376 -768 ΤΑ ΑΠΛΑ DVD (ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ) ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ? ΤΟ ΑΠΛΟ DVD EXEI ΑΝΑΛΗΣΗ 800-600??? ΕΝ ΟΛΟΙΓΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΑΚΡIΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΛΑΝΤΙΟ ΜΟΥ FULL HD TV KAI HD DVD H BLU RAY. EIΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΤΙΚΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΛΗΣ ΑΝΑΛΗΣΗΣ ΚΑΙ DVD (ΑΠΛΟ)? ΑΝ ΠΑΡΩ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ 1376-768 ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΔΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ?

Μαλλον εισαι σε λαθος μερια του φορουμ ..... για τιβι εδω http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=59
Τι εννοεις αν υπαρχει τιποτα να δεις σε αυτη την αναλυση ? οτι δεν θα παιζουν τα dvd σου σε μια tv 1376-768 ?
Μηπως τα εχεις μπερδεψει λιγο με τα pc ?
Γινε λιγο ποιο σαφης .

Να τα βάλουμε σε μια σειρά:
Το Pal έχει ανάλυση 720x576, το οποίο για να προβληθεί σωστά "ξεδιπλώνεται" σε 1024x576.
High Definition είναι και το 1280x720, αλλά το "καλό" είναι το 1920x1080.

Η τηλεόραση δεν χρειάζεται να συμφωνεί με την ανάλυση του σήματος για να το προβάλλει. Το προσαρμόζει "στα μέτρα της". Έτσι, αν μία τηλεόραση 1920x1080, δεχθεί σήμα 576 ή 720, θα προσθέσει pixels (όσο πιο έξυπνα μπορεί) για να το κάνει 1920x1080. Μία 1376x768 θα κάνει το αντίστοιχο, αλλά αν δεχτεί (και αναγνωρίζει) σήμα 1920x1080, τότε θα το "συμπιέσει" στην ανάλυσή της.

Εν ολίγοις, DVD θα δεις σε όποια τηλεόραση και να πάρεις, αλλού καλύτερα και αλλού χειρότερα. Αν θες και High Definition, θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι η τηλεόρασή σου δέχεται τέτοιου είδους σήμα. Αν δεις κάπου την ένδειξη 1080i ή 1080p είσαι ok.

Τώρα, η στρατηγική αγοράς. Προσωπικά, νομίζω ότι το σήμα παίζει μεγαλύτερο ρόλο από την απεικόνιση, οπότε θεωρητικά θα έπρεπε κανείς να επενδύσει σε πηγές. Αλλά, αφενός επειδή οι τηλεοράσεις είναι πολύ πιο ακριβές από τις πηγες και επειδή και πόλεμος των format μαίνεται, είναι πιο ασφαλές να δώσεις τα πολλά λεφτά στην τηλεόραση που είναι πιο "σίγουρα" και, όταν ξαναμαζέψεις, αναβαθμίζεις την πηγή σου.

Re: Απάντηση: ΑΝΑΛΥΣΗ HD??

Να τα βάλουμε σε μια σειρά:
Το Pal έχει ανάλυση 720x576, το οποίο για να προβληθεί σωστά "ξεδιπλώνεται" σε 1024x576.
High Definition είναι και το 1280x720, αλλά το "καλό" είναι το 1920x1080.

Η τηλεόραση δεν χρειάζεται να συμφωνεί με την ανάλυση του σήματος για να το προβάλλει. Το προσαρμόζει "στα μέτρα της". Έτσι, αν μία τηλεόραση 1920x1080, δεχθεί σήμα 576 ή 720, θα προσθέσει pixels (όσο πιο έξυπνα μπορεί) για να το κάνει 1920x1080. Μία 1376x768 θα κάνει το αντίστοιχο, αλλά αν δεχτεί (και αναγνωρίζει) σήμα 1920x1080, τότε θα το "συμπιέσει" στην ανάλυσή της.

Εν ολίγοις, DVD θα δεις σε όποια τηλεόραση και να πάρεις, αλλού καλύτερα και αλλού χειρότερα. Αν θες και High Definition, θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι η τηλεόρασή σου δέχεται τέτοιου είδους σήμα. Αν δεις κάπου την ένδειξη 1080i ή 1080p είσαι ok.

Τώρα, η στρατηγική αγοράς. Προσωπικά, νομίζω ότι το σήμα παίζει μεγαλύτερο ρόλο από την απεικόνιση, οπότε θεωρητικά θα έπρεπε κανείς να επενδύσει σε πηγές. Αλλά, αφενός επειδή οι τηλεοράσεις είναι πολύ πιο ακριβές από τις πηγες και επειδή και πόλεμος των format μαίνεται, είναι πιο ασφαλές να δώσεις τα πολλά λεφτά στην τηλεόραση που είναι πιο "σίγουρα" και, όταν ξαναμαζέψεις, αναβαθμίζεις την πηγή σου.
Μπράβο φίλε μου! Μου έλυσες κάποιες απορίες.