Αναζητειται πηγη ρευματος....

Σταυρος Δανος

AVClub Addicted Member
21 March 2008
1,811
Πατρα/Κυπρος
....για την 807....

Λαμπατη φυσικα!!!!

Οσο ελκυστικη και να φαινεται η λυση του choke και του Interstage,λογω κοστους προσπερνουνται,ετσι,θελω να φορτωσω την 807 με πηγη ρευματος,οπου θα εχω την πιο γραμμικη λειτουργεια....

Χρειαζομαι swing 170Vpp καθαρα.

Διαθεσιμα,700V περιπου,370V για την 807 και τα υπολοιπα για την ccs.

Πηγη στα 50mA περιπου.

Τι εχετε να προτεινετε?
Τα fet αποκλειονται:):):):)

Ωχ low Z λυχνια για πηγη ρευματος ,,και 50 ma..ενα μοσφετ πιο καλα..-bye-

Κάνε την καρδιά σου πέτρα και βάλε mosfet (είναι και καλύτερο μεταξύ μας)

:flipout:

Κρατω τη σιλικονη επιμελως εκτος απο το ολο project.
Χωρις να σημαινει οτι ειναι καλυτερα ετσι.Μπορει και να ειναι.Μπορει να ειναι και ενα νεο ειδος βιτσιου:slapface:

....για την 807....

Λαμπατη φυσικα!!!!

Οσο ελκυστικη και να φαινεται η λυση του choke και του Interstage,λογω κοστους προσπερνουνται,ετσι,θελω να φορτωσω την 807 με πηγη ρευματος,οπου θα εχω την πιο γραμμικη λειτουργεια....

Χρειαζομαι swing 170Vpp καθαρα.

Διαθεσιμα,700V περιπου,370V για την 807 και τα υπολοιπα για την ccs.

Πηγη στα 50mA περιπου.

Τι εχετε να προτεινετε?
Τα fet αποκλειονται:):):):)

Choke:a0210:

Το choke φυσικά και είναι η καλυτερη λύση με διαφορά. Από κει και πέρα αν προτιμάς λάμπα ξεχνάς την υπέροχη και πανάκριβη Ε55L γιατι χρειάζεσαι λάμπα που να σηκώνει τα 300V άνετα καθώς και τα 50mA άρα πάς σε λύση τύπου EL34, 6L6 κλπ ίσως και άλλη μια 807. Φυσικά και θα χρειαστείς ξεχωριστό τύλιγμα για τα νήματα που θα είναι υψωμένα στα 300 περίπου βόλτ που καλό θα είναι να βρίσκονται σε ξεχωριστό μετασχηματιστή (μη ρωτησεις γιατί, απλά είναι ετσι). Πάντως επιμένω οτι το τσόκ είναι καλύτερη λύση σε όλα τα σημεία, βέβαια υπάρχει και η λύση του MU-stage που θα σου δώσει και αστεία παραμόρφωση.

Πανο με τα λεφτα του τσοκ,παιρνουμε ενα ωραιοτατο Sowter interstage και πεταμε τον πυκνωτη συζευξης.Το θεμα ειναι το οικονομικο...προς το παρων τουλαχιστο.

Οσο για την τιμη της B+,εχω την ευελιξια να ειναι οτι τιμη θελω,αφου εχω επιπλεων τυλιγμα υψηλης με ενδιαμεσες ληψεις....Οποταν αν βρουμε καμια λαμπα τα βολευουμε....Η Ε55 μια χαρα καθεται στα 50mA νομιζω....

Το Mu stage εχει τα καλυτερα τεχνικα χαρακτηριστικα,αλλα ακουγεται σαν grounded cathode σταδιο?

Last edited:
Η Ε55L είναι τρομερή αλλά σπανιότατη και το κυριότερο απαγορεύται δια ροπάλου η χρήση της σε πάνω από 150V. Ναι, το MU ακούγεται σαν cathode follower.

Kαλα το καταλαβα...δεν μου αρεσει το πως ακουγονται το cathode follower και τα συναφη(srpp κτλ).Εκτος το srpp με εξοδο απο την κατω λαμπα......

Ειναι μονοδρομος τα choke/interstage?

Δεν θελω να παρω κανενα φτηννο και να χαλαει τα επομενα και προηγουμενα σταδια.....

Το κόστος του choke δεν είναι και τόσο υψηλό ιδίως εαν το κάνεις παραγγελία απο εγχώριο κατασκευαστή.
Τώρα αν εχω καταλάβει καλά και μιλάμε για το voltage amplification stage , αυτό μπορεί να είναι είτε cascode με μια 12ΑU7 για παράδειγμα, είτε γειωμενης καθόδου και σ'αυτήν την περ´πτωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μια πεντοδο EF86 σε τριοδική λειτουργία αποφεύγοντας τον πυκνωτή σύζευξης.

κώστας

Το κόστος του choke δεν είναι και τόσο υψηλό ιδίως εαν το κάνεις παραγγελία απο εγχώριο κατασκευαστή.
Τώρα αν εχω καταλάβει καλά και μιλάμε για το voltage amplification stage , αυτό μπορεί να είναι είτε cascode με μια 12ΑU7 για παράδειγμα, είτε γειωμενης καθόδου και σ'αυτήν την περ´πτωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μια πεντοδο EF86 σε τριοδική λειτουργία αποφεύγοντας τον πυκνωτή σύζευξης.

κώστας

Γεια σου Κωστα.Ειναι driver stage,οσο πιο βαρβατο για να ειναι ανετο,κερδος περιπου 8.

Τι εμπειριες εχετε απο εγχωρια τσοκ?(oχι τυλιγμενα απο εσας σε νυχτες με φεγγαρι:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043)

Ακόμα και ένα απλούστατα τυλίγμένο τσοκ με 30-40Η με σωστό διάκενο και καλούτσικο μέταλο ειναι κατάληλο για την 807 και θα ακούγεται και καλύτερο απ'όλα τα SRPP κλπ τουλάχιστον από τα μέχρι τωρα πειράματα που έχω κάνει εγώ και μερικοί συναγωνιστές εδώ μέσα. Επίσης ο ΑΕ europe εχει ένα τρομερό 1:1 interstage σε πάρα πολύ καλή τιμη!

Ok copy. Λοιπόν καλά και ψιλοτσουχτερά interstage εδώ : http://www.acoustic-dimension.com/
για πιο οικονομική λύση δες hammond
ή οπως πρότεινε ο Πάνος Τσιτιμάκης στον ΑΕ εδώ : http://www.ae-europe.nl/uitgangstrafo_engels.htm

Για Ελληνική λύση ενα τηλ στον Αντωνιάδη Θεσσαλονίκη.

Εγώ στις δικές μου κατασκευές χρησιμοποιώ C core interstage και output απο κατασκευαστή στην Σερβία (handmade) κατόπιν παραγγελίας, και choke για PSU απο Αντωνιάδη. :music-smiley-004:

κώστας

Thanks-bye-

Γνωστος ο Gary:)

Πολυ πολυπλοκα σταδια,εντελως αντιθετα με τη φιλοσοφια των λαμπατων σταδιων(keep is simple,(and SE)

χεχε

Οποτε παω να ξεστρατησω,τα παιδια με φερνουν στα ισια μου.:flipout:

Iron it is then!!!!!