Αναξιόπιστος υδραυλικός

quevedo

AVClub Addicted Member
4 May 2010
1,969
επαρχια
Ξεκινώ το παρόν θέμα για να επιστήσω την προσοχή στις συναλλαγές με μαστόρους κάθε ειδικότητας, μετά το περιστατικό που μου συνέβη.

Η υπόθεσή μου έχει ως εξής: Νοέμβριο του 2011 συμφώνησα με έναν υδραυλικό το ποσό των 700 (380 τα υλικά και 320 η εργασία) για να τοποθετήσει ηλιακό θερμοσίφωνα (τον οποίο είχα ήδη αγοράσει).

Έδωσα 300 προκαταβολή για να αγοράσει τα υλικά ό μάστορας και από αφέλειά μου, δεν τον ήξερα και τόσο καλά, όταν με ρώτησε σε ποιανού το όνομα να κοπεί το τιμολόγιο αγοράς υλικών είπα στο δικό μου, ο άνθρωπος αυτός μου ζήτησε κι άλλα χρήματα για να πληρώσει τα υλικά όπως μου είπε. Του έδωσα 100 επιπλέον. Αφού τοποθέτησε το θερμοσίφωνα και ολοκλήρωσε τις εργασίες του εξόφλησα το υπόλοιπο ποσό και πήρα και απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Επειδή σήμερα 19-6-2012 χρειάστηκε να αγοράσω από το κατάστημα από όπου αγόρασε τα υλικά (μένω σε μικρή επαρχιακή πόλη) όταν πήγα εκεί πληροφορήθηκα ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει εξοφλήσει τα τιμολόγια που επι πιστώσει κόπηκαν στο όνομά μου εδώ και τόσους μήνες με αποτέλεσμα να φαίνομαι χρεωμένος εγώ. Η κυρία που είναι υπεύθυνη του καταστήματος όταν μου τα είπε αυτά ντράπηκα κι ένιωσα πολύ άσχημα. Μίλησα με τον εν λόγω κύριο τηλεφωνικά και μου υποσχέθηκε ότι θα πάει να εξοφλήσει. Επειδή όμως δεν πιστεύω ότι θα κάνει κάτι τέτοιο, είμαι σε δύσκολή θέση γιατί έχω εκτεθεί χωρίς να φταίω άμεσα. Τι να πω γι' αυτόν πού έγινε ρεζίλι για 400 ?

Προσοχή λοιπόν και να επιμένετε τα υλικά να τα αγοράζετε εσείς με δικά σας έξοδα και τιμολόγιο αγοράς στο όνομά σας και να πληρώνετε στους μαστόρους μόνο την αμοιβή της εργασίας τους.

Τα στοιχεία του υδραυλικού, του καταστήματος και τα παραστατικά στη διάθεσή σας με π.μ.

Σιγουρα τον γνωριζει ο μαγαζατορας τον υδραυλικο (στην επαρχια ενας γνωριζει τι αφαγε ο αλλος)και σιγουρα φερει ευθυνη,γιατι εξεδωσε τιμολογιο σε τριτο χωρις τη συγκαταθεση του quevedo.

και να συμπληρώσω, απο προσωπική εμπειρία... Πάντα να ζητάτε τελικό ποσό πληρωμής ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΠΑ, ειδικά αν θέλετε χαρτί για ΙΚΑ κλπ..
Οταν εφτιαχνα το σπίτι στα Αβδηρα, είπα του υδραυλικού οτι θα χρειαστώ απόδειξη για το ΙΚΑ και μου είπε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα. Τί θα μου κοστίσει? Τόσα... Οταν τελείωσε η δουλειά και ήρθε η ώρα της πληρωμής μου είπε οτι το ποσό που συμφωνήσαμε είναι χωρίς φπα κι αν θέλω απόδειξη, πρέπει να του πληρώσω τον φπα...
Εγινε φυσικά το σώσε... Σκέφτηκα να μη τον πληρώσω ακόμα, αλλά τότε δεν θα μπορούσε να μπει άλλος υδραυλικός σε δουλειά που έχει αναλάβει άλλος. Πήγα στο σωματείο υδραυλικών Ξάνθης κι εκεί διαπίστωσα οτι τελικά ο τύπος δεν ήταν μέλος του σωματείου. Τελικά του είπα ότι ή μου δίνει απόδειξη, ή χρήμα δεν πέφτει. Σε μια εβδομάδα μου έφερε απόδειξη (με όνομα άλλου υδραυλικού) και στο ποσόν που είχαμε εξαρχής συμφωνήσει...

