Ανανέωση του Reference Room του Widescreen Review!

Δημήτρης Δημητρακούδης

Πρόεδρος Δ.Σ.
Staff member
Όσοι από εσάς είστε συνδρομητές στο widescreenreview.com ίσως προσέξατε ότι πρόσφατα έκαναν "γερή" ανακαίνιση στο Reference Room τους.

Οι CRT των 9" έφυγαν και έδωσαν τη θέση τους στον JVC DLS-RS20U, γνωστό στα μέρη μας ως HD750.

"I have developed a fondness for the JVC RS20 D-ILA projector technology for delivering stunning inky blacks and accurate color. This projector rivals our previous reference Sony and Runco nine-inch-tube CRT projectors in black-level perception, image smoothness, and resolution."

Τον συνόδεψαν μάλιστα με τον επίσης γνωστό στους θαμώνες Lumagen Radiance XE (ίδιος με τον XD, αλλά με επιπλέον υποστήριξη HDMI 1.3).

Ο νέος προβολέας συνοδεύεται από ένα εξωτικό σύστημα από καθρέφτες, με τελικό αποτέλεσμα την υλοποίηση συστήματος rear projection.

Οπότε, με εξαίρεση το rear projection, το σύστημα εικόνας τους θυμίζει αρκετά το σύστημα γνωστού και μη εξαιρετέου μέλους μας.. :p

Οπότε, με εξαίρεση το rear projection, το σύστημα εικόνας τους θυμίζει αρκετά το σύστημα γνωστού και μη εξαιρετέου μέλους μας.. :p

Εισαι πολυ μεγαλος ανακατωσουρας τελικα.....:grinning-smiley-043

Θα τον βαλεις σε εξοδα και γκρεμισματα πανω που νομιζε πως τελειωσε.:AFADF0:

Πολύ σύντομα θα έχουν ένα προβολέα 4κ, γιαυτό έκαναν χώρο. Έχουν από τα κορυφαία studio στον Κόσμο.

Το διαβασα το αρθρο του Gary Reber (Editor-in-Chief, WSR) με ενδιαφερον..
Θεωρω οτι ειναι και επισημως Τελος Εποχης για τους CRT οταν το εγκριτο Widescreen Review τους αφαιρει απο το συστημα αναφορας τους..
Επισης, ηταν αναμενομενο οτι ο Lumagen Radiance θα εμπαινε στο Reference System ως ο καλυτερος σημερα Video Processor, υστερα απο τα εγκωμιαστικα σχολια στο σχετικο review του WSR πριν ενα μηνα.
To ενδιαφερον ειναι πως, παροτι δεν κυκλοφορησε ακομα το review του Greg Rogers για τον JVC HD-750 (βγαινει την αλλη εβδομαδα), το περιοδικο εσπευσε και "εστεψε" τον 750 ως τον προβολεα αναφορας τους! Αυτο μαλλον μας προιδεαζει για τι θα διαβασουμε απο τον Rogers πολυ συντομα.. ;)
Επισης εντυπωση μου εκανε, εκτος της επιλογης για οπισθια προβολη (για την οποια ανοιξε αλλο θεμα ο Δημητρης), και η οθονη που χρησιμοποιουν η οποια ειναι η δανεζικη DNP Sigma (High Contrast, τυπου supernova).

Μερικα ενδιαφεροντα αποσπασματα:

"The picture viewed in our controlled dark room is amazing room is amazing! This reference system reveals every nuance of picture performance. There was enough brightness out of the projector to
comfortably adjust to the 16 foot-Lamberts theatrical exhibition standard, with plenty of headroom should we desire a brighter light
output. The black levels and shadow delineation as seen in such recent Blu-ray Disc releases (reviewed herein) as The Dark Knight, The Spirit, Watchmen: Tales Of The Black Freighter, The Matrix 10th Anniversary,
The Day The Earth Stood Still (2008), Batman Anthology 1989-1997, and Pitch Black are awesome! And that is saying a lot for a guy who has been hooked on professional CRT black levels. Color accuracy is equally impressive, as is the native contrast image achieved with this system"

Our newest reference system employs the JVC Professional Reference Series Home Cinema Projector Model DLA-RS20U [see Technical Video Editor Greg Rogers’ review in Issue 141]. With a specified 50,000:1 native contrast ratio, this THX®-certified projector is one of the finest 1080p home theatre projectors now available. The projector incorporates JVC’s three-panel D-ILA light engine, newly developed high-precision 17 element 2x motorized lens with an upgraded optical path, 900 lumen brightness with 16-step fixed
aperture, and the Silicon Optix's HQV Reon-VX processor. While the HQV Reon-VX is excellent, we use the outboard Lumagen Radiance EX video processor to optimize every nuance of picture performance."

