ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ mkv απο hard disk

Το εχω συνδεσει στο hdmi out toy onkyo επειδη ο δισκος ειναι συνδεδεμενος στην tv kai to hdmi 2 της tv kanei επιστροφη ηχου μεσω ARC.
Δεν ξερω τι αλλο να σου γραψω γιαα διευκρινισεις , ειναι και μεσημερι και δεν μπορω να ανοιξω λογω θορυβου.

Όντως...ποιος θα φανταζόταν οτι δέχεται σήμα στην έξοδο HDMI... τι μαθαίνει κανείς... :smile:

θα ξαναδιαβασω το manual toy onkyo και ισως βρω κατι.
Αν σκεφτεις κατι ή μάθεις κάτι ποσταρε μου η pm οτι σε βολευει.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

θα ξαναδιαβασω το manual toy onkyo και ισως βρω κατι.
Αν σκεφτεις κατι ή μάθεις κάτι ποσταρε μου η pm οτι σε βολευει.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Μόλις το διάβασα. Στο HDMI OUT πρέπει να συνδεθεί το HDMI2 της τηλεόρασης, όσο παράξενο κι αν ακούγεται.

Ειμαι οκ το γραφει το manual του ΟΝΚΥΟ. Βεβαια δεν αναγνωριζει αυτοματα το format του ηχου.ΞΕΡΕΙΣ τι ειναι το ΝΕΟ 6 CINEMA ????
EΥΧΑΡΙΣΤΩ

Κοίτα mardi216, τα NEO 6 CINEMA, τα PLII κλπ είναι εφφέ που κάνει ο onkyo στο δικάναλο ήχο για να τον κάνει να "δείχνει" σαν πολυκάναλος.

Το πρόβλημά σου είναι αν ο media player της τηλεόρασης δίνει τον 5.1 ήχο της ταινίας του σκληρού αυτούσιο (αναφέρεται συνήθως σαν DATA, RAW, ή PASSTHROUGH) στον ενισχυτή μέσω του audio return channel. Η βασική προυπόθεση για να γίνει αυτό είναι να περιέχει η ταινία 5.1 ήχο και όχι απλά δικάναλο. Πρέπει να το μάθεις αυτό (συνήθως αναγράφεται στο όνομα του αρχείου της ταινίας). Δεν μπορεί να "γεννήσει" ήχο 5.1 (Dolby Digital ή DTS) η τηλεόραση ή ο ενισχυτής!

Ο Onkyo ασφαλώς αναγνωρίζει το format του ήχου. Αν του δώσεις DD, DTS κλπ, ανάβει και το ανάλογο λαμπάκι (κόκκινο) στο καντράν του. Μπορείς για δοκιμή να βάλεις τον ενισχυτή σε "Pure Audio" λειτουργία (απενεργοποιεί όλα τα εφφέ/επεξεργασίες από τον ήχο) για να δείς τι παίρνει από την τηλεόραση.

Μετά ίσως να μπορούμε να δούμε και παρακάτω.-bye-

Last edited:
Sorry που αργησα αλλα κοιμιζα τα παιδια .Αρα μηδεν εις το πηλικο για εμενα. Θα κοιταξω αυριο και θα επανελθω. Πανω που νομιζα οτι καθαρισα :furious3::furious3::furious3: anyway...
Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ . -bye-

Λοιπόν μέτά απο αρκετο ψαξιμο η λυση βρέθηκε. Ρυθμίζεις την εξοδο του ηχου απο τις ρυθμισεις ηχου απο PCM ΣΕ DTS. Επειδη η επιλογη ειναι ανενεργη στο menu τηλεορασης και δεν σε αφηνει να την επιλεξεις, βαζεις πρωτα να παιζει μια ταινια απο τον δισκο που ειναι συνδεδεμενος με το usb της ΤV ΚΑΙ ΕΝΩ ΠΑΙΖΕΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΗΧΟΥ (ΤΗΣ TV) KAI AΛΛΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΗΧΟ ΑΠΟ PCM ΣΕ DTS.
Ετσι γλυτωνεις και το media player και το οπτικο καλωδιο.
Με ένα HDMI 1.4 και μεσω ARC παιζεις πολυκάναλο (dts ) απο δισκο συνδεδεμενο στην TV.
EΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ.

