Ανάμεσα σε 3 και σφήνα η τέταρτη

St_sakis

New member
19 June 2016
6
Γεια σας και από εμένα.
Μακάρι να ημουνα αναμεσα σε τρεις γυναικες και να ερχοταν και σφηνα μια τεταρτη αλλά ο προβληματισμος μου ειναι αναμεσα σε τρεις τηλεορασεις που ξαφνικα προεκυψε και μια τεταρτη.
Θέλω να αγοράσω μια καινούρια τηλεόραση, καθώ η παλιά μου Phillips 37pfl9732d full ambilihgt μετά από 8 χρόνια παρέδωσε πνεύμα.
Υπολογίζω να χαλάσω γύρω στα 1500-1600 ευρπουλάκια, τώρα αν είναι κάτι καλό σε λίγο παραπάνω χρήματα θα το σκεφτώ.
Από ότι παρατήρησα όλοι δίνουν πληροφορίες για αποστάσεις αποτε θα σας πω κι εγω.
Η απόσταση είναι 3,5μ που μπορώ να την κάνω 2,8μ. Γενικά βλέπουμε ελληνικά κανάλια, καμια ταινιούλα, αθλητικά πολλά και ΟΤΕ TV.
Μέχρι στιγμής έχω σταμπάρει τις A) LG UH850V B) Samsung UE55KS7000 C) LG 55EG910V
Η KS ξέρω είναι καινουριο μοντέλο, οι άλλες είναι φετινές ή περσινές; Γενικά ποιες είναι καλύτερες;
Σήμερα είδα και μία προσφορά της Panasonic 58'' TX-58DX730E 1500 από 2000. Εσείς που ξέρετε περισσότερα, είναι καλή τιμή για αυτή;
Γενικά τις Panasonic δεν τις ξέρω, οχι πως ξέρω τις άλλες... Γενικά δεν κατέχω πολλά πράγματα και ζητώ τη βοήθειά σας.
Από τις τέσσερις ποια προτείνετε; Υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο;
Επίσης από την εμπειρία σας να περιμένω τις εκπτώσεις και τους Ολυμπιακούς Αγώνες για καλύτερες προσφορές;

Σας ευχαριστώ πολύ

Last edited by a moderator:
Σε αυτά τα χρήματα δεν έχει νόημα να πας σε κάτι άλλο από OLED...

Η καλύτερη επιλογή είναι μια τηλεόραση τεχνολογίας OLED.
Ανάλογα με το budget που έχεις, αγοράζεις.
Η 55EG910V είναι full HD και καλή επιλογή με βάση την απόσταση θέασης σου.

Αν βρεθείς ανάμεσα σε 4 γυναίκες, μη διστάσεις να ζητήσεις τη βοήθεια μας :a0210:

Πως ανέβηκαν οι τιμές 400-500 ευρώ σε ένα βράδυ; Η 850v ανέβηκε 400 και η eg920v 500!!!
Μας δουλεύουν;
Έρχονται εκπτώσεις-προσφορές και ανεβάσουν τις τιμές για να τις ξαναφέρουν στα ίδια και να φαίνεται οτι κάνουν εκπτώσεις;
Στις OLED αληθεύει οτι πέφτει η απόδοση τους;
Το budget ειναι 1500-1600 ταβάνι, για την υπερβαση, 2000

Last edited by a moderator:
Στις OLED αληθεύει οτι πέφτει η απόδοση τους;

Σε όλες τις τεχνολογίες απεικόνισης τα χαρακτηριστικά απόδοσης των πάνελ μεταβάλλονται καθώς γράφουν ώρες. Σύμφωνα με αυτή τη δοκιμή αντοχής που έκαναν οι Ούγγροι στην πρώτης γενιάς OLED της LG, τα ευρήματα δείχνουν εκπληκτική σταθερότητα του πάνελ στις πρώτες 2700 ώρες, υψηλότερη από τις περισσότερες Plasma και LCD...

Πήγα χθες σε κατάστημα και ρώταγα για την 910, ο πωλητής προσπαθούσε μα μου πει πως σε αυτα χρήματα, 1700, ειναι προτιμότερο να παρω την ks7000 κι αυτο γιατι μετα θα μετανιώνω που δεν θα εχει 4κ και θα γεμίσει η αγορα με υλικό. Και ρωτώ, θεωρείται πως ειναι τόσο σημαντικό το 4κ;
Επίσης σκέφτομαι αν μπορω και για την 920, αξίζει τα λεφτα της; Λεω μήπως περιμένω να πέσει η τιμη της 920.

