αναξιόπιστοι πελάτες eshop

Η αντικαταβολή πρέπει να υπάρχει σαν επιλογή γιατί παρέχει ασφάλεια στον καταναλωτή στην περίπτωση εκείνη όπου ο πωλητής θα πάρει τα χρήματα από την πιστωτική/την κατάθεση/το paypal και είτε από δόλο είτε για άλλους λόγους-πχ αδυναμία του προμηθευτή του eshop να παρέχει εμπόρευμα-θα καθυστερήσει να στείλει το προιόν ή δεν θα το στείλει καθόλου.
Πριν 3 μήνες έκανα αγορά από πολύ μεγάλο eshop-ευτυχώς με αντικαταβολή-και ακόμα περιμένω το προιόν.
Αν το είχα ήδη πληρώσει;
Στέργιο αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά που έχετε eshop,ο μοναδικός τρόπος να δελεάσεις με επιτυχία τον καταναλωτή να προτιμήσει πιστωτική/κατάθεση/paypal από την αντικαταβολή,είναι η επιπλέον έκπτωση αν αγοράσει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Υ.Γ.
Στράτο,η αντικαταβολή ΦΥΣΙΚΑ και δεν είναι μόνο Ελληνικό προνόμιο.
Ένα από τα μεγαλύτερα Ευρωπαικά eshop,το yoox-φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά ακόμα-στέλνει με αντικαταβολή στην Ελλάδα(ρούχα,παπούτσια κτλ) και πολλές φορές μάλιστα με δωρεάν τα ταχυδρομικά.

Σωκράτη αυτό που λες ίσως σε κάποια είδη να γίνεται, όχι όμως στα δικά μου είδη.
Το ποσοστό κέρδους μου είναι πολύ μικρό, πολλές φορές...μονοψήφιο και φαντάσου ότι οι παραγγελίες που παίρνω κυμαίνονται από 20 - 70 .
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την επιβάρυνση που έχω από την τράπεζα όταν πληρώνει ο πελάτης με πιστωτική (περίπου 2%) καταλαβαίνεις ότι συνιστά....mission impossible!

Μια λύση είναι η επιβάρυνση της αντικαταβολής με πχ 1 ευρώ παραπάνω, ώστε αφενός να μειωθούν όσοι την προτιμούν και αφετέρου να μειώνεις την χασούρα από αυτούς που δεν παραλαμβάνουν.
Πάντως κι εγώ συμφωνώ, το ελληνικό ηλεκτρονικό εμπόριο δεν είναι amazon για να μην προτιμήσω την αντικαταβολή. Συνήθως είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις, χωρίς αξιοπιστία που μπορούν να χαθούν σε μία νύχτα. Επομένως, λεφτά μπροστά δεν δίνω.

Λες ότι αν πληρώσεις με κάρτα και φαλιρίσει η εταιρία, θα χάσεις χρήματα; Νομίζω δεν ισχύει, αν δεν ολοκληρωθεί η συναλλαγή σε καλύπτει η τράπεζα.
Επίσης η αντικαταβολή δεν έχει πάντα επιπλέον κόστος; Κάπου 2-3 ευρώ;

Όχι, εξαρτάται από το κατάστημα. Κάποια δεν χρεώνουν κόστος αντικαταβολής, κι άλλα ναι.

Η αντικαταβολή έχει ούτως ή άλλως κόστος 2 ευρώ.

Κάποιοι πελάτες που έχουν e-banking προτιμούν κατάθεση σε τράπεζα του ποσού και αποστολή ελεύθερα.

Το ελληνικό εμπόριο έχει τις μαύρες του (και το e-commerce φυσικά) οπότε δικαιολογημένα όλα αυτά, και μάλιστα σε μια χώρα που οι ηλεκτρονικές αγορές πριν λίγα χρόνια ήταν...άγνωστη λέξη.

Δεν είναι δικαιολογημένο όμως με τίποτα να παραγγέλνεις κάτι και να μη παραλαμβάνεις.

Στην τελευταία περίπτωση (αφορμή για μένα να ξεκινήσω αυτό το θρεντ) το τελικό μου κόστος ήταν 10 ευρώ.

Ίσως να μη φαίνεται σοβαρό ποσό, αλλά αν ολοκληρώνονταν η συναλλαγή σωστά το κέρδος μου θα ήταν 5 ευρώ.

Οπότε καταλαβαίνετε το ηθικό μέγεθος της χασούρας...

Προσωπικά πάντως προτιμώ τα μαγαζιά που δίνουν δυνατότητα πληρωμής με αντικαταβολή, και μετά με paypal. Παραλαμβάνω παραγγελία, πληρώνω. Το paypal εξασφαλίζει επίσης σε περιπτώσεις μεγάλης καθυστέρησης στις αποστολές. Όσα μαγαζιά έχουν επιλογή πληρωμής μόνο μέσω τραπεζικής κατάθεσης, τα αποφεύγω τελείως. Άλλη δουλειά δεν είχαμε να τρέχουμε κάθε λίγο στις τράπεζες, και για τέτοιους λόγους...

Σε περιπτωση που ο πωλητης δεν καλυψει την υποχρεωση να αποστειλει το προιον, η ταπεζα/πιστωτικη αποζημιώνει τον αγοραστη οπως στο εξωτερικο?

Απάντηση: Re: αναξιόπιστοι πελάτες eshop

Σε περιπτωση που ο πωλητης δεν καλυψει την υποχρεωση να αποστειλει το προιον, η ταπεζα/πιστωτικη αποζημιώνει τον αγοραστη οπως στο εξωτερικο?