"The RS20’s light output is projected onto a near-six-foot-wide dnp Denmark Sigma Screen. The Sigma is a high-contrast “near black” optical projection screen in the dnp Wide Angle series. It is designed to deliver extreme black levels, which dramatically enhances the perceived image contrast and dimensionality. dnp optical screens incorporate
contrast-enhancement filters that absorb ambient light and improve the image contrast. The screen features a special dark tint and a matt, non-glare surface that effectively reduces reflections from ambient light. The screen has the unique capability to preserve color fidelity and enhance contrast in demanding environments. The measured white field uniformity performance of the dnp Sigma Screen is excellent, with no perceived hot spots within the wide viewing angle. Color accuracy is also superb."

Πάνω που εβαλα τις κουρτίνες (ενώ είχα μια χαρα τζαμαρία ρε γμτ - βλ. Γυάλινος Πύργος tm)

Και ακούω και για νέες οθόνες και 2,35 και και .....

Σας μισώ λέμε! :p

Κανα link, photo παίζει (μπα, ε;) ;

τι να κανεις τι φωτο βρε συ ...

στα απονερα μας τους εχουμε

Αυτα με τους καθρέπτες με ιντριγκάρουν Ντίνο....:p

μετζες λυσεις ειναι αυτες,βαλανε και μια χαι-κοντραστ οθονη κλπ.Το σοβαρο βημα θα γινει με τις νεες φωτεινες πηγες οταν επιτελους ερθουν.

Απάντηση: Re: Ανανέωση του Reference Room του Widescreen Review!

Πάνω που εβαλα τις κουρτίνες (ενώ είχα μια χαρα τζαμαρία ρε γμτ - βλ. Γυάλινος Πύργος tm)

Και ακούω και για νέες οθόνες και 2,35 και και .....

Σας μισώ λέμε! :p

Κανα link, photo παίζει (μπα, ε;) ;

Αυτες μπορεσα να τραβηξω απο το αρθρο:

attachment.php

attachment.php

Attachments

• Picture 2.jpg
    Picture 2.jpg
    63 KB · Views: 64
  • Picture 4.jpg
    Picture 4.jpg
    79.5 KB · Views: 65

μετζες λυσεις ειναι αυτες,βαλανε και μια χαι-κοντραστ οθονη κλπ.Το σοβαρο βημα θα γινει με τις νεες φωτεινες πηγες οταν επιτελους ερθουν.

Ενα συστημα αναφορας αποτελειται παντα απο μηχανηματα που κυκλοφορουν ήδη στο εμποριο, οχι απο αυτα που θα κυκλοφορησουν οταν κυκλοφορησουν...
Σοβαρο βημα θα ειναι και η ολογραφικη προβολη αλλα μαλλον θα την απολαμβανουν τα εγγονια μας.. ;)

Re: Απάντηση: Re: Ανανέωση του Reference Room του Widescreen Review!

Ενα συστημα αναφορας αποτελειται παντα απο μηχανηματα που κυκλοφορουν ήδη στο εμποριο, οχι απο αυτα που θα κυκλοφορησουν οταν κυκλοφορησουν...
Σοβαρο βημα θα ειναι και η ολογραφικη προβολη αλλα μαλλον θα την απολαμβανουν τα εγγονια μας.. ;)

.. στα οποια και θα φροντισουμε να μην τους εχει μεινει φραγκο απο τα χρεη του παππου, για να μην την απολαυσουν ουτε και αυτα !!! :flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Ανανέωση του Reference Room του Widescreen Review!

συστημα αναφορας εγω λεω το καλυτερο που εχω δει,ασχετως αν εχει κυκλοφορησει,αν ειχα τη δυνατοτητα να εχω μηχανημα προπαραγωγης που κανει μπαμ αλλα κυκλοφοραει σε δυο χρονια θα το χρησιμοποιουσα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ανανέωση του Reference Room του Widescreen Review!