παραμυθια λεει η oled σαν τεχνολογια σημερα ειναι καλητερη απο την lcd (led)

στα 2.8 μέτρα με 55αρα δεν πρόκειται να διακρίνεις μεγάλες διαφορές στο 4κ υλικό όταν και αν βγεί.
http://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship

Όπως βλέπεις και από το διάγραμμα εισαι στα όρια του 1080p

Η διαφορά αντίθεσης της oled θα κάνει μπαμ από την πρώτη στιγμή που θα μπεί στην πρίζα.

Αν είχες την ευκαιρία να τις δεις να παίζουν δίπλα-δίπλα, δεν υπήρχε περίπτωση να επιλέξεις την LCD... Κι ας ήταν και 8Κ...

Εγώ πάντως προτίμησα Samsung ks8000. H oled ειναι καινούργια τεχνολογία και έχει ακομα παιδικές ασθένειες.

Όπως; Ποιές είναι δηλαδή οι παιδικές ασθένειες των OLED που είναι χειρότερες από τα προβλήματα των LCD;

Όντως, για πείτε τα κατα και τα υπέρ της κάθε τηλεόρασης να μαθαίνουμε πριν πάρουμε την απόφαση να σκάσουμε καποια χρήματα και δεν τα κλαίμε μετα. Γιατι στη τελική να δωσω μια 500αρα για μια απλή led ώστε να σκάσω άμα πάθει τιποτα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μεχρι στιγμής σε led ειμαι ανάμεσα σε ks7000 και uh 850v και αν αποφασίσω για oled σκέφτομαι την "Οικονομική" 910 και η υπέρβαση θα ειναι η 920. Πραγματικά ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ...

Κατά την ταπεινή μου γνώμη ή πας σε μια 55άρα full hd

http://www.skroutz.gr/s/6884324/Samsung-UE55J6200.html?keyphrase=55j6200

http://www.skroutz.gr/s/6441059/Panasonic-TX-55CS630.html

και περιμένεις για oled σε 2-3 χρόνια όταν θα έχουν πέσει οι τιμές και έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, ή πας από τώρα σε oled και παίρνεις τα μέγιστα που μπορεί να σου δώσει η τεχνολογία απεικόνισης. 1800 ευρώ για 55άρα led τηλεόραση που είναι ταβανιασμένη τεχνολογία εδώ και χρόνια είναι πάρα πολλά.

Όπως; Ποιές είναι δηλαδή οι παιδικές ασθένειες των OLED που είναι χειρότερες από τα προβλήματα των LCD;

Η OLED ως τεχνολογία είναι καλύτερη από την LCD-LED. Όμως, μόνο η LG διαθέτει προς το παρόν προς πώληση OLED τηλεοράσεις και αυτό έχει πολλά αρνητικά για τον καταναλωτή.

Οι περσινές σειρές OLED της LG υστερούν στο τεχνικό κομμάτι σε σχέση με άλλες εταιρίες (βλέπε Samsung).
Και εξηγούμαι: Έχει παρατηρηθεί motion blur, αργή απόκριση κατά την εναλλαγή καναλιών, μη υποστήριξη εξωτερικών υπότιτλων srt από αναπαραγωγή αρχείων μέσω DLNA, κακό upscaling SD και digea.
Δεν υποστηρίζουν HDR 10. Η εικόνα τους λοιπόν μπορεί να αποδίδει απίστευτο μαύρο αλλά σε αρκετές περιπτώσεις είναι πιο μουντή από μια SUHD, η οποία έχει και quantum-dots.
Οι OLED με Full-HD ανάλυση θα είναι ξεπερασμένες τεχνολογικά σε λίγο καιρό που θα βγει 4Κ υλικό.
Οι πιο φθηνές OLED είναι όλες κυρτές και σε πολλούς απλά δεν αρέσουν οι κυρτές τηλεοράσεις, οι οποίες έχουν και περισσότερες αντανακλάσεις από τις επίπεδες.
Οι κορυφαίες σειρές της Samsung χρησιμοποιούν εξωτερικό κουτί για τις εισόδους τους και έτσι έχουν απίστευτα λεπτή σχεδίαση.
Επίσης φαίνεται να έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής.
Τέλος, οι OLED ακούγεται ότι έχουν μικρότερο χρόνο ζωής από τις LCD-LED.

