Ανατομικό/ορθοπεδικό στρώμα. Γνώμες?

19 June 2006
35,670
Λόγω σοβαρού προβλήματος με τη μέση (μου παρουσιάστηκε στα τέλη Αυγούστου και ακόμα με ταλαιπωρεί...), αποφάσισα να στραφώ στην επιλογή κάποιου καλύτερου στρώματος μήπως με ανακουφίσει περισσότερο. Δυστυχώς, δεν το κατέχω καθόλου το θέμα. Θα ήθελα, λοιπόν, την βοήθεια σας (ειδικά όλων όσων έχουν αντιμετωπίσει ή αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μέση) και είδαν βελτίωση με την αγορά του νέου στρώματος. Ευχαριστώ πολύ.

Το καλύτερο θα ήταν να απευθυνθείς στις επώνυμες εταιρίες. Στις εκθέσεις τους και δοκιμάζεις το στρώμα και πολλές φορές γίνεται και καταγραφή των πιέσεων σε Η/Υ με ειδικό επίστρωμα για να καταλάβουν ποιό είναι το καλύτερο για τον σωματότυπό σου.
MEDIA STROM έχουμε εμείς και είμαστε ευχαριστημένοι.
Νομίζω επίσης σημαντικό θα ήταν να ρωτήσεις τον γιατρό σου αν το συγκεκριμένο πρόβλημα απαιτεί στρώμα σκληρό ή μαλακό, η πιθανόν να χρειάζεσαι ορθοπεδικό στρώμα το οποίο πωλείται από εταιρίες ιατρικών ειδών και ΟΧΙ στρωματάδες.

Απάντηση: Re: Ανατομικό/ορθοπεδικό στρώμα. Γνώμες?

Το καλύτερο θα ήταν να απευθυνθείς στις επώνυμες εταιρίες. Στις εκθέσεις τους και δοκιμάζεις το στρώμα και πολλές φορές γίνεται και καταγραφή των πιέσεων σε Η/Υ με ειδικό επίστρωμα για να καταλάβουν ποιό είναι το καλύτερο για τον σωματότυπό σου.
MEDIA STROM έχουμε εμείς και είμαστε ευχαριστημένοι.
Νομίζω επίσης σημαντικό θα ήταν να ρωτήσεις τον γιατρό σου αν το συγκεκριμένο πρόβλημα απαιτεί στρώμα σκληρό ή μαλακό, η πιθανόν να χρειάζεσαι ορθοπεδικό στρώμα το οποίο πωλείται από εταιρίες ιατρικών ειδών και ΟΧΙ στρωματάδες.

Πολύ ορθές επισημάνσεις. Ευχαριστώ πολύ!

δοκίμασε τα ΝΕΟΣΕΤ.

τα βρήκα εξαιρετικό vfm, όταν οι άλλοι επώνυμοι γυρεύουν ένα χέρι και ένα πόδι.

επίσης έχω και cocomat....δεν θα έλεγα ότι τρελλάθηκα. Και ένα κάρο λεφτά πριν από 7-8 χρόνια....

δοκίμασε τα ΝΕΟΣΕΤ.

τα βρήκα εξαιρετικό vfm, όταν οι άλλοι επώνυμοι γυρεύουν ένα χέρι και ένα πόδι.

επίσης έχω και cocomat....δεν θα έλεγα ότι τρελλάθηκα. Και ένα κάρο λεφτά πριν από 7-8 χρόνια....

Will do...thanks!!

Και επειδή φτάνεις και τα 30 σιγά σιγά θα έλεγα (σοβαρά) να κοιτάξεις και την περίπτωση στρώμα υπόστρωμα και να πετάξεις εντελώς το κρεββάτι που έχεις !!!! -bye-

