Αναρωτιόμαστε μετά…

isoviths

Senior Member
19 September 2007
619
Τι φταίει για την ακρίβεια!

Η ιστορία έχει ως εξής:

Πελάτης μου, μετακινεί τον ενισχυτή του από το ράφι, λόγω του βάρους πέφτει κάτω και τα εξωτερικά αλουμίνια παραμορφώνονται.
Κατόπιν επικοινωνίας με το εργοστάσιο, μας στέλνει τα αλουμίνια με κόστος τιμολογίου 60 ευρώ, μέσω UPS.

Την Πέμπτη 11-12-08, μεσημέρι, με καλούν από τη UPS, ότι το δέμα έφτασε στο τελωνείο και αν θα ήθελα να γίνουν οι εργασίες από εκείνους.
Ρώτησα την τιμή, μου απάντησαν 130 ευρώ…

Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι για 60 + 19%, είναι κρίμα να χρεώσω και τα 130 στον πελάτη και απάντησα ότι θα προχωρήσω μόνος μου στον εκτελωνισμό των αλουμινένιων frames.

Παρασκευή 12-12-08, τόπος: τελωνείο Σπάτων, ώρα 08:00

Η «Οδύσσεια» ξεκινάει με το γραφείο της UPS.
Για να βγάλει την εντολή μεταφοράς, θέλει 15 ευρώ.

Κατεβαίνω στο τελωνείο, πηγαίνω στο γραφείο της προϊσταμένης.
-Καλημέρα σας, θα ήθελα να εκτελωνίσω αυτό και της δίνω την εντολή από την UPS.
Κοιτάζει την εντολή, κοιτάζει το τιμολόγιο βλέπει ότι αναφέρεται σε εταιρεία.
-Ο εκτελωνιστής σας που είναι? με ρωτάει.
-Λόγω του μικρού ποσού, προτίμησα για να μην επιβαρύνω τον πελάτη με επιπλέον έξοδα να προχωρήσω στον εκτελωνισμό, μόνος μου.
-Επειδή το ποσό υπερβαίνει τα 22 ευρώ, χρειάζεται διασάφη(ν)ση.
Επίσης, έχετε proformainvoice (προ-τιμολόγιο) και χρειαζόμαστε commercialinvoice(τιμολόγιο).
-Μα, τόσα χρόνια με αυτό εκτελεί την πράξη ο εκτελωνιστής μου!
-Αποκλείεται, χρειάζεται τιμολόγιο για κάτι τέτοιο.
-Χμμ, με τον εκτελωνιστή δε χρειάζεται τιμολόγιο, μ’ εμένα χρειάζεται…
Πριν προλάβει ν’ απαντήσει, συνεχίζω:
-Καλά, αφού αυτή είναι η νόμιμη διαδικασία υπάρχει κάποιο φαξ, για να το ζητήσω από τον οίκο του εξωτερικού?
Μου δίνει πληροφορίες και πηγαίνω στο απέναντι κτήριο για να λάβω το φαξ.

Επιστρέφω μετά από 25’ με το τιμολόγιο και μία δήλωση του οίκου ότι η αποστολή έγινε με έξοδα δικά του.
Παραδίδω τα χαρτιά στην κυρία, τα ξανακοιτάζει και μου δίνει ένα χαρτί να συμπληρώσω, την πράξη διασάφη(ν)σης.

