Είπα να μην δώσω συνέχεια στο θέμα και να ασχοληθώ με τίποτα πιο δημιουργικό αλλά δυστηχώς είμαι υποχρεωμένος να τοποθετηθώ δεδομένου ότι άρχισαν να με πονάνε τα ματάκια μου με όλα αυτά που διαβάζω. ( Και μένα το ίδιο με αυτά που γράφετε εσείς κ. Μιχάλη. Ας αρχίσουμε λοιπόν....)
Κατ' αρχήν την τρίχα την κάνατε τριχιά! Η δική μου παρέμβαση έγινε με γνώμονα την δική σας παρέμβαση στην διαχειριστική γραμμή του Γ.Δ. κι όχι για το περιεχόμενο του thread. Κι αυτή η δική μου παρέμβαση έγινε επειδή και στο χάος πρέπει να επικρατεί τάξη ( φαντάζομαι πως άλλο σκεφτήκατε, άλλο εννοούσατε και αλλιώς εκφραστήκατε. Πάντως καλύτερα '' αντί να φερόμαστε σαν ξερόλες και να ειρωνευόμαστε τους συνομιλητές μας ελείψει επιχειρημάτων, να μάθουμε να σεβόμαστε και να παραδεχόμεθα το σφάλμα μας'' post no14). Κανείς δεν προσπάθησε να σας μειώσει προσωπικά ούτε και να σας αφαιρέσει τον λόγο ή το δικαίωμα της κρίσης και της έκφρασης ('' νομίζω πως έχετε άδικο να κρίνετε και να επικρίνετε την στάση της. Δεν αντιλαμβάνομαι λοιπόν τον σκοπό & λόγο της κριτικής σας επί της τοποθέτησης αυτής'' post no12)όπως ζοφερά υποστηρίξατε παραπάνω (''Απλά σας είπαμε να το κάνετε όταν σας αφορά και πιστευω πως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν σας αφορούσε post no18'' το τι αφορά τον καθένα είναι προσωπική του υπόθεση, φαντάζομαι, και όχι πεδίο εικασίας οποιουδήποτε συντονιστού/διαχειριστού ενός δημόσιου φόρουμ). Ο Γ.Δ. θεώρησε σκόπιμο να κάνει μια παρατήρηση επειδή κατά την κρίση του (αυτός είναι ο ρόλος του άλλωστε), το θέμα εμπεριέχει στοιχεία αντιαισθητικά. Προσπαθώ πολύ να καταλάβω ποιος ο λόγος να τον επαναφέρετε εις την τάξιν και μάλιστα εντός του thread (δηλ. εκτός θέματος); Γιατί όχι με κάποιο pm εφόσον δεν συμφωνούσατε με την διαχειριστική γραμμή του ή εφόσον θέλατε να το κάνετε δημόσια, στον σχετικό χώρο που υπάρχει στο φόρουμ γι' αυτόν το σκοπό; Ποιος ο λόγος να εκθέσετε ( δεν εκτίθεται κανείς, συζήτηση και διάλογο κάνουμε μιας και όλοι καταθέτουμε απλώς την άποψή μας ή όχι ?)την διαχείριση και τον Γ.Δ. τον οποίο κατά τα άλλα εκτιμάτε (δεν έχω λόγους να διαφωνήσω περί αυτού), στα μάτια των υπολοίπων μελών και του συγκεκριμένου μέλους στο οποίο απευθύνθηκε; Αν επειδή το κάνατε σε ύφος φιλικό, θεωρείτε ότι δεν τον εκθέσατε τότε θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι κάνετε λάθος κατά την ταπεινή μου άποψη (δεκτότατα και το ύφος και η αποψή σας). Σημασία έχει η πράξη κι όχι το ύφος ( λάθος, κατά τη δική μου άποψη. Σε ένα δημόσιο φόρουμ παίζει τεράστια σημασία, αν όχι ίση, ο τρόπος-ύφος με την πράξη).
