Αναβάθμιση?

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

hunter

Moderator
Staff member
9 December 2006
883
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα! Λοιπόν ψάχνομαι για μια σχετικα οικονομική αναβάθμιση στο ηχοσυστημά μου και χρειαζομαι την βοήθεια σας. Λεφτά για sacd και cd κάθε τρεις και λίγο δεν υπάρχουν οπότε κοιτάμε στο να παίζουμε μουσική απο laptop σε οσο το δυνατόν υψηλή ποιότητα. Τι μπορώ να κάνω? πως θα γίνει? Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με computer audio.

Σύστημα

Ηχεία: Jamo Concert 11 (ή d870)
Ενισχυτής: Marantz PM-11S1
Cd player: Marantz SA7001

Ευχαριστώ!

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Ένα ντακ και ανοίγεις διάπλατα την πόρτα του ca.
Πραγματικά απλό.

Στο φόρουμ θα βρείς και νήματα με πληρέστατους οδηγούς για software αλλά και προτεινόμενα settings στο PC σου για bitperfect αναπαραγωγή και... καλές απολαύσεις.

Τί ποσό σκέφθεσαι να δαπανήσεις;

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,726
Αθήνα
Φίλε μου νομίζω πως πρώτα πρέπει να ρίξεις ενα σχετικό διάβασμα στην εν λόγω κατηγορία κ επειτα να δεις πιο συγκεκριμένα που θες να κινηθείς... το σιγουρο ειναι πως για ηχο απο το λαπτοπ θα χρειαστεις εναν καλό dac (οσο αντέχουν τα οικονομικά σου) κ απο κει κ πέρα κ το αντιστοιχο πρόγραμμα στο λαπτοπ... πολύ καλό και δωρεάν ειναι το foobar το οποια με ενα εύκολο σεταρισμα σε σχέση με τον dac σου παιζει πολύ καλα!

Καλό διάβασμα -bye-

hunter

Moderator
Staff member
9 December 2006
883
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: Αναβάθμιση?

Ένα ντακ και ανοίγεις διάπλατα την πόρτα του ca.
Πραγματικά απλό.

Στο φόρουμ θα βρείς και νήματα με πληρέστατους οδηγούς για software αλλά και προτεινόμενα settings στο PC σου για bitperfect αναπαραγωγή και... καλές απολαύσεις.

Τί ποσό σκέφθεσαι να δαπανήσεις;

300 ευρώ κάτι οικονομικό δηλαδή. Αξίζει να δώσω αυτα τα λεφτά? έχει νόημα?

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,157
Μια χαρά είναι 300 ευρώ... παίρνεις κάτι σαν το rdac της arcam ή αντίστοιχο ... και βέβαια έχει και παραέχει νόημα ... ιδιαίτερα σήμερα που μπορείς να έχεις πρόσβαση σε άπειρη μουσική, σε συνήθη ή και υπερυψηλή ανάλυση ... αν μπορείς χωροταξικά να παντρέψεις το σύστημα σου (που είναι πολύ καλό) με το πισι ή το λαπ και το ντακάκι σου που θα τροφοδοτεί τον 11αρη θα είσαι μια χαρά... και μετά δεν υπάρχει πισωγύρισμα ... ρώτα και μένα που έχω 4-5.000 φυσικούς δίσκους και ένα καλό σύστημα σε δικό του χώρο, αλλά όλη μέρα ακούω στο λαπτοπ σύστημα μου στο γραφείο...

hunter

Moderator
Staff member
9 December 2006
883
Θεσσαλονίκη
Μου άρεσε της arcam.Τώρα το θέμα είναι σε ποιό θα καταλήξω? μάλλον υπάρχουν αρκετές επιλόγες απο ότι βλέπω. Με laptop θα το συνδέσω ένα vaio με i5 επεξεργαστή και 4gb ram. Είναι υπεραρκετό θέλω να πιστεύω δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα. Σωστά? Είναι απίστευτα δελεαστικό να έχεις πρόσβαση σε άπειρη μουσική.

hunter

Moderator
Staff member
9 December 2006
883
Θεσσαλονίκη

μια χαρα το λαπτοπι.. εχω την εντυπωση πως το rdac δεν ειναι ασυγχρονο!

