Aνανέωση home cinema

etien

AVClub Addicted Member
9 November 2007
1,565
Είμαι πολύ κοντά στην αγορά νέας κατοικίας και σκέφτομαι να αλλάξω το σύστημά μου. Έχω έναν ενισχυτή Yamaha 13 ετών από τούς πρώτους(?) για home cinema και ηχεία 4 κολώνες της MB Quart μαζί με Roister κεντρικό και sub επίσης 13 ετών.
To σαλόνι είναι περίπου 50+ τμ και θέλω να πάρω έναν πιο εξελιγμένο ενισχυτή καθώς και πιο design ηχεία για να "φύγουν" τα μπαούλα.
Σε budget δεν θέλω να ξεφύγω, και θέλω την γνώμη σας για τον denon 1910 σε συνδυασμό με τα KEF 2005.3.
Πως θα τα πάνε μεταξύ τους? Θα χάσω σε ποιότητα με αυτά τα ηχεία σε σχέση με τα υπάρχοντα?
Επίσης από ότι βλέπω στο site τους ο denon ειναι 125wΧ7 ενώ τα ηχεία "μόνο" 100w. Είναι πρόβλημα αυτο? Θα τα "κάψει"?
http://www.denon.co.uk/site/frames_main.php?main=prod&ver=&MID=3&sub=1&action=detail&Pid=414

Σε μουσική πως θα συμπεριφέρεται το πακέτο?

Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε σε αυτό το budget?

Last edited:
Στα 1200 ευρώ που κοστίζουν ο Denon και τα Kef 2005, δεν έχεις και πολλές επιλογές. Λάβε όμως υπόψην σου ότι τα 50 τ.μ. είναι πολλά για να τα καλύψουν τα μικρά Kef. Κατά τη γνώμη μου σε τέτοιο χώρο χρειάζεσαι εμπρός ηχεία δαπέδου. Επίσης, σε μουσικές ακροάσεις μην περιμένεις και πολλά πράγματα. Στις ταινίες δεν θα έχεις πρόβλημα....

Ευχαριστώ για την απάντηση. Πιστεύεις ότι θα έχω χειρότερη απόδοση από την υπάρχουσα κατάσταση? Δεν είμαι και party animal.
Δεν θέλω ογκώδη ηχεία, αλλιώς θα κρατούσα αυτά που έχω. Το "θεμα" με τα Watt ισχύει?

Ευχαριστώ για την απάντηση. Πιστεύεις ότι θα έχω χειρότερη απόδοση από την υπάρχουσα κατάσταση? Δεν είμαι και party animal.
Δεν θέλω ογκώδη ηχεία, αλλιώς θα κρατούσα αυτά που έχω.

Προσωπικά θα άλλαζα σε 1η φάση τον ενισχυτή, και αργότερα τα ηχεία, ή θα κοιτούσα κάποιο σετ με εμπρός ηχεία δαπέδου σχετικά οικονομικό. π.χ. τα Roister emphasis 25 με τα 5άρια για surround αφού έχεις και κεντρικό της ίδιας εταιρείας. Το κόστος τους είναι γύρω στα 600 ευρώ.

http://www.roister.gr/emphasis.htm

Το "θεμα" με τα Watt ισχύει?

Μην σε απασχολεί αυτό. Τα 125W που αναφέρει η Denon μετρούνται σε αντίσταση 6Ω στο 1KHz και με υψηλή παραμόρφωση 0,7%, πράγμα που σημαίνει ότι στα 8Ω σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων και με μία τυπική παραμόρφωση του 0,05% δεν πρόκειται να ξεπερνούν ούτε τα 90W.....

Last edited:
Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Τα κυρίως ηχεία θα εντοιχιστούν σχεδόν μέσα σε γυψοκατασκευή εκατέρωθεν της τηλεόρασης. Ότι μπει στην αρχή θα μείνει μέχρι την επόμενη ανακαίνιση. Σκέφτομαι να κρατήσω όλα τα ηχεία και να πάρω μόνο ενισχυτή. Πόσο καλύτερα μπορεί να είναι τα καινούρια άλλωστε όταν μιλάμε για περίπου 300 ευρώ το ζεύγος?

Έχεις δίκιο, αυτό θα κάνω. Το πολύ-πολύ να αντικαταστήσω το μπροστινό "δυχτάκι" με άλλο πιο trendy χρώματος. Αλήθεια γίνεται αυτό?