Αναπηρία Τώρα

Όταν γίνονται ερωτήσεις σχετικά με την ζωή στο εξωτερικό, αν αξίζει να ζει και να εργάζεται κανείς εκτός Ελλάδος, όλες οι απαντήσεις επικεντρώνονται στο τι ώρα τελειώνει η διασκέδαση έξω, αν υπάρχουν μπουζούκια, φραπέδες κλπ.
Το πώς θα κυκλοφορούν αν αποκτήσουν μόνιμη ή προσωρινή αναπηρία δεν απασχολεί κανένα.
Να σας πω λοιπόν ότι στις σοβαρές ευρωπαϊκές χώρες που γνωρίζω, θαρρείς ότι οι πόλεις σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες και καταχρηστικά τις χρησιμοποιούν και οι υπόλοιποι.
Δοκιμάστε στην Αθήνα, όχι σαν ανάπηρος, αλλά σπρώχνοντας ένα παιδικό καροτσάκι να βολτάρετε στις γειτονιές χωρίς να κατεβείτε από το πεζοδρόμιο και χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τις διαβάσεις πεζών και να δούμε πόσο μακριά θα πάτε. Αστεία πράγματα.
Μακάριοι οι μη γνωρίζοντες. Μακάριοι αυτοί που ζήσανε όλοι την ζωή τους εδώ και θεωρούν όλα τα στραβά κανονικά. Όσο γι αυτούς που γνώρισαν και άλλα πράγματα – όχι σαν τουρίστες, αλλά ζώντας σε πολιτισμένες χώρες – ας αρκούνται σε κάθε δυσκολία να μουντζώνουνε τον εαυτό τους.

καλα !!!!!!! στις χωρες της Ευρωπης οι Αναπηροι ΕΧΟΥΝ το σεβασμο που τους αξιζει !!!!!!!!!!!!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

ΑΥΤΟ ειναι το καλυτερο που αντικρυζω εδω στη Γερμανια !!!!!

Λεωφωρια δρομοι παρκα γεφυρες αεροδρομια μαγαζια σουπερ μαρκετ αιθουσες συναυλιων
κλειστα γυμναστηρια κτλ, ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ειναι φτιαγμενα με ΠΡΟΝΟΙΑ για ατομα με αναπηρια !!!!!!!!

Σε αυτο τον τομεα η χωρα μας θα επρεπε να ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ...............:slapface::slapface:

ολοι μας θα το βρουμε το κουραγιο και την δυναμη σε μια τετοια δυσκολη κατασταση !!!!:ernaehrung004:

σε κανει η ζωη και η κατασταση σου δυνατο και με πιο πολυ πεισμα ....

ΕΛΑ ΡΕ ΑΦΟΥ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΦΡΟΙ ΓΕΝΙΚΩΣ...

Εντυπωση μου ειχε κανει καποτε ο γειτονας (γερμανος με ελληνιδα γυναικα) που εκτος απο την κλασικη σκαλα στην βεραντα ειχε φτιαξει και διαδρομο με κλιση (για να διευκολυνει αναπηρικο αμαξακι...)....δεν υπηρχε ατομο με ειδικες αναγκες ...

Υπερβολη ? προνοια ?...πεστε το οπως θελετε..εγω τοτε τον κοιταζα σαν εξωγηινο παντως..

τα σχολια αναφερονταν εδω ...

Σε αυτο τον τομεα η χωρα μας θα επρεπε να ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ..

Την ψυχολογική υποστήριξη, που και κατά την γνώμη μου είναι και το πιο σημαντικό, ποιος θα την προσφέρει σε κάποιο άτομο με αναπηρία?

Το σύστημα υγείας μας? Προσπαθώ να κρατηθώ να μη γελάσω....

Re: Απάντηση: Αναπηρία Τώρα

ΕΛΑ ΡΕ ΑΦΟΥ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΦΡΟΙ ΓΕΝΙΚΩΣ...

Εντυπωση μου ειχε κανει καποτε ο γειτονας (γερμανος με ελληνιδα γυναικα) που εκτος απο την κλασικη σκαλα στην βεραντα ειχε φτιαξει και διαδρομο με κλιση (για να διευκολυνει αναπηρικο αμαξακι...)....δεν υπηρχε ατομο με ειδικες αναγκες ...

Υπερβολη ? προνοια ?...πεστε το οπως θελετε..εγω τοτε τον κοιταζα σαν εξωγηινο παντως..