Re: Μέρος 2ο

Πηγαίνω σ’ ένα τραπέζι και προσπαθώ να συμπληρώσω τα στοιχεία που μου ζητούσε.
Κάποια από αυτά μου ήταν άγνωστα.
Πηγαίνω στην κυρία και τη ρωτάω αν υπάρχει σχετική φόρμα που βοηθάει κάποιον να συμπληρώσει τα στοιχεία που μου λείπουν.
Η κυρία, με κοιτάζει και μου δείχνει 7 τόμους, πίσω της.
-Εκεί μπορείτε να βρείτε τους κωδικούς που σας λείπουν, μου λέει με μία ειρωνεία.
-Α, ευχαριστώ, μπορώ να τους έχω?
-Τι λέτε κύριε μου? Αυτό έλειπε να δίνουμε στον καθένα που νομίζει ότι μπορεί να συμπληρώσει τη φόρμα διασάφη(ν)σης.
Ο κάθε τόμος αφορά και διαφορετικά προϊόντα, συνεχίζει.
-Α! ωραία συνεχίζω… Τότε τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα, μπορείτε να μου δώσετε τον τόμο που αφορά τα εξαρτήματα ενισχυτών?
-Κύριε μου, εκεί υπάρχουν ένα σωρό εκτελωνιστές γι’ αυτή τη δουλειά.
-Συμφωνώ μαζί σας, αλλά για 60 ευρώ μου ζήτησαν 130, δε θέλω να επιβαρύνω τον πελάτη μου με αυτό το κόστος.
-Δηλαδή, όταν πηγαίνετε στο δικαστήριο, για να μην επιβαρυνθείτε το κόστος, κάνετε μόνο σας το δικηγόρο?... το επιχείρημά της…
-Εκεί, η χρέωση αφορά εμένα, όχι άλλον, οπότε, αν θέλετε, ας αφήσουμε τη συζήτηση και ας προχωρήσουμε σας παρακαλώ στο θέμα μας.
Μπορείτε να μου δώσετε τον τόμο ή τους τόμους να τελειώνω?

Εκείνη τη στιγμή, έρχεται μέσα ένα κύριος, ο οποίος ως δουλειά, απ’ ότι κατάλαβα, είχε τη διασάφη(ν)ση των τιμολογίων για ιδιώτες.
Ρωτάει τι συμβαίνει και αναλαμβάνει να συμπληρώσει το έντυπο…

Συμπληρώνει το έντυπο, ελέγχει αν το εμπόρευμα δείχνει να έχει την αξία του τιμολογίου και το δίνει στην κυρία.
-Εκείνη, κοιτάζει το έντυπο αν είναι σωστά συμπληρωμένο και λέει στον κύριο:
-Που είναι η αξία μεταφορικών?
-Μα γράφει ότι το cost insurance freight είναι από την εταιρεία πληρωμένο.
-Δε με νοιάζει τι γράφει, με ενδιαφέρει να γράφει CIF στο τιμολόγιο επάνω!
-Μα αυτό γράφει! Απαντάω
-Όχι μου λέει, το CIF είναι το νόμιμο, όλα τα’ άλλα δεν μετράνε
-Μα C(ost) I(nsurance) F(reight) γράφει! Αυτή σημαίνει CIF!
-Όχι, δε γίνεται δεκτό, δεν είναι ο όρος που πρέπει να αναφέρεται! Λέτε να έχω τη διάθεση να σας παιδέψω?
-Λυπάμαι που το λέω, αλλά ΝΑΙ, έχετε τη διάθεση να με παιδέψετε γιατί σας έχω εκνευρίσει με την επιμονή μου να συμπληρώσω το έντυπο μόνος μου αντί να πληρώσω κάποιον.

Σ’ εκείνο το σημείο, ένας εκτελωνιστής που τόση ώρα παρακολουθούσε, λέει ότι προσπαθώ να του πάρω το μεροκάματο.
-Όχι κύριε μου, δε προσπαθώ να σας πάρω το μεροκάματο, προσπαθώ να γλυτώσω ένα πελάτη μου από μεγαλύτερο κόστος. Είναι κακό?
-Και γιατί σας ενδιαφέρει, εσείς δε θα του το χρεώσετε?... Εκείνος θα πληρώσει, εσείς γιατί «καίγεστε»?...
-Γιατί δε μπορώ να δεχθώ, ότι για κάτι που κοστίζει 60 ευρώ + 19%, πρέπει να κληθεί κάποιος να πληρώσει 202 ευρώ.
-Αυτή είναι η ζωή, μου απαντάει
-Όχι, αυτή είναι η ζωή που νομίζουμε ότι μας αξίζει του απαντώ.
Δυστυχώς, οι υψηλόμισθοι και μακριά από την πραγματική εμπορική πραγματικότητα αποτελούν κίνδυνο για τους συνεργάτες τους και για τη χώρα που ζουν…

Μετά, απευθυνόμενος στην κυρία, τη ρωτάω τι επιβάρυνση υπάρχει για τα μεταφορικά ώστε να τελειώνει το θέμα, την προσθέτει, με στέλνει στο απέναντι κτήριο για να πληρώσω και μετά να παραλάβω τα αλουμινένια πλαίσια.

