Aναμονή της Εizo 2441!

Βασίλης Α.

Supreme Member
10 September 2007
3,527
Βέλγιο
Την Πέμπτη θα έχω στα χέρια μου αυτό το θηριάκι για μόνιμη χρήση στο Pc του αδερφού μου.Η τιμή που τη βρήκα είναι ασύγκριτα χαμηλότερη από τα μεγάλα καταστήματα και φέρει την εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπείας. Από Πέμπτη λοιπόν έρχονται οι πρώτες εντυπώσεις!

edit: Το λινκ της
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1018132

Στα ξένα site έχουν ως αρνητικό την απουσία scart εισόδου! Διάβασα ότι καλιμπράρεται κανονικά,το θέμα είναι με ποιο πρόγραμμα?

Scart σε monitor; Νομίζω ότι το scart δεν ανεβάζει πάνω από 576i (ή p)...
Ίσως να φτάνει και το 1024*768. Τουλάχιστον δεν έλεγαν για composite;

Παιδιά έχετε κανένα γνωστό που να έχει αυτό το μοντέλο? Παντού έχω διαβάσει αρκετά καλά λόγια,με μόνο αρνητικό την υπέρογκη τιμή. Θα την κάνω δώρο στο λογιστή αδερφό μου,που πέρα από τη δουλειά,καίγεται με αυτό το wow. Έχετε ακούσει τίποτα?

Τα composite & s-video δεν φτάνουν πάνω από απλό PAL (576i).

Από SCART μπορεί να περάσει και component, το οποίο ανεβαίνει σε αναλύσεις HD.

Δεν φτάνουν μερικές κάρτες γραφικών τα 1024*768 μέσω S-Video;
Επίσης, σωστά αναφέρεις: μερικές συσκευές μπορούν να στείλουν component αντί RGB από το scart...
http://en.wikipedia.org/wiki/SCART

Την έχω περίπου 6 μήνες. ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
Οι τιμές τώρα αναπροσαρμόζονται διότι βγήκε η 2442 (eizo.com)

Ναι το ξέρω,αν και κοιτώντας τα specs της 2442 δεν βλέπω φοβερές βελτιώσεις.Να σε ρωτήσω,όσον αφορά την κίνηση σε gaming,χρωματική πιστότητα πως τα πηγαίνει?

Παιδιά έχετε κανένα γνωστό που να έχει αυτό το μοντέλο? Παντού έχω διαβάσει αρκετά καλά λόγια,με μόνο αρνητικό την υπέρογκη τιμή. Θα την κάνω δώρο στο λογιστή αδερφό μου,που πέρα από τη δουλειά,καίγεται με αυτό το wow. Έχετε ακούσει τίποτα?

Με αυτά τα λεφτά (ή λίγα παραπάνω) εκτός και αν σε απασχολούν τα Pro χαρακτηριστικα και το καλύτερο calibration out of the box, παίρνεις από 40" Full HF TV ή 30" μονιτορ υπολογιστή με 2560χ1600.

Το 30" (έχω ένα σπίτι και 2 στη δουλειά) με την τεράστια ανάλυση είναι πραγματικά μια άλλη εμπειρία όταν δουλεύεις Autocad ή Excel/Office. Από την άλλη στα παιχνίδια 2560χ1600 θέλει πολύ ακριβές (SLI/Crossfire) λύσεις γραφικών. Το WOW πάντως δεν είναι πολύ απαιτητικό και υπόστηρίζει 2560Χ1600. Το πεδίο όρασης ανοίγει πολύ καθώς οι μπάρες με τα κουμπιά μαζεύονται.

Αν δουλεύεις Photoshop, Video editing κτλ τότε η Eizo θα έχει μεγαλύτερη ακρίβεια στα χρώματα και καλύτερες ρυθμιστικές δυνατότητες. Επίσης έχει και τα HDMI.

Kυρίως excel και ένα πρόγραμμα της δουλειάς του δουλεύει ο αδερφός μου.Εξαιτίας του χώρου στο γραφείο δεν τον παίρνει για μεγαλύτερες ίντσες.Στο δωμάτιό μου έχω συνδεδεμένο τον υπολογιστή με 46άρα τηλεόραση:ADFADF1:,οπότε καταλαβαίνω τί εννοείς! Όσο για το crossfire δεν θα υπάρχει πρόβλημα,έχει την 3870, θα πάρει άλλη μία, 119 ευρώ έφθασε να κάνει.

Απλά μήπως για αυτά που χρησιμοποιεί δεν θα εκτιμίσει τις διαφορές τις EIZO η ακόμα χειρότερα μήπως δεν τις αντιλαμβάνετε. Και αλλάζουν και αυτά τα πάνελ τόσο γρήγορα που αυτές οι 24" που θα κάνουν 400-500 ευρώ σε 1-2 χρόνια θα είναι σε άλλο επίπεδο. Τι να σου πω εγώ πάντως θα την πλήρωνα μεν αλλά μόνο για Photoshop και γενικά προγράμματα που απαιτούν επαγγελματικό χρώμα. Για όλα τα άλλα δεν βλέπω το λόγο. Εσύ αποφασίζεις.

