Ανατριχιαστικά μυστήρια

BIOS, καλά... τρελή σύμπτωση τώρα...
το απόγευμα έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ στο Νασιοναλ Γκεωγραφικ ακριβώς για το βιβλίο του Βόνιτς. Μη μου πείς ότι το είδες και εσύ και το θυμήθηκες;;;;

Παρεμπιπτόντως να πω ότι τα ανεξήγητα φαινόμενα ανα τον πλανήτη, ufo, φαντάσματα και ότιδήποτε σχετικό, ήταν τα αγαπημένα μου βιβλία για διαβασμα μέχρι τα 15. Υπήρχε τότε το περιοδικό "Ανεξήγητο" θυμάμαι και ήμουν φανατικός αναγνώστης! Το θυμάται κανένας;

Ηλία χρόνια πολλα και απο εμένα.

Re: Απάντηση: Re: Ανατριχιαστικα μυστηρια

Τα τίναξε τα ταμεία ο μπαγάσας με 150 χρόνια σύνταξη! :flipout:

Οποιος βρει τα βότανα βρήκε και τον τροπο να διαλύσει και το σύστημα και να κάνει τον Λοβέρδο να αυτοκτονήσει.

Επι της ευκαιρίας θα ήθελα απο τους φανατικούς με το είδος συμφορουμιτες τη γνώμη τους για μια διφορουμενη προσωπικότητα και το έργο της. Τον Εριχ φον Νταινικεν.

Last edited:
Νομιζω οτι ο Νταινικεν κανει ενα βασικο λαθος.

Ξεκιναει με μια παραδοχη/υποθεση την οποια προτι δεν μπορει να αποδειχτει αυτος τη θεωρει ως αξιωμα και μεσω αυτης "αποδεικνυει" την υπολοιπη θεωρια του.

Νομιζω οτι ο Νταινικεν κανει ενα βασικο λαθος.

Ξεκιναει με μια παραδοχη/υποθεση την οποια προτι δεν μπορει να αποδειχτει αυτος τη θεωρει ως αξιωμα και μεσω αυτης "αποδεικνυει" την υπολοιπη θεωρια του.

Δεν νομίζω ότι θα το έλεγα ότι ξεκινάει με αυτη ως παραδοχή. Τη δέχεται ως πιο ικανή να ερμηνεύσει τα παράξενα της αρχαιότητας ( θες λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων όπως θα έλεγε ο ορθολογικος αναγνώστης) σε σχέση με όλες τις διαθέσιμες θεωρίες για τα παράξενα του κόσμου. Πάντως μικρός είχα διαβάσει όλα τα βιβλία του. Αν και κάτι δεν μου καθόταν καλα δεν αρνούμαι ότι ήταν γοητευτικό το ταξίδι σε αυτές τις θεωρίες οι οποίες ενέπνευσαν και στοιχεία σε ωραίες sic fi ταινίες.
Κανένας σοβαρός επιστήμονας δεν δέχεται τίποτε απο τις θεωρίες του αλλα δεν παύουν να είναι ωραίες και περνάς ωραίες διακοπές διαβάζοντας ένα βιβλίο του. Άλλωστε για να ξεφυγεις απο τη αβαστακτη πια πραγματικότητα είναι ένα καλο διαλλειμμα.

Βρε και εγω τον διαβαζα μικρος αλλα οι θεωριες του ειναι σαν τις παραδοχες που κανει και καθε θρησκεια, υποθετει οτι το αρχικο συμβαν ειναι δεδομενο και μετα αναπτυσει ολη τη θεωρια του.

Προτιμουσα καποια του Clarke βεβαια, π.χ. "Το μυστικο του Τριγωνου των Βερμουδων". Ηταν τοτε που οι εκδοσεις "Ωρορα" ηταν στα ντουζενια τους. Βιβλια τσεπης ωραιοτατα.

11954454231562228713liftarn_Ghost_with_bag_(black_and_white).svg.hi.png

BOOOOO....

Ήταν μυστήριο, μετά ήρθε το Lost και η απάντηση είναι

cork.jpg

Επι της ευκαιρίας θα ήθελα απο τους φανατικούς με το είδος συμφορουμιτες τη γνώμη τους για μια διφορουμενη προσωπικότητα και το έργο της. Τον Εριχ φον Νταινικεν.

Στην νεαρή και "επικίνδυνη" ηλικία, τα είχα αγοράσει όλα τα βιβλία του (άσπροι "δερματόδετοι" τόμοι για όποιον τα θυμάται) και τα είχα ξεσκονίσει... Ηταν φυσικά η βίβλος και το σημείο αναφοράς στις συζητήσεις για εξωγήινους :))
Aργότερα εγώ τουλάχιστον άρχισα να τον βλέπω πιό κριτικά και να τον αμφισβητώ. Ισως γιατί πίσω απο οτιδήποτε φαινόταν αφύσικο ή αταίριαστο, ο Νταίνικεν έβλεπε εξωγήινους, και μου φαινόταν υπερβολικός... Ισως γιατί ήταν τόσο τετριμμένος πιά - όπως ένα καταπληκτικό τραγούδι που το ακούμε όμως 20 φορές την ημέρα, σε μια εβδομάδα το έχουμε βαρεθεί... Ηταν πάντα όμως ο πατριάρχης και ο πρώτος διδάξας...

Α, είχαμε και τον Γιώργο Μπαλάνο στην Ελλάδα με το "Οι κόσμοι της φωτιάς" για όποιον θυμάται...

Last edited:
Ήταν μυστήριο, μετά ήρθε το Lost και η απάντηση είναι

cork.jpg

Κι όμως ακόμα ψάχνουν στο oak island... έχει πέσει πολύ χρήμα εκεί :)

Απάντηση: Re: Ανατριχιαστικά μυστήρια

Γιατί πάγωσε το thread παιδιά; Eιναι ιδιαίτερο και χρήσιμο για αρκετούς θέλω να πιστεύω.

Άντε να το ξεπαγώσουμε τότε :D

Στην περιοχή του ανατολικού Πηλίου, πηγαίνοντας στον παραλιακό δρόμο Αγριάς - Λεχώνια υπάρχει ένα ερειπωμένο, εγκατελειμμένο σπίτι.
Το σπίτι με μια ανακατασκευή γίνεται ένα πολύ ωραίο εξοχικό με οικόπεδο, όπως και η περιοχή είναι όμορφη γιατί συνδιάζει βουνό και θάλασσα.
Πολλοί θέλησαν να το αποκτήσουν αλλά δε τα κατάφεραν. Συμφουρίτες από τον τόπο θα το γνωρίζουν όπως και τις ιστορίες που λέγοντε και γράφοντε για αυτό...

http://strangehellas.blogspot.gr/2011/01/blog-post_1199.html

Attachments

• οοοοοο.jpg
    οοοοοο.jpg
    73.4 KB · Views: 102