Ανάσταση Thorens TD-125 MK II

Antonis_Sp

Senior Member
17 August 2008
536
Αθήνα, Διόνυσος
Καλησπέρα παίδες, μου έχει ξεμείνει το ανωτέρο από το παλιό ηχοσύστημα του πατέρα. Είναι σε λειτουργική κατάσταση. Δλδ έπαιζε κανονικά μέχρι πριν 2-3 χρόνια που κάποιο μικρό παιδάκι ξήλωσε τη βελόνα από την κεφαλή και δεν ξέρουμε που την πήγε... :rifle:

td125mk2.jpg

Γυρνάει κανονικά ακόμα, αλλά ο ιμάντας του λογικά θα θέλει την αλλαγή του.

Τι προτείνετε να κάνω για να το αναστήσω? Αξίζει?

Σκοπεύω να το συνδέσω στην είσοδο phono του Yamaha RX-797. Δεν υπάρχει ασυμβατότητα, έτσι?

Ασυμβατοτητα δεν υπαρχει αρκει η κεφαλη που φοραει να ειναι mm οπως και το phono του yamaha δλδ...

Απο 'κει και περα βρισκεις βελονα για την κεφαλη του, αλλαζεις τον ιμαντα και βουρ στον πατσα... αληθεια τι κεφαλη φοραει?

Καλα αυτο που φαινεται στη φωτο ειναι το headshell οχι η κεφαλη. Για κοιταξε κατω απ' αυτο να δεις αν λεει τιποτα πανω στο σωμα της κεφαλης.

Το σίγουρο πάντως ειναι οτι αν αφιερώσεις χρόνο, μπορεί να αναστηθεί πραγματικά. Εκτός απο κεφαλή και ιμάντα, κοίτα για ρύθμιση της ανάρτησης. Δεν ειναι απλή υπόθεση, αλλα αξίζει τον κόπο. Άλλωστε θα την κάνεις μια μονο φορά.

Eδώ υπάρχουν πολλές ιδέες και οδηγίες για το τι να ρυθμίσεις/αλλάξεις στο 125. Χρόνο να 'χεις και όρεξη... Αν μετα απο όλα αυτα θέλεις κάτι παραπάνω, αλλάζεις βραχίονα.

Re: Ανάσταση Thorens TD-125 MK I

Τελικά εγώ έκανα λάθος, είχα καιρό να το δω... δεν είναι το MKII είναι το απλό TD-125 (δεν καταλαβαίνω πως μου κόλησε το MKII, μάλλον με μπέρδεψαν οι φώτο στο net)

Όσο για την κεφαλή που έχει, τα μόνα που διακρίνονται είναι ORTOFON-DENMARK. Δεν θυμάται να είχε αλλάξει τίποτα ο πατέρας.