ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ mkv απο hard disk

mardi216

Established Member
22 March 2011
126
Προσφατα ήρθε στα χερια μου ένας δίσκος 1 Τb γεματος ταινίες mkv.
Πως μπορώ να τις αναπαραγω στην τηλεοραση και να ακούω 5.1 ηχο?
Η τηλεοραση έχει media player (UE40D8000) και ο ενισχυτης είναι ο
ONKYO TX-NR 609.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ε λογικα θα συνδεσεις την tv με τον ενισχυτη με οπτικη-coaxial και θα παιξεις τις ταινιουλες..

H Oπτική φέρνει 5.1 ή μόνο στέρεο ???? Ο δίσκος συνδέεται με USB . ΤΟ usb μεταφέρει 5.1.???
Μήπως χρειάζεται αλλο media player me HDMI Να συνδεθεί στον ενισχυτη???
Δεν έχω δοκιμάσει γιατι τον δίσκο θα τον παραλάβω μέσα στην εβδομαδα.

Last edited:
Ε λογικα θα συνδεσεις την tv με τον ενισχυτη με οπτικη-coaxial και θα παιξεις τις ταινιουλες..

Σωστά αλλά δεν είναι σίγουρο οτι θα βγάλει 5.1 κανάλια απο την οπτική. Το manual αναφέρει οτι βγάζει 5.1 μόνο απο τηλεοπτικό σήμα, απο εξωτερικές πηγές το κατεβάζει σε 2.0.

Σωστά αλλά δεν είναι σίγουρο οτι θα βγάλει 5.1 κανάλια απο την οπτική. Το manual αναφέρει οτι βγάζει 5.1 μόνο απο τηλεοπτικό σήμα, απο εξωτερικές πηγές το κατεβάζει σε 2.0.

Ισως θα πρεπει να διαλεξει τι σημα θα βγαλει η οπτικη (pcm - dolby) και μετα να παιξει με τον ενισχυτη...

H Oπτική φέρνει 5.1 ή μόνο στέρεο ???? Ο δίσκος συνδέεται με USB . ΤΟ usb μεταφέρει 5.1.???
Μήπως χρειάζεται αλλο media player me HDMI Να συνδεθεί στον ενισχυτη???
Δεν έχω δοκιμάσει γιατι τον δίσκο θα τον παραλάβω μέσα στην εβδομαδα.

Το USB μεταφέρει δεδομένα στην TV, όχι εικόνα/ήχο. Αν η TV δεν θεωρήσει το δίσκο εξωτερική πηγή εικόνας ίσως βγάλει 5.1. Κάνε μια δοκιμή.

Last edited:
Κατ' αρχας σας ευχαριστω όλους για τις απαντήσεις σας . Εσείς πως παίζετε απο δίσκο αρχεία ? Mόνο απο το pc ??? Media player me 5.1 εξόδους???? Εχω μπερδευτεί αρκετά . Πήρα τα μηχανήματα και δεν ξέρω να τα δουλέψω.

Κατ' αρχας σας ευχαριστω όλους για τις απαντήσεις σας . Εσείς πως παίζετε απο δίσκο αρχεία ? Mόνο απο το pc ??? Media player me 5.1 εξόδους???? Εχω μπερδευτεί αρκετά . Πήρα τα μηχανήματα και δεν ξέρω να τα δουλέψω.

Υπολογιστής > HDMI (bitstream) σε Onkyo > HDMI σε Panasonic TV

Βλέπω οτι η Samsung έχει Audio Return Channel (ARC) στο HDMI. Δοκίμασε αυτό για να μην ψάχνεις για οπτικό καλώδιο.

@kostas_Y Λίγο πιό αναλυτικά αν έχεις την καλοσύνη .
Εχω μόνο τον δίσκο και ΟΧΙ PC κοντά , το media player τησ TV και τον ενισχυτή.

Last edited:
Σύνδεσε το HDMI2 της TV με ένα HDMI IN του Onkyo, θα στείλει ήχο στον ενισχυτή όταν η επιλογή "Reciever" είναι ενεργοποιημένη. Αυτό γράφει τουλάχιστον στο web manual, σελίδα 233 "Using the ARC function". :p

Κάνε τη σύνδεση και δοκίμασε μια ταινία με 5.1 ήχο να δούμε τι λαμπάκια ανάβουν στον Onkyo :smile:

ΟΚ Φίλε θα το δοκιμασω έτσι (όταν παρω το δισκο στα χερια μου) και θα επανελθω σε τυχων προβλημα.Σε ευχαριστώ πολύ και όλους για τις απαντήσεις σας.

Βρηκα το AVATAR σε ένα παλιό δίσκο και συνδεσα μεσω ARC HDMI out (onkyo) me HDMI2 (ARC -TV) Δειχνει να παιζει πιλυκαναλο . Στον ενισχυτη γραφει PCM
,PL II
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ???????????

Δεν το γνωριζω αλλα στον ενισχυτη δειχνει PCM.
Επίσης να πω οτι πιο πολυ ακουγεται το center βεβαια αυτο ισως εχει να κανει με ρυθισεις ισοσταθμισης . Δεν εχω πειραξει καθολου τον ενισχυτη παω πολυ ψαχτα και αργα μην κανω καμια βλακεια λογω αγνοιας.

Last edited by a moderator:
Βρηκα το AVATAR σε ένα παλιό δίσκο και συνδεσα μεσω ARC HDMI out (onkyo) me HDMI2 (ARC -TV) Δειχνει να παιζει πιλυκαναλο . Στον ενισχυτη γραφει PCM
,PL II
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ???????????

Αν γράφει PLII μάλλον 2.0 παιρνει ο ενισχυτή. Πάτα 2-3 φορες το display στο τηλεκοντρόλ του Onkyo και πες μας τι γράφει η οθόνη του.

Δεν έχω δει τον συγκεκριμένο ενισχυτή αλλα δεν θα πρέπει να συνδεθεί η TV στο HDMI ΙΝ του Onkyo;

Το εχω συνδεσει στο hdmi out toy onkyo επειδη ο δισκος ειναι συνδεδεμενος στην tv kai to hdmi 2 της tv kanei επιστροφη ηχου μεσω ARC.
Δεν ξερω τι αλλο να σου γραψω γιαα διευκρινισεις , ειναι και μεσημερι και δεν μπορω να ανοιξω λογω θορυβου.