Αναπαραγωγή HD DVD σε AMD X2 4600 & Intel Core2Duo 6400

Λοιπόν! Έχουμε και λέμε!

...
Το Equilibrium έπαιξε πολύ καλά, με CPU utilization μεταξύ 68 και 78% με ενεργοποιημένο Hardware Acceleration. Χωρίς HA το utilization ανέβηκε μόνο κατά 3-4%, κάτι που υποδηλώνει ότι οι Nvidia 7xxx δεν είναι ότι καλύτερο για AVC acceleration.

Δημήτρη, κάτι δεν πρέπει να πήγε καλά με τις δοκιμές. Οι διαφορές που αναφέρεις με την ενεργοποίηση του hardware acceleration είναι στα όρια του στατιστικού λάθους. Με δεδομένο οτι στα τέστ που έχουμε διαβάσει ο cyberlink decoder + nvidia purevideo μετρήθηκε αρκετά γρηγορότερος απο cyberlink + Ati Avivo θα έβγαζε κανείς το συμπέρασμα οτι με ATI GPU θα υπάρχει επιβράδυνση !!!.

Κάτι περίεργο πρέπει να γίνεται με το congiguration του powerDvd 6.5.

Θυμάμαι είχα τρελαθεί με την ταχύτητα του PowerDvd 6.0 σε h.264 decoding μέχρι που ανακάλυψα οτι χρησιμοποιούσε τον CoreAvc + Haali !!!

Επίσης κάτι για τις απαιτήσεις των ΗD format σε CPU - GPU. Εάν ένα σεταπ με το HDDVD/avc (Equilibrium) χτυπάει ογδοντάρια τοτε είναι σίγουρο ότι με ένα "βαρύ" BluRay/avc θα χάνει frames.
Αυτό διότι
α) το peak video bitrate του BluRay μπορεί είναι ψηλότερο (θεωρητικά επιτρεπόμενο peak για HDDVD 29.4Mbps, εναντι 40.0Mbps του BluRay, πρακτικά περίπου 22Μbps HDDVD, 34Mpbs BR)
β) το encoding profile του BluRay είναι πιό βαρύ (επιτρέπονται 3 ή 4 b-frames, έναντι των 2 του HDDVD).

Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι CPU/GPU θα απαιτεί ένα BluRay 1080-i @ 60/avc με περιεχομενο κάποιο σπόρ ... με πολύ κίνηση και χορτάρι.....

Οπως ήδη έγραψες, μόνο ο coreavc + gpu accel. θα μας σώσει.

Βρε παιδια τα πραγματα δεν ειναι τοσο τραγικα.
Εχω τα equilibrium,mission impossible 3, pitch black σε hd-dvd και δεν εχω κανενα προβλημα. Εχω amd x2 3800+ αλλα gpu 7900gtx. αρχικα δοκιμασα τον powerdvd 6.5 με το equilibrium και ειχα ενα cpu utilisation 70-80% τωρα παιζω με το 7.1 και δεν κολλαω πουθενα το cpu util παιζει απο 45-50% ακομα και σε στιγμες του pitch black που ανεβαινει το bitrate κοντα στα 35mbps. Για να μην λεω ομως και βλακιες δοκιμασα να σβησω το hardware accelerations και τα ειδα ολα, 99% cpu και τρελο frame skip.
Δεν ξερω τη γινεται με τα διαφορα μοντελα gpu αλλα τελικα το HA παιζει ρολο αν η καρτα ειναι πραγματικα καλη στην δικη μου περιπτωση περνει πανω απο 50% του utilisation απο οτι φαινεται.
Αντε να δουμε με τα blue-ray πως θα τα παμε.

xalaros ... συμφωνώ, γενικά τα πράγματα δεν είναι τραγικά. Τραγικά γίνονται όταν κατι δεν πάει καλά όπως στην περίπτωση του Δημήτρη η συνεργασία PowerDvd 6.5 - purevideo - nvidia7900GS όπου όπως φαίνεται το HardwareAcceleration δεν δούλεψε.

Αλήθεια σε τι διαφέρει η 7900gs απο την 7900GTX ??.