Η υπόθεσή μου έχει ως εξής: Νοέμβριο του 2011 συμφώνησα με έναν υδραυλικό το ποσό των 700 (380 τα υλικά και 320 η εργασία) για να τοποθετήσει ηλιακό θερμοσίφωνα (τον οποίο είχα ήδη αγοράσει).

Τι υλικά ήταν αυτά που χρειαζότανε και κόστιζαν 380 ευρώ ? Γιατί 320 ευρώ η εργασία ? Αφού το ίδιο το εργοστάσιο που κατασκευάζει τους ηλιακούς με 100 ευρώ σου κάνει και την τοποθέτηση.

Ενα αλλο που μπορει να κανει ο φιλος ειναι να πεισει τον μαγαζατορα να μπει αυτος στη διαδικασια της απαιτησης της αποπληρωμης απο τον υδραυλικο αφου η δοσοληψια εγινε μεταξυ τους.Να μην ντραπης να διεκδικησεις το δικιο σου!!!Αλλωστε το τιμολογιο αποκλειεται να εχει την υπογραφη σου.πιεσε λοιπον τον μαγαζατορα και μη στο παιζουν κοκκινοσκουφιτσες με ζαρτιερες,αν δεν πιεσεις τα εχασες τα χρηματα

Τα παραστατικά δεν έχουν πάνω υπογραφές.
Εγώ δε θα δεχτώ τη χρέωση γιατί το μαγαζί φταίει στο εξής: Έπρεπε να με ενημερώσει ότι εφόσον θα κοπεί το τιμολόγιο στο όνομά μου θα πρέπει εγώ να το εξοφλήσω και κανείς άλλος.
Κι απορώ που δεν κυνήγησε τον μάστορα τόσο καιρό να τον εξοφλήσει.

Τι υλικά ήταν αυτά που χρειαζότανε και κόστιζαν 380 ευρώ ? Γιατί 320 ευρώ η εργασία ? Αφού το ίδιο το εργοστάσιο που κατασκευάζει τους ηλιακούς με 100 ευρώ σου κάνει και την τοποθέτηση.

Ο ηλιακός τοποθετήθηκε σε κεραμοσκεπή και οι σωληνώσεις ήταν αρκετές και οι διακλαδώσεις των επίσης. Αυτό με το εργοστάσιο πρώτη φορά το ακούω. Εδώ είναι επαρχία και δεν νομίζω να έρχονταν από το εργοστάσιο, που δεν ξέρω καν που είναι, να μου τον τοποθετήσουν.

Last edited:
Παραστατικο χωρις την υπογραφη σου δεν ισχυει (εκτος απο τα " καλη τη πιστη" ) . Αν ηταν ετσι κοβω και εγω ενα παραστατικο επι πιστωσει οτι μου χρωστας τον θερμοσιφωνα... :p

Ξεκινώ το παρόν θέμα για να επιστήσω την προσοχή στις συναλλαγές με μαστόρους κάθε ειδικότητας, μετά το περιστατικό που μου συνέβη.