Στο ότι είμαστε κάφροι θα συμφωνήσω και εγώ
Μια φορά είχα πάρει το λεωφορείο και σε μια στάση
Περίμενε ένα κύριος με αναπηρικό καροτσάκι
Ο οδηγός του λεωφορείου κατέβασε το ειδικό σκαλοπάτι
Και το λεωφορείο πήρε την κλήση για να ανεβεί ο άνθρωπος
Επειδή η διαδικασία αυτή ήταν αργή αμέσως άρχισαν να
Διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση (σαν καθυστερημένοι που ήταν)
Το τραγικό ήταν όταν μετά από 3 στάσεις ο άνθρωπος με το καροτσάκι
Έκανε σήμα για να κατέβει. Το τι έγινε στο λεωφορείο δεν περιγράφετε
Άρχισαν να φωνάζουν αδιαφορώντας για τον Γολγοθά που
Πέρναγε ο άνθρωπος αυτός.
Έφτασα στο σημείο να πλακωθώ στις κουτουλιές με ένα ΜΑΛΑΚΑ
Για το θέμα αυτό. Μεγάλη μερίδα του λαού μας ήταν, είναι, και θα
Παραμείνουν κάφροι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναπηρία Τώρα

Στο ότι είμαστε κάφροι θα συμφωνήσω και εγώ
Μια φορά είχα πάρει το λεωφορείο και σε μια στάση
Περίμενε ένα κύριος με αναπηρικό καροτσάκι
Ο οδηγός του λεωφορείου κατέβασε το ειδικό σκαλοπάτι
Και το λεωφορείο πήρε την κλήση για να ανεβεί ο άνθρωπος
Επειδή η διαδικασία αυτή ήταν αργή αμέσως άρχισαν να
Διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση (σαν καθυστερημένοι που ήταν)
Το τραγικό ήταν όταν μετά από 3 στάσεις ο άνθρωπος με το καροτσάκι
Έκανε σήμα για να κατέβει. Το τι έγινε στο λεωφορείο δεν περιγράφετε
Άρχισαν να φωνάζουν αδιαφορώντας για τον Γολγοθά που
Πέρναγε ο άνθρωπος αυτός.
Έφτασα στο σημείο να πλακωθώ στις κουτουλιές με ένα ΜΑΛΑΚΑ
Για το θέμα αυτό. Μεγάλη μερίδα του λαού μας ήταν, είναι, και θα
Παραμείνουν κάφροι.

**** Για το θέμα αυτό. Μεγάλη μερίδα του λαού μας ήταν, είναι, και θα
Παραμείνουν κάφροι. ****

η καφριλα ειναι κατι σαν την υποληψη για μερικους ......:slapface::slapface:

δεν δεχονται να την μειωσουν !!!!!:violent-smiley-030:

Οταν λέτε κλήση , εννοείτε κλήση τροχονόμου ή κάτι άλλο;

Όχι φίλε δεν μιλάμε για κλήση τροχαίας
Είναι υδραυλικό σύστημα που χαμηλώνει την πλευρά του λεωφορείου
που είναι οι πόρτες.
Αν τώρα δεν το έχεις δει εγώ δεν φταίω.

Αλλο κλίση και άλλο κλήση ... λίγη ορθογραφία δεν πειράζει ... Ε ρε φωτιές που θα άναβα στους τροχονόμους τώρα ...

Συγγνώμη κύριε Μπαμπινιώτη….. συμπαθάτε μας
Καλά πλάκα μας κάνεις ? θέλεις να πεις ότι δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω
η πας να μπαλώσεις την παπαριά που είπες ?

Θέλω να πω το πόσο εύκολο είναι να αλλάξει το νόημα μίας πρότασης με ένα ορθογραφικό λάθος , το κακό δεν είναι εαν θα κάνεις το ορθογραφικό λάθος αλλά το να καταλάβει λάθος ο συνομιλητής σου ...

ΥΓ όλοι ξέρουν το χιούμορ μου , περίεργο που σου ξέφυγε ...

Θέλω να πω το πόσο εύκολο είναι να αλλάξει το νόημα μίας πρότασης με ένα ορθογραφικό λάθος , το κακό δεν είναι εαν θα κάνεις το ορθογραφικό λάθος αλλά το να καταλάβει λάθος ο συνομιλητής σου ...

ΥΓ όλοι ξέρουν το χιούμορ μου , περίεργο που σου ξέφυγε ...

Αυτό μπορείς να το διαβάσεις ? :grinning-smiley-043

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=12876

Δεν καταλαβαίνω που το πας ... Αντι να μου πεις , εννοούσα την μέθοδο που κατεβάζει την ράμπα κλπ κλπ κλπ , προσπαθείς να με βγάλεις κακό;

Γιατι δεν χαλαρωνετε και οι δυο καλυτερα....και να ''ΚΛΕΙΣΕΙ'' αυτη η παρεξηγηση ?