Η αντικαταβολή πρέπει να υπάρχει σαν επιλογή γιατί παρέχει ασφάλεια στον καταναλωτή στην περίπτωση εκείνη όπου ο πωλητής θα πάρει τα χρήματα από την πιστωτική/την κατάθεση/το paypal και είτε από δόλο είτε για άλλους λόγους-πχ αδυναμία του προμηθευτή του eshop να παρέχει εμπόρευμα-θα καθυστερήσει να στείλει το προιόν ή δεν θα το στείλει καθόλου.
Πριν 3 μήνες έκανα αγορά από πολύ μεγάλο eshop-ευτυχώς με αντικαταβολή-και ακόμα περιμένω το προιόν.
Αν το είχα ήδη πληρώσει;
Στέργιο αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά που έχετε eshop,ο μοναδικός τρόπος να δελεάσεις με επιτυχία τον καταναλωτή να προτιμήσει πιστωτική/κατάθεση/paypal από την αντικαταβολή,είναι η επιπλέον έκπτωση αν αγοράσει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.
Υ.Γ.
Στράτο,η αντικαταβολή ΦΥΣΙΚΑ και δεν είναι μόνο Ελληνικό προνόμιο.
Ένα από τα μεγαλύτερα Ευρωπαικά eshop,το yoox-φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά ακόμα-στέλνει με αντικαταβολή στην Ελλάδα(ρούχα,παπούτσια κτλ) και πολλές φορές μάλιστα με δωρεάν τα ταχυδρομικά.
Σωκράτη αυτό που λες ίσως σε κάποια είδη να γίνεται, όχι όμως στα δικά μου είδη.
Το ποσοστό κέρδους μου είναι πολύ μικρό, πολλές φορές...μονοψήφιο και φαντάσου ότι οι παραγγελίες που παίρνω κυμαίνονται από 20 - 70 .
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την επιβάρυνση που έχω από την τράπεζα όταν πληρώνει ο πελάτης με πιστωτική (περίπου 2%) καταλαβαίνεις ότι συνιστά....mission impossible!