Όλα τα παραπάνω, όπως έγραψα, αφορούν τις περσινές OLED.
Oι φετινές 4K OLED της LG είναι απλά κορυφαίες αλλά έχουν (ακόμα) απλησίαστες τιμές...

Last edited:
Οι περσινές σειρές OLED της LG υστερούν στο τεχνικό κομμάτι σε σχέση με άλλες εταιρίες (βλέπε Samsung).
Και εξηγούμαι: Έχει παρατηρηθεί motion blur,

Με κλειστά τα βοηθήματα, η οποιαδήποτε OLED έχει λιγότερο motion blur από οποιαδήποτε LCD. Με ενεργά τα βοηθήματα, στο APDC test οι καλές LCD παίρνουν υψηλότερη βαθμολογία, αλλά σε πραγματικό υλικό η διαφορά αυτή μπορεί να είναι κάποιες φορές δυσδιάκριτη. Στο δε φετινό UHDTV Shootout η LG G6 των 650 γραμμών πήρε παραδόξως υψηλότερη βαθμολογία στον τομέα της κίνησης από τις Samsung KS9800, Sony X940D και Vizio RS65 των 1080 γραμμών...

αργή απόκριση κατά την εναλλαγή καναλιών, μη υποστήριξη εξωτερικών υπότιτλων srt από αναπαραγωγή αρχείων μέσω DLNA,

Δεν γνωρίζω από προσωπική πείρα αν όντως ισχύουν αυτά, πιθανώς να είναι έτσι, αν και δεν έχουν καμμία σχέση με την ποιότητα της εικόνας.

κακό upscaling SD και digea.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Οι OLED της LG, μαζί με τις top σειρές (8 & 9) LCD των Samsung, Sony, και Panasonic, είναι από τις ελάχιστες συσκευές που θα βρεις επεξεργασία εικόνας της προκοπής. Η υπόλοιπη, μεσοχαμηλή κατηγορία, έχει αλλωθεί από Ταϊβανέζικη επεξεργασία της σειράς.

Δεν υποστηρίζουν HDR 10. Η εικόνα τους λοιπόν μπορεί να αποδίδει απίστευτο μαύρο αλλά σε αρκετές περιπτώσεις είναι πιο μουντή από μια SUHD, η οποία έχει και quantum-dots.
Οι OLED με Full-HD ανάλυση θα είναι ξεπερασμένες τεχνολογικά σε λίγο καιρό που θα βγει 4Κ υλικό.

Μια LCD χωρίς HDR θα είναι πιθανώς σε κάποιες περιπτώσεις πιο μουντή από μία LCD με HDR. H OLED δεν πρόκειται να δείξει ποτέ πιο μουντή από μια LCD, με HDR ή χωρίς. Δεν υπάρχουν υποκατάστατα για την άπειρη αντίθεση και την άπλετη γωνία θέασης, πώς να το κάνουμε...

Κι όσον αφορά την υποστήριξη WCG, 96% του DCI P3 πιάνει η KS8000, 92% η 910. Όταν θα βγουν τηλεοράσεις που να υπερκαλύπτουν το DCI P3 και να έχουν ικανή κάλυψη Rec2020, θα είναι το ίδιο ξεπερασμένες και οι δύο... :p

Οι πιο φθηνές OLED είναι όλες κυρτές και σε πολλούς απλά δεν αρέσουν οι κυρτές τηλεοράσεις, οι οποίες έχουν και περισσότερες αντανακλάσεις από τις επίπεδες.

Αυτό είναι θέμα γούστου. Όσο για τις ανακλάσεις δεν είναι περισσότερες, είναι διαφορετικές. Οι κυρτές τηλεοράσεις, είτε OLED, είτε LCD ανακλούν σε στενό οπτικό άξονα, εμφανίζοντας τα ανακλώμενα αντικείμενα σε μεγέθυνση. Οι επίπεδες ανακλούν σε πιο ευρύ πεδίο, σε σμίκρυνση. Κοινώς, οι κυρτές πιάνουν λιγότερες ανακλάσεις αλλά τις δείχνουν πιο μεγάλες, ενώ οι επίπεδες περισσότερες και τις δείχνουν πιο μικρές...

Οι κορυφαίες σειρές της Samsung χρησιμοποιούν εξωτερικό κουτί για τις εισόδους τους και έτσι έχουν απίστευτα λεπτή σχεδίαση.