Αυτό που μου συνέβη εμένα σαν πελάτης eshop ήταν το εξής: ακολούθησα κανονικά την παραγγελία του προϊόντος αλλά στη διαδικασία της πληρωμής το σύστημα κόλλησε.
Δεν έδωσα σημασία και δεν προσπάθησα να επαναλάβω τη διαδικασία. Στον επόμενο λογαριασμό είδα ότι υπήρχε η χρέωση. Εγώ όμως δε μπορούσα να βρω το site από το οποίο έκανα την προσπάθεια να το αγοράσω.
Μίλησα με την τράπεζα και τους εξήγησα την κατάσταση, σε λίγες μέρες τακτοποιήθηκε το ζήτημα μου.

Ως ιδιοκτήτης eshop για να μπορέσω να ενσωματώσω τρόπο πληρωμής με πιστωτική κάρτα κυριολεκτικά...ίδρωσα. Πάνω από 5 φορές απαίτησε το τμήμα της τράπεζας αλλαγές στο σαητ για να μου δώσουν το οκ.

Όπως υπάρχει τρόπος αξιολόγησης μαγαζιών από τους πελάτες έτσι θα έπρεπε να υπάρχει και μια κρυφή βάση δεδομένων για αναξιόπιστους πελάτες.

Μιλώντας με την κοπέλα στην υπηρεσία courier των ΕΛΤΑ μου είπε ότι είμαι τυχερός και ότι δεν μου έχει συμβεί πολλές φορές σε σχέση με άλλους και ότι υπάρχουν πελάτες οι οποίοι το έχουν για σύστημα να μη παραλαμβάνουν ή να παραλαμβάνουν επιλεκτικά κάποια πακέτα από όσα έχουν παραγγείλει.
Κάποιος παρήγγειλε μπιζνες-κάρτες με τη φίρμα του, ήρθαν, ειδοποιήθηκε, έμεινε το πακέτο 20 μέρες, γύρισε πίσω στον αποστολέα, μετά ξαναπήρε τηλέφωνο και τους είπε να τις ξαναστείλουνε και μαντέψτε: δεν τις πήρε τελικά!!!!

Στεργιο μεσα σε ολα αυτα βαλε και την ευθηνη των κουριερ. Προσωπικα πολες φορες, παραγκελνω κατι για το μαγαζι, το θελω αυριο το πολυ μεθαυριο. Οταν μου το φερει 3 μερες μετα, η οταν απλα κανουν ενα τηλ στις 14:30 και ασχετως αμα απαντησω η οχι εκεινοι θεωρουν οτι ενημερωθηκε ο πελατης, ασχετως με το αν εγω δε ξερω τιποτα, τοτε αν ειναι κατι που δε το καιγομαι ναι θα το στειλω πισω 50%. Ξερω κουριερ που επιτηδες το κανουν αυτο για να εισπρατουν τα μεταφορικα και για το πηγαινε κ το ελα. Ειδικα αν ειναι κανα ογκωδες δεμα.

Απάντηση: Re: αναξιόπιστοι πελάτες eshop

Στεργιο μεσα σε ολα αυτα βαλε και την ευθηνη των κουριερ. Προσωπικα πολες φορες, παραγκελνω κατι για το μαγαζι, το θελω αυριο το πολυ μεθαυριο. Οταν μου το φερει 3 μερες μετα, η οταν απλα κανουν ενα τηλ στις 14:30 και ασχετως αμα απαντησω η οχι εκεινοι θεωρουν οτι ενημερωθηκε ο πελατης, ασχετως με το αν εγω δε ξερω τιποτα, τοτε αν ειναι κατι που δε το καιγομαι ναι θα το στειλω πισω 50%. Ξερω κουριερ που επιτηδες το κανουν αυτο για να εισπρατουν τα μεταφορικα και για το πηγαινε κ το ελα. Ειδικα αν ειναι κανα ογκωδες δεμα.

καλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα! Δε μου έχει συμβεί ποτέ, εκτός απο μια φορά με τη Γενική Ταχυδρομική όπου ο τοπικός συνεργάτης είχε πάρει τα χρήματα από τον πελάτη μου τη Δευτέρα αλλά το δήλωσε την...Πέμπτη (για να τα κρατήσει στο παντελόνι μερικές μέρες ίσως για κάλυψη αναγκών), με αποτέλεσμα αντί να τα πάρω εγώ σε 3 μέρες τα πήρα σε 7. Μίλησα με τον πελάτη μου, μου το είπε και έτσι...ανακαλύφθηκε το κακό!

Με Γενική Ταχυδρομική και ΕΛΤΑ πορτα-πορτα που δουλεύω αν υπάρξει πρόβλημα παράδοσης στον πελάτη εκτός από την ηλεκτρονική πληροφόρηση με τον αριθμό αποστολής με παίρνουν και τηλέφωνο.

Γενική; Έχω ζητήσει παράδοση Σάββατο, δεν με παίρνουν τηλέφωνο καθόλου, πάω από την αποθήκη στις 2, και μου λένε ότι έχει πάει σε άλλο υποκατάστημα διανομής που έχει κλείσει από τις 1μιση... Πάλι καλά που είναι φτηνότερη από ACS και Speedex.

Κάποιος μου είπε πως έχει διαφορετικό κόστος αν το δέμα έρθει στο σπίτι από το να σε πάρουν τηλέφωνο για να το παραλάβεις.