Επειδή και εγώ είμαι ομοιοπαθης (εκανα επεμβαση σπονδυλοδεσιας τον περασμενο Απριλη) εχω να σου πω τα εξης:
Κυκλοφορουν παρα πολλα στην αγορα και ειναι αμφιβολο εαν αξιζουν ολα τα λεφτα τους. Παρολαυτα μην τσιγουνευτεις τα χρηματα Οχι πανω απο 1200 (αμα ζητανε περισσοτερα απλα σε κλεβουν). Για να πετυχεις καλες τιμες και προσφορες παρε σβαρνα τις εκθεσεις σπιτιου. Εκει βγαζουν ευκαιρειες και προσφορες.
Τωρα για το ιδιο το στρωμα έχω να σου πω τα εξης:
- ΠΡΕΠΕΙ να είναι διπλό
- ΠΡΕΠΕΙ να ειναι σκληρό (ειδικα για τη μεση)
- ΠΡΕΠΕΙ να το γυρναμε ανα 3-4 μηνες για μα μην "καθιζει"
- Παιζει σημαντικό ρόλο το κρεβατι. Τα καινουρια έχουν ανατομικες μονιμες λεπτες ταβλες οχι μονοκοματες αλλα με ραγα στη μεση. Οι ανατομικες ταβλες έχουν μια ελαφρια κουρμπα προς τα πανω οποτε υποστηριζουν καλυτερα και το στρωμα δουλευει σωστα.
- Προσωπικα συμβουλευω να αποφυγεις σαν το διαολο τα στρωματα με ελατηρια (οσα και οτι ποιοτητας να ειναι αυτα) Ειναι δεδομενο οτι θα "καθησουν". Επισης κανουν το ιδιο το στρωμα πολυ βαρυ πραγμα που δε θελεις με τη μεση σου.
- Προτεινω κάποιο στρωμα με αφρωδη υλικα latex ή memory foam ή ακομη καλύτερα και τα δυο. Να σημειωσω ομως οτι το λατεξ παρολο που ειναι φυσικο υλικο "καθεται" και γι αυτο οι καλες εταιρειες του προσθετουν και συνθετικο λατεξ για να του δωσουν αντοχή. Θα σου προτεινα να ξεπερασεις τις προκαταλειψεις απεναντι στα συνθετικά υλικά και να τα εμπιστευτεις, δουλευουν καλυτερα και αντεχουν περισσοτερο. Μεχρι πριν 4 μηνες κοιμομουν σε στρωμα λατεξ 19 χρονων το οποιο δεν ειχε την παραμικρη γουβα. Το μονο που ειχε παθει είναι ότι είχε σκληρήνει λίγο με τον καιρο. Το ιδιο και το memory foam το οποιο δουλευει με τη θερμοκρασια του σωματος σου. Ειναι τοσο καλη η υποστηριξη που κανει που δεν καταλαβαινεις το διπλανο σου να γυρναει. Το μειονεκτημα του ειναι η τιμη του και γιαυτο βγαινει και σε υβριδικες εκδοσεις λατεξ με την ανω στρωση memory foam. Το κακο είναι οτι αυτό το στρώμα δε γυρναει οπως θα πρεπει να κανεις με καθε στρωμα.
- Για την υγιεινή κοιταξε να εχει βαμβακερο καλυμα και επενδυσε σε καποια βαμβακερα καλυματα στρωματος τα οποια θα αλλαζεις και θα πλενεις τακτικά.
- Θα σε συμβουλευα να αποφυγεις τα στρωματα με γεμισματα οπως κοκοφοινικα φυκια κλπ φυσικα υλικα. Το κοστος τους ειναι γελοιο και η διαφορα απο τα αλλα ανευ σημασιας.
- Η επιλογη του στρωματος θα πρεπει να γινει με ηρεμια και αφου δικιμασεις καθε στρωμα τουλαχιστον 20 λεπτα.

Η Νεοσετ πρωτον δεν υπαρχει πια και δευτερον αλλαξε προμηθευτη στρωματων περυσι ή προπερσυ. Παλια ήταν η Media strom

Εκεινο που χρειαζεσαι πανω απο ολα ειναι η συμβουλη ενος καλου ορθοπεδικου.
Αυτος και μονο ειναι ο καταλληλος να σου υποδειξει το σωστο στρωμα, αναλογως του προβληματος που σε ταλαιπωρει.

Εκεινο που χρειαζεσαι πανω απο ολα ειναι η συμβουλη ενος καλου ορθοπεδικου.
Αυτος και μονο ειναι ο καταλληλος να σου υποδειξει το σωστο στρωμα, αναλογως του προβληματος που σε ταλαιπωρει.

+1 οχι τοσο για να υποδειξει στρωμα αλλα για να εχεις μια εικονα τι γινεται με τη μεση σου και κυριως να προλάβεις καταστάσεις.

Καλησπέρα. Οποία σύμπτωση! Αυτές τις μέρες θα κλείσω στρώμα κι εγώ. Έκανα αρκετό ψάξιμο και συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα ανέφερε ο φίλος ο nsamar. Ότι και να δοκίμασα, είχαν λίγο - πολύ κοντινή αίσθηση, τουλάχιστον στο 5λεπτο που ξάπλωσα. Όχι ίδια, προς θεού, αλλά μόνο ένα έκανε την απίστευτη διαφορά που δεν το ήξερα σαν μάρκα παρ' όλο που το διέθετε αντιπρόσωπος γνωστής μάρκας. Την επόμενη εβδομάδα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα του κάνω άλλη μια δοκιμή και θα το κλείσω. Δεν θυμάμαι μάρκα. Αλλά το πως αγκάλιαζε κάθε σημείο του σώματος ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία.
Δεν ήταν με ελατήρια, ούτε με υπόστρωμα.
Θα έχω λεπτομέρειες σύντομα.
Τα σέβη και καλό ψάξιμο-bye-

