ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ....

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,118
ΑΘΗΝΑ
κατοπιν σκεψεως και βαζοντας κατω τα πραγματα,αποφασισα να ξανα-κανω κινηση για αγορα βιντεοπροβολεα.
οι σκεψεις μου για ανικατασταση της ηδη υπαρχον pioneer 427xd με 46 ή 50 ιντσων πανελ,επεσαν στο κενο,αφου πιστευω οτι ειναι ανουσιο να αποχωριστω μια τηλεοραση που σε γενικες γραμμες ειμαι ευχαριστημενος και να τρεχω τσαμπα να ψαχνω καλυτερη ή τουλαχιστον αντιστοιχη της.

απο την ερευνα αγορας που εχω ξεκινησει εδω και κανα 2 μηνες τρεχοντας απο καταστημα σε καταστημα,το συμπερασμα-δυστηχως-που εβγαλα ειναι οτι για να παω σε κατι μεγαλυτερο και καλυτερο θα πρεπει να καταβαλω τουλαχιστον το ποσο των 3000 euro(50`pioneer 5280xd).
δεν συζηταω για lcd γιατι παροτι "ψηθηκα" καποια στιγμη για την αγορα της,δεν ρισκαρω να παρω κατι επειδη βολευει και οχι επειδη με "γεμιζει" πραγματικα σαν συνολο.
αφηστε που συνεχεια διαβαζω για προβληματα τυπου γκλαουντινγκ,διαρροες φωτος,σβηνει μονη της,αναβει μονη της,κοκκινες γραμμες κοκ....
αστο καλυτερα....

παμε τωρα στο ψητο:

-καταρχην μπατζετ περιπου 1500-1700 ευρο.(μαζι με πανι).
-Lcd γιατι δεν ξερω πως θα αντιδρασει το ματι μου στο φαινομενο rainbow σε dlp πανελ λογω αστιγματισμου(εαν τα λεω καλα).
-αθορυβος
-με οσο το δυνατο λιγοτερα προβληματα και καλο after sale.
-προφανως 720p σε αυτα τα λεφτα
-ενα αντιστοιχο πανι(να μην τσαλακωνει....!!)

στα υποψιν:

PANASONIC PT-AX200E
SONY VPL-AW15
SONY VPL-AW10

:award::award::award:

Παρε τον EPSON 700 (750 ευρω ) και λιωστον (εχει εγγυηση 3 χρονια ΚΑΙ στην λυχνια)!

Παρε τον EPSON 700 (750 ευρω ) και λιωστον (εχει εγγυηση 3 χρονια ΚΑΙ στην λυχνια)!

ειχα για πολυ μικρο διαστημα τον 600 και μου αφησε καλες εντυπωσεις...
δεν ανεφερα καθολου epson μηπως παμε σε κατι καλυτερο και με λιγοτερα προβληματα...

Δες τον καινουργιο Epson Tw-980 που ειναι και 1080p, με τιμη εκει κοντα στα 1400 περιπου...:grandpa:

Αλλιώς, απο τους προαναφερομενους που ειπες στο πρωτο ποστ, θα επαιρνα τον Panasonic, λογω καλυτερης ευκρινειας και μεγαλύτερης φωτεινότητας!

Και πάλι θα πρέπει να τρέξεις στα καταστήματα να δεις καποιους προβολεις απο κοντά, όπως έκανες και με τις τηλεοράσεις ...

Ο,τι και να παρεις παντως, θα μεινεις σε γενικες γραμμες ευχαριστημενος... Απο οθονη σε ποσες ιντζες λες να κινηθεις ??? Ηλεκτροκίνητη ή σταθερή ?

