Ανάλυση NOVA σε κανάλια της digea

nicklizardking

New member
21 March 2011
5
Καλησπέρα. Έχω το double play της forthnet και με πήρε σήμερα ένας υπάλληλος να μου μιλήσει για το πακέτο προσφορά της νόβα. Είχα διάφορες ερωτήσεις και μία από αυτές είναι αν θα μπορώ να βλέπω ΨΗΦΙΑΚΑ τα απλά ιδωτικά κανάλια. Και μου είπε φυσικά όπως και περίμενα. Αυτό που δεν περίμενα ήταν ότι μου είπε ότι επειδή είναι HD δέκτης θα τα βλέπω και σε πολύ καλή ανάλυση (τα MEga, ant1,star κλπ.) και μάλιστα σε καλύτερη αν είχα έναν "μη - NOVA" ψηφιακό δέκτη. Όταν του είπα "ναι αλλά για πιο λόγο να ναι καλύτερο από αν πάρω έναν HD απλό ψηφιακό δέκτη?" μου τα μάσησε λίγο.
Και πάλι διευκρινίζω οτί μιλάω για εικόνα μέσω NOVA αλλά οχι σε κανάλια Nova.
Υπάρχει κάποιο μαγικό της NOVA που κάνει ξαφνικά HD όλα τα προγράμματα?!:smash:
Εξάλλου τι νόημα έχει να έχεις HD αποκωδ. όταν κανάλι δεν εκπέμπει σε HD? Για το μέλλον μόνο φαντάζομαι... διαφωτίστε με!! Thnx a lot...

Θα μπορουσε να ισχυει κατι τετοιο.
Δεν ξερω αν ισχυει ομως.
Φυσικα δεν ειναι αυτος λογος να προτιμησεις να βλεπεις τα καναλια της Digea πληρωνοντας Nova.
Αυτο ελειπε. Κατι το δωρεαν να διαφημιζεται ως προσον σε ενα πακετο επι πληρωμη.

Και λεω θα μπορουσε να ισχυει λογω των φιλτρων που θα μπορουσε να εχει ο αποκωδικοποιητης.

Π.χ εγω εχω εναν επιγειο HD ψηφιακο δεκτη και ενα HTPC με win7 και WMC.
Η εικονα απο το HTPC ειναι αλλου. Φτανει επιπεδα HD. Δεν ειναι HD αλλά φτανει να εχει σχεδον τοσο καλη εικονα.
Και αυτο επειδη εφαρμοζονται τετοια φιλτρα που η εικονα απλα δεχεται τετοια επεξεργασια που απογειωνεται.
Και αυτο μονο μεσω WMC και μετα απο καποιες ρυθμισεις στην registry.

Το ιδιο συμβαινε και στους αναλογικους δεκτες τηλεορασεων. Στην ιδια κεραια αλλη τηλεοραση επαιζε μαγευτικα λογω φιλτρων και αλλη απαραδεκτα.

Απλά αναρωτιόμουν γενικά αν άξιζε να πάρω έναν καλό HD δέκτη με pvr αλλά φοβάμαι ότι η ανάλυση δε θα με ικανοποιεί ιδιαίτερα. Ξέρω ότι δεν είναι της συγκεκριμένης κατηγορίας αλλά μήπως ξέρεις σε τι ανάλυση εκπέμπουν τα κανάλια της digea το MP4 τους??

Η εικόνα της digea είναι αισθητά καλύτερη από της νόβα στα ελεύθερα κανάλια. Πράγμα λογικό αφού η νόβα απλά παίρνει το σήμα της digea και το ξανασυμπιέζει.

Ο υπάλληλος προφανώς έλεγε τις γνωστές αερολογίες που λένε οι πωλητές.

Επίσης τα αγαπητά ιδιωτικά κανάλια, πότε θα γυρίσουν σε 16:9;

Σε τι τηλεοράσεις βλέπουν οι ίδιοι στο σπίτι όταν πάνε; Σε CRT 4:3;

Μη πει κανείς να βάλω στην LED μου 4:3 κάδρο γιατί θα πάρω το πάνελ στο χέρι σε λίγο καιρό έτσι.

Σε led (lcd δηλαδή) δεν έχει πρόβλημα να μπει σε 4/3 mode...σε plasma υπάρχει πρόβλημα.Σε κάθε περίπτωση πρέπει να πάνε σε 16/9...και το κάνουν.