Πηγαίνοντας απέναντι, στο κτήριο, όλα «καθάρισαν» ως εικόνα…
Πέντε ευρώ γιατί με έβαλες 1ο στη λίστα, 10 ευρώ γιατί προχώρησες την αίτησή μου γρηγορότερα, 10 ευρώ γιατί προώθησες στο γενικό την αίτησή μου για υπογραφή- σφραγίδα κλπ.
Ένα ολόκληρο σκηνικό «πάρε κάτι για ένα καφέ» είχε στηθεί από τους εκτελωνιστές προς τους υπάλληλους του τελωνείου!

Έτσι, ναι, εξηγείται γιατί μου ζήτησαν 130 ευρώ για μία υπόθεση που κόστισε τελικά 53 ευρώ, αλλά πολύ χρόνο και νεύρα για εμένα…

Περαστικά μου…

Αν θα το ξανακάνω?

ΝΑΙ …και δε θα είναι θέμα μαζοχισμού αλλά «σαδισμού», θα πάω για να τους παιδέψω και πάλι.
Θα μου σπάσουν τα νεύρα αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι δε πάει άλλο, δε μπορούν να «παίζουν» με τα χρήματά μου, τα χρήματα όλου του κόσμου γιατί «Έτσι είναι η ζωή…» γι' αυτούς!

Στην Ελλαδα παρακαλας να μην χρειαστει να εχεις παρε-δωσε με δημοσιες υπηρεσιες!!

Η κατασταση πλεον αποτελει κανονα και οι δουλειες γινονται κυριως ετσι (με το δωσε δηλαδη).

Την επόμενη πάρε και ένα γνωστό σου μαζί για μάρτυρα και αν αρνηθούν να σε εξυπηρετήσουν τράβα τους ένα εξώδικο. Φθηνότερα θα σου βγει και θα τους κάνεις να τρέχουν.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:
μπράβο ρε φίλε, χαρά στο κουράγιο σου
τέτοια λαμογια πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου γης
κανε και καμιά καταγγελία έτσι για να σφίξουν οι κ@λοι !

ΤΑ ίδια και χειρότερα τράβηξα και εγώ για ένα σασί που κέρδισα στο e bay me 50 ευρό , κάπου στην μέση της διαδικασίας ( που όσο και να την περιγράφεις αν δεν το δεις απο κοντά .... ) παράτησα το σασί μπροστά τους και έκανα να φύγω μέσα σε μπινελίκια και σε κατάσταση παροξυσμού ,

ΜΟΝΟ ΕΛΤΑ !!!! ΠΛΕΟΝ !!!

ΕΑΝ ΟΧΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ !!

-Δηλαδή, όταν πηγαίνετε στο δικαστήριο, για να μην επιβαρυνθείτε το κόστος, κάνετε μόνο σας το δικηγόρο?... το επιχείρημά της…

Την επόμενη φορά που θα συναντήσεις την κυρία που πετάει τέτοιες εξυπνάδες, μπορείς να την πληροφορήσεις ότι στα δικαστήρια ο κανόνας είναι η παράσταση με δικηγόρο διότι ο πολίτης δεν έχει εκ του νόμου ικανότητα προς το δικολογείν... και ακόμη και εκεί που δεν είναι απαραίτητη η παράσταση με δικηγόρο, πάλι δεν επέχει θέση δικηγόρου ο πολίτης, ούτε παίζει ξεχωριστά το ρόλο του δικηγόρου του εαυτού του.
Οι δημόσιες υπηρεσίες, αντίθετα, υπάρχουν για να εξυπηρετούν πολίτες.

Οι δημόσιες υπηρεσίες, αντίθετα, υπάρχουν για να εξυπηρετούν πολίτες.