Ενισχυτή - ηχεια εχεις ??? Σκεψου τα ολα αυτά πρωτου προχωρησεις... Καλη συνεχεια! :a0210:

ενδέχεται να πουλήσω έναν SONY VPL HS 60...με περίπου 300 ώρες λειτουργία ρυθμισμένος απο τον Μ.Καστρουνή...σε κατάσταση υπερτέλεια...
έχω και μια σταθερή οθόνη 130'' screenline καινούργια...
αν ενδιαφέρεσαι επικοινώνησε μαζί μου...

Re: Απάντηση: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ....

ενδέχεται να πουλήσω έναν SONY VPL HS 60...με περίπου 300 ώρες λειτουργία ρυθμισμένος απο τον Μ.Καστρουνή...σε κατάσταση υπερτέλεια...

Κύριε FUSINA θα σας παρακαλούσα ότι αφορά τις πωλήσεις να αναφέρεται στην κατηγορία των αγγελιών, ή με προσωπικό PM στον ενδιαφερόμενο.

Ευχαριστώ.

Δες τον καινουργιο Epson Tw-980 που ειναι και 1080p, με τιμη εκει κοντα στα 1400 περιπου...:grandpa:

Αλλιώς, απο τους προαναφερομενους που ειπες στο πρωτο ποστ, θα επαιρνα τον Panasonic, λογω καλυτερης ευκρινειας και μεγαλύτερης φωτεινότητας!

Και πάλι θα πρέπει να τρέξεις στα καταστήματα να δεις καποιους προβολεις απο κοντά, όπως έκανες και με τις τηλεοράσεις ...

Ο,τι και να παρεις παντως, θα μεινεις σε γενικες γραμμες ευχαριστημενος... Απο οθονη σε ποσες ιντζες λες να κινηθεις ??? Ηλεκτροκίνητη ή σταθερή ?

Ενισχυτή - ηχεια εχεις ??? Σκεψου τα ολα αυτά πρωτου προχωρησεις... Καλη συνεχεια! :a0210:

δεν καιγομαι για 1080p αλλα δεν θα με βγαλει και το μπατζετ.
υπολογιζω γυρω στις 90` με αποσταση προβολεα-πανι στα 6 μετρα.
απο ηχο ειμαι οκ...

ευχαριστω....-bye-

Re: Απάντηση: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ....

ευχαριστω Γιωργο,αλλα τετοια "ευαισθητα" μηχανακια,τα προτιμω κουτα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ....

ευχαριστω Γιωργο,αλλα τετοια "ευαισθητα" μηχανακια,τα προτιμω κουτα..

Ισα-ισα... εδω εχεις την δυνατοτητα να τεσταρεις ενα μηχανακι προτου το αγορασεις (συγκλιση, ανομοιομορφια πανελ κλπ.).
Αν το παρεις "κουτα" και κατι απο αυτα εχει προβλημα, καλα ξεμπερδεματα!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ....

Ισα-ισα... εδω εχεις την δυνατοτητα να τεσταρεις ενα μηχανακι προτου το αγορασεις (συγκλιση, ανομοιομορφια πανελ κλπ.).
Αν το παρεις "κουτα" και κατι απο αυτα εχει προβλημα, καλα ξεμπερδεματα!
Συμφωνώ κι εγώ με τον Τάκη!

Καλυτερα να παιρνει κανεις μεταχειρισμενους προβολεις (αν τους βρισκει και σε καλη τιμή), γιατί έχει την ευκαιρια να δοκιμασει αυτό που παίρνει.... Αλλωστε το μονο που φθειρεται σε ενα προβολικό είναι η λάμπα του... Μολις νιώσεις ότι θέλει αλλαγή, την αλλαζεις και μετα έχεις και παλι προβολικό σαν καινουργιο, και μαλιστα στο 1/3 της τιμης απο ότι θα το αγόραζες απο τα μαγαζιά....:ernaehrung004:

Ε, ενταξει δεν ειναι απολυτα σωστο αυτο... Πχ. στους sxrd και στους dila με την παροδο του χρονου εχει παρατηρηθει οτι αλλαζει το gamma (γινεται πιο φωτεινο) κατι που απαιτει διορθωση.. Βεβαια, αν θυμαμαι καλα ο Sony εχει τετοια ρυθμιστικα οποτε απλα χρειαζεται μια ρυθμιση απο επαγγελματια.

