Ανανέωση παλιού στερεοφωνικού συστήματος

dimitris1987b

New member
7 August 2015
2
Καλησπέρα, ο πατέρας μου θέλει να ανανεώσει το στερεοφωνικό του το οποίο αυτή τι στιγμή αποτελείται από :

• ενισχυτή kenwood KA-87 2x100w
  • πικαπ vector research VT-185
  • ραδιοφωνο kenwood KT-660L
  • cdplayer sansui CD-X310
  • akai HX-A201
  • ηχεια roister LS-80 (2 δρομων) 80W 8Ω

Οπως καταλαβαινετε τα πιο πολλα ειναι αρχαια απο '87 αγορασμενα. Κυριως ηχεια θελει αλλα μαλλον θα χρειαστει και ενισχυτη απο οσο αντιλαμβανομαι.

Με λιγο ψαξιμο βρηκα τα Taga Harmony Platinum F-100 v2 και τα Dali Zensor 1 και 5 απο ηχεια, και απο ενισχυτες yamaha AS-201/301/501 και denon pma-720ae και απο marantz επισης αλλα λιγα watt και ακριβοι πολυ. Nad με εισοδο για πικαπ δεν βρηκα.

Απο ολα αυτα σε 2 επιλογες καταληγω, μια φτηνη και μια ακριβη. Θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με τον αξιζει να παει κανεις στην ακριβη λυση, αν δηλαδη η διαφορα δικαιολογειται απο αντιστοιχο ηχητικο αποτελεσμα.

Dali zensor 1 με βασεις + yamaha AS-201/301 ~500-600 για οικονομια

ή

Dali zensor 5 + yamaha as-501 ~950 για ποιοτητα(?)

Ο χωρος θα ειναι ενα σαλονι 4x6 περιπου, τα ηχεια θα εχουν αποσταση απο πλαϊνους τοιχους τουλαχιστον 1.5μ και απο τον πισω τοιχο πανω απο 20εκ. Δεν ψαχνει κατι το εξωπραγματικο ο πατερας μου απλως κατι που να αξιζει τα λεφτα του και να κρατησει χρονια. Μπλουτουθ, αιφον, βονταφον, γουαφαι κτλ κουραφεξαλα δεν ενδιαφερουν να σημειωσω. Ουτε τα τεραστια μπασα που σου ανακατεουν τα σωθικα. Πριμα κυριως και μεσαια να ειναι καλα.

ευχαριστω

Last edited:
www.skroutz.gr/s/350448/Monitor-Audio-BX2.html με www.skroutz.gr/s/3906638/Marantz-PM6005.html οι περισσοτεροι θα σου πουν τα Dali zensor και ισωσ εχουν δικιο αλλα στα δικα μου αφτια τα μονιτορ ειναι πιο γληκα στον ηχο θα σου προτηνα να τα ακουσεισ και τα δυο

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αου και αυτα www.skroutz.gr/s/437665/Q-Acoustics-2050i-Speaker.html

Re: Απάντηση: Ανανέωση παλιού στερεοφωνικού συστήματος

www.skroutz.gr/s/350448/Monitor-Audio-BX2.html με www.skroutz.gr/s/3906638/Marantz-PM6005.html οι περισσοτεροι θα σου πουν τα Dali zensor και ισωσ εχουν δικιο αλλα στα δικα μου αφτια τα μονιτορ ειναι πιο γληκα στον ηχο θα σου προτηνα να τα ακουσεισ και τα δυο

αου και αυτα www.skroutz.gr/s/437665/Q-Acoustics-2050i-Speaker.html

Σ'ευχαριστω για την απαντηση. Θα προσπαθησω να βρω καπου να τα ακουσω και τα μεν και τα δε... Σχετικα με τη διαφορα zensor 1 με 5 ξερεις να μου πεις εαν η διαφορα στην τιμη τους ειναι αναλογη της διαφορας τους στον ηχο?

τα zensor 1 κ 5 εχουν μεγαλη διαφοραμερα με τη νυχτα αλλα τα zensor 3 ειναι ποιο κοντα με τα zensor 5 δεν ειναι η διαφορα στην τιμη τους ειναι αναλογη της διαφορας τους στον ηχο (θα προτημουσα τα zensor 3)εγω τα zensor 3 τα εχω για home cinema

ηχεια για στερεοφονικα ηχεια ομωσ εχω www.skroutz.gr/s/4821667/Monitor-Audio-MR4.html