Η 910 που έχει τις εισόδους της και τα ηλεκτρονικά πάνω στο σασί της, έχει πάχος 5cm στο κατώτερο κεντρικό 55% της οπίσθιας επιφάνειάς της και η υπόλοιπη είναι στα μόλις 5mm... Είσαι σίγουρος ότι η KS8000 είναι πιο λεπτή;

Επίσης φαίνεται να έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής.

Στο φινίρισμα δεν θα έλεγα ότι φαίνεται κάτι τέτοιο. Για την ποιότητα των ηλεκτρονικών τους, είναι ακόμα νωρίς για να μιλήσουμε...

Τέλος, οι OLED ακούγεται ότι έχουν μικρότερο χρόνο ζωής από τις LCD-LED.

Ακούγεται μεν, η εμπειρία από τις mobile οθόνες της Samsung της τελευταίας τριετίας, όπως και τα πρώτα τεστ διαρκείας της 1ης γενιάς OLED της LG δε, δεν δείχνουν κάτι ανησυχητικό σε αυτόν τον τομέα...

Έδωσα 350 ευρώ παραπάνω από οτι κόστιζε η 910 για να αγοράσω την ks8000 για τους λόγους που προανέφερα.
Θεωρώ πως μια τηλεόραση δεν ειναι μόνο η εικόνα αλλα η συνολική εμπειρία χρήσης. Επίσης δεν ήθελα να δώσω μια περιουσία για μια από τις φετινές 4Κ OLED.
Επειδη είχα δει από κοντά και την 910 και την ks8000 φυσικά, υποστηρίζω ότι η δεύτερη έχει καλύτερο φινίρισμα και ειναι και πιο λεπτή. Στο skroutz την δείχνουν πιο παχιά στο κάτω μέρος το οποίο δεν ισχύει στην πραγματικότητα.
Για το HDR, υπάρχει βίντεο στο YouTube που δείχνει την διαφορά HDR SUHD Samsung με μη HDR OLED LG.
Για την γωνία θέασης, έχεις δίκιο αλλα δεν ξέρω πολλούς να βλέπουν τηλεόραση από πολυ πλαγια θέση. Εξάλλου οι κυρτες τηλεοράσεις, όπως ειναι και η 910 και 920, δεν ενδείκνυνται για παρακολούθηση από πλαγιά θέση.
Για το μαύρο το έχουμε πει, ειναι το δυνατό σημείο της τεχνολογίας OLED.
Για την digea διάβασα άποψη κατόχου της 910 στο αντίστοιχο νήμα ότι δεν ειναι ικανοποιημένος με την απόδοση του τηλεοπτικού.
Ο φίλος λοιπόν που ειναι ανάμεσα σε αυτές τις τηλεοράσεις μπορεί τωρα να έχει μια πιο ξεκάθαρη άποψη.
Ή να μπερδεύτηκε περισσότερο, χαχα!

συγκρινης δυο ανομια πραγματα καμια σχεση η ks 8000 με την 910 oled ...διαφορετικες τεχνολογιας υπερ της 910
και σε μια τηλεωραση το λιγοτερο που θα με ενδιαφερει το παχος και φινιρισμα .....φινιρισμα ; οθονη με ενδιαφερει
η ποιοτητα εικονος και αυτη τη στυγμη οι oled υπερτερουν απο καθε αποψη εστω και να μην ειναι 4k ..που για μενα
αχριστο με τοσο λιγο υλικο που υπαρχει

στη θεση σου την 910 με κλειστα ματια αν και κατοχος samsung a956 .......

Πρώτον: Οι OLED δεν υπερτερούν σε κάθε άποψη. Αυτό είναι γνώμη σου και επέτρεψέ μου να διαφωνήσω κάθετα.
Δεύτερον: Για σένα είναι άχρηστο το 4Κ. Για εμένα δεν είναι. Ούτε για την LG και τις υπόλοιπες εταιρίες, οι οποίες καταργούν το Full HD.
Τρίτον: Σε σένα μπορεί να ενδιαφέρει μόνο η εικόνα. Σε άλλους ενδιαφέρει και το μέγεθος της εικόνας γι' αυτό προτιμούν video projectors αντί τηλεοράσεων. Σε εμένα ενδιάφερει και το φινίρισμα και η βάση της TV και να παίζει ταινίες απροβλημάτιστα μέσω δικτύου και USB.
Οπότε καλό θα ήταν να μην κρίνεις τα πάντα με βάση το τι είναι άχρηστο και τι όχι μόνο σε εσένα.