εστω και ετσι να ειναι παιδια προτιμω τον καινουργιο...
παραξενιες...
:antlers:
ενα προβληματακι που μπορει να προκυψει και το συζητησα και με τον "γιατρο"(Καστρουνης),ειναι το θεμα αποστασης πανι-βιντεοπροβολεα,αφου υπαρχει περιπτωση να μην "μαζευεται" στις 90-100 ιντσες.(αποσταση μεταξυ τους 6 μετρα περιπου)
με τον epson στημενο στα 4 μετρα και σε πανι 1,80χ1,00(περιπου),ημουν οριακα στο zoom του φακου.
εδω βεβαια εχω 2χ αντι για 1,5 που ειχε ο epson.
θα μετρησω ακριβως το απογευμα και θα πραξω αναλογως...

επειδη σε βιντεοπροβολεα κατεληξα μετα απο το απογευματινο ψαξιμο στα καταστηματα(panasonic AX200E),θα ηθελα και λιγο την βοηθεια σας,στο "λεπτο" θεμα της οθονης,αλλα και του καλωδιου.

καταρχην:

ακριβης αποσταση τοιχος με τοιχο ειναι 5,60 μετρα.
προβολεα-οθονης,αφαιρουμε καμια 60αρια ποντους τα μποσικα του προβολεα,οποτε εχουμε 5 μετρα αποσταση.
σημειο θεασης με οθονη 4,50 μετρα.
αρα-ετσι οπως το σκεφτομαι εγω-παμε για ενα πανακι 2,10χ1,20.

μου προτειναn dalite 106`,την οποια προσωπικα βρισκω υπερβολικη ως προς την ποιοτητα της,μεγεθος,αλλα και την τιμη της(320 εuro)

εκανα μια "γυρα" στο ιντερνετ και βρηκα αυτην:

http://www.ebw.gr/Store/Default.asp...tField=ProductName,ProductName&Language=el-GR

σαφως και η dalite ειναι κορυφη-απ`οσο γνωριζω τουλαχιστον-αλλα τα κυβικα της νομιζω οτι ειναι πολλα για τον προβολεα που εχω διαλεξει.

επισης hdmi>hdmi χρειαζομαι 12μ(!)μετρημενα.

για σιγουρο κλειδωμα στα 1080p-μου ειπαν-γυρω στα 250(!!!!).....

δεν θα βλεπω βεβαια 1080p,αλλα μου το προτειναν για μελλοντικη αναβαθμιση...

supra στα 130 euro.
cirtronic 65 euro

1)Ξανασκέψου το μηχάνημα ΠΡΟΒΟΛΗΣ
2)Κάνε ακριβείς υπολογισμούς στην διάσταση προβολέας πανί.
3) Δες ψάξε και αποφάσισε ποιά οθόνη μπορείς να διαχειριστείς εσυ και το προβολικό σου στην δική σου απόσταση και τότε αποφάσισε τι θα αγοράσεις.
4) Μια καλή οθόνη μένει χρόνια.
5) Πάρε ενα καλό καλδιο hdmi -hdmi για να μην ψάχνεσαι αργότερα, οσο και αν είναι αυτό.
Με λίγα λόγια ψάξε και μην κάνεις οικονομία εκεί που δεν πρέπει γιατί θα το βρείς μπροστά σου.Φτηνό καλώδιο συνήθως εχει προβλήματα.Ακριβό καλώδιο ΣΥΝΗΘΩΣ δεν ασχολείσαι μαζί του . Τα κάνει όολα σωστά και δεν ασχολείσαι-κλαίς.!!!! ΑΥΤΑ.