Aναπαραγωγη ταινιων απο σκληρο

boksic

New member
20 January 2010
35
Κυριοι αγορασα εναν σκληρο WD 500αρι ενω στο laptop οι ταινιες
παιζουν κανονικα οταν συνδεω τον σκληρο στην τηλεοραση
οι ταινιες παιζουν διακεκομενες με τετραγωνακια η διακοπτονται ξαφνικα.
Με παλαιοτερο σκληρο(seagate) δεν ειχα τετοιο προβλημα ποτε στην τηλεοραση.
Γνωριζει καποιος τι μπορει να φταιει?
H τηλεοραση ειναι samsung led 46''.
Να συμπληρωσω οτι μπορει μια ταινια να μην την παιζει και απο λιγο εαν βλαλω τον σκληρο και τον ξαναβαλω μπορει να παιξει κανονικα χωρις διακοπες.
Οπως επισης οταν παιζω ταινια απο στικακι παιζει παντα χωρις κανενα προβλημα.
Τα φωτα σας....

Αν δεν είναι γεμάτος ο σκληρός προσπάθησε να τον κάνεις format απ'το μενού της TV. Λογικά θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Αν δεν είναι γεμάτος ο σκληρός προσπάθησε να τον κάνεις format απ'το μενού της TV. Λογικά θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Αν την κάνει φορματ η τηλεόραση τότε θα τον χρησιμοποιεί μόνο για εγγραφές ατη τηλεόραση και δε θα μπορεί να έχει ταινίες γραμμένες από το pc.
Μπορεί βέβαια να τη κάνει παρτισιον και να κάνει και τα δύο, αλλά νομίζω το πρόβλημα που έχει είναι από το σκληρό.
Θα πρότεινα αρχικά να δοκιμάσεις έαν έχεις ένα άλλο σκληρό να δεις τι γίνεται, αλλά και να κάνεις φορμάτ στο δίσκο που έχεις και ξανα αντιγραψε το υλικό σου και δοκόμασε.

Απάντηση: Re: Aναπαραγωγη ταινιων απο σκληρο

Ο σκληρος εχει δικη του τροφοδοσια?

Παιζει ρολο αυτο?
Γιατι εγω για να αποφυγω καλωδια πηρα εναν 1ΤΒ χωρις τροφοδοσια και τις πρωτες 3 ταινιες τις εχει παιξει κανονικα το media player που τον συνδεω...

Re: Απάντηση: Re: Aναπαραγωγη ταινιων απο σκληρο

Παιζει ρολο αυτο?
Γιατι εγω για να αποφυγω καλωδια πηρα εναν 1ΤΒ χωρις τροφοδοσια και τις πρωτες 3 ταινιες τις εχει παιξει κανονικα το media player που τον συνδεω...
Αν σου λέει κάτι αυτό, εγώ στη δικιά μου 15 μήνες τώρα της έχω συνδέσει μόνιμα ένα 500αρι χωρίς τροφοδοσία για εγγραφές, και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Επίσης σε ένα άλλο 500αρι ( πάλι χωρις τροφοδοσία ) έχω γραμμένες ταινίες και τον συνδέω όλο αυτο τον καιρό πολύ συχνά, πάλι χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Τώρα ειδικός δεν είμαι, απλά σου παραθέτω την εμπειρία μου.
Τηλεόραση samsung 46c8000.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Aναπαραγωγη ταινιων απο σκληρο

Αν σου λέει κάτι αυτό, εγώ στη δικιά μου 15 μήνες τώρα της έχω συνδέσει μόνιμα ένα 500αρι χωρίς τροφοδοσία για εγγραφές, και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Επίσης σε ένα άλλο 500αρι ( πάλι χωρις τροφοδοσία ) έχω γραμμένες ταινίες και τον συνδέω όλο αυτο τον καιρό πολύ συχνά, πάλι χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Τώρα ειδικός δεν είμαι, απλά σου παραθέτω την εμπειρία μου.
Τηλεόραση samsung 46c8000.

:a0210:

Παιδια και format τον εκανα και παλι τπτ.
Κατι καινουριο που διαπιστωσα ειναι οταν περναω στο στικακι
ταινια απο τον σκληρο τοτε εχει προβλημακα και στο στικακι.

Παιδια και format τον εκανα και παλι τπτ.
Κατι καινουριο που διαπιστωσα ειναι οταν περναω στο στικακι
ταινια απο τον σκληρο τοτε εχει προβλημακα και στο στικακι.
Δοκίμασε και με ένα άλλο εξωτερικό σκληρό, ( οχι στικάκι ) και αν έχεις τα ίδια, τότε μάλλον έχει πρόβλημα ο media player της τηλεόρασης, οπότε επικοινωνία άμμεσα με servis.

Re: Aναπαραγωγη ταινιων απο usb stick

Αν γράφω σε λάθος thread ζητώ συγνώμη αλλά δεν βρήκα όσο έψαξα κάτι πιο συγγενικό με το πρόβλημά μου.
Οταν συνδέωένα στικάκι usb στην αντίστοιχη θύρα της τηλεόρασης, αν η ταινία που περιέχει είναι σε μορφή xvid παίζει κανονικά. Ομως στην θέση των υποτίτλων(που τους έβαλα να έχουν ίδιο όνομα με το αρχείο βίντεο) εμφανίζονται μερικές τελείες και τίποτε άλλο. Χρονικά οι τελείες εμφανίζονται σωστά, δηλαδή κάθε που μιλάει ο ηθοποιός.
Ηθεά να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω την τηλεόραση να διαβάζει τα αρχεία υποτίτλων σωστά, ελληνικά. Ακόμη και να παίζει άλλες μορφές αρχείων βίντεο. Αν δηλαδή είναι εύκολο για έναν μη ειδικό απλό χρήστη, σαν εμένα, να κάνω κάποιο update στον player που πιθανολογώ ότι έχει η τηλεόραση. Η άλλη διαδικασία, δηλαδή να ενσωματώνω τους υπότιτλους είναι πολύ χρονοβόρα.
Η τηλεόραση είναι μια toshiba 32άρα. Μέχρι στιγμής κάνω την δουλειά μου, έχοντάς την συνδέσει με ένα παλιό laptop και χρησιμοποιώ τις δυνατότητες του laptop. Aλλά έλεγα μήπως μπορώ να το κάνω και με στικάκι.

Καταρχήν ψάξε στις οδηγίες της TV να δεις αν υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους, πολύ φοβάμαι πως ως Toshiba δεν τους υποστηρίζει.
Αν ναι, τη στιγμή που τρέχει η ταινία πάνε σε ρυθμίσεις κάπου θα γράφει για κωδικοποίηση γλώσσας και επιλέγεις ελληνικά.
Τα update είναι για να διορθώσουν τυχόν προβλήματα στη λειτουργία της TV, δεν θα αλλάξει κάτι στα αρχεία ταινιών που διαβάζει ο player.

Καταρχήν ψάξε στις οδηγίες της TV να δεις αν υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους, πολύ φοβάμαι πως ως Toshiba δεν τους υποστηρίζει.
Αν ναι, τη στιγμή που τρέχει η ταινία πάνε σε ρυθμίσεις κάπου θα γράφει για κωδικοποίηση γλώσσας και επιλέγεις ελληνικά.
Τα update είναι για να διορθώσουν τυχόν προβλήματα στη λειτουργία της TV, δεν θα αλλάξει κάτι στα αρχεία ταινιών που διαβάζει ο player.
OK. Θα το δω το ΣΚ(η tv είναι στο εξοχικό). Ευχαριστώ για τις συμβουλές