Αναπαραγωγή αρχείου mkv με ήχο dts-ma

nikostzach

New member
24 November 2009
44
Καλησπέρα σε όλους,

Έχω εδώ και λίγο καιρό ένα Asrock ION330 (το απλό όχι το ΗΤ) και όταν το βάζω να παίξει αρχείο mkv με ήχο dts-master audio (5.1) δεν βγάζει ήχο. Με λίγο ψάξιμο που έκανα δεν βρήκα κάποια λύση.

Το έχω συνδεδεμένο με οπτική ίνα σε ένα σετ home theater LG HT-503(το οποίο ξέρω ότι δεν κάνει αποκωδικοποίηση αυτό το format ήχου) και με HDMI σε μια TV LG 42LH7030.

Χρησιμοποιώ για την αναπαραγωγή Media Player Classic Home Theater με CoreAVC 2.0.

Υπάρχει τρόπος με αυτό το setup να πάρω ήχο κατά την αναπαραγωγή τέτοιων αρχείων (και αν είναι δυνατό DTS 5.1 απλό)?

Δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό που θα πω αλλά μήπως με μια εξωτερική κάρτα ήχου που να έχει έξοδο οπτικής ίνας θα είχα το αποτέλεσμα που θελω??

Παρακαλώ για τη βοήθειά σας.

Ευχαριστώ

Αν θυμαμαι καλα, το dts-ma δεν "περναει" απο οτπικη, χρειαζεσαι HDMI και ενισχυτη ο οποιος να αποδικοποιει τα HD format ηχου.

Αν είναι αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912355

Τότε, σύνδεσε το με HDMI και δες μια εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=49715&highlight=Lets+try+bitstreaming+out

Αν και χωρίς να έχεις AV που να δέχεται HD ήχο δεν θα κάνεις κάτι.
Κανονικά κι έτσι όπως είσαι τώρα θα πρέπει να πάρεις DTS Core ΜΟΝΟ αν ο encoder του αρχείου το έχει κάνει έτσι.

Last edited:
Βασικά από όσο γνωρίζω η ION πλατφόρμα γενικά δεν μπορεί να περάσει ως bitstream DTS HD-MA, TrueHD, κτλ.

Αλλά με τον κατάλληλο συνδυασμό φίλτρων δεν θα έχεις πρόβλημα να ακούσεις τουλάχιστον μέχρι και DTS, είτε από την οπτική έξοδό σου, είτε μέσω HDMI.

Βασικά από όσο γνωρίζω η ION πλατφόρμα γενικά δεν μπορεί να περάσει ως bitstream DTS HD-MA, TrueHD, κτλ.

Αλλά με τον κατάλληλο συνδυασμό φίλτρων δεν θα έχεις πρόβλημα να ακούσεις τουλάχιστον μέχρι και DTS, είτε από την οπτική έξοδό σου, είτε μέσω HDMI.

Έχω αυτό το μηχανάκι που αναφέρει ο φίλος nemesi54.

Δεν με ενδιαφέρει προς να πάρω άλλο τύπο ήχου (εκτός του dts) αφού δεν έχω και τον κατάλληλο εξοπλισμό ακόμα για να τον ακούσω

Δοκίμασα να κάνω εγκατάσταση το ffdshow beta 7 που αναφέρεται σε ένα link λίγο πιο πάνω αλλά δεν κατάφερα τίποτα.

Μήπως θα μπορούσες να με κατατοπίσεις στο τι πρέπει να κάνω για να πάρω dts από την οπτική έξοδο από αρχείο που έχει dts-master audio???

Έχω αυτό το μηχανάκι που αναφέρει ο φίλος nemesi54.

Δεν με ενδιαφέρει προς να πάρω άλλο τύπο ήχου (εκτός του dts) αφού δεν έχω και τον κατάλληλο εξοπλισμό ακόμα για να τον ακούσω

Δοκίμασα να κάνω εγκατάσταση το ffdshow beta 7 που αναφέρεται σε ένα link λίγο πιο πάνω αλλά δεν κατάφερα τίποτα.

Μήπως θα μπορούσες να με κατατοπίσεις στο τι πρέπει να κάνω για να πάρω dts από την οπτική έξοδο από αρχείο που έχει dts-master audio???
Αρκει ο kmplayer.

Να επαναλάβω ότι για να πάρεις απλο DTS απο DTS MA θα πρέπει ο encoder να το έχει προβλέψει στο encode του...

Τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει εγώ όσο καιρό ασχολούμαι.

Δοκίμασε μερικά sample με DTS MA απο FraMeSToR.

Βάσει προδιαγραφής, το DTS-HD MA stream πρέπει να περιλαμβάνει υποχρεωτικά και το DTS core stream, το οποίο "παίζει" όταν δεν υποστηρίζεται Master Audio από το υπόλοιπο σύστημα. Οπότε, πρέπει να παίζει σε κάθε περίπτωση. Δεν θυμάμαι να έχω πέσει σε DTS-HD MA stream που να μην δίνει και "σκέτο" DTS.

Με mpc-hc που χρησιμοποιώ δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω dts από την οπτική έξοδο δηλαδή??

Βάσει προδιαγραφής, το DTS-HD MA stream πρέπει να περιλαμβάνει υποχρεωτικά και το DTS core stream, το οποίο "παίζει" όταν δεν υποστηρίζεται Master Audio από το υπόλοιπο σύστημα. Οπότε, πρέπει να παίζει σε κάθε περίπτωση. Δεν θυμάμαι να έχω πέσει σε DTS-HD MA stream που να μην δίνει και "σκέτο" DTS.

Χωρίς να παίρνω όρκο (δε θυμάμαι αν έχει DTSMA ή κάποιο Dolby, μου έχει τύχει bluray που από το PS3 στην οπτική έβγαζε μόνο δικάναλο...