Τώρα όσον αφορά τα θέματα που πρέπει ή δεν πρέπει να δημοσιεύονται στην εκτός νομίζω πως το φόρουμ διαθέτει συγκεκριμένους κανόνες περί αυτού ( ποιοι είναι αυτοί? Μπορείτε να τους εκθέσετε ή να μας παραπέμψετε στα εν λόγω χωρία?). Κάπου θα έπρεπε να καταλαβαίνουμε και οι ίδιοι ποια είναι τα όρια των θεμάτων ( αν υπάρχουν όντως αυτοί οι κανόνες, δεν χρειάζεται να καταλάβουμε τίποτα, απλώς τους εφαρμόζουμε και τέλος) που πρέπει να δημοσιεύονται στο συγκεκριμένο φόρουμ όπου για να μην ξεχνιόμαστε το περιεχόμενό του κατά 95% έχει να κάνει με το AV. Σίγουρα αν κάποιος θέλει να εκθέσει τις αρετές του Χίτλερ για παράδειγμα, μπορεί να το κάνει εφόσον δεν παροτρύνει τους άλλους να ακολουθήσουν την φιλοσοφία του αλλά αν όλοι σκεπτόμαστε με αυτήν την λογική, τότε ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να ανοίξει κι ένα θέμα που αναφέρεται στην πορνεία, την παιδεραστία, την ομοφυλοφιλία κ.ο.κ. και να μην μας πειράζει επειδή δεν προτρέπει κανέναν. Δεν είναι όμως έτσι. Σαφώς και τα γραφόμενα του καθενός τον χαρακτηρίζουν και φέρει πλήρως την ευθύνη αλλά σε ένα διαδικτυακό τόπο όπου ο καθένας πίσω από την ανωνυμία ( δεν είναι λίγο οξύμωρο να μιλάτε για ανωνυμία εσείς? το ότι είστε επώνυμος για 5-10 άτομα δεν λέει κάτι σε ένα δημόσιο φόρουμ που αριθμεί χιλιάδες μέλη)και την απροσωπεία του μπορεί να κάνει χρήση του δικού μας βήματος για άλλους σκοπούς, πρέπει να υπάρχει κάποιο μέτρο. Μπορεί λοιπόν όλοι να είμαστε καλοπροαίρετοι αλλά κάποιος πρέπει να φροντίσει ώστε αυτό το μέτρο να υφίσταται όταν αυτοί που γράφουν δεν το αντιλαμβάνονται. Ο Γ.Δ. με την παρατήρησή του "Μάλλον είστε σε λάθος φόρουμ" την έκανε ακολουθώντας την γραμμή του φόρουμ που είναι άλλωστε το AV και δόξα τω Θεό υπάρχουν πολλά φόρουμ για να εκφραστούν ενδελεχώς οι πολιτικοικονομικόαθλητικουπαρξιακές ανησυχίες του καθενός. Μήπως έχετε παρεξηγήσει τους σκοπούς ύπαρξης της κατηγορίας Cafe που σας/μας φιλοξενεί ( πως είναι δυνατόν να παρεξηγήσουμε τους σκοπούς ύπαρξης μιας κατηγορίας σαν και αυτή, όταν δεν γνωρίζουμε ποιος παραγματικά είναι ο σκοπός ύπαρξής της ?) και απαιτείτε την απόλυτη και πλήρη ελευθερία ή αλλιώς την κατάργησή της; Η κατηγορία υπάρχει για να εξυπηρετεί όλους του χρήστες κι όχι μερικούς. Οταν λοιπόν κάποιοι για οποιονδήποτε λόγο θίγονται από τα γραφόμενα κάποιων, κάπου πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας πως επιτέλους πρέπει να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας όπως ακριβώς κάνουμε και στο σπίτι μας ( αυτή η πρόταση μου θυμίζει τους γνωστούς-άγνωστους... κάποιοι,κάπου,κάποτε... Επιτέλους, ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι? Ονόματα δεν έχουν? Χεράκια δεν έχουν να γράψουν μια κουβέντα όταν πιστεύουν ότι θίγονται? Ήμαρτον πια με την καραμέλα ''κάποιος, κάπου, κάποτε''). Ωραίο και πολύ ρομαντικό είναι να είχαμε την δυνατότητα να ζούμε και να εκφραζόμαστε χωρίς κανόνες αλλά δυστηχώς πολλές φορές έρχεται η αντίθετη πλευρά να μας θυμίσει οτι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο διότι σαν πολιτισμός δεν έχουμε την παιδεία να το πράξουμε (................). Το συγκεκριμένο σχόλιο δεν αφορά κανέναν προσωπικά, έτσι για να μην παρεξηγηθώ πάλι.