Έδωσα 300 προκαταβολή για να αγοράσει τα υλικά ό μάστορας και από αφέλειά μου, δεν τον ήξερα και τόσο καλά, όταν με ρώτησε σε ποιανού το όνομα να κοπεί το τιμολόγιο αγοράς υλικών είπα στο δικό μου, ο άνθρωπος αυτός μου ζήτησε κι άλλα χρήματα για να πληρώσει τα υλικά όπως μου είπε. Του έδωσα 100 επιπλέον. Αφού τοποθέτησε το θερμοσίφωνα και ολοκλήρωσε τις εργασίες του εξόφλησα το υπόλοιπο ποσό και πήρα και απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Επειδή σήμερα 19-6-2012 χρειάστηκε να αγοράσω από το κατάστημα από όπου αγόρασε τα υλικά (μένω σε μικρή επαρχιακή πόλη) όταν πήγα εκεί πληροφορήθηκα ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει εξοφλήσει τα τιμολόγια που επι πιστώσει κόπηκαν στο όνομά μου εδώ και τόσους μήνες με αποτέλεσμα να φαίνομαι χρεωμένος εγώ. Η κυρία που είναι υπεύθυνη του καταστήματος όταν μου τα είπε αυτά ντράπηκα κι ένιωσα πολύ άσχημα. Μίλησα με τον εν λόγω κύριο τηλεφωνικά και μου υποσχέθηκε ότι θα πάει να εξοφλήσει. Επειδή όμως δεν πιστεύω ότι θα κάνει κάτι τέτοιο, είμαι σε δύσκολή θέση γιατί έχω εκτεθεί χωρίς να φταίω άμεσα. Τι να πω γι' αυτόν πού έγινε ρεζίλι για 400 ?

Προσοχή λοιπόν και να επιμένετε τα υλικά να τα αγοράζετε εσείς με δικά σας έξοδα και τιμολόγιο αγοράς στο όνομά σας και να πληρώνετε στους μαστόρους μόνο την αμοιβή της εργασίας τους.

Τα στοιχεία του υδραυλικού, του καταστήματος και τα παραστατικά στη διάθεσή σας με π.μ.

Αρχηγέ μου μικρό το κακό.
Που να δεις τι γινότανε από εργολάβους στην Σαλαμίνα την εποχή της φούσκας , που πληρώνανε
οι αφελείς (με την καλή έννοια)τον εργολάβο για τα μπετά και να δεις τιμολόγια ανεξόφλητα μετά από μερικούς μήνες από 50-100 χιλιάρικα....
Τι να πει κανείς. Μετά φταίνε οι ξένοι και τα μνημόνια.
Εμένα προσωπικά μου χρωστάνε ακόμα αποδείξεις από το 2009 πάνω από 30-40 χιλιάρικα γιατί έχω μάθει
να δουλεύω καλή τη πίστη. Τελείωνε ο αλουμινάς την δουλειά ,πάρτα μεγάλε, στην παλάμη. Όταν ζήτησα απόδειξη:
είσαι καλά ρε φίλε?και άλλες τέτοιες χαριτωμένες απαντήσεις.
Ο υδραυλικός? χτίστες, σοβατζίδες όλοι τα ίδια.
Τέσπα, όταν θα βάλουν μπόνους αφορολόγητου στη δήλωση και πλήρη διασφάλιση της ανωνυμίας
πριμοδοτώντας καταγγελίες θα κλάψουνε μανούλες.
Που θα πάει θα ισιώσουμε κάποια στιγμή...

Απάντηση: Re: Αναξιόπιστος υδραυλικός

Αρχηγέ μου μικρό το κακό.
Που να δεις τι γινότανε από εργολάβους στην Σαλαμίνα την εποχή της φούσκας , που πληρώνανε
οι αφελείς (με την καλή έννοια)τον εργολάβο για τα μπετά και να δεις τιμολόγια ανεξόφλητα μετά από μερικούς μήνες από 50-100 χιλιάρικα....
Τι να πει κανείς. Μετά φταίνε οι ξένοι και τα μνημόνια.
Εμένα προσωπικά μου χρωστάνε ακόμα αποδείξεις από το 2009 πάνω από 30-40 χιλιάρικα γιατί έχω μάθει
να δουλεύω καλή τη πίστη. Τελείωνε ο αλουμινάς την δουλειά ,πάρτα μεγάλε, στην παλάμη. Όταν ζήτησα απόδειξη:
είσαι καλά ρε φίλε?και άλλες τέτοιες χαριτωμένες απαντήσεις.
Ο υδραυλικός? χτίστες, σοβατζίδες όλοι τα ίδια.
Τέσπα, όταν θα βάλουν μπόνους αφορολόγητου στη δήλωση και πλήρη διασφάλιση της ανωνυμίας
πριμοδοτώντας καταγγελίες θα κλάψουνε μανούλες.
Που θα πάει θα ισιώσουμε κάποια στιγμή...