Θα πάθει burn-in;;
Πάντως το φαινόμενο σχηματίζεται σχετικά δύσκολα...

Οχι burn-in, το αντίστοιχο φαινόμενο στις τηλεοράσεις LCD ονομάζεται image persistence. Τίποτα δεν αποκλείεται, και οι κατασκευαστές τηλεοράσεων LCD για να προλάβουν τέτοια φαινόμενα αναφέρουν ρητώς στα manual ότι δεν ενδείκνυται η θέαση τηλεοπτικών προγραμμάτων σε κάδρο 4:3.

Το ξέρω :),αλλά δεν είναι το θέμα εκεί.Σχηματίζεται πολύ δύσκολα...έχει αναφερθεί μονάχα μετά από πολύωρη χρήση pc.

Παρακαλουνται οι "τηλεορασακηδες" να μην δημιουργουν αναταραχες στο τμημα των δορυφορικων.:p

:flipout: :flipout: :flipout:

Το ξέρω :),αλλά δεν είναι το θέμα εκεί.Σχηματίζεται πολύ δύσκολα...έχει αναφερθεί μονάχα μετά από πολύωρη χρήση pc.

Ούτε να το δοκιμάσω δε θέλω, εδώ φωνάζω στη γυναίκα που κάνει pause στον δέκτη και αφήνει ανοικτή την TV κανένα μισάωρο !

Η ανάλυση της Nova στα Ελληνικά κανάλια είναι η "κλασική", 720 X 576.
Δεν ξέρω αν παίρνει σήμα από την Digea και το "μετατρέπει", ή αν παίρνει σήμα από κάποι αάλλη πηγή. Και αυτό διότι η Nova δείχνει τα "επίγεια" κανάλια εδώ και πολλά χρόνια. Η δε εκπομπή από τον δορυφόρο είναι ούτως ή άλλως ψηφιακή.

Δεν έχω κάνει κάποια σύγκριση ποιότητας Digea και Nova στην ΙΔΙΑ τηλεόραση. Διότι εκτός από την ανάλυση (που έιναι η ίδια), υπάρχει και ο βαθμός συμπίεσης του σήματος, το bitrate ...

Φυσικά η Nova έχει δικά της HD κανάλια, ένα για ταινίες, ένα για αθλητικά και κάποια με ντοκυμαντέρ.

Υπάρχει διαφορά μιας και το mpeg4 προσφέρει πιο αποδοτική συμπίεση,συνεπώς για παράδειγμα ένα κανάλι με το ίδιο bitrate nova-digea πχ 6mbps θα αποδίδει καλύτερα στην digea λόγω mpeg 4.

...Είχα διάφορες ερωτήσεις και μία από αυτές είναι αν θα μπορώ να βλέπω ΨΗΦΙΑΚΑ τα απλά ιδωτικά κανάλια...

Η Νova είναι ψηφιακή πλατφόρμα. Εσύ μάλλον εννοούσες αν θα μπορείς να συνδέσεις την κεραία της τηλεόρασης πάνω στο δορυφορικό δέκτη για να πιάνεις Digea, και η απάντηση σ' αυτό είναι όχι.

Οι διαφορές στην ποιότητα μεταξύ nova και digea είναι οριακές και μη διακριτές δια γυμνού οφθαλμού, υπέρ της digea.

Κάποιος είπε ότι η Nova παίρνει το σημα της digea και το ξανασυμπιέζει, κάτι τέτοιο δε νομίζω να ισχύει...

Re: Απάντηση: Ανάλυση NOVA σε κανάλια της digea

Η Νova είναι ψηφιακή πλατφόρμα. Εσύ μάλλον εννοούσες αν θα μπορείς να συνδέσεις την κεραία της τηλεόρασης πάνω στο δορυφορικό δέκτη για να πιάνεις Digea, και η απάντηση σ' αυτό είναι όχι.

Οι διαφορές στην ποιότητα μεταξύ nova και digea είναι οριακές και μη διακριτές δια γυμνού οφθαλμού, υπέρ της digea.

Κάποιος είπε ότι η Nova παίρνει το σημα της digea και το ξανασυμπιέζει, κάτι τέτοιο δε νομίζω να ισχύει...

Είναι ορατότατη και οφθαλμοφανέστατη η διαφορά...δοκίμασε να δείς ποδόσφαιρο στον Ant1 μέσω nova....κλάμα!!!