Βόηθησε με λίγο με το ασύγχρονο.τι σημαίνει? εμέις θέλουμε να είναι ασυγχρονο?

hunter

Moderator
Staff member
9 December 2006
883
Θεσσαλονίκη
Το Teac UD-H01 πως σας φαίνεται? ή το Musical Fidelity M1 DAC? χαμός γίνεται καθε λεπτό ανακαλύπτω και απο ένα. Είναι λίγο παραπάνω απο τα 300euro που θέλω αλλα αν έχουν αρκετή διαφορά μπορεί να κάνω την υπέρβαση.

Last edited:

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,726
Αθήνα
Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση?

Βόηθησε με λίγο με το ασύγχρονο.τι σημαίνει? εμέις θέλουμε να είναι ασυγχρονο?
ναι θέλουμε... εμ δε μελέτάς.. δε μελετάς!!! :grandpa:

hunter

Moderator
Staff member
9 December 2006
883
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση?

ναι θέλουμε... εμ δε μελέτάς.. δε μελετάς!!! :grandpa:

Μου βγήκαν τα μάτια στο google με αυτες τις ασύγχρονες συνδέσεις. Δεν αναφέρει για το Arcam αν το υποστήρίζει ή όχι. Ποιο dac απο όλα αυτα ματσάρει καλύτερα στο ηχοσυστημά μου? θα ήθέλα το dac να έχει xlr εξόδους να τις χαρώ για πρώτη φορά στην ζωή μου.χαχα

hunter

Moderator
Staff member
9 December 2006
883
Θεσσαλονίκη
Μπορώ να χρησιμοποιήσω τo Marantz SA7001 σαν transport? Θα βοηθήσει? εντάξει έχω χαθεί με τόσες πληροφορίες σε 2 ώρες. Ποια είναι η καλύτερη λύση που μπορώ να έχω στα λεφτα 300-400 max. και τον εξοπλισμο που έχω?

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,726
Αθήνα
Re: Απάντηση: Αναβάθμιση?

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τo Marantz SA7001 σαν transport? Θα βοηθήσει? εντάξει έχω χαθεί με τόσες πληροφορίες σε 2 ώρες. Ποια είναι η καλύτερη λύση που μπορώ να έχω στα λεφτα 300-400 max. και τον εξοπλισμο που έχω?
1) ναι αν ο dac που θα επιλέξεις έχει και spdif εισιδο. Οι περισσότεροι έχουν...
2) αυτη την ερωτηση δεν θα σου την απαντήσει κανεις δυστυχως ..ουτε μπορει, ουτε πρεπει imo... απλά μπορουμε να σου κανουμε καποιες προτασεις τις οποιες θα αξιολογησεις κ αφου ακουσεις τα μηχανακια που σε ενδιαφέρουν να επιλέξεις!!!
Το teac ας πουμε το εχει ο φιλος Gojakla και δηλώνει πολύ ικανοποιημένος... απο κει κ πέρα υπάρχουν και κάποια audio interfaces η emu0404 πχ που πολλοι απο εδω λένε πως παιζει πολύ καλά...

hunter

Moderator
Staff member
9 December 2006
883
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναβάθμιση?

1) ναι αν ο dac που θα επιλέξεις έχει και spdif εισιδο. Οι περισσότεροι έχουν...
2) αυτη την ερωτηση δεν θα σου την απαντήσει κανεις δυστυχως ..ουτε μπορει, ουτε πρεπει imo... απλά μπορουμε να σου κανουμε καποιες προτασεις τις οποιες θα αξιολογησεις κ αφου ακουσεις τα μηχανακια που σε ενδιαφέρουν να επιλέξεις!!!
Το teac ας πουμε το εχει ο φιλος Gojakla και δηλώνει πολύ ικανοποιημένος... απο κει κ πέρα υπάρχουν και κάποια audio interfaces η emu0404 πχ που πολλοι απο εδω λένε πως παιζει πολύ καλά...