και για κατι τετοιους εξυπνακηδες την πληρωνουμε ολοι μαζι...και μαλιστα πολυ ακριβα

Ευτυχώς εγώ ήμουν τυχερός και μια φορά που πήγε να γίνει η στραβή από τον ηλεκτρολόγο, πήγα την προσφορά του μαζί με τα τιμολόγια στο σύλλογο και έγινε καπνός.

Καλό είναι, οταν πρόκειται για σχετικά μεγάλη δουλειά ας πούμε πάνω απο 1000 Ε, να γίνεται κι ένα συμφωνητικό στον καφέ την ώρα που κλείνεται η δουλειά (δεν θυμάμαι πως το λένε)...
Πόσο θα κοστίσει, πότε θα είναι έτοιμο, πως θα πληρωθεί και τι εγγυήσεις περιλαμβάνονται.
Σε πολλές σοβαρές χώρες αυτο είναι βασικό σημείο μεταξύ πελάτη και επαγγελματία...

Σε πολλές σοβαρές χώρες αυτο είναι βασικό σημείο μεταξύ πελάτη και επαγγελματία...

Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα είναι σοβαρή χώρα όσο αναφορά τέτοια θέματα τη στιγμή που η ανειδίκευση και η λαμογιά βασιλεύουν. Τα τελευταία δέκα χρόνια ένας αλλοδαπός σου κάνει όλες τις δουλειές. Ξέρει να φτιάχνει υδραυλικά να βάζει πλακάκια, να βάφει και ότι του πεις δεν σου λέει όχι.

Μη τα ισοπεδώνετε όλα... υπάρχουν Έλληνες επαγγελματίες οι οποίοι σου δίνουν την όποια προσφορά ζητήσεις γραπτώς. Και το κυριότερο, μπορούν να σου δείξουν και δείγμα της δουλειάς τους ή να μιλήσεις με πελάτες τους.....

Σαφώς και υπάρχουν σωστοί επαγγελματίες, τίμιοι και συνεπείς. Σου λένε Δευτέρα πρωί και είναι όντως Δευτέρα πρωί. Γιατί γενικά τα ''συνεργεία'' το έχουν αυτό το να σε στήνουν. Δυστυχώς όμως είναι λίγοι και δύσκολο να τους βρείς.

Καλό είναι, οταν πρόκειται για σχετικά μεγάλη δουλειά ας πούμε πάνω απο 1000 Ε, να γίνεται κι ένα συμφωνητικό στον καφέ την ώρα που κλείνεται η δουλειά (δεν θυμάμαι πως το λένε)...
Πόσο θα κοστίσει, πότε θα είναι έτοιμο, πως θα πληρωθεί και τι εγγυήσεις περιλαμβάνονται.
Εργολαβικο....

Καλό είναι, οταν πρόκειται για σχετικά μεγάλη δουλειά ας πούμε πάνω απο 1000 Ε, να γίνεται κι ένα συμφωνητικό στον καφέ την ώρα που κλείνεται η δουλειά (δεν θυμάμαι πως το λένε)......

Ιδιωτικο συμφωνητικο αναθεσης εργου.
Τετοιο καναμε για την οικιακη εγκατασταση φυσικου αεριου.
Για τις τεντες αρκεστηκα σε επισημη αναλυτικη προσφορα του εργοστασιου.
Ο χρονος πληρωμης παντως δεν νομιζω οτι ειναι διαπραγματευσιμος.
Προσωπικα θεωρω οτι δεν δινεις ποτε χρηματα σε μαστορα για να αγορασει υλικα.
Αυτο κατα 90% σημαινει οτι δεν εχει "προσωπο" στην αγορα.
Αμοιβη συνολικη μονο, μετα το περας των εργασιων.