Απο βδομάδα θα έχω C2D6400/ATI1950XTX και θα μου λείπει το Εquilibrium για να κάνω το ίδιο τεστ και να αναφέρω επιδόσεις.

xalaros ... συμφωνώ, γενικά τα πράγματα δεν είναι τραγικά. Τραγικά γίνονται όταν κατι δεν πάει καλά όπως στην περίπτωση του Δημήτρη η συνεργασία PowerDvd 6.5 - purevideo - nvidia7900GS όπου όπως φαίνεται το HardwareAcceleration δεν δούλεψε.

..και όταν συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα για αυτό.
(αν και δεν είπα την τελευταία μου λέξη.. έχω μερικά πραγματάκια ακόμα να δοκιμάσω..)

Αλήθεια σε τι διαφέρει η 7900gs απο την 7900GTX ??.

Απλά πράγματα, επιδώσεις. Δες εδώ: http://www.nvidia.com/page/geforce_7900.html

Απο βδομάδα θα έχω C2D6400/ATI1950XTX και θα μου λείπει το Εquilibrium για να κάνω το ίδιο τεστ και να αναφέρω επιδόσεις.

Στίσε το σύστημα και κάτι θα κανονίσουμε.. ;)

Χθες έστησα ένα συστηματάκι κόστους 550 ευρώ για μια φίλη μου με τα εξής χαρακτηριστικά:
M/B: MSI K9N Neo
CPU: A64 x2 3800 AM2
RAM: 512MB @667
HDD: SATA II 250GB
VGA: MSI NX 7300GS 256MB

Αφού το ολοκλήρωσα, δεν το βάζω, λέω, πάνω στο δίκτυο του σπιτιού να δω τι ψάρια πιάνει με τα HD πράγματα?

Με PowerDVD 6.5 HD-DVD έπαιξε τα πάντα νεράκι: Mpeg-2, H264 και βέβαια Superman Returns HDDVD με 25 και 45% CPU usage με Hardware acceleration on και off αντίστοιχα!

Με 512 RAM! Με VGA των 67 ευρώ! Μέσω του γνωστού Gigabit LAN!

Το συμπέρασμα βγαινει αβίαστα: μόνο ένας παράγοντας υπάρχει και αυτός είναι η CPU._

Απάντηση: Re: Αναπαραγωγή HD DVD σε AMD X2 4600 & Intel Core2Duo 6400

Χθες έστησα ένα συστηματάκι κόστους 550 ευρώ για μια φίλη μου με τα εξής χαρακτηριστικά:

Αφού το ολοκλήρωσα, δεν το βάζω, λέω, πάνω στο δίκτυο του σπιτιού να δω τι ψάρια πιάνει με τα HD πράγματα?

Με PowerDVD 6.5 HD-DVD έπαιξε τα πάντα νεράκι: Mpeg-2, H264 και βέβαια Superman Returns HDDVD με 25 και 45% CPU usage με Hardware acceleration on και off αντίστοιχα!

Το συμπέρασμα βγαινει αβίαστα: μόνο ένας παράγοντας υπάρχει και αυτός είναι η CPU._

πολυ χαιρομαι φιλε μου με το αποτελεσμα σου .....

αυτο σημαινει οτι δεν θα ξεφραγκιστουμε για να δουμε σωστο HD επιτελους ......

λιγο περιεργο μου φαινεται το μηχανακι του petasoulis να επαιξε καλα ειδικα με 6.5 powerdvd που απο οτι φαινεται εχει προβλημα στο acceleration με την nvidia.
Μηπως εκανες κανενα λαθος στη cpu και ειναι καμια μεγαλητερη γιατι η δικη μου 3800+ με το hardware acceleration off κανει κοψηματα και με τον 6.5 και με τον 7.1 και εχω και 2gb μνημη και επεζα και τα αρχεια local.

Σίγουρα έπαιξες και υλικό HD DVD με Η.264; Ή μιλάς για αρχείο MKV με υλικό Η.264; Γιατί, για υλικό VC-1 τα CPU utilizations που αναφέρεις ακούγονται σχεδόν λογικά, αλλά για HD DVD με Η.264 θα έπρεπε να είναι στο θεό!

