Ανατομία ενός actuator

GEORGE M.

Supreme Member
3 April 2009
4,205
ΧΑΝΙΑ - ΚΡΗΤΗ
Καλησπέρα.

Πριν λίγες μέρες άφησε το πνεύμα του καθώς πήγα να το κινήσω από τις 9Ε...
Πάντα με "έτρωγε" να δω πως είναι μέσα το "μαύρο κουτί"! Πάμε να το δούμε πως δουλεύει ... χειροκίνητα πια
...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Στο παρακάτω video θα δούμε τι έχει μέσα του..
...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πίστευα ότι το μαύρο καλώδιο, που με το που το ακούμπησα έφυγε από την θέση του, πως είχε την ευθύνη που σταμάτησε να δουλεύει το μοτέρ. Δυστυχώς δεν...
Έχω ένα πιάτο για τα μπάζα, τώρα και χωρίς μοτέρ. . . . :frusty:

Attachments

• 2013-12-07 17.17.53.jpg
    2013-12-07 17.17.53.jpg
    108.3 KB · Views: 167
Και εμένα πριν 5-6 μήνες σταμάτησε να δουλεύει το actuator και νόμισα ότι χάλασε . Τελικά ήταν θέμα του positioner και πήγα σε άλλο καινούριο.

Τι "συμπτώματα" σου παρουσίασε το postioner Κωνσταντίνε ; Με βάζεις σε σκέψεις να πάρω ένα άλλο για να κάνω μια δοκιμή μήπως και...

Γιώργο δεν μπορούσε να κινήσει την κεραία , ενώ όλα έδειχναν κανονικά στο positioner. Επειδή και τα δυο τα είχα 15 χρόνια περίπου , πήρα καινούριο positioner και καινούριο και μεγαλύτερο actuator. Όταν πήγα να δοκομάσω το actuator , πάλι δεν κουνιόταν η κεραία , οπότε και δοκίμασα το νέο positioner και δούλεψαν κανονικά . Δοκίμασα και το παλιό actuator, δούλεψε με το νέο positioner.

Ευχαριστω για την απαντηση σου , Κωνσταντινε.
Οταν παταω το v-box για να κινησει το κατοπτρο, μου εγραφει στην οθονη του "ER2" αν θυμαμαι καλα.
Ελεγα πως θα παρω δανεικο ενα v-box σημερα αλλα με προλαβε η ιωση...

Last edited:
Τελικά ήταν θέμα του v-box. Το μοτεράκι είναι μια χαρά, ευτυχώς. Όπως μου είπαν από το κατάσημα, το v-box μπορεί να επισκευαστεί.
Θα το πάω αύριο και όταν έχω νεότερα θα σας ενημερώσω.