Αναζητείται Seagate Barracuda ST3250410AS, 250GB

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,166
Αθήνα
Mετά από κάποιες ατυχείς περιστάσεις καταστράφηκε ο σκληρός του PC μου και από αμέλειά μου δεν έχω κρατήσει back up!

Ο δίσκος μεταξύ άλλων, περιείχε και ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗΣ αξίας οικογενειακές φωτογραφίες και video...

O Τεχνικός που ανέλαβε τη επισκευή (είναι δικός μου άνθρωπος και πολύ έμπειρος), μου πρότεινε να βρώ τον ίδιο δίσκο ώστε χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη πλακέτα controller να ανακτήσω (πιθανόν) κάποια ή όλα τα χαμένα αρχεία.

Δυστυχώς μετά 5 ημέρες αναζήτησης δεν έχω βρει τον συγκεκριμένο δίσκο στην Αθήνα, αφού μάλλον πρόσφατα καταργήθηκε.

Aν κάποιος μπορεί να μας βοηθήσει, να βρούμε τον ίδιο σκληρό Seagate Barracuda ST 3250 410 AS, 250GB (καινούργιο ή μεταχειρισμένο) παρακαλώ ας το κάνει.

Σε περίπτωση που κάποιος τον έχει, αναλαμβάνω την αγορά καινούργιου της επιλογής του σύν τα έξοδα service και αιώνια υποχρέωση.

Οποιαδήποτε άλλη συμβουλή καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ

ΥΓ.1 Γνωρίζω την επιλογή ανάκτησης αρχείων από εξειδικευμένες εταιρείες. Ο τεχνικός με συμβούλεψε να το θεωρήσω ως τελευταία λύση λόγω υπερβολικού κόστους.

ΥΓ.2 Παρακαλώ τους αρμόδιους να μεταφέρουν το thread αν δεν έχω ποστάρει κατάλληλα και να ανεχτούν τις όποιες βρισιές μπορεί να μου απευθύνουν οι συμφορουμήτες, όπως το αξίζω!

Αφου δοκιμασεις εδω την τυχη σου , βαλε αγγελια ζητησης στα pc φορουμ.

Πιστευω οτι στο τελος θα τον βρεις.Καλη τυχη.

Re: Απάντηση: Αναζητείται Seagate Barracuda ST3250410AS, 250GB

Δυστυχώς δεν έχω ιδέα από άλλα forums. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια?

Ευχαριστώ

θα βαλω αγγελια εγω για σενα και αν εχω νεωτερα θα σε ενημερωσω...-bye-

Πιο γρηγορος τροπος απο το να σου προτεινω , να γραφτεις κλπ.

Αν συμφωνεις βεβαια..:grandpa:

Εχω αυτο το μοντελο σκληρου στο HTPC.
Μου ειναι δυσκολο να τον βγαλω.Ομως εαν δεν βρεις,ενημερωσε με και θα επικοινωνησουμε.

Απάντηση: Re: Αναζητείται Seagate Barracuda ST3250410AS, 250GB

Εχω αυτο το μοντελο σκληρου στο HTPC.
Μου ειναι δυσκολο να τον βγαλω.Ομως εαν δεν βρεις,ενημερωσε με και θα επικοινωνησουμε.

Έχω βάλει και το ξαδερφάκι στη Γερμανία να δεί τι γίνεται με ebay (την πρόταση του Έκτωρα πιο πάνω, γιατί μου φάνηκε ότι δεν στέλνουν Ελλάδα (δεν ξέρω και γερμανικά). Αύριο έχουν σειρά τα interntομάγαζα της επαρχίας, μήπως έχει ξεμείνει τίποτα...

Πάντως σε ευχαριστώ πολύ. Αν δεν τα καταφέρω και σου είναι εφικτό θα επικοινωνήσω με pm για να δούμε τι προοπτικές υπάρχουν να αντικαταστήσουμε τον δικό σου με ένα άλλο της αρεσκείας σου + το service.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου, κι εσένα και τον Έκτωρα για την πιο πάνω πρόταση.

Παιδιά έχω χάσει πολλά GB φωτογραφίες του μικρού και η γυναίκα μου είναι σε άσχημη κατάσταση από την ώρα που έμαθε ότι τελικά είχε χτυπήσει ο σκληρός. Τι να πώ, δεν ξέρω...

Last edited:
Δεν τιθεται θεμα service απλως πρεπει να ζοριστω για να τον βγαλω απο το κουτι του HTPC.
Πεποιθηση μου ειναι πως θα βρεις ευκολα αυτο το μοντελο.

Φίλε Dalanik σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.

Η διαδικασία που σου περιέγραψαν συνήθως δουλεύει, αλλά όχι πάντα.

Πριν λίγες μέρες έπαθε παρόμοια ζημιά με εσένα ένας φίλος μου. Έτυχε να έχω έναν ίδιο δίσκο, και έκανα την "τράμπα", αλλά no joy..

Παλιότερα όμως τα είχα καταφέρει με έναν άλλο δίσκο μου που είχε καεί.

Επίσης, μην αποκλείεις τις υπηρεσίες data recovery. Έχουν αρχίσει και γίνονται "ανεκτές" σε κόστος (από 200-300 ).

Βρέθηκε στο Νέο Ηράκλειο!

Παραλαβή την Δευτέρα. Ελπίζω να παραλάβω τον συγκεκριμένο και όχι τίποτε άλλο...

Μου είπε και ο τεχνικός μου ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει έτσι η δουλειά, απλά εξαντλούμε τις πιθανότητες βήμα-βήμα. Έχει και ο ίδιος κάποια προγράμματα ανάκτησης. Αν και έτσι δεν γίνει τίποτα θα πάω στις εταιρείες ανάκτησης δεδομένων με το όποιο κόστος.

Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον, ιδιαίτερα τον nix, που χωρίς να υπάρχει λόγος προσφέρθηκε να μπεί σε βάσανα.

Μολις έχω νέα θα ενημερώσω.

Και πάλι ευχαριστώ :worshippy:

Aν η βλάβη είναι στο ηλεκτρονικό μέρος - πάνω στην πλακέτα δηλαδή, η αντικατάστασή της θα δώσει λύση. Αν η βλάβη είναι μέσα στο κέλυφος, τότε πάς σε εταιρεία για ανάκτηση...

Απάντηση: Re: Αναζητείται Seagate Barracuda ST3250410AS, 250GB

Aν η βλάβη είναι στο ηλεκτρονικό μέρος - πάνω στην πλακέτα δηλαδή, η αντικατάστασή της θα δώσει λύση. Αν η βλάβη είναι μέσα στο κέλυφος, τότε πάς σε εταιρεία για ανάκτηση...

Αυτό μου είπε και ο τεχνικός μου.
Το παρήγορο (?) είναι ότι κάποια από τα σημεία με κόληση πάνω στη πλακέτα, από αστραφτερό γκρί που ήταν τώρα φαίνονται θολό κίτρινο, που τουλάχιστον στα ανειδίκευτα μάτια μου δίνουν μια εικόνα 'καμένου'.

Για να δούμε...

Ευχαριστώ φίλε BIOS
:grinning-smiley-043-bye-