Θα συμφωνήσω εν μέρει με τον Jargon οτί είναι overkill το monitor για την χρήση, βέβαια όταν δεις την καλή οθόνη μετά γρήγορα συνηθίζει το μάτι σου και βλέπεις τις διαφορές. Από την άλλη αυτή την στιγμή δεν είναι για τρελές επενδύσεις σε monitor pc μιας και που οι ίντσες ανεβαίνουν και τα 24άρια θα πέσουν αρκετά.

Εγώ σήμερα δεν μπορεσά να αντισταθώ στην προσφερά του πλαισίου και χτύπησα μια LG W2600 πάντως...

Μόλις την εγκατέστησα,είναι πολύ ωραία οθόνη! Σε σύγκριση με την 20 LG που είχα φαίνεται τεράστια. Έχει πολλές δυνατότητες ρύθμισης και μου αρέσει ιδιαίτερα που μπορείς να χειριστείς το menu με την αφή.Το συστηματάκι που βλέπει και προσαρμόζει τη φωτεινότητα είναι όλα τα λεφτά. Παίζοντας mkv αρχεία μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστικα από το γεγονός της λεπτομέρειας,μιας και στην kate στο lost οι φακίδες της κάνουν μπαμ,κάτι που προφανώς οφείλεται και στην μικρή απόσταση θέασης.Στην 46άρα μου,ποτέ δεν μου φάνηκε τόσο έντονα.Κανένα καμμένο pixel και σε τιμή πολύ καλή (911 ευρώ).

Το 30" (έχω ένα σπίτι και 2 στη δουλειά) με την τεράστια ανάλυση είναι πραγματικά μια άλλη εμπειρία όταν δουλεύεις Autocad ή Excel/Office. Από την άλλη στα παιχνίδια 2560χ1600 θέλει πολύ ακριβές (SLI/Crossfire) λύσεις γραφικών. Το WOW πάντως δεν είναι πολύ απαιτητικό και υπόστηρίζει 2560Χ1600. Το πεδίο όρασης ανοίγει πολύ καθώς οι μπάρες με τα κουμπιά μαζεύονται.

Μπορείς πάντα να βάλεις τα παιχνίδια να τρέχουν σε ανάλυση μισή οριζοντίως και καθέτως, πχ σε μια οθόνη με native 2560x1600, βάλτα σε 1280x800, ώστε να μην έχεις και απώλεια ποιότητας, αν η κάρτα σου δεν σηκώνει την native ανάλυση..

Την έχω κάπου έξι μήνες και εγώ. Η διαφορά σε σχέση με ότι έχω δει είναι τεράστια τόσο στην χρωματική απόδοση όσο και στην ευκρίνεια. Για ποιότητα κατασκευής δε το συζητάμε. Το κόστος τσούζει αλλά δε το μετάνοιωσα σε καμιά περίπτωση. Την έχω σε dual mode μαζί με μια samsung syncmaster 215tw και η διαφορά στην ποιότητα είναι παραπάνω από εμφανής.
Στα 15+ χρόνια που ασχολούμαι με υπολογιστές είναι η πρώτη φορά που έχω την αίσθηση ότι αυτό που βλέπω (γραφικά, κείμενο κτλ) είναι όπως πρέπει να είναι. Τη διαφορά τη καταλαβαίνεις ακόμα και χωρίς να έχεις άλλο monitor δίπλα.
Αν εξαιρέσουμε το παράγοντα κόστος (πολύ σημαντικός βέβαια) δύσκολα θα βρείτε κάτι άλλο για σύγκριση.
Κοίταξα το link στο πλαίσιο και η τιμή της είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με ένα εξάμηνο πριν...

Last edited:
... και σε τιμή πολύ καλή (911 ευρώ).
911 ευρώ που ??

Είμαι κάτοχος εδώ και 6 μήνες
απόλυτα ευχαριστημένος από ανάλυση, ευκρίνεια, χρώματα, είσοδοι.
Κίνηση μέτρια, δεν προτείνεται άλλωστε για παιχνίδια.
Πολύ καλή δουλειά κάνει και το auto brightness
που εκτός του περιβάλλοντα φωτισμού
αντιλαμβάνεται και τα περιεχόμενα που προβάλλονται
πχ σε ένα άσπρο παράθυρο, μειώνεται η φωτεινότητα.

Ευχαρίστως θα έπαιρνα μία δεύτερη...
Αν σκεφτείς τη διάρκεια χρήσης της
δεν είναι ακριβή.
Ένα καλό PC κοστίζει πάνω από 1000ευρώ
μόνο που δεν θα το κρατήσεις πολλά χρόνια