Συμφωνώ σε μερικά από αυτά που λέει ο Νίκος (nsamar).
Ο διαχωρισμός Ανατομικο/Ορθοπεδικό: Οι στρωματάδες εννοούν με ανεξάρτητα ή συνδεδεμένα ελατήρια (Bonnel springs). Μακριά από τα Bonnel springs. Είναι φτηνά αλλά απαράδεκτα.
Εγώ με το memory foam δεν τα πάω καλά: Δεν μπορείς να γυρίσεις πλευρό το βράδυ.
Εγώ επέλεξα τόσο για το κύριο σπίτι όσο και για το εξοχικό (5 στρώματα σύνολο) μετά από εξαντλητικό ψάξιμο (μηχανικός είμαι) στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια (~480/μ2) και με ικανού πάχους στρώσεις Latex. Η επένδυση βαμβακερή με aloe vera.
Σε καμμιά περίπτωση κοκοφοίνικες και άλλα τέτοια γιατί απλά αυτά κάνουν τα ανεξάρτητα ελατήρια να μην είναι ανεξάρτητα.
Οι φίρμες (να μη λέμε ονόματα) πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Υπάρχει μια Ελληνική εταιρεία που κάνει κυρίως εξαγωγές και φτιάχνει σωστά στρώματα σε λογική τιμή.
Επίσης υπάρχει και μια έκθεση που έχει πάρα πολλά στρώματα διαφόρων εταιρειών (συμπεριλαμβανομένης και της εν λόγω) και μπορείς να τα δοκιμάσεις με την ησυχία σου.
Όταν πάω σπίτι το βράδυ, θα σου στείλω πμ.

Το βασικό: το στρώμα πρέπει να εξασκεί σχετικά ομοιόμορφη πίεση στο σώμα. Αυτό σημαίνει ότι όταν βουλιάζει στον π.χ. ώμο να εξακολουθεί να εφάπτεται στη μέση με επαρκή πίεση. Γι αυτό τα συνδεδεμένα ελατήρια είναι απαράδεκτα.

Καλησπέρα. Οποία σύμπτωση! Αυτές τις μέρες θα κλείσω στρώμα κι εγώ. Έκανα αρκετό ψάξιμο και συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα ανέφερε ο φίλος ο nsamar. Ότι και να δοκίμασα, είχαν λίγο - πολύ κοντινή αίσθηση, τουλάχιστον στο 5λεπτο που ξάπλωσα. Όχι ίδια, προς θεού, αλλά μόνο ένα έκανε την απίστευτη διαφορά που δεν το ήξερα σαν μάρκα παρ' όλο που το διέθετε αντιπρόσωπος γνωστής μάρκας. Την επόμενη εβδομάδα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα του κάνω άλλη μια δοκιμή και θα το κλείσω. Δεν θυμάμαι μάρκα. Αλλά το πως αγκάλιαζε κάθε σημείο του σώματος ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία.
Δεν ήταν με ελατήρια, ούτε με υπόστρωμα.
Θα έχω λεπτομέρειες σύντομα.
Τα σέβη και καλό ψάξιμο-bye-
Πιό καλά απ' όλα σε αγκαλιάζει το memory foam. Τέτοιο θα ήταν.
Αλλά σε αγκαλιάζει και ...δεν σε αφήνει :BDGBGDB55:
Άλλο πράγμα τα 5" και άλλο όλο το βράδυ.
Εγώ ακύρωσα την παραγγελία και πήγα σε ανεξάρτητα ελατήρια 3 ή 5 ζωνών διαφορετικής σκληρότητας + latex 3εκ. Μια χαρά κοιμάμαι.
Έχω και ένα στρώμα σκέτο latex αλλά το καλοκαίρι με ζεσταίνει...

Παιδια συμφωνω στα παραπανω για το memory foam ειναι λιγο υπουλο εαν εισαι τυπος που κινεισαι το βραδυ. Από την άλλη εχω τσακωθει με τα ελατήρια εδω και χρονια κυρίως γιατι κανουν το στρωμα ασηκωτο και χοντρό. Και ειναι δεδομένο οτι με τον καιρο θα "κατσουν" και οχι ομοιομορφα οπως ενα αφρωδες υλικο.
Προσωπικά εγώ αγόρασα κρεβάτι και στρώμα το Σεπτεμβρη και επέλεξα ένα μονοκόματο λατεξ. Η αιτία ηταν κυρίως οικονομικοι λόγοι, το βρήκα σε πολύ καλή τιμή σε μια έκθεση. Το τωρινό είναι Candia το προηγούμενο που είχα ήταν Media. Κανένα δε με ζεσταίνει βεβαια προσεχω το στρωμα να αεριζεται σωστα απο κατω.