Αναπαραγωγή DVD σε πλήρες ανάλυση, γίνεται;

grpetros

New member
2 November 2007
4
Φλώρινα / Ελλάδα
Γεια σας!!!.
Είμαι νέο μέλος του Forum και έχω την εξής απορία : Πώς μπορώ να δω τις ταινίες μου DVD ( δεν είναι Blu ray ή HD ) στην τηλεόραση μου ( Philips 5331 32'' LCD ) χωρίς της "ενοχλητικές" μαύρες λωρίδες πάνω και κάτω.
Έχω δοκιμάσει την απλή σύνδεση με scart καλώδιο. Η τηλεόραση έχει την δυνατότητα να "ανοίξει" την εικόνα , όμως η ποιότητα της εικόνας δεν με ικανοποιεί...
Δοκίμασα με HDMI καλώδιο , η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη , όμως έχει πάλι τις μαύρες λωρίδες πάνω και κάτω.
Υπάρχει άλλος τρόπος να δοκιμάσω ,ώστε να έχει την καλύτερη εικόνα σε πλήρη οθόνη χωρίς τις μαύρες λωρίδες;
To DVD Είναι philips HTS 3357 1080i όπως και η TV είναι 1080i.
"Ανεβάζω" φώτο από τις εξόδους του DVD καθώς και της TV.

Attachments

• ok1.JPG
    ok1.JPG
    65.6 KB · Views: 23
  • ok2.JPG
    ok2.JPG
    57.1 KB · Views: 19
αν η ταινια dvd ειναι 2.35:1 ειναι φυσιολογικο να βλεπεις μαυρες μπαρες πανω και κατω

Οπως τα λενε τα παιδια. Αν εχεις βαλε το βαν χελσινγκ που θυμαμαι τωρα οτι ειναι 16/9 και θα δεις οτι ειναι μια χαρα. Ειναι θεμα καδρου !

Ευχαριστώ καταρχήν για τις απαντήσεις σας, μου δημιουργήθηκαν όμως καινούργιες απορίες.
Τα DVD που νοικιάζω από το Video Club δεν είναι όλα 16/9;
ή έστω η αναλογία κάδρου που χρειάζετε ώστε να απολαμβάνω τις ταινίες σε πλήρη κάδρο;
Τι θα πρέπει να προσέξω όταν ενοικιάζω κάποια ταινία;
Ευχαρίστω...ελπίζω να μην είμαι κουραστικός.....

Άλλο αν το δισκάκι είναι 16/9, και άλλο το κάδρο της ταινίας. Η ταινία μπορεί να έχει κάδρο 2.35:1 και να έχει γραφτεί σε δισκάκι widescreen (16/9). Σε αυτή την περίπτωση όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω δεν τις αποφεύγεις τις μαύρες γραμμές πάνω κάτω, αν θες να δείς την ταινία στο σωστό της κάδρο.

Αναγράφετε κάπου στην θήκη της ταινίας το κάδρο;

μπορεις να χρησιμοποιησεις το zoom για να φυγουν οι μπαρες αλλα στην px70 που εχω ,χανω την δευτερη σειρα των υποτιτλων,αν και οχι σε ολες τις ταινιες.

Το 16:9 το ευρωπαικό ειναι σε αναλογία καδρου 1.78:1.Δηλ το 2.35:1 είναι πολύ πιο στενόμακρο,και βλέπουμε τις μαύρες μπάρες πάνω-κάτω