:aktion033::aktion033::aktion033:

Το κακό είναι οτι για να απολαύσεις σωστά το DTS πρέπει να ανεβάσεις αρκετά την ένταση οπότε η βραδυνές προβολές αποκλείονται στην περίπτωση σου :smile:

Υπάρχει βέβαια και το Late night mode....

@dimitris μολις γυρισα σπιτι και ειδα το post σου . Τι ειναι αυτο το night mode δεν τα εχω ψαξει.
@papdoux pcm kai dts επιλογες εχει η tv.

Οπότε είσαι κομπλέ, αφού οι περισσότερες τηλεοπτικές HD σειρές κυκλοφορούν με DD ήχο. Άμα καταλάβαινε και αυτόματα η τηλεόραση θα ήταν τέλειο.

EDIT: αγνοήστε αν δεν υποστηρίζει dd η τηλεόραση

Last edited:
Λάθοσ το @Dimitris
Σωστο @Κostas_y
@Dimitris Mονο DTS ΓΡΑΦΕΙ, ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DD ????
ΑΜΑΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ FORΜΑΤ HXOY ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΓΑΜΩΤΟ !!!
ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ.

Last edited:
@dimitris μολις γυρισα σπιτι και ειδα το post σου . Τι ειναι αυτο το night mode δεν τα εχω ψαξει.
@papdoux pcm kai dts επιλογες εχει η tv.
αν βάλεις ταινία με DD 5.1 τότε θα σου δώσει DD 5.1 στην έξοδο

Re: Απάντηση: ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ mkv απο hard disk

Οπότε είσαι κομπλέ, αφού οι περισσότερες τηλεοπτικές HD σειρές κυκλοφορούν με DD ήχο. Άμα καταλάβαινε και αυτόματα η τηλεόραση θα ήταν τέλειο.

EDIT: αγνοήστε αν δεν υποστηρίζει dd η τηλεόραση
το καταλαβαίνει αυτόματα αν δηλώσεις στην τηλεόραση να χρησιμοποιεί το εξωτερικό ηχείο όπου εξωτερικό ηχείο μπορεί να είναι η είσοδος ενός ενισχυτή που αποκωδικοποιεί τον ήχο

Λάθοσ το @Dimitris
Σωστο @Κostas_y
ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ.
το DTS είναι καλύτερο, στα αυτιά μου τουλάχιστον αλλά όπως σου λέω, δώσε ταινία με DD και θα δεις να γράφει DD

Thanks. Παντως σημερα ξαναειδα "άκουσα" το AVATAR με DTS . Καμία σχέση με εχθές έπαθα πλάκα.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΟΙ

Το Late Night Mode (για Dolby Digital) και το Dynamic Volume (για DTS) ειναι συστήματα του ενισχυτή για να περιορίσουν τις διαφορές έντασης στον ήχο μιας ταινίας. Στο DD και περισσότερο στο DTS, η διαφορά στην ένταση των ηχων πλησιάζει την πραγματική. Έτσι, αν ακούς έναν ηθοποιό να μιλάει και αμέσως μετά απογειωθεί ένα 747 η διαφορά στην ένταση θα είναι περίπου τόσο μεγάλη όσο και στην πραγματικότητα. Τα παραπάνω συστήματα εξομαλύνουν τη διαφορά αυτή για να ακούς ταινίες χωρίς να τρομάζει όλη η γειτονιά απο τις εκρήξεις.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός (έστω στο περίπου :smile: )

Απάντηση: Re: ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ mkv απο hard disk

Λάθοσ το @Dimitris
Σωστο @Κostas_y
ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ.

Σιγά σιγά θα τα μάθεις και συ!:grandpa:

Στο 99% του υλικού HD συναντάς αυτά τα δύο format ήχου (DD,DTS) σε 5.1.

Αν θες τη δική μου γνώμη για το ποιο είναι καλύτερο:
Δεν μετράει το format, αλλά το ΤΙ έχουν βάλει οι παραγωγοί μέσα στα κανάλια! Γι' αυτό και στην πορεία (αφού μπήκες και επίσημα στα "κόλπα") θα δεις ότι DTS από DTS και DD από DD έχουν τεράστιες διαφορές και όσον αφορά στην ποιότητα, αλλά κυρίως στην "εικόνα" που δίνουν.