Anamorphic......expanded or...compressed ?

Re: Απάντηση: Anamorphic......expaned or...compressed ?

Τακης Σωτηροπουλος said:
Επισης, διαβασα οτι η φωτεινοτητα αυξανεται μονο σε αναμορφικους καθετης συμπιεσης, ενω σε οριζοντιας συμβαινει το αντιθετο (πεφτει). Ισχυει κατα τις παρατηρησεις σου?

Απόλυτα σωστό.

ΥΓ: Μία παρατήρηση που έχω να κάνω είναι το λάθος που κάνουμε να ασχολούμαστε με HE αναμορφικούς σε ψηφιακή προβολή έστω και 1080p. Η εικόνα είναι με αυτή την διαδικασία σαφώς χειρότερη εάν και είναι η σωστή μιάς και κατα την λήψη (σε φίλμ) η εικόνα συμπιέστηκε οριζόντια. Στην προβολή φίλμ με HE αναμορφικό είναι σαφώς η σωστή.
Μετά απο συνεννόηση που είχα με τον φίλο και μέλος Photis, θα βρεθούν 2 αναμορφικοί ώστε να δούμε και στην πράξη αυτές τις βλακείες που λέω.-bye-

Απάντηση: Anamorphic......expaned or...compressed ?

Κυριακο, οι αναμορφικοι που αναφερεσε , θα ειναι vertical compress η horizontal expand?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Anamorphic......expaned or...compressed ?

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ said:
Απόλυτα σωστό.

ΥΓ: Μία παρατήρηση που έχω να κάνω είναι το λάθος που κάνουμε να ασχολούμαστε με HE αναμορφικούς σε ψηφιακή προβολή έστω και 1080p. Η εικόνα είναι με αυτή την διαδικασία σαφώς χειρότερη εάν και είναι η σωστή μιάς και κατα την λήψη (σε φίλμ) η εικόνα συμπιέστηκε οριζόντια. Στην προβολή φίλμ με HE αναμορφικό είναι σαφώς η σωστή.
Μετά απο συνεννόηση που είχα με τον φίλο και μέλος Photis, θα βρεθούν 2 αναμορφικοί ώστε να δούμε και στην πράξη αυτές τις βλακείες που λέω.-bye-

Κυριακο, τι γινεται με το θεμα? Προχωρησε??

Απάντηση: Anamorphic......expaned or...compressed ?

Η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι ευκολο να βρεις τετοιυς φακους στην ελλαδα για δοκιμη ....
dry4hz.gif

Re: Anamorphic......expaned or...compressed ?

Πές 2008 να εισαι μέσα ......

Δυσκολεύτηκα, έψαξα βοήθεια απο τον Photis αλλα τα παρατήσαμε. Και ο havoc ειπε οτι κάτι μπορεί να κάνει, θα το ξαναδούμε. Τι να πώ, εδώ η νδ δεν εκπλήρωσε - πραγματοποίησε τις υποσχέσεις της, απο εμένα περιμένατε ; .....

Re: Anamorphic......expaned or...compressed ?

Να θυμίσω ότι, όπως ξέρει ήδη ο Τάκης καιρό τώρα, έχω έναν της Panamorph τον οποίο μπορούμε να δοκιμάσουμε.

Καθόλου.

Έχω έναν από εποχής NEC HT1000 ο οποίος μετά την έλευση του πρώτου 720p μπήκε στο κουτί του.

Η μετατροπή 4/3-16/9 είναι ίδια νομίζω με την 16/9-2,35/1 οπότε λογικά θα κάνει.

Re: Απάντηση: Anamorphic......expanded or...compressed ?

Εχεις κανει καμμια δοκιμη με τον αναμορφικο , μετα απο τον νεκ ?
Οχι γιατι ποτέ δεν πρόλαβα να ασχοληθώ να τον στερεώσω (στον NEC το είχα κάνει γιατί η βάση ήταν custom και από Plexi και είχε κάτσει καλά).

Εχω και εγώ μερικές απορίες ... έστω ότι έχω πηγή που δείχνει την εικόνα του 4:3 σε 16:9 ( τεντομένη δλδ όπως γίνεται στις HD τηλεοράσεις ) ενώ υπάρχει δυνατότητα να την δείξω σε 4:3 από το software , μήπως είναι προτιμότερο να πάρω αναμορφικό φακό από 16:9 σε 4:3 προκειμένου να εκμεταλλευτώ καλύτερα/ να μην καίει τζάμπα/ μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με τις ίριδες κλπ ;

ΥΓ Μπορεί να γίνει sticky το θέμα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Anamorphic......expanded or...compressed ?

Οχι γιατι ποτέ δεν πρόλαβα να ασχοληθώ να τον στερεώσω (στον NEC το είχα κάνει γιατί η βάση ήταν custom και από Plexi και είχε κάτσει καλά).
Στον JVC HD-1 δεν ειναι δυνατο να βαλεις αναμορφικο φακο λογω software. Ο HD-2 θα μπορει.

Αν θυμαμαι καλα, χρειαζεται μια επιλογη vertical stretch η οποια δεν υπαρχει στο μενου του JVC. Παντως μπορει να εχει δικιο ο Χρηστος για το πι-σι..