συστημα αναφορας εγω λεω το καλυτερο που εχω δει,ασχετως αν εχει κυκλοφορησει,αν ειχα τη δυνατοτητα να εχω μηχανημα προπαραγωγης που κανει μπαμ αλλα κυκλοφοραει σε δυο χρονια θα το χρησιμοποιουσα.

Ε, προφανως οι συντακτες του WSR δεν εχουν οικονομικο περιορισμο στο τι μηχσνηματα θα βαλουν, απλα τα μηχανηματα προπαραγωγης ειναι ασταθη για να μπουν ως reference σε ενα studio αξιωσεων...

Εχουμε ακούσει κάτι δλδ, έστω και για μηχάνημα προπαραγωγής, που να κάνει μπαμ;

Εχουμε ακούσει κάτι δλδ, έστω και για μηχάνημα προπαραγωγής, που να κάνει μπαμ;

Αμα σκασει θα κανει, δεν θα κανει ενα "μπαμ" :flipout:

Ολο μ@λακιες λεω σημερα, η εμενα μου φαινεται μονο :slapface:

Κατ' αρχάς να πω πως σαν παλιός συνδρομητής του WSR, ήδη άσκησα κριτική στην απόφασή τους να περικόψουν τις σελίδες της έκδοσης με την δικαιολογία της αναβάθμισης της ηλεκτρονικής τους τοιαύτης και βέβαια επίσης με την δικαιολογία πως η περικοπή των διαφημίσεων επέβαλε την έλάττωση λόγω μείωσης εσόδων. Το email μου δεν δημοσιεύτηκε, αλλά μου απάντησαν πως η μείωση των σελίδων ήταν αναπόφευκτη και δεν μπορεί να γίνει κάτι.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη σύστημα αναφοράς είναι πάντα εκείνο, απέναντι στο οποίο συγκρίνονται τα προς δοκιμή/έλεγχο μηχανήματα, πάντα ανά κατηγορία. Είθισται να λέγεται πως τα μηχανήματα αναφοράς δεν πρέπει να έχουν καλύτερο αντίπαλο (στην κατηγορία τους), και όποτε και αν αυτός εμφανιστεί, τότε αυτόματα το μηχάνημα παύει να είναι "αναφοράς" και πρέπει να δώσει τη θέση στον καλύτερο αντίπαλο.

Την απάντηση την δίνει ο Τάκης, σωστά αναφέροντας πως τα μηχανήματα προπαραγωγής είναι κατά κανόνα σε πειραματικό στάδιο, άρα υποκείμενα στο ρίσκο της αστάθειας. Παρ' όλα αυτά, ειδικά το WSR δεν έχει κατά καιρούς διστάσει να χρησιμοποιήσει μηχανήματα τέτοιου είδους, κυρίως όμως προερχόμενα από τον επαγγελματικό Hi-End χώρο. Θυμάμαι όταν πρωτοπαρουσίαζε το D-Theater, είχε σαν μηχάνημα αναφοράς ένα D-VHS Recorder της JVC, το HM-DH5U, προερχόμενο από τα επαγγελματικά, που στοίχιζε κάτι δεκάδες χιλιάδες δολάρια.

Και βέβαια δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι ο ήχος του συστήματος αναφοράς του περιοδικού υλοποιείται με 6 εξωτικά Dunlavy AL Signature Series SC-V, δύο Dunlavy AL TSW-L Tower Subwoofers, ένα Dunlavy HR-CC για το κεντρικό κανάλι και ένα Dunlavy SM-1 για το κανάλι ύψους, όλα οδηγούμενα από πέντε - επίσης εξωτικούς - 2κάναλους τελικούς California Audio Labs 1000W/ch custom made σε CL-2500 chassis. Τα δε υπόλοιπα στοιχεία του συστήματος - που χρειάζονται πάνω από μια σελίδα για να τα περιγράψεις - προκαλούν ίλιγγο για μας τους κοινούς θνητούς. Όμως πάνω από όλα αυτό που αξίζει να σημειωθεί, τόσο για τον προηγούμενο όσο και για τον νέο χώρο, είναι η σχεδόν τέλεια υλοποίησή τους από άποψη διαστάσεων, μόνωσης και διάταξης ηχοδιασποράς.