Σίγουρα έπαιξες και υλικό HD DVD με Η.264; Ή μιλάς για αρχείο MKV με υλικό Η.264; Γιατί, για υλικό VC-1 τα CPU utilizations που αναφέρεις ακούγονται σχεδόν λογικά, αλλά για HD DVD με Η.264 θα έπρεπε να είναι στο θεό!

Δημήτρη μήν με βρίσεις αλλα υπάρχει διαφορά στο απλό υλικό πχ. .ts αρχείο με Η264 με το HDDVD υλικό; γίνε πιό σαφής γιατί κάνω τέστς με αρχεία διάφορα και κοιτάζω τα Mbps μόνο! Thanks m8.

Επιτελους βρηκα χρονο κι εγω να δοκιμασω στο δικο μου HTPC τα HDDVD
Καταρχην η συνθεση εχει ως εξης;
Athlon 64 3500+
1GB RAM
Onboard καρτα γραφικων :SFGSFGSF: στην οποια εχω εκχωρησει 128MB (Η μητρικη ειναι η asus m2npm-vm)
WD 250GB sata
Σε υλικο χ264 κλπ τρεχει τα παντα μεχρι 720p,. Στα 1080 αλλου παιζει αλλου κανει σπασιματα και τα φτυνει σε υλικο Η264.
Σε HDDVD (The Chronicles Of Riddick,VC1 DDplus 1536) δοκαμασα με το powerdvd εκδοσεις 6.5 και 7.2.
Στην 7.2 πληρης απογοητευση. Συνεχη σπασιματα και ... παπα.
Στην 6.5 επαιζε κανονικα με την cpu στο 50% - 60% οταν το bitrate ηταν στα 10000 με 15000. Οταν το bitrate πηγαινε στα 25000 ανεβαινε και η cpu στα 85%.

Απάντηση: Re: Αναπαραγωγή HD DVD σε AMD X2 4600 & Intel Core2Duo 6400

Για τους άπιστους screenshots το απόγευμα.

Τι να τα κανεις τα screenshots?Αφου δεν φαινονται τα σπασιματα στην κινηση!
Το Equilibrium που ειναι H264, το δοκιμασες?
Το Batman Begins (vc-1)?

Δημήτρη μήν με βρίσεις αλλα υπάρχει διαφορά στο απλό υλικό πχ. .ts αρχείο με Η264 με το HDDVD υλικό; γίνε πιό σαφής γιατί κάνω τέστς με αρχεία διάφορα και κοιτάζω τα Mbps μόνο! Thanks m8.

Και σιγά μη σε βρίσω! ;) :slapface:

Ναι, υπάρχει ουσιαστική διαφορά στην δυσκολία αναπαραγωγής, παρότι το codec είναι ίδιο. Από όσο έχω καταλάβει, έγκειται κυρίως στον διαφορετικό container (.ts (ή .mkv) vs. .evo) όσο και στο codec που κάνει το decoding (συνήθως CoreAVC Pro vs. Cyberlink codec).

Αρκετός κόσμος έχει κάνει demux αρχεία evo, τα έχει κάνει .mkv και του έχουν παίξει πολύ (μα πολύ) καλύτερα! Παρότι είναι ακριβώς το ίδιο stream!

Τα sreenshots προφανώς θα δείξουν το cpu usage και το bitrate για κάθε τύπο αρχείου. Για την κίνηση δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

Τα Equilibrium, Batman Begins δεν τα έχω δοκιμάσει. Δεν πρόκειται να κάτσω να κατεβάσω 20 και 22 GB μόνο και μόνο για να δω πώς παίζουν σε δανεικό σύστημα.
Αλλη πρόταση δοκιμής σε HD δεκτή (αν υπάρχει βέβαια το δείγμα).

Επαναλαμβάνω ότι ο έλεγχος έγινε καθαρά από περιέργεια, σε αρρύθμιστο σύστημα. Ομως τα αποτελέσματα με εντυπωσίασαν.