- 19 September 2007
- 619
Τι φταίει για την ακρίβεια!
Η ιστορία έχει ως εξής:
Πελάτης μου, μετακινεί τον ενισχυτή του από το ράφι, λόγω του βάρους πέφτει κάτω και τα εξωτερικά αλουμίνια παραμορφώνονται.
Κατόπιν επικοινωνίας με το εργοστάσιο, μας στέλνει τα αλουμίνια με κόστος τιμολογίου 60 ευρώ, μέσω UPS.
Την Πέμπτη 11-12-08, μεσημέρι, με καλούν από τη UPS, ότι το δέμα έφτασε στο τελωνείο και αν θα ήθελα να γίνουν οι εργασίες από εκείνους.
Ρώτησα την τιμή, μου απάντησαν 130 ευρώ…
Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι για 60 + 19%, είναι κρίμα να χρεώσω και τα 130 στον πελάτη και απάντησα ότι θα προχωρήσω μόνος μου στον εκτελωνισμό των αλουμινένιων frames.
Παρασκευή 12-12-08, τόπος: τελωνείο Σπάτων, ώρα 08:00
Η «Οδύσσεια» ξεκινάει με το γραφείο της UPS.
Για να βγάλει την εντολή μεταφοράς, θέλει 15 ευρώ.
Κατεβαίνω στο τελωνείο, πηγαίνω στο γραφείο της προϊσταμένης.
-Καλημέρα σας, θα ήθελα να εκτελωνίσω αυτό και της δίνω την εντολή από την UPS.
Κοιτάζει την εντολή, κοιτάζει το τιμολόγιο βλέπει ότι αναφέρεται σε εταιρεία.
-Ο εκτελωνιστής σας που είναι? με ρωτάει.
-Λόγω του μικρού ποσού, προτίμησα για να μην επιβαρύνω τον πελάτη με επιπλέον έξοδα να προχωρήσω στον εκτελωνισμό, μόνος μου.
-Επειδή το ποσό υπερβαίνει τα 22 ευρώ, χρειάζεται διασάφη(ν)ση.
Επίσης, έχετε proformainvoice (προ-τιμολόγιο) και χρειαζόμαστε commercialinvoice(τιμολόγιο).
-Μα, τόσα χρόνια με αυτό εκτελεί την πράξη ο εκτελωνιστής μου!
-Αποκλείεται, χρειάζεται τιμολόγιο για κάτι τέτοιο.
-Χμμ, με τον εκτελωνιστή δε χρειάζεται τιμολόγιο, μ’ εμένα χρειάζεται…
Πριν προλάβει ν’ απαντήσει, συνεχίζω:
-Καλά, αφού αυτή είναι η νόμιμη διαδικασία υπάρχει κάποιο φαξ, για να το ζητήσω από τον οίκο του εξωτερικού?
Μου δίνει πληροφορίες και πηγαίνω στο απέναντι κτήριο για να λάβω το φαξ.
Επιστρέφω μετά από 25’ με το τιμολόγιο και μία δήλωση του οίκου ότι η αποστολή έγινε με έξοδα δικά του.
Παραδίδω τα χαρτιά στην κυρία, τα ξανακοιτάζει και μου δίνει ένα χαρτί να συμπληρώσω, την πράξη διασάφη(ν)σης.
Η ιστορία έχει ως εξής:
Πελάτης μου, μετακινεί τον ενισχυτή του από το ράφι, λόγω του βάρους πέφτει κάτω και τα εξωτερικά αλουμίνια παραμορφώνονται.
Κατόπιν επικοινωνίας με το εργοστάσιο, μας στέλνει τα αλουμίνια με κόστος τιμολογίου 60 ευρώ, μέσω UPS.
Την Πέμπτη 11-12-08, μεσημέρι, με καλούν από τη UPS, ότι το δέμα έφτασε στο τελωνείο και αν θα ήθελα να γίνουν οι εργασίες από εκείνους.
Ρώτησα την τιμή, μου απάντησαν 130 ευρώ…
Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι για 60 + 19%, είναι κρίμα να χρεώσω και τα 130 στον πελάτη και απάντησα ότι θα προχωρήσω μόνος μου στον εκτελωνισμό των αλουμινένιων frames.
Παρασκευή 12-12-08, τόπος: τελωνείο Σπάτων, ώρα 08:00
Η «Οδύσσεια» ξεκινάει με το γραφείο της UPS.
Για να βγάλει την εντολή μεταφοράς, θέλει 15 ευρώ.
Κατεβαίνω στο τελωνείο, πηγαίνω στο γραφείο της προϊσταμένης.
-Καλημέρα σας, θα ήθελα να εκτελωνίσω αυτό και της δίνω την εντολή από την UPS.
Κοιτάζει την εντολή, κοιτάζει το τιμολόγιο βλέπει ότι αναφέρεται σε εταιρεία.
-Ο εκτελωνιστής σας που είναι? με ρωτάει.
-Λόγω του μικρού ποσού, προτίμησα για να μην επιβαρύνω τον πελάτη με επιπλέον έξοδα να προχωρήσω στον εκτελωνισμό, μόνος μου.
-Επειδή το ποσό υπερβαίνει τα 22 ευρώ, χρειάζεται διασάφη(ν)ση.
Επίσης, έχετε proformainvoice (προ-τιμολόγιο) και χρειαζόμαστε commercialinvoice(τιμολόγιο).
-Μα, τόσα χρόνια με αυτό εκτελεί την πράξη ο εκτελωνιστής μου!
-Αποκλείεται, χρειάζεται τιμολόγιο για κάτι τέτοιο.
-Χμμ, με τον εκτελωνιστή δε χρειάζεται τιμολόγιο, μ’ εμένα χρειάζεται…
Πριν προλάβει ν’ απαντήσει, συνεχίζω:
-Καλά, αφού αυτή είναι η νόμιμη διαδικασία υπάρχει κάποιο φαξ, για να το ζητήσω από τον οίκο του εξωτερικού?
Μου δίνει πληροφορίες και πηγαίνω στο απέναντι κτήριο για να λάβω το φαξ.
Επιστρέφω μετά από 25’ με το τιμολόγιο και μία δήλωση του οίκου ότι η αποστολή έγινε με έξοδα δικά του.
Παραδίδω τα χαρτιά στην κυρία, τα ξανακοιτάζει και μου δίνει ένα χαρτί να συμπληρώσω, την πράξη διασάφη(ν)σης.