Θεωρείται καλύτερο να εχουμε ως transport το cd player?
Πως θα γίνει ακριβώς η συνδεσμολογία?

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Το Teac εμένα προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ.
Αρκετά αναλυτικό, όχι όσο το ODac, ασύγχρονη USB, υψηλές αναλύσεις και καλαίσθητο.

Για τα χρήματα που ζητάει το θεωρώ παραπάνω από τίμιο.
Από την άλλη έχοντας ΚΑΙ ODac... αν έπρεπε αύριο να πάρω dac, μάλλον θα το ξανάπαιρνα.
Δεν το έχω ακούσει (ακόμα) με το εξωτ. τροφοδοτικό αλλά οι φήμες λένε πως απογειώνεται... οπότε μάλλον μιλάμε για άρχοντα του value for money.

Τα σέβη μου...

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,726
Αθήνα
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναβάθμιση?

Θεωρείται καλύτερο να εχουμε ως transport το cd player?
Πως θα γίνει ακριβώς η συνδεσμολογία?
αναλογως το player κ τον dac
σε γενικές γραμμες κ σε ιδια κατηγορία τιμής το ιδιο υλικο παιζει καλυτερα απο τον υπολογιστή (σωστα σεταρισμένο) στο dac, σε σχεση με το player... αλλά αν θε αν χρησιμοποιεις κ δισκάκια σου που δεν εχεις ριπαρει ενα player το θες... τωρα αν προτιμας να το στελνεις στον dac ή οχι θα δοκιμασεςι και θα επιλέξεις τι σου αρεσει... νομιζω πως πρέπει να επιλέξεις dac σε σχεση με το comp. audio πρώτα κ μετά για την χρήση του με transport...
η συνδεση με το transport γινεται με ομοαξονικό καλωδιο ή οπτικη ινα η (οποια ομως δεν παιζει τοσο καλα)

hunter

Moderator
Staff member
9 December 2006
883
Θεσσαλονίκη

Το Teac εμένα προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ.
Αρκετά αναλυτικό, όχι όσο το ODac, ασύγχρονη USB, υψηλές αναλύσεις και καλαίσθητο.

Για τα χρήματα που ζητάει το θεωρώ παραπάνω από τίμιο.
Από την άλλη έχοντας ΚΑΙ ODac... αν έπρεπε αύριο να πάρω dac, μάλλον θα το ξανάπαιρνα.
Δεν το έχω ακούσει (ακόμα) με το εξωτ. τροφοδοτικό αλλά οι φήμες λένε πως απογειώνεται... οπότε μάλλον μιλάμε για άρχοντα του value for money.

Τα σέβη μου...

Εννοείς θα ξανα έπαιρνες το teac?

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,726
Αθήνα
ΟΚ το odac τα σπάει για τα λεφτά του ειδικά με την εξωτερική τροφοδοσια -ή μάλλον οπως εχει πει ο Χρήστος μονο με την τροφοδοσια, γιατι χωρις ειναι καπως σκληρο.
Ομως δεν ειναι ασυγχρονο, και επίσης εχει φτιαχτει για φορητη χρήση (μονο usb in τπτ αλλο). Απο την στιγμή που ο hunter θελει dac για το σπιτι νομιζω πως πρέπει να πάει σε ενα μηχανημα τυπου teac πχ.
Δεν πάω να το μειωσω σε καμια περιπτωση. Άλλωστε σημερα το ακουγαμε στο συστημα μου κ επαιζε με εξωτ. τροφοδοσια πάρα πολύ καλα!!!!! Απλά ο φιλος ψαχνει κάτι διαφορετικό...

hunter

Moderator
Staff member
9 December 2006
883
Θεσσαλονίκη
Ωραία. Οπότε κρατάμε το TEAC. Τι άλλο να κοιτάξω? Να δώ που θα τα βρώ και αν στην Θεσσαλονίκη. Με βλέπω να πηγαίνω για γουρούνι στο σακί.