έτσι είναι, μάλλον έτσι θα έπρεπε να είναι ... αλλά τότε πώς θα συντηρηθούν όλα τα παραμάγαζα ????

όμως σε περιόδους "έλλειψης τροφής" όπως καλή ώρα συμβαίνει σήμερα οι κηφήνες πρέπει να εξοντώνονται
http://el.wikipedia.org/wiki/Κηφήνας

Last edited:
Πολύ ωραίος ορισμός...βρίσκει εφαρμογή σε πολλές ειδικότητες του ιδιωτικού και ειδικότερα του Δημοσίου τομέα όπως επίσης και στους αγροτες μας (Δεκέμβριος, Τέμπη, ΚΑΘΕ χρόνο απο τότε θυμαμαι τον εαυτό μου...σας θυμίζει τίποτα...;)

Αυτά τα #@#$ είναι που έκαναν απεργία τόσες βδομάδες πριν λίγο καιρό?

Αυτοί ακριβώς...Μα πως γίνεται βρε παιδί μου ΚΑΘΕ ΔΕΚΕΜΒΡΗ να θυμούνται τα δίκαια αιτηματά τους ? Μήπως έχει να κάνει με το ότι είναι η περίοδος που ΚΑΘΟΝΤΑΙ στα καφενεία ολημερίς μην έχοντας τίποτα αλλο νά κάνουν...μπααα...δε το πιστεύω...

Στην Ελλάδα, δεν είμαστε "θύματα του κεφαλαίου και των πολυεθνικών", αλλά μιας δράκας μερικών χιλιάδων υπαλλήλων του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα- ΔΕΚΟ (κι εγώ δημόσιος υπάλληλος είμαι).

Το μόνο που θα μας σώσει από τις συμμορίες των πολεοδόμων, εφοριακών, λιμενεργατών, υπαλλήλων του ΟΤΕ που έρχονται στο σπίτι για να κάνουν τη "σύνδεση", υπαλλήλων της ΟΑ που καταλαμβάνουν διαδρόμους, συναδέλφους που "ψαρεύουμε" ιδιαίτερα από την ίδια μας την τάξη, 6 ΔΕΗτζήδων που καταλαμβάνουν έναν ταινιόδρομο στην Πτολεμαΐδα και βγάζουν εκτός μια μονάδα, είναι μια γενικευμένη ιδιωτικοποίηση (ΔΕΝ το πιστεύω ότι το γράφω εγώ αυτό, αλλά έτσι είναι).

Στον ΟΣΕ γίνεται όργιο σπατάλης, κακοδιαχείρησης και διαφθοράς, οι υπάλληλοι της καθαριότητας μας κρατούν κάθε 3 και λίγο ομήρους.

Φέρτε Γερμανούς, Κινέζους, Άραβες αγοραστές, μπας και δούμε οι απλοί πολίτες άσπρη μέρα.

νισάφι πια..

Χίλια μπράβο για την επιμονή σου!!!
Είσαι παράδειγμα προς μίμηση.
Οι συντεχνίες, οι βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και τα προνόμιά τους είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της σύγχρονης Ελλάδας…

εγώ προτείνω να κάνουμε μια μαζική αγορά με διαφορετικά παραστατικά και να πάμε μια μέρα όλοι εκεί να τους αλλάξουμε τα "φώτα" στο δούλεμα.

Όχι 1 αλλά όλους τους τόμους θα τους κατέβαζα από τα ράφια ακούς εκεί "σιγά μη τους δίνουμε στο καθένα που θέλει να συμπληρώσει μόνος του το έντυπο"....

άκουσον άκουσον !!! να παίζουν και με την τσέπη μας αλλά και με τα νεύρα μας !!! και τους πληρώνουμε και από πάνω !!

Έ ρε ξύλο που το θέλουν !! Έ ρε ξύλο !!! :slapface: :slapface: :slapface:

αυτοί ποντάρουν ότι εσύ γλίτωσες 75 ευρώ, αλλά μια ημέρα από το μαγαζί σου που σημαίνει πολύ περισσότερο για εσένα και νομίζουν ότι δεν θα πας.

Τι να πει κανείς όλο πέφτουμε αντί να ανέβουμε...